Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Θα ήθελα να αναφέρω ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω κι η όποια βοήθεια θα είναι καλοδεχούμενη. Μένω σε ένα διαμέρισμα 40+ ετών και φέτος το Νοέμβριο ανακαίνισα το μπάνιο ριζικά, προσθέτοντας και εγκατάσταση για πλυντήριο (παροχή κι αποχέτευση στον τοίχο). Σήμερα το πρωί όμως παρατήρησα αρκετή ποσότητα νερού που φαινόταν να έρχεται κάτω από το πλυντήριο. Θεωρώντας ότι είναι βλάβη του πλυντηρίου, έκλεισα την παροχή, έβγαλα και το σωλήνα από την αποχετευση σε περίπτωση που είχε υπερχειλίσει και κάλεσα τεχνικό. Το νερό όμως συνέχισε να κυλάει και σταμάτησε μόνο όταν έκλεισα την κεντρική παροχή. Με τρόμο διαπίστωσα ότι δάκρυζε από την τρύπα της αποχέτευσης του πλυντηρίου και το χειρότερο είχε επεκταθεί στον τοίχο του διαδρόμου και της κουζίνας που υπάρχει ακριβώς από πίσω. Δεν πέρασε 12ωρο κι ο τοίχος είναι ήδη εμφανώς υγρός, όπως και το σοβατεπί, και φοβάμαι μήπως παέι και στους απο κατω. Το χειρότερο όμως είναι πως πρόκειται για ολοκαίνουριο μπάνιο 6 μήνων, που ανακαίνισα ακριβώς για να αποφύγω αυτό το πρόβλημα. Εννοείται κάλεσα υδραυλικό, αλλά έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί για τόσο έντονη διαρροή; Φοβάμαι πως χρειαστούν ξανά σκαψίματα και με πιάνει απογοήτευση. Επίσης είναι δυνατόν να σκαφτεί ο τοίχος τησ κουζίνας αντί για του μπάνιου για να μην σπάω πλακάκια. Αλλωστε από τον τοίχο αυτό εντοπίζω και πόσο επεκτάθηκε η διαρροή.

Δημοσ.

Λογικα δεν τα γλιτωνεις τα σκαψιματα.

Στη θεση σου παντως θα καλουσα το συνεργειο που εκανε την ανακαινιση να ερθουν και να το φτιαξουν εννοειτει δωρεαν,δεν ειναι δυνατον σε εξι μηνες τετοιες δουλειες να βγαζουν ζημιες και μαλιστα χοντρες.

• Like 2
Δημοσ.

ευχαριστώ για την απάντηση, παρότι δεν είναι αυτό που ήθελα να ακούσω... :unsure: Φυσικά θα έρθει ο ίδιος ο υδραυλικός και φυσικά θα απαιτήσω δωρεάν επισκευή, άλλωστε δε μ περισσεύουν τα λεφτά κι εννοείται είμαι εξοργισμένη.Αλλά έχω και το φόβο ό,τι, αφού έκανε τόσο κακή δουλειά την πρώτη φορά, μήπως δεν τα καταφέρει ούτε τη δεύτερη και στο τέλος θα μείνω χωρίς μπάνιο. τεσπά θα μάθω σύντομα... ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Το πού έφτασε να βγει το νερό δεν σημαίνει ότι εκεί είναι η βλάβη. Πλακάκια κλπ. δεν είναι και τίποτα φοβερό να αλλαχτούν.

Έτσι κι αλλιώς, αυτός που έκανε τη δουλειά θα πληρώσει και τα πάντα.

Αν δεν έχεις πάρει απόδειξη τρέχα γύρευε.Αν είναι επαγγελματίας θα έρθει, αν δεν είναι , θα κάνει το κορόιδο.

Το πιο πιθανό είναι να μην έχει σφίξει καλά καμιά μούφα, ή να έχει ανοίξει καμιά χαλκοκόλληση.
τι διάολο;
δεν τα δοκιμάζει υπό πίεση πριν παραδώσει;

αν δεν έχει κάνει μαλακία ο ίδιος, παίζει κανένας άλλος μάστορας που έσκαβε, να τράβηξε καμιά σε καμία σωλήνα και να την έχει πληγώσει.

• Like 1
Δημοσ.

τα δοκίμασε και μάλιστα για 2 μέρες. πήρα και τον εργολάβο που είναι και οικογενειακός φίλος και είπέ πως θα αναλάβει την επισκευή. Απόδειξη απ όσο ξέρω για τα υδραυλικά δεν πήραμε (πράγμα που υπό άλλες συνθήκες δε θα δεχόμουν, αλλά λόγω οικονομικής κατάστασης δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς) , αλλά δεν έχουμε ξεχρεώσει πλήρως , οπότε είναι κι αυτό μια δικλείδα ασφαλείας. Απλά με τρελαίνει η ταλαιπωρία κι η κακοτεχνία, άλλαξα το μπάνιο γιατι ήταν 40 χρόνων και δεν ήθελα να έχω προβλήματα και μου βγήκε μεγαλύτερο, πριν περάσουν λίγοι μήνες.

