Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι. Απλά δεν πιάνεις τι σου λέω εμμέσως πλην σαφώς.

Αμα θες να μιλας με προτασεις αντι να το παιζεις ο εξυπνος της παρεας καλως. αλλιως καλυτερα μη σχολιαζεις γιατι κανεις σαν ουγκανος που δε μπορει να μιλαει με επιχειρηματα.

και να να σου το εξηγησω κι αυτο αφου μαλλον δε τα παιρνεις κι ευκολα, παρε για παραδειγμα ενα κρισιμο διαγωνισμα που εχεις γραψει. εχεις αγωνια για το τι εγραψες κι αν περασες , για το χ ψ λογο. μολις μαθεις το αποτελεσμα , ακομη κι αν απετυχες νιωθεις αμεσως μια ηρεμια,μια γαληνη γιατι πλεον δε σε βασανιζει το ερωτημα του τι εχει συμβει με αυτο το διαγωνισμα. αν φοβοσουν αντιστοιχα για το τι εγραψες κι αν θα αποτυχεις , θα ενιωθες απελπισια μετα.

απο εγκληματιες ακομη θα ακουσεις πως ενιωσαν ηρεμια οταν τελικα τους επιασαν για καποιο εγκλημα που εκαναν , γιατι η αγωνια που ειχαν οταν δεν ηξεραν τι θα συμβει στο τελος, ηταν πολλη χειροτερη κι αβασταχτη. 

αλλο φοβος κι αλλο αγωνια λοιπον. αλλα συναισθηματα συνεπαγονται με την μια εννοια κι αλλα με την αλλη.

• Like 3
Δημοσ.

Φιλε μου συγγνωμη που στο λεω αλλα τι ειναι αυτα που λες ?

Στο φορουμ αυτο υπαρχουν αρκετοι που ξερουν τα παντα  ειναι απολυτοι και δινουν για την πλακα τους απαντησεις ακομα και σε αλυτα ερωτηματα που μας βασανιζουν αιωνες

Δημοσ.

Μα δεν ειναι ετσι. Δε πιστευω σε τιποτα απο αυτα που μας πασαρουν τα βιβλια και γενικα τα Θρησκευτικα. Δεν πηγαινω καν εκκλησια. Τι θα πει ειμαι χριστιανος? Επειδη πιστευω στο οτι υπαρχει κατι ανωτερο απο εμενα ειμαι χριστιανος? Το να πιστευεις σε κατι ανωτερο δε παει να πει πως πρεπει να πιστευεις συγκεκριμενα στο Χριστο ή στο Βουδα κτλ. Γιατι πρεπει να του δωσεις ταμπελες? Καμια σχεση το ενα με το αλλο. Κι ουτε ειπα ποτε οτι πιστευω στη μετα θανατον ζωη. Καμια σχεση αυτο που λεω με το νοημα που επιασες εσυ...

Και αυτο το ανωτερο πως το εχεις σχηματισει στο μυαλο σου.Ειναι ας πουμε σε αερια μορφη, βαρυτικη, κατι σαν τη δυναμη του Star Wars.Αυτοι που πιστευουν του εχουν δωσει τουλαχιστον και ενα ονομα προς τιμη τους.

• Like 1
Δημοσ.

Και αυτο το ανωτερο πως το εχεις σχηματισει στο μυαλο σου.Ειναι ας πουμε σε αερια μορφη, βαρυτικη, κατι σαν τη δυναμη του Star Wars.

χμμ δυσκολο το ερωτημα που μου θετεις αλλα ναι ειμαι πιο κοντα στο οτι ειναι κατι σε αερια μορφη ή βαρυτικη δυναμη ετσι οπως το φανταζομαι συνηθως. φυσικα αφου δε ξερω αν υπαρχει ή τι ακριβως ειναι αν υπαρχει , δε μπορω και να φανταστω ουτε καν με την φαντασια μου πως μπορει να ειναι ακριβως και πως μπορει να λειτουργει.

Στο φορουμ αυτο υπαρχουν αρκετοι που ξερουν τα παντα  ειναι απολυτοι και δινουν για την πλακα τους απαντησεις ακομα και σε αλυτα ερωτηματα που μας βασανιζουν αιωνες

Ναι ασε :P Να τους βγαλουμε στην τηλεοραση να μοιραστουν τις γνωσεις τους, να μη βασανιζεται αλλο ο πλανητης με ολα αυτα τα αναπαντητα ερωτηματα!

Αυτοι που πιστευουν του εχουν δωσει τουλαχιστον και ενα ονομα προς τιμη τους.

Κι αυτο ηταν το λαθος , γιαυτο εχει δημιουργηθει τοση δυσπιστια. Δε μπορεις να ονομασεις κατι που οχι μονο δεν εχεις ιδεα πως μπορει να ειναι αφου δε το εχεις δει , αλλα δεν εισαι καν σιγουρος αμα υπαρχει.

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχει η μετενσάρκωση γιατί έχω δει κάποια ντοκιμαντέρ  για αυτό το θέμα και δεν γίνετε όλοι να έβγαλαν της αναμνήσεις της προηγούμενης ζωής τους από το κεφάλι τους άλλα πότε δεν κατάλαβα γιατί όλοι θυμούνται των τρόπο που πέθαναν και όχι κάτι άλλο.

Δημοσ.

χμμ δυσκολο το ερωτημα που μου θετεις αλλα ναι ειμαι πιο κοντα στο οτι ειναι κατι σε αερια μορφη ή βαρυτικη δυναμη ετσι οπως το φανταζομαι συνηθως. φυσικα αφου δε ξερω αν υπαρχει ή τι ακριβως ειναι αν υπαρχει , δε μπορω και να φανταστω ουτε καν με την φαντασια μου πως μπορει να ειναι ακριβως και πως μπορει να λειτουργει.

Με καλυψες απολυτα.

Δημοσ.

Δεν πιανεις το νοημα αυτων που λεω ομως και το πας αλλου. Δε τα συγκρινα αυτα τα δυο. ειπα οτι και στο ενα και στο αλλο παραδειγμα , ΔΕΝ υπαρχουν τεκμηριωμενες απαντησεις. Δε τα συγκρινα , για να πω οτι ειναι το ιδιο πραγμα.

Ενω στο παραδειγμα που με ανεφερε ο lucifer , του απαντησα οτι τεμηριωμενα πλεον μπορουν να του απαντησουν και να του πουν οτι κατι τετοιο δεν υπαρχει αυτην την στιγμη στον πλανητη ΓΗ. Το χρησιμοποιησα σαν παραδειγμα για να πω οτι υπαρχουν πραγματα που ειναι 100% τεκμηριωμενα κι αλλα που δεν ειναι. 

Εσύ δε καταλαβαίνεις τι λέμε. Καταρχάς τι τεκμηριωμένες απαντήσεις ψάχνεις όταν δε μπορείς αρχικά να θέσεις ένα τεκμηριωμένο ερώτημα...

Στη περίπτωση ύπαρξης εξωγήινων μπορεί να οριστεί και να τεκμηριωθεί επιστημονικά και λογικά ένα ερώτημα / μια υπόθεση. Το θέμα ύπαρξης υπερφυσικών δυνάμεων ούτε καν να οριστεί ως ερώτημα δε γίνεται με επιστημονικό ή λογικό τρόπο... Αυτό σημαίνει ότι στη πρώτη περίπτωση μπορούμε να αναγνωρίσουμε κάποιες (όποιες) πιθανότητες επαλήθευσης της υπόθεσης μας, ενώ στη δεύτερη όχι.

Επίσης υπάρχουν αυτοί που λόγω της άγνοιας και της ανασφάλειας τους, αρνούνται την επιστημονικά κοινή αποδεκτή θεωρία, ότι η συνείδηση μας είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά της δομής και των νευρικών συνάψεων του εγκεφάλου μας και ότι χωρίς ζωντανό εγκέφαλο απλά δε μπορεί να υπάρξει συνείδηση. Με τον ίδιο τρόπο που κάποτε δε μπορούσε να γίνει αποδεκτή η επιστημονική θεωρία της μη επίπεδης αλλά σφαιρικής Γης...

Δημοσ.

Βλεπεις ονειρα οταν πεθαινεις...ενδιαφερον... :P

Το ιδιο θα σχολιαζα χαχα.

Εσύ δε καταλαβαίνεις τι λέμε. Καταρχάς τι τεκμηριωμένες απαντήσεις ψάχνεις όταν δε μπορείς αρχικά να θέσεις ένα τεκμηριωμένο ερώτημα...

Στη περίπτωση ύπαρξης εξωγήινων μπορεί να οριστεί και να τεκμηριωθεί επιστημονικά και λογικά ένα ερώτημα / μια υπόθεση. Το θέμα ύπαρξης υπερφυσικών δυνάμεων ούτε καν να οριστεί ως ερώτημα δε γίνεται με επιστημονικό ή λογικό τρόπο... Αυτό σημαίνει ότι στη πρώτη περίπτωση μπορούμε να αναγνωρίσουμε κάποιες (όποιες) πιθανότητες επαλήθευσης της υπόθεσης μας, ενώ στη δεύτερη όχι.

Επίσης υπάρχουν αυτοί που λόγω της άγνοιας και της ανασφάλειας τους, αρνούνται την επιστημονικά κοινή αποδεκτή θεωρία, ότι η συνείδηση μας είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά της δομής και των νευρικών συνάψεων του εγκεφάλου μας και ότι χωρίς ζωντανό εγκέφαλο απλά δε μπορεί να υπάρξει συνείδηση. Με τον ίδιο τρόπο που κάποτε δε μπορούσε να γίνει αποδεκτή η επιστημονική θεωρία της μη επίπεδης αλλά σφαιρικής Γης...

οτι να'ναι λες. αλλα λογια να αγαπιομαστε εδω μεσα. η επιστημη δεν απεκλεισε ποτε τιποτα ουτε για το ενα ουτε για το αλλο θεμα. τωρα τι λες εσυ.. δε ξερω. και αλλα λες εσυ αλλα εμεις. εσυ λες για συνειδηση και ζωντανους εγκεφαλους , δηλαδη για πραγματα που μπορουν να τεκμηριωθουν πλεον ανα πασα στιγμη , ενω το θεμα ειναι ο θανατος , τι συμβαινει μετα και γιατι συμβαινει και γενικα τι μας καθοριζει και τι μας δινει την συνειδηση τον εγκεφαλο κι ολα αυτα που λες τεκμηριωμενα,θεματα πολυ πιο περιπλοκα απο το να παρεις εναν εγκεφαλο και να τον μελετησεις.

αν δε θες να πιστευεις οτι υπαρχει κατι ανωτερο δικαιωμα σου , αλλα μη προσπαθησεις να μας πεισεις οτι ολα ειναι ή ασπρα ή μαυρα.

κι επιτελους μην εχετε σαν χαπακι την επιστημη μερικοι , η επιστημη δε τα γνωριζει ολα , δεν εχει ολες τις απαντησεις , δεν ειναι καν κατι τελειοποιημενο και καθημερινα εξελισεται και ανακαλυπτει νεα πραγματα συνεχως.

Δημοσ.

Παιδιά ο καθένας πιστεύει ότι θέλει ανάλογα με τις πεποιθήσεις του. Νομίζω είναι δίκαιο.

Δημοσ.

Εχουμε μπροστά μας ένα σούπερ αυτοκίνητο άγνωστης μάρκας και σκεφτόμαστε :ποιός το κατασκεύασε;

Εχουμε μπροστά μας το άπειρο σύμπαν με ότι γνωστό περιλαμβάνει και σκεφτόμαστε: έγινε απο μονο του.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...