Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάντως πριν πεθάνω θέλω να βρεθεί τρόπος να γίνεται upload η συνείδηση.

Θα μείνει η σελίδα σου στο fb δεν φτάνει; Ψηφιακό life-chart :mellow:

Κάθε λίγο και λιγακι ανοίγει ένα νεο thread με το ίδιο θέμα...

• Απαντ. 421
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγώ δεν έχω σκοπό να πεθάνω οπότε δεν θα το ανακαλύψω , όχι δεν κάνω πλάκα , απο μικρός ψάχνω τρόπο να γίνω αθάνατος 

Δημοσ.

Εύκολη απάντηση για εμένα. Θα πάρουμε 72 παρθένες ο καθένας και θα γίνει χαμός. Στις γυναίκες και τους gay δεν ξέρω τι δίνει ο ύψιστος. 

• Like 1
Δημοσ.

εγώ δεν έχω σκοπό να πεθάνω οπότε δεν θα το ανακαλύψω , όχι δεν κάνω πλάκα , απο μικρός ψάχνω τρόπο να γίνω αθάνατος 

αμα τον βρεις πες τον και σε εμας :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλυτερα να στραφεις σε πιο ρεαλιστικες λυσεις: ψαξε τροπους για να κανεις το θανατο να αργησει.

Επεξ/σία από iordanis77
  • Super Moderators
Δημοσ.

Έλα αυτό είναι ευκολάκι. Καλό σταφ χρειάζεσαι μόνο! :P

• Like 2
Δημοσ.

Έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου. Συνέχισε...

Αν τελικά υπάρχει θεός (λέμε τώρα), σε όποια θρησκεία, με βλέπω στην κόλαση.

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα και δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Όταν πεθάνω θα μάθω.

quantum physics

Tι μου θύμισες τώρα.

Πρίν λίγες μέρες διάβαζα μια παρόμοια συζήτηση και μια θεωρία που μου έκανε εντύπωση (και που δεν ξέρω αν βασίζεται κάπου) έλεγε ότι απο την δική σου οπτική γωνία δεν γίνεται να μην "βιώνεις", που σημαίνει ότι είτε ζείς για πάντα με τον ένα τρόπο ή τον άλλο (Quantum immortality το έλεγαν εκεί) ή ότι μετά τον θάνατο ξαναζείς την ζωή σου απο την αρχή και αυτό επαναλαμβάνεται επ'άπειρον. Αυτόν είναι και ο λόγος, σύμφωνα με αυτόν που τα έγραφε, για τον οποίο δεν μπορούμε να συλλάβουμε την έννοια του θανάτου γιατί πολύ απλά δεν συμβαίνει ποτέ.

Εντάξει λίγο new age η θεωρία αλλά έχει ενδιαφέρον.

Δημοσ.

Κανεις δεν ξερει τι γινεται

Τωρα πως μερικοι εδω μεσα ξερουν με τοση σιγουρια και λενε το ενα ή το αλλο ειναι φαινομενο

Παντως το να εχουν γινει ολα αυτα για να καταληξουν στο τιποτα δε μου ακουγεται και τοσο λογικο

• Like 1
Δημοσ.

4 ερωτησεις..

1. Πως ξερουμε οτι δεν υπηρξαμε σε καποια αλλη/ζωη μορφη/κατασταση και απλα δεν θυμομαστε τιποτα πλεον τωρα;

2. Πως ξερουμε οτι η συνειδηση "πεθαινει" μαζι με το φυσικο σωμα μας;

3. Πως ξερουμε οτι η συνειδηση ειναι μονο το συνολο των αναμνησεων και η αλληλεπιδραση των νευρωνων και των ηλεκτρικων σηματων στον εγκεφαλο και οχι κατι παραπανω;

4. Τι ειναι αυτο που καθοριζει το "εγω". Μπορει πχ με μια μεταμοσχευση εγκεφαλου, ενα ατομο να ζησει για παντα; Ακολουθει δηλαδη η συνειδηση τον εγκεφαλο ή είναι κατι αλλο;

Φυσικα και ενας "λογικος" ανθρωπος θα ελεγε πως μετα τον θανατο δεν υπαρχει κατι, σταματανε ολα.. Αλλα νομιζω πως δεν τα ξερουμε ολα για να πουμε με σιγουρια αυτο το πραγμα. Σημερινα πραγματα που θεωρουμε δεδομενα καποτε ηταν λογια τρελων που δεν πιστευε κανεις..

Μα για να πουμε οτι ξαναυπηρξαμε (ή οτι θα ξαναυπαρξουμε), πρεπει να το θυμομαστε, αλλιως δεν μεταφερουμε τις μνημες μας στο νεο μας εαυτο, αρα δεν ειμαστε εμεις. Το να πιστευουμε στη μετενσαρκωση πχ, χωρις να θυμομαστε τιποτε για την προηγουμενη ζωη μας, ειναι σαν να ειναι ενας αλλος τελειως διαφορετικος ανθρωπος και οχι εμεις.

Σκεψου λοιπον, πεθαινεις και ας πουμε ξαναγεννιεσαι σε τελειως διαφορετικο σωμα, με τελειως αγραφο εγκεφαλο. Τι ειναι αυτο που παει απο το ενα σωμα στο αλλο ωστε να πεις οτι ξαναγεννιεσαι ο ιδιος; Τιποτε, στην ουσια γεννηθηκε ενας νεος ανθρωπος.

Δημοσ.

Μα για να πουμε οτι ξαναυπηρξαμε (ή οτι θα ξαναυπαρξουμε), πρεπει να το θυμομαστε, αλλιως δεν μεταφερουμε τις μνημες μας στο νεο μας εαυτο, αρα δεν ειμαστε εμεις. Το να πιστευουμε στη μετενσαρκωση πχ, χωρις να θυμομαστε τιποτε για την προηγουμενη ζωη μας, ειναι σαν να ειναι ενας αλλος τελειως διαφορετικος ανθρωπος και οχι εμεις.

Σκεψου λοιπον, πεθαινεις και ας πουμε ξαναγεννιεσαι σε τελειως διαφορετικο σωμα, με τελειως αγραφο εγκεφαλο. Τι ειναι αυτο που παει απο το ενα σωμα στο αλλο ωστε να πεις οτι ξαναγεννιεσαι ο ιδιος; Τιποτε, στην ουσια γεννηθηκε ενας νεος ανθρωπος.

Αρα μπορει να ζουμε πολλες και διαφορετικες ζωες σαν εντελως διαφορετικοι και νεοι ανθρωποι. :P

Δημοσ.

Θα σας περιμενω ολους στην κολαση... με σχετικο  θεμα φυσικα.Αφου θα ξερουμε τοτε την απαντηση και θα λεμε τι μλκ λεγαμε τοτε :devil:

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...