groot Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Γιατι, όπως ξέρουμε, μέσα στη μήτρα ξαφνικά εμφανίζεται ο εγκέφαλός και με έναν άγνωςτο στο τρόπο παίρνει μπρος. 3
Super Moderators billdanos Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Μα εγώ δε σε ρωτάω πως λειτουργεί ο εγκέφαλος...Αυτά είναι γνωστά. Τι τον εκκινεί για πρώτη φορά σε ρωτάω.Και γιατί όταν σταματήσει δεν αναστρέφεται ο εγκεφαλικός θάνατος.Τι είναι αυτό που χάνεται; Αυτό δεν μπορείς να το απαντήσεις,γιατί πολύ απλά δεν ξέρουμε. Αν γνωρίζαμε θα μπορούσαν να γίνουν αναστάσεις,ακόμη και βδομάδες μετά το θάνατο,αρκεί βέβαια να μην έχουν πειραχτεί τα όργανα. Εαν πιστεύεις πως δεν υπάρχουν επιστημονικές αναλύσεις για όσα ρωτάς, δεν μπορούμε να συζητήσουμε τίποτα εμείς οι δύο! Και δεν "σου τη λέω" ή σε ειρωνεύομαι αλλά απλά σου εξηγώ πως δεν μπορώ να κάνω μια τέτοια κουβέντα. Είναι σα να με βάλεις να συζητήσω με κάποιον που πιστεύει πως η γη είναι επίπεδη... 2
hlt Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δεν ειμαι ορθόδοξος, αλλα έπεσα σε ενα άρθρο οπου μεσα απο τα φυσικά φαινόμενα του σύμπαντος αποδεικνύεται η ύπαρξη του θεού. Κάθισα και το διαβασα λοιπον και πραγματικά ειναι παρα πολλές οι συμπτώσεις που πρέπει να συμβούν για να μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λεεει με εξυπνάδα " ελα μωρε δεν υπάρχει τίποτα μετα, οτι φαμε οτι πιουμε κλπ, και τελος....) Μερικά απο αυτα: έναστρος ουρανός Το πρώτο που θαυμάζει κανείς μελετώντας το αστρικό σύμπαν είναι ο αριθμός των αστέρων. Με γυμνό μάτι μπορεί κάποιος να δει περίπου 5.000 α στέρια. Αν όμως στρέψει στον ουρανό ενα ισχυρό τηλεσκόπιο, θα δει πολύ περισσότερα, εκατομμύρια. Ο κάθε γαλαξίας αποτελείται από 100 έως 200 δισεκατομμύρια άστρα! Υπολογίζεται ότι μέσα στο σύμπαν υπάρχουν γύρω στο ένα τρισεκατομμύριο τέτοιοι γαλαξίες! Φανταστείτε λοιπόν πόσα άστρα υπάρχουν. Η διάμετρος του γαλαξία μας είναι 100.000 ετη φωτός. Δηλαδή, για να πάει το φως από τη μια άκρη του γαλαξία μέχρι την άλλη χρειάζεται να ταξιδεύει 100.000 χρόνια! Δεν μπορεί ο άνθρωπος να συλλάβει τις αποστάσεις αυτές. Ας μην προχωρήσουμε στις αποστάσεις μεταξύ των γαλαξιών και στη διάμετρο του Σύμπαντος, γιατί θα μας καταλάβει ίλιγγος. • Ένα τρίτο θέμα που προκαλεί θαυμασμό είναι τα μεγέθη των άστρων. Για παράδειγμα ο Ήλιος, που είναι ένα αστέρι μέσου μεγέθους, είναι 1.300.000 φορές μεγαλύτερος από τη Γη. Αν θεωρήσουμε τον Ήλιο σαν ενα πορτοκάλι, η Γη θα είναι κοντά του σαν κόκκος άμμου! Και υπάρχουν αστέρια πολύ μεγαλύτερα από τον Ήλιο. καταπληκτικό όμως είναι ότι όλα τα ουράνια σώματα έλκονται μεταξύ τους με μια αόρατη και μυστηριώδη δύναμι, που λέγεται παγκόσμια έλξι, ή βαρύτητα. Αν υποθέσουμε ότι για μια στιγμή σταματούσε να υπάρχει η δύναμη αυτή της βαρύτητας, όλα τα ουράνια σώματα θα ξέφευγαν από τις τροχιές τους και το Σύμπαν θα διαλυόταν. Ποιος έθεσε την θαυμαστή αυτή δύναμι που συ νέχει και περικρατεί το Σύμπαν; Ο μέγιστος των φυσικών όλων των αιώνων, που ανακάλυψε και το νόμο της παγκοσμίου έλξεως, ο βαθειά θρησκευόμενος επιστήμων και βαθύς μελετητής της Αγίας Γραφής, ο Ισαάκ Νεύτων, γράφει στο περίφημο έργο του «Principia»: «Ο μεγαλοπρεπής δεσμός που συνδέει τα άστρα μεταξύ τους είναι δυνατό να προέρχεται μόνο από τη σοφία και τη βούλησι ενός Όντος ισχυρού και λογικού. Και αυτό το ονομάζουμε Κύριο και Θεό Παντοδύναμο». Όποιος δεν βαριεται και θελει να το διαβασει ολοκληρο ειναι εδω Που να ήσουν και ορθόδοξος δηλαδή. • Υπάρχουν εξωγήινοι; Ένα πανάρχαιο ερώτημα που απασχόλησε τον άνθρωπο είναι το αν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν. Πολύς λόγος γίνεται για εξωγήινους και για ζωή σε άλλους πλανήτες. Αφού υπάρχουν τόσα τρισεκατομμύρια άστρα και το καθένα έχει τους πλανήτες του, γιατί να θεωρείται απίθανο κάποιοι απ’ αυτούς να έ χουν τις συνθήκες που είναι απαραίτητες για τη ζωή; Αυτό υποστηρίζουν πολλοί, επιστήμονες και μη. Ωστόσο, οι πιθανότητες για ύπαρξι ζωής σε άλλους πλανήτες όλο και μικραίνουν. Η γη, όπως θα δούμε στη συνέχεια, είναι ένας μοναδικός πλανήτης που συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για την ύπαρξι της ζωής. Και αυτές οι προϋποθέσεις είναι πάρα πολλές, ώστε να είναι εντελώς απίθανο να συγκεντρώνονται όλες μαζί σε ένα πλανήτη.
Lucifer Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Τι τον εκκινεί για πρώτη φορά σε ρωτάω. Το συκώτι τι το εκκινεί; Η καρδιά σου πώς βαράει μόνη της; 1
johnbond Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Εαν πιστεύεις πως δεν υπάρχουν επιστημονικές αναλύσεις για όσα ρωτάς, δεν μπορούμε να συζητήσουμε τίποτα εμείς οι δύο! Και δεν "σου τη λέω" ή σε ειρωνεύομαι αλλά απλά σου εξηγώ πως δεν μπορώ να κάνω μια τέτοια κουβέντα. Είναι σα να με βάλεις να συζητήσω με κάποιον που πιστεύει πως η γη είναι επίπεδη... Απλά υποθέσεις υπάρχουν..Όποιος λύσει και αποδείξει αυτά τα ερωτήματα θα πάρει και το Νομπελ. Τώρα αν εσύ γνωρίζεις την απάντηση είναι άλλο θέμα. Για να μην κουράζω άλλο ξαναλέω την άποψη μου και αποχωρώ.Όσο δε μπορούμε να απαντήσουμε τι δίνει ζωή στο hardware που λέγεται άνθρωπος,τότε παραμένει και το ερώτημα αν ο θάνατος του σώματος είναι και ο οριστικός. Πως μπορείς να αποκλείσεις οτι αυτό που ενεργοποιείται κατά τη σύλληψη και χάνεται κατά τον εγκεφαλικό θάνατο δεν είναι κάτι το οποίο μετουσιώνεται σε κάποια άλλη μορφή; Πως μπορείς να είσαι τόσο κατηγορηματικός οτι ο εγκεφαλικός θάνατος είναι και το τέλος της ύπαρξης; Το συκώτι τι το εκκινεί; Η καρδιά σου πώς βαράει μόνη της; Αυτά παίρνουν εντολή από τον εγκέφαλο.
