Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειναι ντροπη αυτην η εκμεταλλευση αλλα οχι και να μη πας ενω τα χρειαζεσαι.

Είναι λάθος να μην πας να σε εκμεταλλεύονται...μάλιστα. 

• Απαντ. 551
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φυσικά και όποιος θέλει βρίσκει.

Παράδειγμα, 

το 90% αυτών που κλαίγονται γιατί δεν βρίσκουν δουλειά αν πηγαίναν λίγο πιο μακριά από τα σύνορα της Ελλάδας κατα 95% θα έβρισκαν δουλειά και με καλά λεφτά στο αντικείμενο τους.

Και για εμένα δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος για να κρατήσει κάποιον στην Ελλάδα χωρίς δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.

Σκέφτηκες ότι λέγοντας αυτό προσβάλλεις τα εκατομμύρια των ανέργων;Δεν είναι όλοι έτσι όπως λες.

Οχι δεν είναι όλοι έτσι έγραψα η πλειοψηφία από αυτό που βλέπω εγώ. Πιάσε 1000 νέους κάτω από 25 και πεστους να δουλέψουν 8ωρο σε χωραφι/οικοδομή για 30 ευρώ τη μέρα. Το πολύ 10-15 θα σε που έρχομαι και θα αντέξουν. Έτσι είναι. Έχω 1 ξαδερφακι από Θεσσαλονίκη πήγε 2 μέρες μασουτη στις αποθήκες κουβαλουσε πράγματα και σε 4 μέρες εφυγε δεν άντεξε. Δεν προσβάλλω κανέναν απλα έτσι έχουν τα πράγματα.

Εχω δουλέψει και σε γραφείο και σε οικοδομή και σε χωράφια με 12ωρα και βάλε ώρες και δεν τα γράφω επειδή μου καπνισε.

Δημοσ.

Εγώ καταλαβαινω τι θέλουν να πουν καποια παιδια εδω. Εχω ζωντανο παραδειγμα εναν καλο φιλο μου.

Ειναι ανεργος εδω και καιρο. Μενει με τους γονεις του οι οποιοι φυσικα μονο ανετα δεν ειναι οικονομικα αλλα ενταξει νοικιαζουν το σπιτι και του δινουν κι ενα χαρτζιλικι ισα ισα. Ενω ειχε ευκαιριες να δουλεψει σε σιγουρες δουλειες ,δηλαδη θα τον επαιρναν σιγουρα λογο γνωστων και σε καφετερεια αλλα και σε μαγαζι με φαγητα(σαν ψηστης) δεν πηγε σε καμια απο αυτες τις δουλειες γιατι οπως λεει δε του αρεσουν και δε θα σκοτωνεται στη δουλεια για 400 και 500 ευρω το μηνα. 

Στο μεταξυ ολη μερα γκρινιαζει οτι δεν εχει λεφτα ουτε εναν καφε να παρει , δε μπορει να μεινει μονος ενω θελει να φυγει απο το σπιτι του και φυσικα ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. Σαν παρεα προσπαθουμε να του πουμε με τροπο οτι αυτος φταιει για αυτην την κατασταση αλλα φυσικα δεν καταλαβαινει. καποιοι εδω μεσα αυτο το παραδειγμα μου θυμιζετε λοιπον.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι λάθος να μην πας να σε εκμεταλλεύονται...μάλιστα. 

οκ δε πας γιατι σε εκμεταλλευονται. και τι κανεις?? παραιτησε απο την ζωη. για πες λοιπον τι κανεις αφου δε πας επειδη σε εκμεταλλευονται αλλα δεν εχεις και φραγκο στη τσεπη. γινεσαι κλεφτης μηπως?

Δημοσ.

Εγώ καταλαβαινω τι θέλουν να πουν καποια παιδια εδω. Εχω ζωντανο παραδειγμα εναν καλο φιλο μου.

Ειναι ανεργος εδω και καιρο. Μενει με τους γονεις του οι οποιοι φυσικα μονο ανετα δεν ειναι οικονομικα αλλα ενταξει νοικιαζουν το σπιτι και του δινουν κι ενα χαρτζιλικι ισα ισα. Ενω ειχε ευκαιριες να δουλεψει σε σιγουρες δουλειες ,δηλαδη θα τον επαιρναν σιγουρα λογο γνωστων και σε καφετερεια αλλα και σε μαγαζι με φαγητα(σαν ψηστης) δεν πηγε σε καμια απο αυτες τις δουλειες γιατι οπως λεει δε του αρεσουν και δε θα σκοτωνεται στη δουλεια για 400 και 500 ευρω το μηνα. 

Στο μεταξυ ολη μερα γκρινιαζει οτι δεν εχει λεφτα ουτε εναν καφε να παρει , δε μπορει να μεινει μονος ενω θελει να φυγει απο το σπιτι του και φυσικα ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. Σαν παρεα προσπαθουμε να του πουμε με τροπο οτι αυτος φταιει για αυτην την κατασταση αλλα φυσικα δεν καταλαβαινει. καποιοι εδω μεσα αυτο το παραδειγμα μου θυμιζετε λοιπον.

Και εγω <ενα> γνωστο που εχει λεφτα.Να βγαλω το συμπερασμα οτι εχουμε φοβερη αναπτυξη ? 

Δημοσ.

Αρκετα γελοίο θεωρώ τον φίλο σου...

Δηλαδή του αρέσει να ζορίζει τους δικούς του και να τους κατσικώνεται αλλά δεν πέφτει στο επίπεδο να δουλέψει ψήστης ε; Αυτός μόνο για CEO πολυεθνικής θέλει να πάει έτσι;

Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα παραδείγματα στην χώρα μας είναι πάρα πολλά.

Κανονικά οι γονείς έπρεπε μόλις τα παιδιά τελειώσουν τις σπουδές να τα διώξουν από το σπίτι να κόψουν τον λαιμό τους να βρουν δουλειά. Όπως και γίνετε και σε όλες τις σοβαρες -Πλην του Ελλαδισταν-  χώρες της Ευρώπης.

Αλλά στο Ελαντα ας κατσει ο κανακάρης μέχρι τα 30 μικρός είναι ακόμα και μετα βλέπουμε...

Δημοσ.

σε κατι τετοια αναφερομαι κι εγω !! και να ηταν ο μονος. εδω μεσα αμα δεις μονο απο τα ατομα που γραφουν παραπανω απο τους μισους αυτες τις αποψεις εχουν !! γιαυτο και δε καταλαβαινουν αυτα που λεω και νευριαζουν.

Δημοσ.

Σαν κάποιος που γύρισε πρόσφατα μετά από χρόνια από χώρα του εξωτερικού σε πόλη της ελληνικής επαρχίας (λόγω κοψίματος θέσεων στην εταιρεία που δούλευα) έχω να πω ότι τα πράγματα είναι τραγικά. Δουλειές για κάποιον στην ηλικία μου (30) δεν υπάρχουν. Κάτι ντελιβερι και κατι σερβιτόροι ή σε κάνα βενζινάδικο με τραγικά ωράρια ανασφάλιστος και με λιγα λεφτά....με λίγα λόγια ειναι για τους φοιτητες του ΤΕΙ που έχει η πόλη ή για 20χρονα ντοπια παιδιά που δεν σπούδασαν τίποτα.

Αν είσαι γυναίκα πας πωλήτρια σε κάνα ρουχάδικο που παραπαίει αν έχεις γνωστούς ή φυσικά σερβιτόρα αν έχεις και μια εμφάνιση.

Αν ανοίξει υποκατάστημα αλυσίδας σούπερμαρκετ ή ρούχων ή ηλεκτρονικών όπως έγινε τον τελευταίο χρονο (ΑΒ,PUblic και συντομα H&M) τότε κυριολεκτικά πέφτει πολιτικό βύσμα για να χωθείς. Και είμαι σε πόλη 85χιλ..αξιοπρεπής μέγεθος για ελληνικα δεδομένα. Στον νομό υπάρχει ανεργία ανω του 35% και στις ηλικιες μεχρι 29 άνω του 50%. 

Μόνη λύση το εξωτερικό.

• Like 8
Δημοσ.

Αν το κάνει για τη φύση της δουλειάς, κακώς.

Αν το κάνει σκεφτόμενος το μέλλον που του δίνει το ποσό που θα κερδίζει πολύ καλά σκέφτεται (δουλεύεις μέχρι τα 40+ σε χαμαλοδουλειές τέτοιες, μένοντας με τους γονείς, κάποια στιγμή τρως σουτ και κουβαλάς την τρομερή εμπειρία του ντελιβερά-ψήστη-σερβιτόρου και μετά κλαίγεσαι ότι δε θα ξαναβρείς δουλειά ποτέ...)

Δημοσ.

Το "με ο,τι αυτό συνεπάγεται" που αν και θα έπρεπε να εννοείται εντούτοις το έγραψα και το υπογράμμισα κιόλας το σκέφτηκες καθόλου πριν πεις τη μαλακία σου; Ρητορική ερώτηση.

Για παράδειγμα, ένα από αυτά που συνεπάγεται είναι ότι ο βασικός μισθός θα έπρεπε να έχει νομοθετηθεί στα 50 ευρώ ή λιγότερα. Το οποίο με τη σειρά του σημαίνει ότι θα έπρεπε μια αρκετά μεγάλη μερίδα της κοινωνίας να θεωρεί αυτό το πράγμα τουλάχιστον υποφερτό, αλλιώς δε θα είχε παραμείνει η όποια κυβέρνηση κυβέρνηση για να το ψηφίσει. Το οποίο με τη σειρά του σημαίνει... άσε μη σου βάζω δύσκολα.

Αν κάτι λοιπόν βρίσκεται στα νόμιμα όρια του θεσμοθετημένου βασικού σημαίνει πως συμβαδίζει και με το κόστος διαβίωσης; Κι αν αύριο η κυβέρνηση περνούσε βασικό στα 50 ευρώ ( και όλοι ξέρουμε πως αν φτάσει ο κόμπος στο χτένι θα περνούσε ο κόσμος να χαλάσει όπως έχουν περάσει άλλα κι άλλα ) τότε θα λέμε πως κανενα πρόβλημα ο κόσμος το θεωρεί υποφερτό;

τελικά ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

Παρατηρώ μια ενδιαφέρουσα αντίφαση και εξηγούμαι ευθύς αμέσως:

Κάποιοι (ορθώς) λένε για τον φεμινισμό που απελευθέρωσε τις γυναίκες από τα δεσμά αυταρχικών αντρών. Όταν μια γυναίκα είναι ανεξάρτητη, τότε κανένας άντρας δεν μπορεί να έχει μόχλευση πάνω της. Σωστά; Σωστά.

Από τα δεσμά των αυταρχικών εργοδοτών και την μόχλευση που ασκούν ελέω κρίσης/ανεργίας, πότε θα απελευθερωθούν οι εργαζόμενοι; Δηλαδή αυτό δεν είναι μια μορφή καταπίεσης/σκλαβιάς όπως γινόταν με τις γυναίκες κάποτε; Θα υπάρξει ποτέ κίνημα αντίστοιχο του φεμινισμού για τους εργαζομένους; Πώς γίνεται αυτοί που είναι υπέρ του φεμινισμού να είναι και υπέρ αντιλήψεων του στυλ «ακόμα και τα €50 είναι καλύτερα από τα €0»; Προοδευτικοί στο ένα και συντηρητικοί στο άλλο; Α λα καρτ/ντεμέκ ανθρωπισμός; Δεν ξέρω πως να το αποκαλέσω...

Έχουμε πολλά βήματα να κάνουμε μπροστά σαν ανθρωπότητα...

Υπάρχουν τέτοιες δομές. Και λέγονται σ υ ν δι κ α λ ι σ τ ι κ ά  ό ρ γ α ν α. Το ότι βέβαια στο λιγοστό μυαλό του μέσου Έλληνα συνδικαλισμός = Φωτόπουλος και Παναγόπουλος δε βοηθά και πολύ τη κατάσταση.

Δημοσ.

εχω φιλους που κανουν τετοιες δουλειες , οπως ξερω και γονεις που ζουν ετσι για να τα βγαζουν περα. δε τους αρεσει αλλα αποφασισαν να κανουν οτι καλυτερο μπορουν , να μη παραιτηθουν. το να καθεσαι στο καναπε θες να μου πεις και να λες α δεν υπαρχουν δουλειες μονο αυτες που δινουν 300 ευρω, ειναι καλυτερο δηλαδη. αυτο λετε μερικοι εδω μεσα. εννοειται πως δε ζεις μονος με τετοιο μισθο. εννοειται! μη λεμε τα ιδια και τα ιδια. βολευεσαι οπως μπορεσεις. σε συγγενεις , σε οποιον μπορει να σε βοηθησει. αν δεν εχεις επιλογες και κανεναν να σου δωσει εστω 5 ευρω να παρεις ενα πακετο τσιγαρα τι θα κανεις δε θα πας στη δουλεια ? οτι κι αν ειναι αυτην η δουλεια. αλλιως πως θα ζησεις ? για πες!

και στο εξωτερικο δε μπορεις να φυγεις ετσι απο τη μια μερα στην αλλη. γιατι πολλοι το λετε. θελεις χρηματα, χρηματα για το εισιτηριο , χρηματα για να νοικιασεις σπιτι οταν πας εκει , χρηματα για να εχεις να φας οσο καιρο θα ψαχνεις για δουλεια. δεν εχουν ολοι αυτην την επιλογη! 

Ξαναλέω το τι θα κάνει ο καθένας είναι δικό του θέμα, και το τι θα λέει κιόλας. Έχω κουραστεί με αυτή την βερεσέ ελληναράδικη κριτική. Δεν ξέρεις τι πρόβλημα και αδυναμίες έχει ο καθένας πως έχει μεγαλώσει και τι μπορεί να κάνει. Εγώ π.χ έχω σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας και πέρα από δουλειά γραφείου εξαιρετικά δύσκολα μπορώ να κάνω τίποτε άλλο, έχουμε εισοδήματα μέχρι στιγμής αλλά ακόμα και να μην είχαμε δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω σε μια δουλειά που να μην αντέχω να την κάνω, και μην ακούσω το κλασσικό δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά δεν θέλω με το οποίο με το ζόρι κρατιέμαι να μην ρίξω καντήλια όταν το ακούω, αν δεν είχα λεφτά και δεν μπορούσα να βρώ κάτι που θα είμαι σε θέση να κάνω έχω πάρει απόφαση να κάτσω να πεινάσω από το να θέσω τον εαυτό μου σε τέτοια ταλαιπωρία σωματική και ψυχολική που τελικά ακόμα και 1 πιάτο φαί να καταφέρω να έχω μετά από σκληρό αγώνα το αποτέλεσμα θα ήταν σαν να μην δούλευα καθόλου και να πεινούσα.

Και για να το πάω παραπέρα, απεναντίας έχω άλλο φίλο μου ο οποίος δεν έχει θέματα υγείας και εμπίπτει στα άτομα που λες οτι γκρινιάζουν και κλέγονται ενώ δεν κάνουν τίποτα, τώρα ζει με τις συντάξεις των γονιών του, αν πεθάνουν οι γονείς του και αυτός πεινασμένος και άστεγος θα καταλήξει, το γιατί είναι σύνθετο να το αναλύσω. Αν και εγώ τον κατέκρινα αρχικά, μετά από συζητήσεις που κάνω όταν τον βλέπω, έτσι είναι η ιδιοσυγκρασία του. Αργόστροφος τόσο πνευματικά όσο και σωματικα, χαλαρός σε όλα, χαμηλής αυτοεκτίμησης, δεν αντέχει καθόλου την πίεση, τα πάντα τα κάνει με το πάσο του με αργούς ρυθμούς και αν τον πιέσεις είτε τα παρατάει είτε βγάζει ψυχολογικά, το μόνο που περιμένει είναι να έρθει η δουλειά από τον ουρανό. Να τον πάρει εργοδότης κατ΄ εμέ δεν υπάρχει περίπτωση εκτός από κανένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που εργάζεσαι στο δημόσιο, ακόμα και έτοιμη δουλειά να του προτείνεις αμφιβάλλω αν θα πάει 100%. Τώρα είτε κακώς είτε καλώς. Προφανώς δεν θα τον πίεζαν οι γονείς του σε διάφορα πράγματα ή μπορεί να υπάρχουν άλλοι παράγοντες γενετικοί, δεν το ξέρω. Πάντως δεν κάθομαι άλλο να τον κατακρίνω γιατί έτσι είναι σαν άνθρωπος, εγώ οτι και να πω λεκτικά δεν τον αλλάζω, οπότε αποδέχομαι τις αδυναμίες του και όπου μπορώ θα του συμπαρασταθώ.

Σου έφερα 2 παραδείγματα λοιπόν ένα δικό μου και ένα ενός φίλου. Εσύ ασχολήσου καλύτερα με τον εαυτό σου και τι θα κάνεις εσύ και άσε τον καθέναν να πιστεύει και να πράξει οτι νομίζει με τα θέματα της δουλειάς των οικονομικών και πάνω απ' όλα της ζωής του. Παίρνεις τα δικά σου δεδομένα και πως μεγάλωσες εσύ και τα "φοράς" στους άλλους για να κάνεις συγκρίσεις να χαρακτηρίζεις και να κρίνεις τι είναι δικαιολογία τι μπορούν να λένε και να κάνουν πως θα λύσουν το κάθε τι.  υπόλοιπα βερεσέ κριτική και κομπλεξισμοί, αυτά και δεν το συνεχίζω άλλο γιατί ξέρω τι θα διαβάσω πάλι.

• Like 1
Δημοσ.

Αρκετα γελοίο θεωρώ τον φίλο σου...

Δηλαδή του αρέσει να ζορίζει τους δικούς του και να τους κατσικώνεται αλλά δεν πέφτει στο επίπεδο να δουλέψει ψήστης ε; Αυτός μόνο για CEO πολυεθνικής θέλει να πάει έτσι;

Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα παραδείγματα στην χώρα μας είναι πάρα πολλά.

Κανονικά οι γονείς έπρεπε μόλις τα παιδιά τελειώσουν τις σπουδές να τα διώξουν από το σπίτι να κόψουν τον λαιμό τους να βρουν δουλειά. Όπως και γίνετε και σε όλες τις σοβαρες -Πλην του Ελλαδισταν-  χώρες της Ευρώπης.

Αλλά στο Ελαντα ας κατσει ο κανακάρης μέχρι τα 30 μικρός είναι ακόμα και μετα βλέπουμε...

Οπότε οι επιλογές είναι ή Ceo ή ψήστης έτσι;Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έφυγαν 200.000+ νέοι μας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...