Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατι ο ανδρας να πηγαινει με πολλες και η γυναικα το αντιθετο;

Πιστευω λογω της φυσης.. Παραδειγματα του ζωικου βασιλειου..

Δεν έχω πολλά να προσθέσω σε μια τέτοια εμπεριστατωμένη επιστημονική ανάλυση.

Όλοι ήταν (πιο) καταπιεσμένοι παλιότερα. Και οι άντρες υφίσταντο καταπίεση με το να είναι αυτοί που έπρεπε να κάνουν όλες τις δουλειές που τους έστελναν στον τάφο νωρίτερα, τις εποχές που οι δουλειές δεν ήταν γραφείο/πισί, και που πήγαιναν στον πόλεμο!

Οι άντρες σε όλη την ανθρώπινη ιστορία ήταν αναλώσιμοι και "καταπιεσμένοι" να ρισκάρουν τη ζωή τους και την υγεία τους, αυτό δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις... 

Καταπίεση (η), ουσ.

1. ισχυρή πίεση

2. (μτφ) στέρηση ελευθεριών, δικαιωμάτων, τυρρανία

Τουλάχιστον κάτι μυρίστικες πως είπες βλακεία γιατί οι άντρες δεν υφίσταντο καταπίεση με βάση το φύλο και στο τέλος το έβαλες σε εισαγωγικά, αλλά το κομμάτι σου το έκανες έτσι;

Το τέρμα γελοίο της υπόθεσης είναι πως ακόμα και το γεγονός πως οι γυναίκες δεν πήγαιναν στον πόλεμο (λέμε τώρα, ηρωϊκές ηπειρώτισσες του 40 κλπ πάνω στα βουνά κλπ λεπτομέρειες, αυτά είναι μόνο για τα τραγούδια) ήταν επιλογή των αντρών.

• Απαντ. 378
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι ειρωνεία, μόλις γύρισα από το σούπερμαρκετ και η μπροστινή μου στο ταμείο είχε αγοράσει 2 συσκευασίες Durex Tropical :devil:

• Like 2
Δημοσ.

Δεν έχω πολλά να προσθέσω σε μια τέτοια εμπεριστατωμένη επιστημονική ανάλυση.

Καταπίεση (η), ουσ.

1. ισχυρή πίεση

2. (μτφ) στέρηση ελευθεριών, δικαιωμάτων, τυρρανία

Τουλάχιστον κάτι μυρίστικες πως είπες βλακεία γιατί οι άντρες δεν υφίσταντο καταπίεση με βάση το φύλο και στο τέλος το έβαλες σε εισαγωγικά, αλλά το κομμάτι σου το έκανες έτσι;

Το έβαλα σε εισαγωγικά επειδή επέλεξες να χρησιμοποιείς αυτή τη λέξη για να περιγράψεις αυτό που υφίστανται οι γυναίκες.

Το "Παιδιά γίνεται πόλεμος! Όλοι οι άντρες πάρτε ένα σπαθί και πηγαίνετε να σφαχτείτε, όλες οι γυναίκες καθίστε σπίτι και ράψτε κάλτσες!" θα έλεγα ότι είναι καταπίεση με βάση το φύλο. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί άντρες θα προτιμούσαν να την αράξουν σπίτι και να πλέκουν...

Ποτέ δεν είχαμε σύστημα κοινωνικό που όλοι οι άντρες περνάνε φίνα και όλες οι γυναίκες περνάνε απαίσια, και θα ήταν αδύνατον κιόλας επειδή όπως φαίνεται και από κάτι τέτοια thread, οι άντρες σε γενικές γραμμές έχουν τις γυναίκες στα "Ώπα, ώπα!" και σκίζονται για να τις ικανοποιήσουν. 

Τι ειρωνεία, μόλις γύρισα από το σούπερμαρκετ και η μπροστινή μου στο ταμείο είχε αγοράσει 2 συσκευασίες Durex Tropical :devil:

Έχει φρουτοσαλάτα απόψε για επιδόρπιο... ;)  :D

• Like 1
Δημοσ.

μιλάμε και για πολύ πουτάνα

• Like 3
Δημοσ.

Το έβαλα σε εισαγωγικά επειδή επέλεξες να χρησιμοποιείς αυτή τη λέξη για να περιγράψεις αυτό που υφίστανται οι γυναίκες.

Το "Παιδιά γίνεται πόλεμος! Όλοι οι άντρες πάρτε ένα σπαθί και πηγαίνετε να σφαχτείτε, όλες οι γυναίκες καθίστε σπίτι και ράψτε κάλτσες!" θα έλεγα ότι είναι καταπίεση με βάση το φύλο. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί άντρες θα προτιμούσαν να την αράξουν σπίτι και να πλέκουν...

Οπότε όταν ας πούμε πιάσει φωτιά και πρέπει κάποιος να μπει μέσα να σώσει κάποιον άλλο καταπιέζονται και οι πυροσβέστες; Ή καταπιέζονταν μόνο μέχρι το 96 που δεν επιτρεπόταν σε γυναίκες να μπουν στην πυροσβεστική; Το γεγονός ότι άρθηκε ένας περιορισμός με στόχο τις γυναίκες δηλαδή συνιστά άρση της καταπίεσης προς τους άντρες; Mansplain like a boss.

Δεν το συζητώ βέβαια πως οι γυναίκες ποτέ δεν καταπιέζονταν, αφού εμείς είχαμε αποφασίσει για το δικό τους καλό πως δεν επιτρέπεται να μπουν ακόμα κι αν το θέλουν.

Ποτέ δεν είχαμε σύστημα κοινωνικό που όλοι οι άντρες περνάνε φίνα και όλες οι γυναίκες περνάνε απαίσια, και θα ήταν αδύνατον κιόλας

Πραγματικά δε μου δίνει καμία χαρά αυτό, ακριβώς το αντίθετο. Επειδή νωρίτερα αυτά που έγραφες είχαν ένα άλφα επίπεδο τουλάχιστον.

Ξέρεις γιατί θα ήταν αδύνατο αυτό το σύστημα; Επειδή πριν οι άντρες γαμήσουν τις γυναίκες, πρώτα οι απο πάνω γαμάνε τους απο κάτω. Ήταν δύσκολο να το σκεφτείς αυτό οπότε αναγκαστικά περνάμε στο...

επειδή όπως φαίνεται και από κάτι τέτοια thread, οι άντρες σε γενικές γραμμές έχουν τις γυναίκες στα "Ώπα, ώπα!" και σκίζονται για να τις ικανοποιήσουν.

Δεν έχεις καταλάβει την τύφλα σου τι λέγεται σε αυτό το thread. Ή τουλάχιστον στο ένα του μισό που δε συμπίπτει με την άποψή σου.

Δημοσ.

μιλάμε και για πολύ πουτάνα

Θα τον έχει τον τύπο στο περίμενε 3-4 μήνες και είπε να τον ανταμείψει για την υπομονή του

• Like 2
Δημοσ.

ΥΓ

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί άντρες θα προτιμούσαν να την αράξουν σπίτι και να πλέκουν...

Ποιός τους εμπόδιζε να αράξουν σπίτι; Οι υπόλοιποι άντρες, που σκέφτονταν "κοίτα το μέτωπό μου, γράφει μαλάκας επάνω?"

Αυτό λοιπόν για σένα είναι καταπίεση με βάση το φύλο έτσι;

Δημοσ.

Οπότε όταν ας πούμε πιάσει φωτιά και πρέπει κάποιος να μπει μέσα να σώσει κάποιον άλλο καταπιέζονται και οι πυροσβέστες; Ή καταπιέζονταν μόνο μέχρι το 96 που δεν επιτρεπόταν σε γυναίκες να μπουν στην πυροσβεστική; Δεν το συζητώ βέβαια πως οι γυναίκες δεν καταπιέζονταν εκεί, αφού εμείς είχαμε αποφασίσει για το δικό τους καλό πως δεν επιτρέπεται να μπουν ακόμα κι αν το θέλουν.

Πραγματικά δε μου δίνει καμία χαρά αυτό, ακριβώς το αντίθετο. Επειδή νωρίτερα αυτά που έγραφες είχαν ένα άλφα επίπεδο τουλάχιστον.