Δημοσ.

Σκαψίματα δεν τα γλυτώνεις καθόλου καν εξοπλίσου με υπομονή μέγιστη και τώρα να είσια ακριβώς πάνω από το κεφάλι του για να δεις τιγίνετε μην σου πετάξει καμία δικαιολογία τύπου έσκασε πιο κάτω  σωλήνα η παλιά υποχρέωση σου ήταν να σε ενημερώσει για όλα αφού έσκαψε τόιχους αν έβλεπε κάτι το οποίο χρίζει αλλαγή

• Like 1
Δημοσ.

Σκαψίματα δεν τα γλυτώνεις καθόλου καν εξοπλίσου με υπομονή μέγιστη και τώρα να είσια ακριβώς πάνω από το κεφάλι του για να δεις τιγίνετε μην σου πετάξει καμία δικαιολογία τύπου έσκασε πιο κάτω  σωλήνα η παλιά υποχρέωση σου ήταν να σε ενημερώσει για όλα αφού έσκαψε τόιχους αν έβλεπε κάτι το οποίο χρίζει αλλαγή

Μόλις ήρθε ο υδραυλικός κι απ΄ ότι κατάλαβα αν δε φταίει η βάνα του πλυνητριού 2-3 πλακάκια θα βγουν. Ελπίζω να μη χρειαστεί παραπάνω. Όχι απλά πάνω από το κεφάλι του, στον ύπνο του θα με βλεπει. Η ανακαίνιση ήταν ριζική, δεν έχει καμία δικαιολογία, όλες οι σωλήνες ήταν καινούριες, κι άλλες από εκεί γύρω δεν περνάνε.

Δημοσ.

update: τελικά φαίνεται πως ήταν η παροχή του πλυντηρίου, δεν την είχε σφίξει καλά, του συμβαίνει συνέχεια λέει!!! (ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ) Τουλάχιστον θα αποφυγω την ταλαιπωρία του σπασίματος, μου έμειναν μόνο οι σοβάδες που έπεσαν, αλλά τι να κάνω το μη χείρον βέλτιστον. Θα ξέρω βέβαια σε 2-3 μέρες στα σίγουρα που θα στεγνώσει πλήρως ο τοίχος, αλλά μεχρι τώρα αυτο φαίνεται να ήταν το πρόβλημα. Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!

Δημοσ.

Εσυ δηλαδή θέλεις υδραυλικό ακόμα και για να σφίξεις ενα σωληνάκι :-D

Καλά μην νομίζεις ότι ξέρουν όλοι ή όσοι δεν ξέρουν το ρισκάρουν πχ συγγενείς μου φώναζε ηλεκτρολόγο να του αλλάζει τις καμένες λάμπες και όταν γυρνάω και του κάνω απλά στο σπίτι τις αλλάζω μόνος καθώς είναι ένα λεπτό το μαχ δουλειά είχε μείνει κάγκελο γιατί ήταν σε φάση αα πολύ επικίνδυνο 

Δημοσ.

Εσυ δηλαδή θέλεις υδραυλικό ακόμα και για να σφίξεις ενα σωληνάκι :-D

χαχαχα ε, όχι κι έτσι!Ενα σωληνάκι το σφίγγω, διαρροή διαπίστωσα σε καινούριο μπάνιο, δεν ήμουν για πειράματα! με δυο τοίχους βρεγμένους (χωλ, κουζίνα)και σοβάδες να πέφτουν φανταζόμουν σπασμένους σωλήνες!

• Like 1
Δημοσ.

χαχαχα ε, όχι κι έτσι!Ενα σωληνάκι το σφίγγω, διαρροή διαπίστωσα σε καινούριο μπάνιο, δεν ήμουν για πειράματα! με δυο τοίχους βρεγμένους (χωλ, κουζίνα)και σοβάδες να πέφτουν φανταζόμουν σπασμένους σωλήνες!

Ευτυχως ομως το πρόλαβες το σπιτι πριν πέσει ολόκληρο

Δημοσ.

Ευτυχως ομως το πρόλαβες το σπιτι πριν πέσει ολόκληρο

ε, στο τσακ είναι... είπα  στο ποστ πιο πάνω ότι η ηλικία του σπιτιού είναι 40+, αλλά έμαθα ότι η οικοδομή είναι του 50, οπότε βάλε 60 χρόνια και το σπίτι δεν έχει συντηρηθεί ποτέ. Ειδικά με το νερό έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Πέρυσι πηρε το μπαλκόνι του πάνω ορόφου νερό (είναι το μισό μας ταβάνι) κι έπεσαν οι σοβάδες από το ταβάνι της κρεβατοκάμαρας μέχρι τα σίδερα.4 μηνες κοιμόμουν στο σαλόνι, μέχρι να καταφέρουμε να το φτιάξουμε. Και το μπάνιο ανακαινίστηκε αναγκαστικα, και χωρις να υπάρχουν άμεσα λεφτά. Είναι ψίλοερείπιο, να φανταστείς ούτε κουφώματα δεν έχουμε αλλάξει. Με τον πόνο μου παίζεις, πίστεψε με :cry:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...