groot Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Η καρδιά σου πώς βαράει μόνη της; Δεν έχεις μάθει ακόμα ότι η καρδιά έχει βαλβίδες; Γιατί νομίζεις χρησιμεύουν; Φυσικά για να παίρνει μπρος! Ο εγκέφαλος όμως; Δεν έχει καμία τρύπα. Πώς παίρνει μπρος (όταν και εάν παίρνει) ; Αυτά παίρνουν εντολή από τον εγκέφαλο. Ναι. Την γνωστή εντολή: "Ξεκίνα ωρέ να βαράς". 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Μεταξύ μας πάντως, θα προτιμούσα να άκουγα κάτι του στυλ "εγώ πιστεύω στον Θεό και στη "ζωή μετά" κλπ κλπ, παρά το "δεν υπάρχουν επιστημονικές απαντήσεις για το πως ξεκινά και τελειώνει η ζωή ενός ζωντανού οργανισμού"! 5
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Συνεχιζουμε και υπάρχουμε. Αλλά δεν ξέρω με τι τρόπο. Εμένα για παράδειγμα επικοινωνούν μαζί μου όταν κοιμάμαι χωρίς να το ελέγχω ή να το επιδιώκω κυρίως αυτοί που έχουν μόλις φύγει. Τελευταία μία κωλογρηα στην πολυκατοικία μου με την οποία είχα τεταμένες σχέσεις επειδή πέταγε φολες στα γατια, ειδικά τα νεογεννητα. Βρήκα λέει την εξώπορτα του κήπου ολανοιχτη και πήγα να την κλείσω μην μπουν τίποτα αδέσποτα. Και πρόβαλε η σιχαμερή στη βεράντα καλοντυμενη, βαμμένη με το μαλλί κομμωτήριου και μου φώναξε :"μην την κλεινεις, πρέπει να φύγω ". Όταν ξυπνησα είχαν κολλήσει το κηδειοσημο στην είσοδο. Και ήταν και μία χαρά. Εύχομαι εκεί που πήγε να την περιμένουν όλα τα γατάκια που σκότωσε και να την γρατζουνανε εις τον αιώνα! Δεν ειμαι ορθόδοξος, αλλα έπεσα σε ενα άρθρο οπου μεσα απο τα φυσικά φαινόμενα του σύμπαντος αποδεικνύεται η ύπαρξη του θεού. Κάθισα και το διαβασα λοιπον και πραγματικά ειναι παρα πολλές οι συμπτώσεις που πρέπει να συμβούν για να μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λεεει με εξυπνάδα " ελα μωρε δεν υπάρχει τίποτα μετα, οτι φαμε οτι πιουμε κλπ, και τελος....) Μερικά απο αυτα: ..... Όποιος δεν βαριεται και θελει να το διαβασει ολοκληρο ειναι εδω
johnbond Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Μεταξύ μας πάντως, θα προτιμούσα να άκουγα κάτι του στυλ "εγώ πιστεύω στον Θεό και στη "ζωή μετά" κλπ κλπ, παρά το "δεν υπάρχουν επιστημονικές απαντήσεις για το πως ξεκινά και τελειώνει η ζωή ενός ζωντανού οργανισμού"! Εντάξει έχεις γράψει 5 ποστ οτι υπάρχουν επιστημονικές απαντήσεις αλλά ούτε ένα ίχνος απο αυτές. Αφού υπάρχουν γιατί δε μου τις δείχνεις; Δώσε μου κάποιο link,κάποια παραπομπή σε βιβλίο..ΚΑΤΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ! Είναι τώρα συζήτηση αυτό;
Lucifer Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Αυτά παίρνουν εντολή από τον εγκέφαλο. Όχι. Παίρνουν εντολή από τη διαφορά ηλεκτρικού δυναμικού λόγω των ηλεκτρολυτών στο αίμα σου. Δουλεύεις με ρεύμα. 1
mech35 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 φυσική φθορά λέγεται γι'αυτό πεθαίνεις , πως θες να επαναφέρεις ένα χαλασμένο hardware που λες και συ? η κλωνοποίηση τί είναι δημιουργία ψυχής ή σύζευξη χημικών μορίων?
noFEARgr Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Εντάξει έχεις γράψει 5 ποστ οτι υπάρχουν επιστημονικές απαντήσεις αλλά ούτε ένα ίχνος απο αυτές. Αφού υπάρχουν γιατί δε μου τις δείχνεις; Δώσε μου κάποιο link,κάποια παραπομπή σε βιβλίο..ΚΑΤΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ! Είναι τώρα συζήτηση αυτό; Τι να σου δωσει ; βιολογια γυμνασιου ειναι που καναμε ολοι μας. Η ζωη ξεκιναει με την γονιμοποιηση . Τωρα αν ρωτας πως παιρνει ενεργεια ο εγκεφαλος σου οπως και το υπολοιπο σωμα . Με τις καυσεις απο τις χημικες ουσιες που παιρνεις μεσω του φαγητου . Ρωτας γιατι δεν ξανα επαναφερεται ο εγκεφαλος . Αν η καρδια σου κατασταφει ξανα χτυπαει ; Το ιδιο και ο εγκεφαλος αν υποστει βλαβη πως να λειτουργησει . Ξεκολατε με το κατι ''παραπανω'' .Οργανικη υλη ειμασταν , ειμαστε και θα ειμαστε . 4
johnbond Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 φυσική φθορά λέγεται γι'αυτό πεθαίνεις , πως θες να επαναφέρεις ένα χαλασμένο hardware που λες και συ? η κλωνοποίηση τί είναι δημιουργία ψυχής ή σύζευξη χημικών μορίων? Δεν είναι απαραίτητο να χαλάσει το σώμα για να πεθάνεις.. Μπορεί ο θάνατος να προκύψει με δεκάδες τρόπους που να μην καταστραφεί τίποτα. Πχ πνιγμός κατα το φαί. Σίγουρα για μερικά λεπτά απο το θάνατο ή και παραπάνω θα μπορεί να γίνει επαναφορά,αν υπάρχει τρόπος.
mech35 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 ναι δεν καταστρέφεται κάτι αλλά παύει η λειτουργία του είναι σαν να μην υπάρχει σαν να έχει καταστραφεί. ηλεκτρισμός,παλμοί,συσπάσεις στο είπαν και παραπάνω έτσι γίνεται η επαναφορά. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Όχι. Παίρνουν εντολή από τη διαφορά ηλεκτρικού δυναμικού λόγω των ηλεκτρολυτών στο αίμα σου. Δουλεύεις με ρεύμα. Συνεχές ή Εναλλασόμενο ? (AC/DC). Προσωπικα παιρνω απο θυρες usb.. Μια καλη εξηγηση θα μπορουσε καλλιστα να ειναι αυτη που προ-αναφερανε μερικοι (εξηγωντας την λιγακι παραπανω): - Οι ανθρωποι πεθαινουν , ----> Λιώνουν (αργά ή γρήγορα) ---> ορισμενα καταλοιπα του σωματος πηγαινουν στο χωμα και στον αερα ----> οπου και τα αποδεχεται ενας αλλος ανθρωπος και ---> χρησιμοποιει (τα συστατικα - καταλοιπα του νεκρου) για την παραγωγη καταλληλων βιολογικων υγρων/υλικων που θα χρησιμοποιηθουν για αναπαραγωγη/γονιμοποιηση και διαιωνιση του ειδους. Και θα μου πεις : <<Και πως δημιουργηθηκε ο πρωτος ανθρωπος αφου δεν υπηρχε ηδη καποιος αλλος ανθρωπος που να ειχε γεννηθει και πεθανει ?>> Μετα παμε στο αλλο φιλοσοφικο ερωτημα "Απο που προηλθε ο ανθρωπος" , εχω και εκει καποια εξηγηση αλλα βαριεμαι να την γραφω. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΑΣΙΕΣ , ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΩ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΖΩΝΤΑΝΟΣ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις