Sadako Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Εξετάζω την αγορά κάποιας συσκευής για να καλιμπράρω σωστά τα χρώματα της οθόνης μου. Ο στόχος είναι να ταιριάξω -όσο γίνεται- τα χρώματα ανάμεσα σε αυτό που βλέπω στην οθόνη μου με αυτό που θα εκτυπώνεται στον εκτυπωτή μου. Γνωρίζω κάποια πράγματα για το περίπλοκο του όλου εγχειρήματος (με τις οθόνες να προβάλουν τα χρώματα σε RGB φάσμα και τους εκτυπωτές να εκτυπώνουν σε CMYK ενώ ΔΕΝ υπάρχει ένα-προς-ένα αντιστοιχία), αλλά θέλω τουλάχιστον να βελτιώσω την κατάσταση που βιώνω αυτήν την στιγμή .. Έχει εμπειρία κανένας από τέτοιου είδους συσκευές για να προτείνει κάποια value-for-money επιλογή; Το ψάχνω επειδή προορίζεται για επαγγελματική χρήση, αλλά εφόσον είναι κάτι που θα χρησιμοποιείται εκ των πραγμάτων μια στο τόσο δεν θεωρώ σκόπιμο να πάω στην πιο ακριβή λύση. Έχω σημείωσει κάπιες συσκευές μέσα από το ψάξιμο που έχω κάνει: spectraCal's CalPCColorVision Spyder 3 ProThe ColorVision Color Plus (great for home systems)Monaco Systems MonacoOPTIXGretag Macbeth Eye-One Display.(η αλήθεια είναι πως η έρευνα έγινε πριν αρκετό καιρό, δεν ξέρω αν και πόσα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε) Θα μου πρότεινε κανείς κάποια από αυτά (ή κάποιο άλλο) ως προς τα αποτελέσματα, την ευκολία στην χρήση κλπ; Να υποθέσω πως η ρύθμιση θα γίνει ΜΟΝΟ στην οθόνη; Ο εκτυπωτής μετά δεν χρειάζεται κάποια ρύθμιση; Ευχαριστώ
Sadako Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Α με συγχωρείς, δεν γνώριζα ότι παίζει ρόλο. Αυτή την στιγμή -και εδώ και αρκετό καιρό- δουλεύω σε μια Dell U2410. Η "συνεργασία" και το ματσάρισμα στο παρόν σύστημα -αν έχει σημασία και αυτό- θα γίνει με έναν HP Photosmart B110a... Βέβαια η αλήθεια είναι πως ένας λόγος που δεν το ανέφερα, είναι και επειδή στα σκαριά βρίσκεται η αγορά νέου εξοπλισμού, στο setup όπως το έχω σκεφτεί αυτήν την στιγμή έχω βάλει 2 Dell LCD LED 27'' U2715H WQHD Black, και διαφορετικό εκτυπωτή, έναν Canon Pixma 925...
bazzil Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 H 2410 καλυμπράρεται δύσκολα. Τι revision είναι;
Sadako Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Χμμμ.. Καλή ερώτηση, αλλά έχει πολλά χρόνια που δεν την πήρα και δεν θυμάμαι, με μια -σύντομη- ματιά στο πίσω μέρος δεν είδα κάτι. Πού αναγράφεται; Σε ένα αχνό ντεζαβού κάτι μου έρχεται για κάτι σαν πορτάκι/κάρτα που άνοιγε από κάπου, αλλά δεν το βρίσκω τώρα. Μπορείς να με βοηθήσεις λίγο;
bazzil Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δες και την U2413 ως αγορά η οποία διαθέτει και δικό της software για καλυμπραρισμα αλλα συνεργάζεται μόνο με το Xrite. H 2715 δεν ξέρω αν κάνει για την δουλειά που την θέλεις. Χμμμ.. Καλή ερώτηση, αλλά έχει πολλά χρόνια που δεν την πήρα και δεν θυμάμαι, με μια -σύντομη- ματιά στο πίσω μέρος δεν είδα κάτι. Πού αναγράφεται; Σε ένα αχνό ντεζαβού κάτι μου έρχεται για κάτι σαν πορτάκι/κάρτα που άνοιγε από κάπου, αλλά δεν το βρίσκω τώρα. Μπορείς να με βοηθήσεις λίγο; βαλε το χέρι σου στη αριστερή πλευρά του μόνιτορ, στο μέσο
Sadako Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Καλά θυμόμουν για πορτάκι λοιπόν.. Rev A02 είναι...
