Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον, έχω την εξής ερώτηση: Μπορούμε μια συνάρτηση γνησιως μονότονη να την θεωρήσουμε συνεχη; Και αντίστροφα μπορούμε μια συναρτηση, σε ένα πεδίο Δ του πεδίου ορισμού της, να την πουμε γνησιως αύξουσα (η φθίνουσα αναλογως) αν ισχύει χ1<χ2=>f(x1)<f(x2) στο Δ αν όμως παρουσιάζει έστω και ένα σημείο ασυνεχειας (στο οποίο φυσικά να οριζεται); Ναι/Όχι και Γιατί :) (έχω δεχθεί αντίθετες απαντήσεις μέχρι στιγμης)

Δημοσ.

Γράφεις σε ένα κομμάτι χαρτί τον ορισμό της μονότονης συνάρτησης.

Από κάτω γράφεις τον ορισμό της συνεχούς.

Συγκρίνεις τους δυο ορισμούς και βλέπεις ότι καμία απολύτως σχέση δεν έχει ο ένας με τον άλλο.

Δεν ξέρω τι άλλο να πω.

Δημοσ.

Γράφεις σε ένα κομμάτι χαρτί τον ορισμό της μονότονης συνάρτησης.

Από κάτω γράφεις τον ορισμό της συνεχούς.

Συγκρίνεις τους δυο ορισμούς και βλέπεις ότι καμία απολύτως σχέση δεν έχει ο ένας με τον άλλο.

Δεν ξέρω τι άλλο να πω.

Αυτό κάνω.. Απλώς κάποιοι υποστηρίζουν το αντιθετο! Εννοείται ότι θεωρώ ότι μπορεί να είναι γνησιως αύξουσα με σημείο ασυνεχειας Γιατί οι δύο ορισμοι δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.
Δημοσ.

Λοιπον, έχω την εξής ερώτηση: Μπορούμε μια συνάρτηση γνησιως μονότονη να την θεωρήσουμε συνεχη;

Ναι και οχι.

Ναι: f(x)=x με x ανηκει στο [1 , 8]

Οχι: f(x)=x με x = {1 , 3}

Και αντίστροφα μπορούμε μια συναρτηση, σε ένα πεδίο Δ του πεδίου ορισμού της, να την πουμε γνησιως αύξουσα αν ισχύει χ1<χ2=>f(x1)<f(x2) στο Δ αν όμως παρουσιάζει έστω και ένα σημείο ασυνεχειας (στο οποίο φυσικά να οριζεται); Ναι/Όχι και Γιατί :)

Ναι "και" οχι**:

Ναι: f(x)=x για x ανηκει στο [1 , 5) και f(x) = 6 για x=5 και Δ=[1 , 5]

Οχι(**ουσιαστικα με την προυποθεση να ισχυει η συνεπαγωγη: για καθε χ1,χ2 στο Δ ισχυει χ1<χ2=>f(χ1)<f(χ2) δεν μπορει να ισχυει το οχι):

f(x)=x για x ανηκει στο [1 , 5) και

f(x)=x για x ανηκει στο (5 , 7] και

για f(x)=8 για x=5 και Δ=[1 , 7]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...