Ξέρεις γιατί θα ήταν αδύνατο αυτό το σύστημα; Επειδή πριν οι άντρες γαμήσουν τις γυναίκες, πρώτα οι απο πάνω γαμάνε τους απο κάτω. Ήταν δύσκολο να το σκεφτείς αυτό οπότε αναγκαστικά περνάμε στο...

Δεν έχεις καταλάβει την τύφλα σου τι λέγεται σε αυτό το thread. Ή τουλάχιστον στο ένα του μισό που δε συμπίπτει με την άποψή σου.

Ο πυροσβέστης επιλέγει να γίνει πυροσβέστης, ο στρατιώτης του Α Παγκοσμίου πήγαινε με το ζόρι! Καταλαβαίνεις τη διαφορά; Οι άντρες ιστορικά ήταν υποχρεωμένοι να πάνε να πολεμήσουν, με σοβαρές κυρώσεις αν το απέφευγαν! Θανατικές ποινές, φυλακίσεις κλπ!!!

Ναι οκ, άνοιξαν οι δουλειές στις γυναίκες καθώς άλλαζε το εργασιακό περιβάλλον και οι ανάγκες του κόσμου. Τώρα μπορούν να εργαστούν όπου θέλουν οπότε όλα καλά! Στην πυροσβεστική τίθεται και το ζήτημα του πόσες γυναίκες μπορούν ρεαλιστικά να ανταπεξέλθουν στις φυσικές απαιτήσεις της δουλειάς αλλά οκ, όποια θέλει είναι ελεύθερη να πάει να προσπαθήσει να μπει. 

Το ίδιο μπορώ να πω και για εσένα Defacer...

• Like 1
Δημοσ.

Ο πυροσβέστης επιλέγει να γίνει πυροσβέστης, ο στρατιώτης του Α Παγκοσμίου πήγαινε με το ζόρι! Καταλαβαίνεις τη διαφορά; Οι άντρες ιστορικά ήταν υποχρεωμένοι να πάνε να πολεμήσουν, με σοβαρές κυρώσεις αν το απέφευγαν!

Σου απάντησα προκαταβολικά, λογικά δεν πρόλαβες να το δεις.

Τώρα μπορούν να εργαστούν όπου θέλουν οπότε όλα καλά!

Κάτσε, νόμιζα πως όλα καλά έγιναν από τότε που είχαν αποκτήσει δικαίωμα ψήφου; Δηλαδή υπονοείς πως με την άρση μιας αδικίας δεν άρονται ταυτόχρονα και όλες οι υπόλοιπες; Άρα υπάρχει περίπτωση και μετά την άρση των επαγγελματικών περιορισμών να παραμένουν άλλες αδικίες; Άρα να μην είναι όλα καλά;

Μπερδεύτηκα τώρα.

Στην πυροσβεστική τίθεται και το ζήτημα του πόσες γυναίκες μπορούν ρεαλιστικά να ανταπεξέλθουν στις φυσικές απαιτήσεις της δουλειάς

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πώς μέσα σε ένα χρόνο αυτό το πρόβλημα λύθηκε δια παντός και τώρα μπορεί να κάνει αίτηση όποια θέλει.

Επίσης είναι εκπληκτικό το πόσο εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι ακούει μαλακίες όταν οι μαλακίες λέγονται εις βάρος του, αλλά όταν λέγονται εις βάρος άλλου η κατανόηση είναι πιο δυσχερής.

Δημοσ.

Σου απάντησα προκαταβολικά, λογικά δεν πρόλαβες να το δεις.

Κάτσε, νόμιζα πως όλα καλά έγιναν από τότε που είχαν αποκτήσει δικαίωμα ψήφου; Δηλαδή υπονοείς πως με την άρση μιας αδικίας δεν άρονται ταυτόχρονα και όλες οι υπόλοιπες; Άρα υπάρχει περίπτωση και μετά την άρση των επαγγελματικών περιορισμών να παραμένουν άλλες αδικίες;

Μπερδεύτηκα τώρα.

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πώς μέσα σε ένα χρόνο αυτό το πρόβλημα λύθηκε δια παντός και τώρα μπορεί να κάνει αίτηση όποια θέλει.

Το είδα, και ισχύει αυτό που σου έγραψα. Ιστορικά οι άντρες ήταν υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στον πόλεμο ενώ οι γυναίκες δεν ήταν! Αυτό είναι διάκριση και καταπίεση με βάση το φύλο τις εποχές που οι άντρες και καλά περνούσαν φίνα. Και δεν ήταν η μόνη.

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν αδικίες εκεί έξω προς τις γυναίκες. Είμαι σίγουρος, για παράδειγμα, ότι υπάρχουν εργοδότες και συνεργάτες που για κάποιον λόγο δεν γουστάρουν τις γυναίκες. Και κάποιοι άνθρωποι που δεν γουστάρουν τις γυναίκες, μπορεί να είναι και γυναίκες! Επίσης υπάρχουν και αδικίες προς τους άντρες, και από άντρες και από γυναίκες. Και ξέρεις τι; Κάποιες από αυτές τις αδικίες δεν θα εξαλειφθούν ποτέ και θα δημιουργηθούν και άλλες επειδή έτσι είναι οι άνθρωποι.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δε ζούμε σε μία κοινωνία που την διοικεί μία σατανική πατριαρχία καταπιέζοντας τις ταλαίπωρες γυναίκες, αλλά σε μία κοινωνία που ενώ έχει βελτιωθεί σε σχέση με άλλες εποχές, έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης αρκεί να μην προσκολληθεί σε ακραίες αντιλήψεις και θεωρίες συνωμοσίας. 

Το ότι λύθηκε το πρόβλημα του να μπορούν και οι γυναίκες να κάνουν αίτηση για να γίνουν πυροσβέστες ισχύει. Το πρόβλημα της φυσικής διαφοράς σε ζητήματα αεροβικής αντοχής, μυοσκελετικής μάζας και γενικότερης αθλητικής ικανότητας δε λύθηκε. Αν και διάβαζα ότι σε διάφορες Αμερικάνικες πολιτείες απλά έριξαν τις απαιτήσεις στο τεστ των γυναικών, και μόνο των γυναικών, για να περνάνε πιο πολλές και να φαίνεται πιο πολλή ισότητα. Κανένας λόγος για το πόσες από αυτές τις γυναίκες θα προκαλέσουν κακό επειδή δεν θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά...

• Like 1
Δημοσ.

άπαπαπαπα η ακόλαστη! κοίτα που πρόσεχει κι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες κι αφροδίσια! Ασε που όποια αγοράζει προφυλακτικά μάλλον έχει στο μυαλό της να χρησιμοποιεί καθένα και με άλλον κι όχι με τον σταθερό της σύντροφο...

• Like 2
Δημοσ.

άπαπαπαπα η ακόλαστη! κοίτα που πρόσεχει κι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες κι αφροδίσια! Ασε που όποια αγοράζει προφυλακτικά μάλλον έχει στο μυαλό της να χρησιμοποιεί καθένα και με άλλον κι όχι με τον σταθερό της σύντροφο...

Σχεσάκηδες = ερασιτεχνες κερατάδες

Παντρεμενοι = επαγγελματιες :cry:

Δημοσ.

Σχεσάκηδες = ερασιτεχνες κερατάδες

Παντρεμενοι = επαγγελματιες :cry:

μέχρι τώρα το αντίθετο έχω διαπιστώσει... Γι' αυτό κι η ερώτηση πιο πάνω. Η φίλη μου μόλις έμαθε ότι ο αντρούλης της και πατήρ του παιδιού της την έχει κάνει τάρανδο, αλλά δε θέλει και να χωρίσουν και δεν καταλαβαίνει τι εμμονή την έχει πιάσει και δεν τον συγχωρεί, ο 65χρονος θείος μου απατάει τη γυναίκα του με μια πρώην συνάδελφο και πολύ ξεδιάντροπα κιόλας,σε σημείο να προσέχουμε μην τον πετύχουμε κι έρθουμε σε δύσκολη θέση, ο γνωστός μου θέλει τις γυνάικες του χωρίς πολλά χιλιόμετρα όπως λέει αλλά ο ίδιος συνεχίζει να απατάει τη γυναίκα του, που μένει στο σπίτι να προσεχει το μωρό(φτάνει να μην το μάθει, γιατί η γνώση πληγώνει, όχι η πραξη) και μάλιστα το έχει και καμάρι που ενώ δεν βλέπεται καταφέρνει και τις ρίχνει, η ξαδέρφη μου μόλις έμαθε ότι από τα 14 χρόνια που είναι με τον άντρα της τα τελευταία 5 ήταν τρεις σ' αυτη τη σχέση. Ευτυχώς που δεν πιστεύω σε στερεότυπα...

Το είδα, και ισχύει αυτό που σου έγραψα. Ιστορικά οι άντρες ήταν υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στον πόλεμο ενώ οι γυναίκες δεν ήταν! Αυτό είναι διάκριση και καταπίεση με βάση το φύλο τις εποχές που οι άντρες και καλά περνούσαν φίνα. Και δεν ήταν η μόνη.

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν αδικίες εκεί έξω προς τις γυναίκες. Είμαι σίγουρος, για παράδειγμα, ότι υπάρχουν εργοδότες και συνεργάτες που για κάποιον λόγο δεν γουστάρουν τις γυναίκες. Και κάποιοι άνθρωποι που δεν γουστάρουν τις γυναίκες, μπορεί να είναι και γυναίκες! Επίσης υπάρχουν και αδικίες προς τους άντρες, και από άντρες και από γυναίκες. Και ξέρεις τι; Κάποιες από αυτές τις αδικίες δεν θα εξαλειφθούν ποτέ και θα δημιουργηθούν και άλλες επειδή έτσι είναι οι άνθρωποι.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δε ζούμε σε μία κοινωνία που την διοικεί μία σατανική πατριαρχία καταπιέζοντας τις ταλαίπωρες γυναίκες, αλλά σε μία κοινωνία που ενώ έχει βελτιωθεί σε σχέση με άλλες εποχές, έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης αρκεί να μην προσκολληθεί σε ακραίες αντιλήψεις και θεωρίες συνωμοσίας. 

Το ότι λύθηκε το πρόβλημα του να μπορούν και οι γυναίκες να κάνουν αίτηση για να γίνουν πυροσβέστες ισχύει. Το πρόβλημα της φυσικής διαφοράς σε ζητήματα αεροβικής αντοχής, μυοσκελετικής μάζας και γενικότερης αθλητικής ικανότητας δε λύθηκε. Αν και διάβαζα ότι σε διάφορες Αμερικάνικες πολιτείες απλά έριξαν τις απαιτήσεις στο τεστ των γυναικών, και μόνο των γυναικών, για να περνάνε πιο πολλές και να φαίνεται πιο πολλή ισότητα. Κανένας λόγος για το πόσες από αυτές τις γυναίκες θα προκαλέσουν κακό επειδή δεν θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά...

συμφώνω με τα περισσότερα, αλλά πιστευώ ότι η καταπίεση κι η υποτίμηση της γυναίκας είναι σε μεγαλύτερο βαθμό απ ότι του άντρα (που όμως είναι υπαρκτή). όσον αφορά την πυρόσβεση υποθέτω δε θα βάλουν μια γυναίκα να κουβαλήσει έναν άνθρωπο απο φλεγόμενο κτίριο, εκτός κι αν είναι πια τόσο δυνατή αλλά ένα πυροσβεστικό όχημα και τον εξοπλισμό του μπορεί να τον χειριστεί.Αυτο είναι και το ζήτημα της ισότητας.Να μην της απαγορεύεται να κανει πράγματα επειδή και μόνο είναι γυναίκα (π.χ. να ψηφίσει,να σπουδάσει) κι όχι επειδή αποδεδειγμένα δεν μπορεί.Αλλά καταλαβαίνω τι λες και συμφωνω.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παιζει να μην παντρευτω ποτέ!!! Ηδη ειμαι λιγο πριν τα 30 και ουτε που σκέφτομαι τον γάμο και τα παιδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...