Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με κουράζεις. Κάποιος από τους δύο μας έχει μειωμένη αντίληψη. Ορίστε με αυτήν την πρόταση μπορούμε και οι δύο να συμφωνήσουμε :-D

Συγνωμη για την σφηνα..αλλα ο μπλου ειρωνικα το εγραψε.

Δημοσ.

Παιδια μη παιζετε τεννις με τα αυτονοητα.Δεν εχει να κανει με την τεμπελια,το κοστος ζωης ειναι δεδομενο κ υψηλο.Δουλευοντας καπου επενδυεις τον χρονο σου σε ανταλλαγμα με χρημα.Αυτο σημαινει εργασια.Αν καποιος θεωρει οτι 8-10-12ωρες συν τα πηγενελα καθε μερα 6 μερες τη βδομαδα για 400ε τον καλυπτουν υλικα κ ψυχολογικα,ας το κανει.

Στο μεταξυ θα ειναι ενας δουλος χωρις ζωη.Γιατι ουσιαστικα με 400ε ΔΕΝ εχεις δικο σου σπιτι,ΔΕΝ εχεις μεταφορικο κ βενζινες,ΔΕΝ επιτρεπεται ουτε γιαστειο να σκεφτεις γκομενιλικια κ οικογενειες.Τι εισαι λοιπον?Ενα ρομποτ.Εκει πανε ολα, κ το συζηταμε κ ολας αντι να τους παρουμε στο κυνηγι.Αλλα ειπαμε..εχει ο θεος.Ο θειος,ανηψιος,γειτονας,προεδρος στην ΤΟ,κλπ.Καπου θα μας χωσει κ ασε τον αλλο να μοιραζει φυλαδια για 2ε την ωρα κ οταν σου πει τπτ θα γνεψεις συγκαταβατικα κ θα του κανεις πατ πατ στη πλατη.

• Like 4
Δημοσ.

Παιδια μη παιζετε τεννις με τα αυτονοητα.Δεν εχει να κανει με την τεμπελια,το κοστος ζωης ειναι δεδομενο κ υψηλο.Δουλευοντας καπου επενδυεις τον χρονο σου σε ανταλλαγμα με χρημα.Αυτο σημαινει εργασια.Αν καποιος θεωρει οτι 8-10-12ωρες συν τα πηγενελα καθε μερα 6 μερες τη βδομαδα για 400ε τον καλυπτουν υλικα κ ψυχολογικα,ας το κανει.

Στο μεταξυ θα ειναι ενας δουλος χωρις ζωη.Γιατι ουσιαστικα με 400ε ΔΕΝ εχεις δικο σου σπιτι,ΔΕΝ εχεις μεταφορικο κ βενζινες,ΔΕΝ επιτρεπεται ουτε γιαστειο να σκεφτεις γκομενιλικια κ οικογενειες.Τι εισαι λοιπον?Ενα ρομποτ.Εκει πανε ολα, κ το συζηταμε κ ολας αντι να τους παρουμε στο κυνηγι.Αλλα ειπαμε..εχει ο θεος.Ο θειος,ανηψιος,γειτονας,προεδρος στην ΤΟ,κλπ.Καπου θα μας χωσει κ ασε τον αλλο να μοιραζει φυλαδια για 2ε την ωρα κ οταν σου πει τπτ θα γνεψεις συγκαταβατικα κ θα του κανεις πατ πατ στη πλατη.

Ευχαριστω...σ'ευχαριστω!!

• Like 1
Δημοσ.

Aφου ετσι μας καταντησαν. ρομποτ. σου λεει δεν εισαι βολεμενος? ή γινεσαι ετσι για να ζησεις(αν αυτο λεγεται ζωη) ή πεθαινεις ουσιαστικα! 

Δημοσ.

Aφου ετσι μας καταντησαν. ρομποτ. σου λεει δεν εισαι βολεμενος? ή γινεσαι ετσι για να ζησεις ή πεθαινεις ουσιαστικα! 

Για φαντασου ομως να εβρισκαν αντισταση σε αυτο ε?

Δημοσ.

Για φαντασου ομως να εβρισκαν αντισταση σε αυτο ε?

σε αυτο ειμαι απολυτως συμφωνη! οπως ειπαμε και παραπανω ομως , δεν ειναι ολοι διατεθημενοι να το κανουν! να αντισταθουν. δυστυχως... οποτε σου λενε , δουλεια υπαρχει! οριστε καντην. γινε ρομποτ και ζησε.

Δημοσ.

σε αυτο ειμαι απολυτως συμφωνη! οπως ειπαμε και παραπανω ομως , δεν ειναι ολοι διατεθημενοι να το κανουν! να αντισταθουν. δυστυχως... οποτε σου λενε , δουλεια υπαρχει! οριστε καντην. γινε ρομποτ και ζησε.

Αυτο ομως ελεγες παραπανω :P .. ενταξει μην νευριαζεις για την επιβιωση το ελεγες,εκει ομως πονταρουν οπως και στην μαλακια που μας δερνει.Ολους ανεξαιρετως!

Δημοσ.

Αυτο ομως ελεγες παραπανω :P .. ενταξει μην νευριαζεις για την επιβιωση το ελεγες,εκει ομως πονταρουν οπως και στην μαλακια που μας δερνει.Ολους ανεξαιρετως!

χαχα νευριαζω γιατι ουτε εμενα μου αρεσει αυτο κι ας λεω οτι ειναι αναγκαιο κακο να γινει. και δεν ειμαι καν αναμεσα σε αυτους που εχουν την αναγκη που λεμε!

• Like 1
Δημοσ.

I'll bite.

Αν τα 50 είναι νόμιμα (με ο,τι αυτό συνεπάγεται) τότε ναι, καλύτερα.

Διαφωνείς;

Νομιμα. Πολυ ενδιαφερουσα παραμετρος αυτη που εθεσες.

Αν καποιος μπορει να βρει δουλεια, ακομα και στο επιπεδο του νομιμου βασικου μισθου αλλα χωρις ασφαλιση (η χωρις πληρη ασφαλιση εστω) και με απληρωτες υπερωριες τα σαββατοκυριακα (τις οποιες δεν μπορεις να αρνηθεις γιατι θα χασεις τη δουλεια αλλα "επισημα" δεν σε αναγκαζουν) πρεπει να παει?

Που τραβαμε τη γραμμη με το νομιμο?

Δημοσ.

χαχα νευριαζω γιατι ουτε εμενα μου αρεσει αυτο κι ας λεω οτι ειναι αναγκαιο κακο να γινει. και δεν ειμαι καν αναμεσα σε αυτους που εχουν την αναγκη που λεμε!

Δεν σε κατηγορω γι'αυτο που μαυρισα,δεν εχω φθονο για ανθρωπους που εχουν καλη δουλεια,λιγη κατανοηση ομως σε αυτους που εχουν αναγκη και δεν την παλευουν με τα 300 γιατι ετσι θελησαν καποιοι μεσω της οικονομικης υποταγης να σε μπιιιιιπ,λιγη κατανοηση λοιπον δεν βλαπτει.Απλα κατανοηση και οχι ενοχες και κατηγοριες στο θυμα..τιποτε αλλο.

Αν και καταλαβα τα λεγομενα σου πιστεψε με.

Δημοσ.

Ναι , οκ. Το ερωτημα μου παραμενει ομως. Δουλεια ή δουλια , θα πας ή δε θα πας αν εχεις την ευκαιρια ? ψαχνεις ή δε ψαχνεις εστω και το χειροτερο σεναριο ωστε να εχεις καποια χρηματα ? Η' απλα καθεσαι και παραπονιεσαι οτι δεν εχεις ευρω στη τσεπη επειδη δε θες να πας στις δουλειες με τα 400 ευρω ? γιατι αν εχεις πραγματικη αναγκη δεν εχεις κι επιλογη. θα πας. αν δε πας παει να πει πως δεν εχεις τοση αναγκη οση λες πως εχεις...

Να σου απαντήσω εγώ που η θέση μου είναι ξεκαθαρισμένη σε κάθε αντίστοιχο νήμα που ανήγει (και που είναι και η στάση ζωής μου); Λοιπόν ΟΧΙ δεν θα πήγαινα, και όχι γιατί δεν έχω την ανάγκη αλλά γιατί το μόνο που καταφέρνω είναι στην ουσία να ξοδεύω χρόνο και ουσία χωρίς όμως να κερδίζω ουσιαστικά τίποτα καθώς τα 300-400 δεν φτάνουν ούτε για καλημέρα. Θα με ρωτήσεις τώρα "και τι θα έκανες;" και θα σου απαντήσω αυτό που λέω πάντα, ότι από τη στιγμή που έφτασε ο κόμπος στο χτένι και πρέπει να θυσιάσω την αξιοπρέπεια μου (κοινώς να γίνω ξεφτίλας) τότε θα το κάνω με όποιον τρόπο θέλω εγώ έτσι ώστε να αποκτήσω λεφτά. Ναι και να παρανομήσω ακόμα ή να πουλήσω το σώμα μου.

Δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική εδώ για εμένα. Είμαστε σε τέλμα και τα ψίχουλα που σε δώσει ο κάθε απατεώνας εργοδότης δεν θα σε βοηθήσουν πουθενά, ούτε καν στο να κερδίσεις χρόνο για να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο καλυτερεύοντας τον εαυτό σου σε κάτι. ΣΕ αυτήν την κατάσταση θεωρώ ότι είμαι σε πόλεμο και σε φάση επιβίωσης και θα κάνω τα πάντα.

Μπορεί να ακούγεται πολύ extreme αλλά όσο μεγαλώνεις και όσο βλέπεις ότι οι δυνάμεις σου και η υγεία σου σε εγκαταλείπουν τόσο πιο "ανοιχτός" γίνεσαι σε τέτοιου είδους στάση. Θες να με πεις τραγικό, κυνικό, τελευταίο, whatever; Πες με, έτσι και αλλιώς φτάσαμε στο σημείο να γίνω ξεφτίλα (όχι τώρα, θεωρητικά μιλάω) οπότε προφανώς και δεν θα με ενδιαφέρει η γνώμη του καθένα τότε.

• Like 3
Δημοσ.

..... ή να πουλήσω το σώμα μου.

Ειναι γεγονός

Η  κρίση σπρώχνει τους άνδρες στην πορνεία

• Like 2
Δημοσ.

Δεν σε κατηγορω γι'αυτο που μαυρισα,δεν εχω φθονο για ανθρωπους που εχουν καλη δουλεια,λιγη κατανοηση ομως σε αυτους που εχουν αναγκη και δεν την παλευουν με τα 300 γιατι ετσι θελησαν καποιοι μεσω της οικονομικης υποταγης να σε μπιιιιιπ,λιγη κατανοηση λοιπον δεν βλαπτει.Απλα κατανοηση και οχι ενοχες και κατηγοριες στο θυμα..τιποτε αλλο.

Αν και καταλαβα τα λεγομενα σου πιστεψε με.

ποτε δε θα κατηγορουσα το θυμα. κι οι συνθηκες ειναι αθλιες. δεν κρινω κανεναν που δε θελει να κανει μια τετοια δουλεια,απο τη στιγμη που δε το χρειαζεται κιολας. λεω ομως πως οποιος ειναι σε πολυ κρισιμο σημειο θα πρεπει να την κανει αντι να καθεται απλως σπιτι. γιατι δεν υπαρχουν κι επιλογες αλλες. αυτες ειναι οι δουλειες που υπαρχουν εκει εξω δυστυχως! δε μπορει να μη την κανει ενω την χρειαζεται και να λεει μετα πως δεν εχει δουλεια... κι αυτος που επιλεγει να μη την κανει επειδη δε την χρειαζεται, παλι δε μπορει να λεει δεν υπαρχει γενικα δουλεια. γιατι δε την κανει επειδη θελει να βρει μια καλυτερη δουλεια και τον παιρνει να περιμενει. αυτο ειναι ολο.

Να σου απαντήσω εγώ που η θέση μου είναι ξεκαθαρισμένη σε κάθε αντίστοιχο νήμα που ανήγει (και που είναι και η στάση ζωής μου); Λοιπόν ΟΧΙ δεν θα πήγαινα, και όχι γιατί δεν έχω την ανάγκη αλλά γιατί το μόνο που καταφέρνω είναι στην ουσία να ξοδεύω χρόνο και ουσία χωρίς όμως να κερδίζω ουσιαστικά τίποτα καθώς τα 300-400 δεν φτάνουν ούτε για καλημέρα. Θα με ρωτήσεις τώρα "και τι θα έκανες;" και θα σου απαντήσω αυτό που λέω πάντα, ότι από τη στιγμή που έφτασε ο κόμπος στο χτένι και πρέπει να θυσιάσω την αξιοπρέπεια μου (κοινώς να γίνω ξεφτίλας) τότε θα το κάνω με όποιον τρόπο θέλω εγώ έτσι ώστε να αποκτήσω λεφτά. Ναι και να παρανομήσω ακόμα ή να πουλήσω το σώμα μου.

Δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική εδώ για εμένα. Είμαστε σε τέλμα και τα ψίχουλα που σε δώσει ο κάθε απατεώνας εργοδότης δεν θα σε βοηθήσουν πουθενά, ούτε καν στο να κερδίσεις χρόνο για να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο καλυτερεύοντας τον εαυτό σου σε κάτι. ΣΕ αυτήν την κατάσταση θεωρώ ότι είμαι σε πόλεμο και σε φάση επιβίωσης και θα κάνω τα πάντα.

Μπορεί να ακούγεται πολύ extreme αλλά όσο μεγαλώνεις και όσο βλέπεις ότι οι δυνάμεις σου και η υγεία σου σε εγκαταλείπουν τόσο πιο "ανοιχτός" γίνεσαι σε τέτοιου είδους στάση. Θες να με πεις τραγικό, κυνικό, τελευταίο, whatever; Πες με, έτσι και αλλιώς φτάσαμε στο σημείο να γίνω ξεφτίλα (όχι τώρα, θεωρητικά μιλάω) οπότε προφανώς και δεν θα με ενδιαφέρει η γνώμη του καθένα τότε.

αμα μπορεις να βρεις αλλους τροπους να βγαλεις κερδος ,δε το κανεις οκ. παρανομος? παρανομος. αλλα αμα δεν μπορεις να βρεις αλλους τροπους , θα πας στη δουλεια. δε γινεται αλλιως. απο το μηδεν καλυτερα και τα 400. 

Δημοσ.

Σωστα το δραμα δεν ειναι το 25-28 % ανεργια αλλα οι αποδοχες.

Οποτε αν σφιξει καποιος τα δοντια , ριξει και λιγο τα μουτρα του ψιλοβολευεται.Γιατι στο φιναλε οποιος θελει δουλεια βρισκει

Διαφωνεις δηλαδη στο οτι αν ο βασικος ηταν πχ 800-900 ευρω και υπηρχε και ενας καλυτερος ελεγχος - αστυνομευση στην μαυρη εργασια, αυτο το 25-28% θα ειχε εξανεμιστει;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...