king2009 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Προφανώς και όποιος θέλει δουλειά βρίσκει. Αλλά οι περισσότεροι θέλουν η γραφείο η γενικά κάποια εύκολη δουλειά. Στα δύσκολα η δεν μπορούν η θέλουν πολλά χρήματα. Ειδικά οι άνθρωποι της πόλης και περισσότερο η νεολαία που η πλειοψηφία τρώει τα λεφτά του μπαμπά και πίνει καφέδες όλη μέρα ένα τελαρο η 50κιλο τσιμέντο δεν αντέχουν να σηκώσουν όχι να βγάλουν και 8ωρο σε τετοιες δουλειές. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.
anwnymh29 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δεν λες που βρηκες την ευκαιρια να τα πεις ? Καταλαβαινεις φανταζομαι τι απαντησεις θα παιρνατε στην πραγματικη ζωη αν λεγατε '' οποιος θελει δουλεια βρισκει'' σε ενα μακροχρονια ανεργο η σε ενα κατεστραμμενο μικρομεσαιο επιχειρηματια Αν και η συγκεκριμενη εχει γινει σαφης σε εμενα τουλαχιστον παραπανω ,σε δικα μου κουοτ, καποιοι αλλοι πανω σε αυτο που λες θα μετρουσαν φουσκους!
Lanike71 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 σε περιπτωση που φτασεις εκει , περιοριζεις οπως μπορεις τα εξοδα οπως τα να μεινεις ξανα με συγγενεις κτλ. δηλαδη τι αλλο να κανεις , να παραιτηθεις απο την ζωη ? Να μείνω με συγγενείς; Ναι δεκτό, οι συγγενείς με θέλουν; Και το να μετακομίσω σε ένα χωριό με 75% ανεργία απλά για να πω έχω στέγη, ε δεν το βλέπω και λύση... Φυσικά και δε θα παραιτηθώ από τη ζωή, απλά θα ψάξω για ριζικές αλλαγές.Άρα, μόνο εξωτερικό για μένα. Νομίζω ότι θα πρέπει να σκεφτείς ότι δεν είναι όλοι ελεύθεροι με γονείς από πίσω.Υπάρχουν παντρεμένοι με παιδιά, χωρίς βοήθεια γονιών, χωρίς σπίτι προίκα.Για αυτούς δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις τύπου "πάω και βλέπουμε τι θα γίνει". 2
livefreeordie Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Και ποιος είσαι εσύ που θα πεις τι θα κάνει ο άλλος και τι θα λέει όταν έχει ένα μάτσο προβλήματα πάνω απ' το κεφάλι του? Να μην σχολιάσω οτι κάθεσαι και μιλάς για "ανάγκες" χωρίς να ορίζεις ποιες είναι αυτές οι ανάγκες και τις συνθήκες του καθένα που επειδη έχει ανάγκη θα αναγκαστεί να παέι να δουλέψει. Μιλάς για άτομο που μένει με γονείς και θα βρεθεί δουλειά με 300ευρώ? Μιλάς για άτομο που μένει σε δικό του σπίτι? Τράβα δούλεψε 12ώρες για 300ευρώ και ανασφάλιστος από τα οποία τα 200 θα πρέπει να πάνε στο νοίκι-κοινόχρηστα και να σου μείνουν άλλα 100 ευρώ για φαγητό ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ (κινητά, ιντερνετ ρουχισμός κτλ δεν τα σχολιάζω καν). Ε λοιπόν αν ήμουν εγώ σε τέτοια περίπτωση είτε θα προτιμούσα να μείνω άστεγος μέχρι να βρεθεί στέγη για μένα είτε θα γύριζα στους γονείς μου να μου καλύπτουν τα έξοδα και να δουλεύω ταυτόχρονα να παίρνω και τα 300ευρώ, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση καλύτερα να τρως από το σισίτιο του δήμου και να κυνηγάς επιδόματα κτλ παρά να δουλέψεις. Και επειδή θα είσαι και ανασφάλιστος στην δουλειά αν αρρωστήσεις μετά και θα πρέπει να πληρώνεις και για φάρμακα την πούτσισες. εχω φιλους που κανουν τετοιες δουλειες , οπως ξερω και γονεις που ζουν ετσι για να τα βγαζουν περα. δε τους αρεσει αλλα αποφασισαν να κανουν οτι καλυτερο μπορουν , να μη παραιτηθουν. το να καθεσαι στο καναπε θες να μου πεις και να λες α δεν υπαρχουν δουλειες μονο αυτες που δινουν 300 ευρω, ειναι καλυτερο δηλαδη. αυτο λετε μερικοι εδω μεσα. εννοειται πως δε ζεις μονος με τετοιο μισθο. εννοειται! μη λεμε τα ιδια και τα ιδια. βολευεσαι οπως μπορεσεις. σε συγγενεις , σε οποιον μπορει να σε βοηθησει. αν δεν εχεις επιλογες και κανεναν να σου δωσει εστω 5 ευρω να παρεις ενα πακετο τσιγαρα τι θα κανεις δε θα πας στη δουλεια ? οτι κι αν ειναι αυτην η δουλεια. αλλιως πως θα ζησεις ? για πες! και στο εξωτερικο δε μπορεις να φυγεις ετσι απο τη μια μερα στην αλλη. γιατι πολλοι το λετε. θελεις χρηματα, χρηματα για το εισιτηριο , χρηματα για να νοικιασεις σπιτι οταν πας εκει , χρηματα για να εχεις να φας οσο καιρο θα ψαχνεις για δουλεια. δεν εχουν ολοι αυτην την επιλογη! 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 καπως θα επρεπε να το λυσεις ομως! τι θα πει δε θα πηγαινα σε τετοια δουλεια ? και πως θα ζουσες δηλαδη ? εκτος αν μπορουσαν και σε ζουσαν οι δικοι σου. ή αν εφευγες για το εξωτερικο οπως λες. αμα ομως εχεις αναγκες και δεν εχεις ουτε αυτες τις επιλογες, να φυγεις εξωτερικο, ουτε καβατζες κι οι γονεις σου το μονο που μπορουν να σου προσφερουν ειναι απλως μια στεγη πετωντας πας στη δουλεια μετα με τα 400 ευρω. Πες μας εσύ πως θα το έλυνες αντι να πετάς την μπάλα στην εξέδρα και να κάνεις βερεσέ κριτική.
anwnymh29 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Να μείνω με συγγενείς; Ναι δεκτό, οι συγγενείς με θέλουν; Και το να μετακομίσω σε ένα χωριό με 75% ανεργία απλά για να πω έχω στέγη, ε δεν το βλέπω και λύση... Φυσικά και δε θα παραιτηθώ από τη ζωή, απλά θα ψάξω για ριζικές αλλαγές.Άρα, μόνο εξωτερικό για μένα. Νομίζω ότι θα πρέπει να σκεφτείς ότι δεν είναι όλοι ελεύθεροι με γονείς από πίσω.Υπάρχουν παντρεμένοι με παιδιά, χωρίς βοήθεια γονιών, χωρίς σπίτι προίκα.Για αυτούς δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις τύπου "πάω και βλέπουμε τι θα γίνει". Εξωτερικο παντως δεν πας με αδεια τσεπη.. 1
Lanike71 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Προφανώς και όποιος θέλει δουλειά βρίσκει. Αλλά οι περισσότεροι θέλουν η γραφείο η γενικά κάποια εύκολη δουλειά. Στα δύσκολα η δεν μπορούν η θέλουν πολλά χρήματα. Ειδικά οι άνθρωποι της πόλης και περισσότερο η νεολαία που η πλειοψηφία τρώει τα λεφτά του μπαμπά και πίνει καφέδες όλη μέρα ένα τελαρο η 50κιλο τσιμέντο δεν αντέχουν να σηκώσουν όχι να βγάλουν και 8ωρο σε τετοιες δουλειές. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Σκέφτηκες ότι λέγοντας αυτό προσβάλλεις τα εκατομμύρια των ανέργων;Δεν είναι όλοι έτσι όπως λες.
livefreeordie Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δεν λες που βρηκες την ευκαιρια να τα πεις ? Καταλαβαινεις φανταζομαι τι απαντησεις θα παιρνατε στην πραγματικη ζωη αν λεγατε '' οποιος θελει δουλεια βρισκει'' σε ενα μακροχρονια ανεργο η σε ενα κατεστραμμενο μικρομεσαιο επιχειρηματια αμα κατσεις να διαβασεις τα σχολια μου , θα εβλεπες πως δε θα το ελεγα ποτε σε καποιον απο αυτους. αλλο να εχεις εξανλτησει ολες τις επιλογες και να μην υπαρχει διεξοδος κι αλλο να αρνεισαι δουλειες γιατι δε θεωρεις πολλα τα λεφτα. Πες μας εσύ πως θα το έλυνες αντι να πετάς την μπάλα στην εξέδρα και να κάνεις βερεσέ κριτική. εχω ηδη πει τι κανεις. διαβασε και παραπανω. δε θα λεω τα ιδια.
dimitrisOP Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Εξωτερικο παντως δεν πας με αδεια τσεπη.. γιατί όσοι έφυγαν είχαν γεμάτες τσέπες? ίσα ίσα για ένα εισιτήριο και λίγο φαγητό
Lanike71 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Εξωτερικο παντως δεν πας με αδεια τσεπη.. Σε καμία περίπτωση. Έχω βρεθεί για αρκετά χρόνια και ξέρω τι γίνεται. Σε καμία περίπτωση δεν περιμένεις να πας εκεί για να βρεις δουλειά, ούτε περιμένεις να μείνεις ταπί εδώ.
livefreeordie Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Εξωτερικο παντως δεν πας με αδεια τσεπη.. αυτο ειπα κι εγω...
Lanike71 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 αυτο ειπα κι εγω... Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, δεν υπάρχει λόγος μετανάστευσης. Ζεις έστω και στριμωγμένα εδώ.
anwnymh29 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 γιατί όσοι έφυγαν είχαν γεμάτες τσέπες? ίσα ίσα για ένα εισιτήριο και λίγο φαγητό Τι να σου πω..δοκιμασε το
livefreeordie Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, δεν υπάρχει λόγος μετανάστευσης. Ζεις έστω και στριμωγμένα εδώ. οχι βεβαια. απλα πρεπει να εισαι ετοιμος να το κανεις. να εχεις εστω μια μικρη καβατζα. αλλιως που θα πας? στα παγκακια θα κοιμασαι και θα τρως απο τα σκουπιδια μεχρι να βρεις δουλεια ? ή μηπως θα βρεις δουλεια την ιδια μερα ? εκτος αν εχεις γνωστους να σε βοηθησουν στην αρχη. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Σε καμία περίπτωση. Έχω βρεθεί για αρκετά χρόνια και ξέρω τι γίνεται. Σε καμία περίπτωση δεν περιμένεις να πας εκεί για να βρεις δουλειά, ούτε περιμένεις να μείνεις ταπί εδώ. Εξαρτάται από το αντικείμενο. Μένω -και δουλεύω- Αγγλία εδώ και 3 χρόνια και όλο αυτό το διάστημα έχω φιλοξενήσει 5 φίλους/ες μου που έψαχναν για δουλειά. Από αυτούς τους 5, μια κοπέλα ήταν νηπιαγωγός και έστελνε βιογραφικά για μήνες πριν έρθει Αγγλία, χωρίς να λάβει ούτε μία απάντηση. Με το που ήρθε Αγγλία και έβαλε τη διεύθυνσή του σπιτιού στο βιογραφικό, ξεκίνησε δουλειά μέσα σε 20 μέρες, χωρίς υπερβολή. Μερικοί εργοδότες της το είπαν και ξεκάθαρα: "Αν δε δούμε διεύθυνση και κινητό Αγγλίας, απλά δεν ασχολούμαστε καν." Προφανώς ίσως κάτι τέτοιο να μην ισχύει σε π.χ. προγραμματιστές, αλλά θεώρησα καλό να το πω για να μη γενικεύουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις