Προς το περιεχόμενο

H VideoStich ανακοίνωσε την 360° camera Orah 4i για VR video


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τώρα, που ξεκίνησαν οι αποστολές των πρώτων PC-based head mounted displays, όπως είναι οι Oculus VR και HTC Vive, κάποιες άλλες εταιρείες εργάζονται για να δώσουν τα απαραίτητα εργαλεία στους χρήστες για να δημιουργήσουν περιεχόμενο για την πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας.

Η εταιρεία VideoStitch, γνωστή για το λογισμικό που συνδέει διαφορετικά video streams για την δημιουργία video στις 360° ανακοίνωσε την Orah 4i, μία μικρή σε μέγεθος κάμερα, με στόχο να ελαφρύνει το βάρος και της εύρεσης hardware για την συγκεκριμένη δουλειά. Ουσιαστικά, η εταιρεία θέλει να προσφέρει μία λύση, και από την μεριά της εξίσωσης που αφορά στο hardware. Πρόκειται για μία plug-and-play λύση, για την λήψη και την ζωντανή μετάδοση video 360 μοιρών, για πλατφόρμες όπως τα YouTube και Facebook καθώς και για head-mounted displays όπως είναι οι Oculus VR, HTC Vive, Gear VR κ.ά.

 

Η εταιρεία VideoStitch προσφέρει την κάμερα στα $1795 για μία μικρή χρονική περίοδο, ωστόσο μετά από μερικές εβδομάδες η τιμή της θα αυξηθεί σημαντικά στα… $3595, οπότε όσοι ενδιαφέρεστε δεν θα ήταν κακό να σκεφτείτε να την προ-παραγγείλετε.

 

Σύμφωνα με τον CEO και founder της VideoStitch, Nicolas Burtey “αναπτύξαμε μία λύση που στριμάρει ζωντανά video εικονικής πραγματικότητα σε ανάλυση 4K σε headsets – και όλα αυτά με το πάτημα ενός πλήκτρου”. Επιπλέον, όπως λέει η εταιρεία, χάρη στις δυνατότητες λήψης ήχου ambisonic 3D της Orah 4i, ο χρήστης οποιουδήποτε headset θα είναι σε θέση να εντοπίσει την προέλευση του ήχου, για μία πρωτόγνωρη immersive εμπειρία.

 

 

Link.png Site: VentureBeat

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι τέτοιες εταιρίες θέλουν βρεγμένη σανίδα και κυνήγι. Συγκεκριμένα το μάρκετινγκ και η διοίκηση, για να μην τους παίρνει όλους η μπάλα. Άκου εκεί VR...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το αγορασεις 1800 και το πουλάς μετά από μερικές εβδομάδες που θα ανέβει η τιμή του κάνα 3000. Μία χαρά.

Το θέμα είναι ποιός θα το αγοράσει :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...