Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αχ, και έλεγα να ανοιξω θέμα με γατια.

Τώρα τελευταία βλέπω πολλά γατια στο δρόμο, να κάθονται σα ψοφια με ελαφρός έξω την γλωσσιτσα. Είναι κάπως σα ναρκωμενα, τους κάνω ψιτ ψιτ, αλλά αυτές ίσα που κουνανε το κεφάλι τους.

Τι έχουν πάθει; Έχω δει 5-6 με ακριβός τα ίδια συμπτώματα.

Δημοσ.

Εγώ έτυχε να περάσω από μαγαζί που πουλάει ζωοτροφές δίπλα από εμένα. Εκεί βγάζουν έξω διάφορα πιατάκια με φαγητό και έρχονται γάτες και τρώνε, τελευταία φορά είδα τρεις γάτες αραγμένες και 2 σκυλιά στο χαλαρό να κάθονται ανάμεσά τους, το κάθε ζώο στον κόσμο του. Λέω και εγώ πως οι σκύλοι δεν πήραν στο κυνήγι τις γάτες και δε γάτες δεν φοβήθηκαν καθόλου την παρουσία σκύλων.

Δημοσ.

Τώρα τελευταία βλέπω πολλά γατια στο δρόμο, να κάθονται σα ψοφια με ελαφρός έξω την γλωσσιτσα. Είναι κάπως σα ναρκωμενα, τους κάνω ψιτ ψιτ, αλλά αυτές ίσα που κουνανε το κεφάλι τους.

Αν εννοείς έτσι:

575889_10151045882986563_1198525656_n.jp

μάλλον γιατί τώρα που άρχισε να σκάει ο ήλιος, λιάζονται σα τα σκουλήκια.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτα τα συμπτωματα ειναι κοιτα σε γατες που εχουν τοξοπλασμωση. Ειναι φονικος ιος σχεδον για ολες οσες κυοφορουν την συγκεκριμενη ασθενεια. Πολλες αδεσποτες γατες στα μεγαλα αστικα κεντρα ειναι φορεις επισης..

http://www.petmd.com/cat/conditions/infectious-parasitic/c_ct_toxoplasmosis

Δημοσ.

Αυτα τα συμπτωματα ειναι κοιτα σε γατες που εχουν τοξοπλασμωση.

Τα συμπτώματα της τοξοπλάσμωσης σε γάτες που νοσούν είναι πυρετός, διάρροια, έμετοι και ληθαργικότητα μαζί με την κλασσική ανορεξία που πιάνει τις γάτες όταν είναι άρρωστες. Καμία σχέση με τα συμπτώματα που περιγράφει ο παπι.

Ειναι φονικος ιος σχεδον για ολες οσες εχουν προσβληθει απο τον ιο..

Αρχικά, δεν είναι καν ιός, είναι πρωτόζωο. Δεύτερον, για να νοσήσει και να κινδυνεύσει μια γάτα, πρέπει να είναι είτε γατάκι είτε να έχει ανοσοποιητικό στο πάτωμα. Επιπλέον, την 2η-3η φορά που νοσεί μια γάτα, αποκτά ανοσία.

Πολλες αδεσποτες γατες στα μεγαλα αστικα κεντρα ειναι φορεις επισης..

Το ποσοστό αδέσποτων γατιών με τοξοπλάσμωση στην Ελλάδα είναι γύρω στο 0.9% απ' όσο βλέπω. Μη δεις πόσο είναι σε αγελάδες/πρόβατα.

edit, δεν πρόλαβα το edit σου, όσες είναι έγκυες και δεν τρώνε σκατά γάτας που τις τάισαν μολυσμένο ωμό κρέας από μολυσμένο ζώο που είχε φάει μολυσμένα λαχανικά, θα είναι κομπλέ.

• Like 1
Δημοσ.

Τα συμπτώματα της τοξοπλάσμωσης σε γάτες που νοσούν είναι πυρετός, διάρροια, έμετοι και ληθαργικότητα μαζί με την κλασσική ανορεξία που πιάνει τις γάτες όταν είναι άρρωστες. Καμία σχέση με τα συμπτώματα που περιγράφει ο παπι.

Αρχικά, δεν είναι καν ιός, είναι πρωτόζωο. Δεύτερον, για να νοσήσει και να κινδυνεύσει μια γάτα, πρέπει να είναι είτε γατάκι είτε να έχει ανοσοποιητικό στο πάτωμα. Επιπλέον, την 2η-3η φορά που νοσεί μια γάτα, αποκτά ανοσία.

Το ποσοστό αδέσποτων γατιών με τοξοπλάσμωση στην Ελλάδα είναι γύρω στο 0.9% απ' όσο βλέπω. Μη δεις πόσο είναι σε αγελάδες/πρόβατα.

edit, δεν πρόλαβα το edit σου, όσες είναι έγκυες και δεν τρώνε σκατά γάτας που τις τάισαν μολυσμένο ωμό κρέας από μολυσμένο ζώο που είχε φάει μολυσμένα λαχανικά, θα είναι κομπλέ.

