jtsou Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 θα ήθελα από τους γνώστες την συμβουλή σας γι' αυτό που μου συμβαίνει.Είχε ανέβει στο ebay ένα αντικείμενο το οποίο δεν είχε απόστολή από τον πωλητή(από Ιταλία),στην Ελλάδα.Επικοινώνησα μαζί του για το αν μπορεί να στείλει Ελλάδα και μου είπε "ναι" ζητώντας επιπλέον του "χτυπήματος" 35 ευρώ.Το βάρος του αντικειμένου είναι περίπου 2 κιλά.Κέρδισα τον πληστηριασμό στο ποσό του αρχικού "χτυπήματος" 0,95 ευρώ δηλ.Την επόμενη μέρα επικοινώνησε μαζί μου ο πωλητής ζητώντας να του στείλω στον λογαριασμό "paypal" του τα 35 ευρώ που συμφωνήσαμε και να πληρώσω στο ebay το ποσό του κερδισμένου πληστηριασμού.Αρνήθηκα και του ζήτησα να ακολουθήσουμε την διαδικασία του ebay και να προστεθουν τα 35 ευρώ στα 0,95 που είχα κερδίσει τον πληστηριασμό.Πριν λίγο μπήκα στον λογαριασμό μου στο ebay,έχει προστεθεί το ποσό αποστολής πλεον,το οποίο είναι 105 ευρώ.Τι μπορώ να κάνω...μιλάμε αισθάνομαι sucker(κορόϊδο,θύμα).Ήδη του έστειλα μήνυμα λέγοντάς του να αλλάξει το ποσό σε αυτό που συμφωνήσαμε.Θεωρώ ότι και τα 35 ευρώ που μου είπε είναι υπερβολή για δέμα βάρους 2 περίπου κιλών.
makfil Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Ίσως είναι οι πρώτες σου επαφές με τις δημοπρασίες του ebay και δεν γνωρίζεις ότι μερικοί πωλητές κατεβάζουν υπερβολικά την τιμή εκκίνησης, για να προσελκύσουν υποψήφιους αγοραστές, και ορίζουν υψηλό ποσό μεταφορικών, για να ισοφαρίσουν τη διαφορά. Ο λόγος που σου ζήτησε να πληρώσεις τα 35€ μέσω paypal είναι για να μην πάρει το ebay προμήθεια από το ποσό αυτό.
NikosKallithea Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Κάπου τόσα ειναι τα έξοδα απο Ιταλια για 2 κιλα
jtsou Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Το καταλαβαίνω για το κόστος προμήθειας του ebay.Ομως άλλο το "35 ευρώ" και άλλο το "105 ευρώ",όση κι αν είναι η προμήθεια του ebay.Τώρα,στο "δια ταύτα" τι μπορώ να κάνω.Να ζητήσω παρέμβαση του ebay,το αντικείμενο ζυγίζει περίπου 2 κιλά,όχι 200 κιλά και έρχεται από Ιταλία όχι από Νικαράγουα.Μπορώ να κάνω κατι,έχω τα μηνύματά του,αν αυτό αποδεικνύει κάτι.
NikosKallithea Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 θα ήθελα από τους γνώστες την συμβουλή σας γι' αυτό που μου συμβαίνει.Είχε ανέβει στο ebay ένα αντικείμενο το οποίο δεν είχε απόστολή από τον πωλητή(από Ιταλία),στην Ελλάδα.Επικοινώνησα μαζί του για το αν μπορεί να στείλει Ελλάδα και μου είπε "ναι" ζητώντας επιπλέον του "χτυπήματος" 35 ευρώ.Το βάρος του αντικειμένου είναι περίπου 2 κιλά.Κέρδισα τον πληστηριασμό στο ποσό του αρχικού "χτυπήματος" 0,95 ευρώ δηλ.Την επόμενη μέρα επικοινώνησε μαζί μου ο πωλητής ζητώντας να του στείλω στον λογαριασμό "paypal" του τα 35 ευρώ που συμφωνήσαμε και να πληρώσω στο ebay το ποσό του κερδισμένου πληστηριασμού.Αρνήθηκα και του ζήτησα να ακολουθήσουμε την διαδικασία του ebay και να προστεθουν τα 35 ευρώ στα 0,95 που είχα κερδίσει τον πληστηριασμό.Πριν λίγο μπήκα στον λογαριασμό μου στο ebay,έχει προστεθεί το ποσό αποστολής πλεον,το οποίο είναι 105 ευρώ.Τι μπορώ να κάνω...μιλάμε αισθάνομαι sucker(κορόϊδο,θύμα).Ήδη του έστειλα μήνυμα λέγοντάς του να αλλάξει το ποσό σε αυτό που συμφωνήσαμε.Θεωρώ ότι και τα 35 ευρώ που μου είπε είναι υπερβολή για δέμα βάρους 2 περίπου κιλών. Για τα ευρωπαϊκά εβαυ τα 35 ευρω δεν ειναι υπερβολή. το λαθος σου ειναι οτι εκανες ιδιωτική συμφωνία, το εβαυ δεν αναμιγνύετε σε τέτοια Δες εδω 1κ 22 ευρω http://www.ebay.it/itm/GIORGIO-GRAESAN-CERA-DEL-VECCHIO-1-lt-CERA-DI-FINITURA-PER-STUCCO-VENEZIANO-/151384928270?hash=item233f3eb00e:g:MRsAAOSwDNdV7JXu 2κ 40 ευρω http://www.ebay.it/itm/STUCCO-VENEZIANO-SPATOLA-STUHHI-DI-GRANDE-QUALITA-KG2-GIORGIO-GRAESAN-/131254306065?hash=item1e8f5dc511:g:ynYAAMXQjWtRLMZT
jtsou Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Για να καταλάβω,δυο δρόμοι υπάρχουν δλδ.Πληρώνω 105 ευρώ μεταφορικά από Ιταλία για ένα αντικέιμενο 2 κιλών που κέρδισα για 0,95 ή δεν το πληρώνω και τρώω "κίτρινη κάρτα" απ' το ebay χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι για να αποδείξω τα λεγόμενα του αλλου,αλλά και το ότι τα μεταφορικά δεν είναι ούτε καν τα μισά από αυτά που βάζει.
NikosKallithea Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Οτι αποφασίσεις κανεις, αλλη φορα μονο να ξερεις δεν χτυπάμε ή δεν αγοράζουμε αντικείμενα που δεν περιγράφουν σαφώς τα πάντα, δηλαδή μεταφορικά, φορους, χώρα πωλητή κλπ
mousatoi.gr Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Τα 105 ευρώ δικαιολογούνται μόνο στην περίπτωση που στο στείλει με ταχυμεταφορά , δηλαδή DHL , TNT , GLS κτλ. Δοκίμασε να του ζητήσεις ένα κοστολόγιο για απλή αποστολή με ταχυδρομείο. Αν φυσικά αρνηθεί όπως είπες και εσύ την πάτησες γιατί σαφέστατα δεν θα πληρώσεις 105 ευρώ μεταφορικά. Μην σε εκπλήσει πάντως το ποσό αν είναι ταχυμεταφορά το τονίζω , μιας και από Ελλάδα για εξωτερικό και δεν μιλάμε για καμιά Ινδονησία , αλλά ας πούμε Ιταλία όπως στην προκειμένη περίπτωση , το κόστος είναι 45 ευρώ ανα μισό κιλό.
jtsou Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 "The agreed price is € 35 per International Shipping + 70 € shipping as a proclamation + offered € 0.99 = 105.99"Αυτό μου γράφει παιδιά.Τι σημαίνει "shipping as a proclamation" μπορεί καποιος να μου εξηγήσει.Φυσικά να αναφέρω πως ουδέποτε είχε αναφέρει κάτι τέτοιο.Κι όταν κέρδισα στον πληστηριασμό,στο μήνυμα που μου έστειλε,απλά μου ζητούσε να του στείλω στο paypal του 35 ευρώ για τα έξοδα αποστολής.Απ' ότι καταλαβαίνω επειδή η τιμή είναι τζάμπα,προσπαθεί να βρει δικαιολογίες-τρόπους να μην δεχθώ και να το ξανανεβάσει παλι
NikosKallithea Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Πες του οχι και να σου στειλει ενα ακυρωτικό να τελειώνεις.
Tigran Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Ναι καλά λέει ο Νίκος. Τι τρώγεσαι με τα ρούχα σου; Και για να μην έχετε θέματα με negative feedback κτλ. Πες του συγνώμη κι ότι δεν κατάλαβες καλά και έτσι δεν σε συμφέρει. Μου έχει τύχει κι εμένα 1 φορά, παρόλο που έχω πάνω από 700 αγορές.
donstefano Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Ναι αφου σου λεει οτι να ναι πες του να το ακυρωσει.Και αμα σου πει ο μαφιοζος Ιταλος θα σου κανω κακο feedback και ετσι στειλε και τα μυνηματα που εχετε ανταλλαξει στο ebay και αντε γεια! Αφου σου ειπε 35 εξοδα αποστολης τοτε τελος.Οτιδηποτε αλλο ειναι εξαπατηση.Να εβαζε reserve not met να τελιωνε αμα δεν ηθελε να το δωσει φτηνα.Δηλαδη βαζεις οριο και λες αν πιασει η δημοπρασια κατω απο αυτα τα λεφτα δεν πωλειτε. Εγω παντως επειδη εχω παιξει σε δημοπρασιες με γερμανους ειναι μεχρι τωρα τιμιοι.Αυτα!
sphinxgr Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Αυτό τελικά τι υποτίθεται είναι?!!?!? + 70 € shipping as a proclamation
SnakeMJK Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Αυτό τελικά τι υποτίθεται είναι?!!?!? + 70 € shipping as a proclamation Μάλλον είναι κάτι που ανακάλυψε ο Ιταλός
mousatoi.gr Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Shipping as proclamation σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "ναυτιλιακή μεταφορά ως διακύρηξη" , δεν μπορώ να το μεταφράσω διαφορετικά. Ένας όρος δηλαδή που κυριολεκτικά δεν υπάρχει πουθενά! Μάλλον είναι ανακάλυψη του Ιταλού για να βγάλει εξτρά χαρτζηλίκι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα