Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας. Θέλω να κάνω μια ερώτηση όσον αφορά τα εργασιακά. Δουλεύω σε μια εταιρία σαν ιδιωτικός υπάλληλος από της 10/10/2014 έως σήμερα. Σκέφτομαι να παραιτηθω από την τρέχουσα εργασία μου διότι βρέθηκε κάτι άλλο. Θέλω να ρωτήσω ποια είναι τα δικαιώματα μου σε περίπτωση παραίτησης από την δουλειά που βρίσκομαι; όσον αφορά τα δώρα τα επιδόματα της άδειες κτλ;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλημέρα. Αν παραιτηθείς, ο εργοδότης σου οφείλει το μισθό μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα καθώς και τις αναλογίες του δώρου Πασχα, αναλογία επιδόματος αδείας και αποζημίωση αδείας σε περίπτωση που δεν πήρες άδεια φέτος. Το δώρο Πασχα μπορεί να στο δώσει το μεγαλοβδομαδο. Αν θες μου λες ποιός είναι ο μισθός σου καθαρά και μικτά και θα στα βγάλω όλα. Διευκρινησε πότε ακριβώς σταματας.

Δημοσ.

@insomnia888, σε περίπτωση οικειοθελούς αποχώρησης δικαιούται επιπλέον αποζημίωση (δεν εννοώ αναλογίες δώρων, επιδ.αδείας κλπ); Θυμάμαι πως όχι... μόνο στην απόλυση δίνει ο εργοδότης αποζημίωση. Έτσι δεν είναι;

EDIT: Έβαλα και ένα ερωτηματικό που ξέχασα, αλλά με πρόλαβες...

Δημοσ.

@insomnia888, σε περίπτωση οικειοθελούς αποχώρησης δικαιούται επιπλέον αποζημίωση (δεν εννοώ αναλογίες δώρων, επιδ.αδείας κλπ). Θυμάμαι πως όχι... μόνο στην απόλυση δίνει ο εργοδότης αποζημίωση. Έτσι δεν είναι;

ακριβώς έτσι. αποζημίωση δικαιούσαι μόνο σε απόλυση και μόνο μετά από 12 μήνες συνεχούς απασχόλησης. Όχι σε οικειοθελή παραίτηση.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεις να κανεις μια "συμφωνια κυριων" με τον εργοδοτη να σου δωσει καποια χρηματα για να μην τον αναγκασεις να σε απολυσει και παρεις την νομιμη αποζημιωση .

Αναλογιες δωρων και επιδοματος αδειας δικαιουσε κανονικα.

Δημοσ.

Μπορεις να κανεις μια "συμφωνια κυριων" με τον εργοδοτη να σου δωσει καποια χρηματα για να μην τον αναγκασεις να σε απολυσει και παρεις την νομιμη αποζημιωση .

Αφού θέλει να παραιτηθεί γιατί να το κάνει αυτό;

Δημοσ.

Αυτό μου ακούγεται για εκβιασμός. Τη συμφωνία κυριών είναι αυτή?

• Like 1
Δημοσ.

εκβιασμός ειναι και οταν δουλεύεις σημερα για 600 ευρω το 10ωρο....

Δημοσ.

Ειναι εκβιασμος και αν εισαι  ικανοποιημενος απο τον εργοδοτη δεν το κανεις .Αν ομως δεν εισαι το κανεις.

Ετσικαι  για λιγοτερα απο 600

Δημοσ.

Αναμφίβολα και έγνοια σου τέτοιον εργοδότη τον έκανα να λέει το όνομα μου και να βγάζει σπυρακια. Εδώ όμως ο τύπος δεν αφήνει καν να εννοηθεί ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Εγω ενα εχω να πω. Ξανα δοκιμαστικο δεν παω που να μην εχω νερο να πιω.

Ελα να σε δω και βλεπουμε, μιλαμε, δθνουμε τα χερια, συμφωνουμε για το τι θα κανουμε, στην συνεχεια θα κανεις κι αυτο, το αλλο, το δοκιμαστικο κρατησε κοντα εναμιση μηνα. Οπου δουλεψα για 80€ ουτε η βενζινες μου.

Επαθα κατι, αντι να με ενθαρρυνει, με εδιωξε την ιδια στιγμη.

Απολογισμός για τα μαλακισμενα αφεντικα που νομιζπυν εδω στην ελλαδα οτι πιασανε το παπα απο τα κακαλα ειναι, να μην μπορω να τον κανω τιποτα γιατι θα εχανα την ανεργια, ειχα βρει δυο ακομα δουλειες, αλλα επειδη εδωσα το λογο μου και το χερι μου δεν ηθελα να το κρεμασω.

Εμεις τους καλομαθαμε, ειδικα οι αλλοδαποι, αν ολοι τους λενε μαχαιρι ή μου κανεις προσληψη ή δεν δουλευω ετσι, τοτε τα κολπα τους θα τα καναν στον καθρέφτη

Δημοσ.

Εγω ενα εχω να πω. Ξανα δοκιμαστικο δεν παω που να μην εχω νερο να πιω.

Ελα να σε δω και βλεπουμε, μιλαμε, δθνουμε τα χερια, συμφωνουμε για το τι θα κανουμε, στην συνεχεια θα κανεις κι αυτο, το αλλο, το δοκιμαστικο κρατησε κοντα εναμιση μηνα. Οπου δουλεψα για 80€ ουτε η βενζινες μου.

Επαθα κατι, αντι να με ενθαρρυνει, με εδιωξε την ιδια στιγμη.

Απολογισμός για τα μαλακισμενα αφεντικα που νομιζπυν εδω στην ελλαδα οτι πιασανε το παπα απο τα κακαλα ειναι, να μην μπορω να τον κανω τιποτα γιατι θα εχανα την ανεργια, ειχα βρει δυο ακομα δουλειες, αλλα επειδη εδωσα το λογο μου και το χερι μου δεν ηθελα να το κρεμασω.

Εμεις τους καλομαθαμε, ειδικα οι αλλοδαποι, αν ολοι τους λενε μαχαιρι ή μου κανεις προσληψη ή δεν δουλευω ετσι, τοτε τα κολπα τους θα τα καναν στον καθρέφτη

Κακά τα ψέμματα, δεν το έχουν όλοι το αφεντιλικι. Κρατάνε κάτι ζώα που λένε πάντα ναι και διώχνουν με το ήθος τους όσους τους φέρνουν κέρδος. Για αυτό κλείνουν οι επιχειρήσεις. Ψωναρες όλοι τους

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...