Καποια και απο τα συμπτωματα οπου ειναι γνωστα ειναι τα παραπανω. Οπως και η ληθαργικοτητα σε συνδιασμο με τα αλλα.

Σωστα, ειναι πρωτοζωο και οχι ιος. Τα συμπτωματα για διαφορους λογους θα μπορουσαν να ειναι και γιαυτο το λογο. Δεν το αποκλειω γιατι το εχω δει παρα πολλες φορες να συμβαινει.

Δεν γνωριζω για τα καταγεγραμενα ποσοστα γατιων οπου νοσουν απο τοξοπλασμα (αληθεια, ποιος τα καταγραφει και πως; ) αλλα σε Καλλιθεα, Πειραια και προς κεντρο, σε πολλες γειτονιες οι αδεσποτες γατες εχουν αποδεκατιστει.

Το ποιος μολυνεται η οχι ειναι τεραστια ιστορια. Καλο ειναι παντως να προσεχει ο καθενας.

Δημοσ.

edit, δεν πρόλαβα το edit σου, όσες είναι έγκυες και δεν τρώνε σκατά γάτας την πρώτη εβδομάδα που θα νοσήσει η γάτα και σαν συνέπεια και θα αποβάλει το τοξόπλασμα με τα κόπρανα τότε και μόνο τότε, που τις τάισαν μολυσμένο ωμό κρέας από μολυσμένο ζώο που είχε φάει μολυσμένα λαχανικά, θα είναι κομπλέ.

Ένα μικρό add στο δικό σου, κατα τα άλλα συμφωνώ απόλυτα.

Όποιος λέει για τοξόπλασμα και εγκυμοσύνη δεν έχει την παραμικρή ιδέα. Μην μου πει κανεις για γυναικολόγους, αυτοί και αν δεν ξέρουν την τύφλα τους για την ασθένεια και τον τρόπο μετάδοσης.

Δημοσ.

Ωοθηκυστερεκτομή (ωοθήκες και μήτρα) στα γατόσκυλα (κάποιοι το κάνου και με 15-20 ευρώ έχω ακούσει, δεν θέλεις να ξέρεις πως όμως). Είναι ρουτίνα γιατί είναι εύκολο και στάνταρ συνήθως χωρίς επιπλοκές.

Αυτό θέλει γενική αναισθησία, αξιλόγηση κινητικότητας - ζωτικότητας, προσπάθεια ανάταξης, σε περίπτωση που δεν γίνεται νοσηλεία και μείωση οιδήματος (συν αντιβίωση ή οτι άλλο χρειαστεί) και πολλά ακόμη στη συνέχεια. Το κόστος ανεβαίνει αρκετά.

Αλλιώς το βγάζεις απο τη μιζέρια του (ιατρικώς αποδεκτά) και δεν θα υποφέρει στο μέλλον.

Θα το πω εγω για εσένα

Διάφοροι ξεφτίλες σε πλαστικά τραπέζια μπαλκονιού, με χαρτί κουζίνας, πετονιά και οινόπνευμα.

Ένα μικρό add στο δικό σου, κατα τα άλλα συμφωνώ απόλυτα.

Όποιος λέει για τοξόπλασμα και εγκυμοσύνη δεν έχει την παραμικρή ιδέα. Μην μου πει κανεις για γυναικολόγους, αυτοί και αν δεν ξέρουν την τύφλα τους για την ασθένεια και τον τρόπο μετάδοσης.

Τεράστια η προκατάληψή τους και πρωτίστως η έλλειψη γνώσεων απρασιτολογίας, κάτι το οποίο δεν τους αποτρέπει απο το να εκφέρουν άποψη χωρίς αντίστοιχο γνωστικό υπόβαθρο.

• Like 1
Δημοσ.

θα φανώ κάφρος οπότε το βάζω σε spoiler

Το γατάκι πήγε το "του τα καναν μπαλόνια" σε άλλο επίπεδο

Δημοσ.

Αν εννοείς έτσι:

575889_10151045882986563_1198525656_n.jp

μάλλον γιατί τώρα που άρχισε να σκάει ο ήλιος, λιάζονται σα τα σκουλήκια.

οχι, ειναι με την κοιλιτσα κατω, και το κεφαλι ελαφρα γυρισμενο προς τα κατω. και οταν κανω ψιτ ψιτ, δεν γυρνανε το κεφαλι, αλλα λιγο τα ματια, σα και μενα οταν εχω καταναλωση κανα λιτρο τσικουδια.

Δημοσ.

οχι, ειναι με την κοιλιτσα κατω, και το κεφαλι ελαφρα γυρισμενο προς τα κατω. και οταν κανω ψιτ ψιτ, δεν γυρνανε το κεφαλι, αλλα λιγο τα ματια, σα και μενα οταν εχω καταναλωση κανα λιτρο τσικουδια.

Αυτες κοιτανε τα ραδίκια στα ισα οπως τις περιγράφεις!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το γατι σωθηκε, καταφερε και το πιασε γειτονας αφου επεισε την γρια οτι θα κολλησουν και τα υπολοιπα...

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...