Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ανάγκη για πληρωμές λογαριασμών είναι πλέον επιτακτική. Ψάχνοντας να βρω το καλύτερο site πληρωμών κατέληξα στο i-bank Simple Pay από την Εθνική Τράπεζα (http://www.simplepay.gr).
Σας παραθέτω τις εντυπώσεις μου για κάθε ενδιαφερόμενο.

1. Καταρχήν, πρόκειται, μακράν, για το πιο φιλικό site πληρωμών στην Ελλάδα (και στην Ευρώπη μπορώ να πω). Τρομερό UI, πολύ γρήγορο και σε προστατεύει από λάθη. Δηλ. π.χ. αν πας να πληρώσεις τον ίδιο λογ/μό την επόμενη ή την ίδια ημέρα, εμφανίζει προειδοποιητικό μήνυμα.
  2. Είναι το πρώτο και μοναδικό site πληρωμής λογαριασμών το οποίο έχει ενοποιήσει το login με το internet banking της τράπεζας που το υποστηρίζει. Δηλ. δε χρειάζεται να κάνεις registration αν είσαι ήδη χρήστης του e-banking της Εθνικής. Απλά βάζεις τους κωδικούς του e-banking και μπήκες! Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι χρήστες μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν τον τρόπο εισόδου. Δηλ. μπαίνεις με κωδικούς Simple Pay; Μπορείς να συνδέσεις το account σου με το e-banking και να κάνεις login με κωδικούς e-banking. Μπαίνεις με κωδικούς e-banking; Ορίζεις νέους κωδικούς Simple Pay και κάνεις login με αυτούς τους κωδικούς. Η επιλογή του τρόπου Login μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή!
  3. Υποστηρίζει πληρωμές με χρέωση λογ/μού Εθνικής με κωδικούς internet banking Εθνικής, με χρέωση πιστωτικών καρτών Εθνικής (αλλά και οποιασδήποτε τράπεζας σε κάποιες πληρωμές όπως ασφαλιστικά ταμεία).
  4. Έχει πολύ καλό σύστημα αναφορών. Μπορείς πολύ εύκολα να τυπώσεις το αποδεικτικό από οποιαδήποτε πληρωμή έχεις κάνει στο παρελθόν με ένα κλικ.
  5. Οι πληρωμές μπορούν να αποθηκευτούν με φιλική ονομασία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ένα κλικ. Επίσης, κατά την πληκτρολόγηση του κωδικού πληρωμής ενός λογαριασμού εμφανίζονται σε dropdown οι κωδικοί από αποθηκευμένες πληρωμές και οποιαδήποτε προηγούμενη.
  6. Είναι το μοναδικό το οποίο προσφέρει έκδοση και πληρωμή ηλεκτρονικού ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ σε ΕΝΑ μόνο βήμα, με αντίστοιχο αποδεικτικό πληρωμής το οποίο έχει δύο σελίδες (μία με τα στοιχεία του παραβόλου σε πολύ ευπαρουσίαστη μορφή και μία για την πληρωμή). Δεν χρειάζεται πρώτα να το εκδώσεις και μετά να πας να το πληρώσεις. Όλα αυτά γίνονται σε ένα βήμα και ΕΝΑ αποδεικτικό.
  7. Τρέχει σε όλες τις mobile συσκευές (κινητά και tablets) είτε σαν Mobile app είτε στο browser σε μορφή ειδική για κινητά. Όλες οι πλατφόρμες πρόσβασης είναι ενοποιημένες, δηλ. αν π.χ. αποθηκεύσεις μια πληρωμή θα τη δεις παντού. Το mobile app είναι απίστευτα βελτιστοποιημένο για μικρές οθόνες. Π.χ. το flow πληρωμής σε κινητό «σπάει» σε περισσότερα βήματα προκειμένου να γίνει ακόμη πιο φιλικό. Π.χ. στην εκκίνηση της πληρωμής σε ρωτάει αν θες να χρησιμοποιήσεις κάποια από τις ήδη αποθηκευμένες. Το ίδιο συμβαίνει και όταν φτάσεις στο βήμα που πρέπει να επιλέξεις τρόπο πληρωμής.
  8. Έχει πολύ φθηνές προμήθειες (σίγουρα πάντως δεν είναι ακριβότερο από τα άλλα).

Τα μειονεκτήματα τα οποία για μένα είναι τελείως ασήμαντα:
1. Δεν έχει barcode scanner για την αυτόματη καταχώριση του κωδικού πληρωμής σε λογαριασμούς που υποστηρίζουν barcode.

2. Δεν έχει όλες τις πληρωμές του e-banking της Εθνικής. Βέβαια, αυτές που προσφέρει καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του μέσου χρήστη.

Ελπίζω τα σχόλια μου να φανούν χρήσιμα.

Δημοσ.
  1. Καταρχήν, πρόκειται, μακράν, για το πιο φιλικό site πληρωμών στην Ελλάδα (και στην Ευρώπη μπορώ να πω)

Ευχαριστούμε.

Ποιά άλλα έχεις δοκιμάσει?

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστούμε.

Ποιά άλλα έχεις δοκιμάσει?

Όλα: easypay.gr, livepay.gr

Επίσης, χρησιμοποιώ e-banking τεσσάρων ελληνικών τραπεζών (Alpha, Eurobank, Πειραιώς, Εθνική). Για την ακρίβεια πιο συχνά χρησιμοποιώ το e-banking της Alpha (το καλύτερο, πλέον, κατά τη γνώμη μου όσον αφορά τη φιλικότητα χρήσης) και της Εθνικής (το οποίο έχει βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν αλλά εξακολουθεί να μην είναι αρκετά φιλικό).

e-banking δεν εχεις?

Τι Simple αυτο ειναι μια αποτυχία.

Για ποιο λόγο, γιατί εμένα με βολεύει πάρα πολύ. Δηλ. τί προβλήματα έχεις αντιμετωπίσει;

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Χρησιμοποιώ το i-bank Simple Pay εδώ και ένα χρόνο όπου και κάνω όλες τις πληρωμές μου. Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις, εξαιρετικά φιλικό και γρήγορο, πολύ γρήγορο, ειδικά η ταυτόχρονη έκδοση και πληρωμή παραβόλου. Σε όλα τα άλλα e-banking χρειάζεται να κάνεις ξεχωριστά την έκδοση και ξεχωριστά την πληρωμή με ξεχωριστά αποδεικτικά. Στο Simple Pay όλα αυτά γίνονται σε ένα βήμα με ένα και μόνο αποδεικτικό το οποίο περιέχει σε ξεχωριστή σελίδα τα στοιχεία τα παραβόλου. 

Μπράβο στην Εθνική Τράπεζα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Για όσους χρησιμοποιούν το simple pay, μόλις εμπλουτίστηκε με νέες δυνατότητες: μπορούμε πλέον να βλέπουμε τις συναλλαγές που έχουμε κάνει με χρήση pie chart ή bar chart και γκρουπάρισμα με διάφορους τρόπους. Επίσης, το σημαντικότερο, μπορούμε να ορίσουμε δικές μας κατηγορίες  και να κάνουμε tag τις συναλλαγές με κυριολεκτικά όποιον τρόπο θέλουμε.

Είναι εντυπωσιακό και σίγουρα το μόνο site που προσφέρει τέτοιες δυνατότητες. Άριστα στο Simple Pay!!

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

εχω και εγώ μια ερώτηση για simple pay της εθνικης. Μπήκα με τους κωδικους μου από το i banking (δεν είχα κάνει προηγούμενη εγγραφή στο simple pay) και μου βγάζει δύο επιλογές

1. εχετε ήδη λογαριασμό στο simple pay?

2.δεν έχετε λογ/σμό στο simple pay ή δεν επιθυμείτε να τον συνδέσετε?

Μπορεί να είναι λίγο χαζή η ερώτηση αλλά έχω μπερδευτεί. Λογικά στην δεύτερη περίπτωση είμαι, σωστά;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εχω και εγώ μια ερώτηση για simple pay της εθνικης. Μπήκα με τους κωδικους μου από το i banking (δεν είχα κάνει προηγούμενη εγγραφή στο simple pay) και μου βγάζει δύο επιλογές

1. εχετε ήδη λογαριασμό στο simple pay?

2.δεν έχετε λογ/σμό στο simple pay ή δεν επιθυμείτε να τον συνδέσετε?

Μπορεί να είναι λίγο χαζή η ερώτηση αλλά έχω μπερδευτεί. Λογικά στην δεύτερη περίπτωση είμαι, σωστά;

Σωστά, είναι η δεύτερη επιλογή.

Δημοσ.

Αν πληρώσεις μεσώ internet banking (εθνικής) χωρίς να χρησιμοποιησεις το simple pay πόσο είναι η προμήθεια?

Και αν  χρησιμοποιησεις το simple pay σου κρατάει προμήθεια και από e-banking και από simple pay?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν πας να πληρώσεις από το simple pay θα σου πάρει προμήθεια από το simple pay μόνο ή και από το e-banking?

Όχι βέβαια, προμήθεια πληρώνεις μια φορά μόνο στο Simple Pay.

Επίσης, οι προμήθειες με χρέωση τραπεζικού λογ/μού είναι ακριβώς οι ίδιες με το ebanking της Εθνικής.

Δείτε το Simple Pay σαν ένα refactoring του site των του internet banking της Εθνικής μόνο όμως στις οθόνες πληρωμών, με στόχο να κάνει τη διαδικασία πληρωμών εξαιρετικά εύκολη. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει όλες τις πληρωμές του ebanking αλλά τις πιο δημοφιλής.

Πάντως το site έχει ένα απίστευτα cool feature: παρουσιάζει σε γράφημα όλες τις πληρωμές που έχει κάνει ο χρήστης από τότε που γράφτηκε στην υπηρεσία και μάλιστα με δυνατότητα drill through, δηλ. π.χ. βλέπεις ότι έχεις κάνει 10 πληρωμές ΔΕΗ στο bar chart το 2016, πατάς πάνω εκεί και βλέπεις ακριβώς ποιες είναι αυτές οι πληρωμές με δυνατότητα export του πίνακα αυτού σε excel! Και όχι μόνο αυτό αλλά μπορείς να κατηγοριοποιήσεις τις πληρωμές σε δικές σου κατηγορίες και να τα δεις όλα αυτά σε γράφημα.

Το feature αυτό μάλιστα δουλεύει απίστευτα γρήγορα. Γενικά, το site αυτό παρέχει υπηρεσίες πολύ παραπάνω από το μέσο όρο υπηρεσιών που μας έχει συνηθίσει η Εθνική. Μερικές φορές αναρωτιέμαι πώς τα κατάφερε η Εθνική και έκανε κάτι τόσο καλό, γιατί γενικά αυτή η τράπεζα είναι πίσω από τον ανταγωνισμό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...