bazzil Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Απο τα πρώτα. Σε περιμένει δύσκολη και επίμονη δουλειά. Καλή καλίμπρα είναι το Xrite colormunki display και το xrite i1 display pro απο διάφορα που έχω διαβάσει όταν προσπαθούσα να καλιμπραρω τα δικά μου. Περισσότερο όμως θα σε διαφωτίσει ο XmorsX που κατέχει σφαιρικά το θέμα. για την ώρα εδώ έχει icc προφιλ για πολλά μονιτορ, Δοκίμασε κάποια απο αυτά που έχει για την 2410 1
Sadako Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Χμμμ.. Κοίταξε πώς έχει το πράγμα. Το παρόν σύστημα είναι οικιακό. Το μελλοντικό που σχεδιάζω θα είναι επαγγελματικό. Τώρα για την χρήση που το θέλω, το θεωρώ σημαντικό, αλλά αν είναι να επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το μπάτζετ μου, θα επανεξετάσω την σημαντικότητά του. Δηλαδή δεν θα είναι φωτογραφείο πχ, αλλά έχω σκοπό να κάνω κάποιες γραφιστικές εργασίες, και να εκτυπώσω κάποιες φωτορεαλιστικές μελέτες. Οπότε θα ήθελα όσο να πεις, όταν θα δείχνω κάτι στον πελάτη στην οθόνη μου και μετά του το εκτυπώνω για να το έχει σε hard-copy να είναι όσο τον δυνατόν πλησιέστερο. Αν αυτό επηρεάζεται ΚΑΙ από την επιλογή συγκεκριμένης οθόνης, σαφώς και θα το εκλάβω κι αυτό υπόψην μου. Δεν έχω κλειδώσει στις 2 Dell U2715H, το μόνο που γνωρίζω από προσωπική εμπειρία είναι ότι θέλω από 27 ίντσες και πάνω, το ιδανικό θα ήταν dual monitor setup μιας κι έτσι δουλεύω ήδη από το σπίτι και δύσκολα θα το αλλάξω, αλλά μιας και η νέα σύνθεση θα είναι μέσω επιδότησης (όπου υπάρχει ο κίνδυνος οι 2 οθόνες να κριθούν υπερβολικές και να περικοπεί η δαπάνη) υπάρχει ακόμα και η περίπτωση να επιλέξω ΜΙΑ αλλά ίσως μεγαλύτερη/καλύτερη, και στην πορεία να αγοράσω μια δεύτερη μόνος μου για καθαρά συμπληρωματική χρήση...
bazzil Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δες και την U2713. Πιο ακριβή. Επίσης ο xmorsx προτείνει την HP xw 27 η οποία είναι νέα οθόνη ισως κάνεις την δουλειά σου και με αυτή. Περίμενε να δει το post σου και θα σου απαντήσει. Σε windows ή mac δουλεύεις; Η 2410 είχε θέματα με τα mac
Sadako Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Αυτήν λες; http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=33193&cat=10&sub=359&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined Πολύ πιο ακριβή. Η αλήθεια είναι πως αν είναι να πάω σε κάτι ακριβότερο, μάλλον θα προτιμήσω να πάω σε ΜΙΑ αλλά μεγαλύτερη οθόνη, και στην πορεία ίσως να προσθέσω μια δεύτερη, ακόμα και μεταχειρισμένη... Είδα σε άλλο τόπικ πχ να προτείνουν αυτήν την 34άρα ( :shock: ) 21:9, που οκ, βγαίνει κάπου 200 ευρώ πιο φθηνή από τις 2 Dell που έχω βάλει εγώ, οπότε αν αξίζει τον κόπο από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, θα μπορούσα να βάλω αυτήν (νομίζω γενικά πιο εύκολα θα δεχτούν την αγορά μιας οθόνης από ό,τι 2) και στην πορεία αν χρειαστεί να βάλω από την τσέπη μου να πάρω μια δεύτερη μικρότερη... Έχω ποστάρει σχετικά και στο τόπικ για την βοήθεια επιλογής οθόνης...
bazzil Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Ναι αυτή. Εγώ έχω το μοντέλο στις 24''. Υπάρχει η Dell P2715q η οποία είναι 2 24άρες δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλή για την δουλειά σου. Αν θέλεις κάτι πολύ επαγγελματικό θα πας σε πιο ακριβά μονιτορ πχ eizo. Στις επιδοτίσεις δνε κοιτούν πόσα μονιτορ θα πάρεις. Αλλα το dual ή triple monitor λέει πάρα πολλά.
Sadako Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά με τρομάζει λίγο αυτό που λέει στους όρους πως ό,τι ζητάς πρέπει να το δικαιολογείς ότι το χρειάζεσαι όντως και αν πέσεις σε κανένα στριφνό αξιολογητή μπορεί να σου το κόψουν... Γι'αυτό σκέφτομαι σοβαρά να βγάλω τις 2 27άρες και να βάλω μία 30άρα ή 32άρα πχ... Το "πολύ" επαγγελματικό είναι υποκειμενικό το κατά πόσο το χρειάζομαι, στον προϋπολογισμό όπως τα έχω βάλει κάτω τώρα (οκ επιδέχεται κάποιες αλλαγές αλλά σε μεγάλο βαθμό είναι ενδεικτικός), τα 1100 ευρώ που έχω βάλει για τις 2x U2715H είναι το μάξιμουμ. Δηλαδή αν μπορέσω να κόψω κιόλας, θα μπορέσω ίσως να το αξιοποιήσω καλύτερα σε κάτι άλλο που ίσως έχω τσιγγουνευτεί αυτήν την στιγμή. Οπότε κάτι Eizo που τα βλέπω πανάκριβα, νομίζω πως αποκλείονται εξ αρχής...
bazzil Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Εξαρτάται πως θα το περιγράφεις, π.χ. βοηθάει στην παραγωγικότητα κτλ . Περισσότερο την ψάχνουν για υπερτιμολόγηση κάτι το οποίο στην παρούσα φάση του φορολογικού συστήματος δεν συμφέρει στον έμπορο αλλα γενικότερα δεν βλέπουν αν εχεις ενα δυο η τρια μονιτορ.
XMorsX Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Για τις οθόνες σου απαντήσα στο άλλο topic. Υπεθεσα ότι δε χρειάζεται wide gamut, καθώς το τελευταίο το χρειάζονται μόνο όσοι δουλεύουν color managed προγράμματα, ο περισσότερος κόσμος (συμπεριλαμβανομένων των φωτογράφων) δεν το χρειάζονται και οι οθονες με wide gamut αποδίδουν χειρότερα στο sRGB space (το οποίο είναι το στανατρ πρότυπο των media, internet και εκτυπωτών, αν και πρακτικά το τελευταίο δεν ισχυει). Ασφαλής υπόθεση αν το ζητούμενο είναι ή εκτύπωση, καθώς το Adobe rgb είναι πιο μακριά από αυτό μου τυπώνεται σε σχέση με το sRGB.Σχετικά με το colorimeter, τα colormunki και (edit:)i1 display pro είναι οι καλύτερες προσιτές λύσεις που ανέφερε και ο bazzil. Πριν πάρεις colorimeter όμως βάλε στο πρόγραμμα την αγορά νέας οθόνης, ή u2410 είναι πολύ μετρια, ειδικά με τα σημερινά δεδομένα. Μία νέα σύγχρονη οθόνη θα αποδίδει out of the box καλύτερα από ότι μία καλυμπραρισμενη u2410. Επεξ/σία 9 Απριλίου 2016 από XMorsX 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα