PanagiotisPC Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Καλησπερα παιδια! Γνωριζει κανεις πως μπορω να φτιάξω ενα web radio; (ερασιτεχνικό, γι' αυτό θελω free ) Τι χρειάζεται; Επισης κατι εχω ακούσει για πνευματικά δικαιώματα.. Διαφωτιστε με!
White_Cat Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Καλησπέρα !Το να στήσεις ένα Web Radio από τεχνική άποψη είναι αρκετά εύκολο μέσω της εξής διεύθυνσης : http://www.freeshoutcast.com/Απ' όσο ξέρω εκεί μπορείς να γραφτείς δωρεάν και σου παρέχει μέγιστο bandwidth 64KBps. Άμα θέλεις περισσότερο, είναι επί πληρωμή. Θα σου δώσει κι έναν αρκετά εύχρηστο πίνακα ελέγχου μέσω του οποίου θα μπορείς να ελέγξεις το Server Name και port Number για το σταθμό.Μετά κατεβάζεις κι εγκαθιστάς το Winamp (επίσης δωρεάν) μαζί με ένα ειδικό plugin που επιτρέπει την επικοινωνία του Shoutcast Server με το πρόγραμμα. Άμα θυμάμαι καλά το plugin πρέπει να λέγεται Broadcast Now, αλλά το λαιμό μου δεν τον κόβω.Θέλει προσοχή στις παραμέτρους που θα ορίσεις μέσα στο plugin. Πρέπει η διεύθυνση του Server καθώς κι ο αριθμός θύρας (port number) να είναι τα ίδια μ' αυτά που σου έδωσε ο Shoutcast Server. Αλλιώς το Winamp δε θα μπορεί ν' αποκαταστήσει ένα κανάλι επικοινωνίας με το Shoutcast, με αποτέλεσμα να μη μπορείς να εκπέμψεις.Από εκεί και πέρα ορίζεις μέσα στο plugin την πηγή εκπομπής. Αυτή μπορεί να είναι είτε ας πούμε το μικρόφωνο, είτε ένα mp3 αρχείο, ή ας πούμε καμιά κονσόλα ηχοληψίας που μπορεί να έχεις συνδέσει στο Line in της κάρτας ήχου.Το επόμενο βήμα είναι να πας πάλι στον πίνακα ελέγχου του Shoutcast Server και να ελέγξεις αν αυτό που στέλνεις εσύ μέσω του Winamp φτάνει τελικά πράγματι στο Server.Αν οι παράμετροι που ορίστηκαν μέσα απ' το Winamp είναι σωστές, τότε πράγματι έχεις αρχίσει να στέλνεις ήχο στον έξω κόσμο. Άλλωστε στον ίδιο τον πίνακα ελέγχου του Shoutcast υπάρχει κι ένα VU Meter που θα σου δείξει ποια είναι η στάθμη του ήχου που λαμβάνει ο Server.Όσο για τα νομικά θέματα, δεν τα κατέχω καλά. Το βέβαιο πάντως είναι ότι αν μεταδίδεις κάτι που η πνευματική του ιδιοκτησία δεν σου ανήκει (όπως είναι π.χ. η μουσική που δεν έχεις γράψει ο ίδιος), τότε πρέπει απαραίτητα να είααι συνδρομητής της ΑΕΠΙ και να πληρώνεις το τέλος πνευματικής ιδιοκτησίας. Σ' αυτά τα θέματα μπορεί φυσικά να σε καθοδηγήσει είτε η ίδια η ΑΕΠΙ, είτε κάποιος δικός σου νομικός σύμβουλος (δικηγόρος κλπ...)Χαίρομαι πάρα πολύ να βλέπω τέτοιες πρωτοβουλίες κι εύχομαι από καρδιάς καλή τύχη. Άλλωστε από πολύ μικρή ηλικία ήμουν και είμαι φανατικός φίλος του ραδιοφώνου. Γι' αυτό σε παρακαλώ, αν ο σταθμός ξεκινήσει να εκπέμπει, να μου στείλεις οπωσδήποτε τη διεύθυνση.Καλή δύναμη σ' αυτό που ξεκίνησες,Φιλικά,Ο Άσπρος Γάτος 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα