Προς το περιεχόμενο

Η επόμενη γενιά του Skype περιλαμβάνει τη Cortana αλλά και συζητήσεις με Bots


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τη νέα γενιά του Skype ετοιμάζει πυρετωδώς η Microsoft, δίνοντας στο συνέδριο Build τα πρώτα στοιχεία για το τι θα πρέπει να περιμένουμε.

Ο πυρήνας των αλλαγών που έρχονται είναι τα Bots, που έχουν σκοπό να κάνουν τη χρήση της εφαρμογής πιο έξυπνη και διασκεδαστική, ανοίγoντας νέους δρόμους. Από τη γνωστή οθόνη συζητήσεων, ο χρήστης θα μπορεί να αλληλεπιδράσει με μια σειρά από bots, εκτελώντας διάφορες ενέργειες μεταξύ των οποίων η αγορά εισιτηρίων, πληροφόριση για τον καιρό, ακόμα και παραγγελίας πίτσας όπως έδειξε η εταιρεία κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

 

Στόχος κάθε bot είναι να δώσει μια διαφορετική διάσταση στη χρήση υπηρεσιών που ο χρήστης έχει μάθει να χρησιμοποιεί, πάντα όμως με την αμεσότητα που χαρίζει μια συζήτηση μέσω κειμένου. Παρόμοια τακτική έχει ακολουθήσει και η εφαρμογή WeChat στην Κίνα, με τεράστια επτιυχία, κάτι που σίγουρα επιθυμεί και η Microsoft για τους 300 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες του Skype.

 

Αργότερα μέσα στη χρονιά, θα δούμε άλλη μια ενδιαφέρουσα ένωση υπηρεσιών, αυτή της Cortana που θα κάνει την εμφάνιση της απευθείας μέσα στο Skype. Στα σενάρια λειτουργίας που είδαμε στη Build, η Cortana μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για οτιδήποτε αναφέρεται μέσα σε μια συζήτηση ενώ μπορεί να ορίσει υπενθυμίσεις ή ημερολογιακά γεγονότα, χωρίς ο χρήστης να βγει καν από τη συζήτηση.

 


P1060963.jpg

 


Οι χρήστες δε θα περιμένουν πολύ να δουν τα bots του Skype σε λειτουργία, αφού ήδη από σήμερα η Microsoft διαθέτει μια δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής σε επιλεγμένες χώρες, με την Ελλάδα όμως να μην περιλαμβάνεται σ' αυτές.

 

Η δοκιμαστική έκδοση έρχεται με τα πρώτα δοκιμαστικά bots και είναι διαθέσιμη για Windows, Android και iOS. Όσοι ενδιαφέρονται να αναπτύξουν παρόμοια bots, μπορούν να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα που διαθέτει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να κατεβάσουν το Skype Bot Platform.

 



Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Αναφέρεται κυρίως σε bots εφαρμογών. Η χ εφαρμογή ενός ξενοδοχείου θα έχει bot που θα είναι προσβάσιμο από το skype και θα κάνει τα διαδικαστικά για την πληροφόρηση τι υπάρχει διαθέσιμο και κράτηση. Παρόμοια και για οτιδήποτε άλλη εφαρμογή ή site μπορεί να προσαρμόσει στον κώδικα της το API της ai. Αν παρακολουθήσετε το σκρινσοτ από το "cups and cakes" bot που έχει στο άρθρο που είναι από την χθεσινή παρουσίαση θα καταλάβετε το κονσεπτ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σωστά... bots... καλή κίνηση και πιστεύω θα ξαναγεμίσει το contact list του skype, γιατί τώρα τελευταία αποτελείται από κανα δυο επαφές... 5-6 διπλοεγγραφές... και το echo/test :D :D :D 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν έχω δει την παρουσίαση αλλα εαν κατάλαβα καλά απο εδω μεσα, τα bots ουσιαστικά θα ειναι μια εξελιγμένη μορφή του "πατήστε 1 για να συνδεθείτε με το τμήμα πωλήσεων" κτλ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χααχαχα.... no lifers:<< Είχα χάλια μέρα, δεν μου την έπεσε καμία, ας πάω στο bot και την cortanitsa μου, που με αγαπάνε κιόλας!!!>>> FAIIIIILLLLL! χαχααχα

αποξένωση ρεεε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...