Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σαν κάποιος που γύρισε πρόσφατα μετά από χρόνια από χώρα του εξωτερικού σε πόλη της ελληνικής επαρχίας (λόγω κοψίματος θέσεων στην εταιρεία που δούλευα) έχω να πω ότι τα πράγματα είναι τραγικά. Δουλειές για κάποιον στην ηλικία μου (30) δεν υπάρχουν. Κάτι ντελιβερι και κατι σερβιτόροι ή σε κάνα βενζινάδικο με τραγικά ωράρια ανασφάλιστος και με λιγα λεφτά....με λίγα λόγια ειναι για τους φοιτητες του ΤΕΙ που έχει η πόλη ή για 20χρονα ντοπια παιδιά που δεν σπούδασαν τίποτα.

Αν είσαι γυναίκα πας πωλήτρια σε κάνα ρουχάδικο που παραπαίει αν έχεις γνωστούς ή φυσικά σερβιτόρα αν έχεις και μια εμφάνιση.

Αν ανοίξει υποκατάστημα αλυσίδας σούπερμαρκετ ή ρούχων ή ηλεκτρονικών όπως έγινε τον τελευταίο χρονο (ΑΒ,PUblic και συντομα H&M) τότε κυριολεκτικά πέφτει πολιτικό βύσμα για να χωθείς. Και είμαι σε πόλη 85χιλ..αξιοπρεπής μέγεθος για ελληνικα δεδομένα. Στον νομό υπάρχει ανεργία ανω του 35% και στις ηλικιες μεχρι 29 άνω του 50%. 

Μόνη λύση το εξωτερικό.

Μην τα λες αυτα back

Xαλας το παραμυθι τους οτι οι περισσοτεροι ειναι τεμπεληδες

Απλά και λιτά. Εγώ είμαι τυχερός γιατί νοικιάζω και ένα διώροφο κατάστημα που έχω σε καλή περιοχή και έχω ένα εισόδημα και σπίτι δικό μου και έτσι μπορώ να κάτσω λιγους μήνες να τα ξύσω μεχρι να την κάνω για έξω (Βρετανία αυτή την φορά)

Κάποιο παιδί με πτυχίο που δεν έχει τέτοια ευχέρεια στην πόλη που είμαι δεν έχει μέλλον και η μόνη διέξοδος είναι το εξωτερικό. Το να κάτσει να τρώει χρόνο σε αδιέξοδες χαμαλοδουλειές και να το εκμεταλλεύονται μόνο χάσιμο χρόνου και φθορά ψυχολογίας του προσφέρει τίποτα αλλο.

• Like 1
Δημοσ.

Κάποιο παιδί με πτυχίο που δεν έχει τέτοια ευχέρεια στην πόλη που είμαι δεν έχει μέλλον και η μόνη διέξοδος είναι το εξωτερικό. Το να κάτσει να τρώει χρόνο σε αδιέξοδες χαμαλοδουλειές και να το εκμεταλλεύονται μόνο χάσιμο χρόνου και φθορά ψυχολογίας του προσφέρει τίποτα αλλο.

27 %  , ουτε παγκοσμιο πολεμο να ειχαμε..

..... και θα παιρνουμε στα σοβαρα αυτους ? Που λενε οτι οποιος θελει δουλεια βρισκει..

• Like 1
Δημοσ.

Αν το κάνει για τη φύση της δουλειάς, κακώς.

Αν το κάνει σκεφτόμενος το μέλλον που του δίνει το ποσό που θα κερδίζει πολύ καλά σκέφτεται (δουλεύεις μέχρι τα 40+ σε χαμαλοδουλειές τέτοιες, μένοντας με τους γονείς, κάποια στιγμή τρως σουτ και κουβαλάς την τρομερή εμπειρία του ντελιβερά-ψήστη-σερβιτόρου και μετά κλαίγεσαι ότι δε θα ξαναβρείς δουλειά ποτέ...)

Οχι δε το κανει σκεφτομενος το μελλον. Περιμενει να βρει απλως κατευθειαν δουλεια που θα δουλευει 8ωρο και θα ειναι κατι ξεκουραστο οπως κατι σε δουλεια γραφειου και φυσικα κοντα στο αντικειμενο του. Φυσικα ειναι ανεργος 2 χρονια τωρα κι απλα ζει μες τη μιζερια και την γκρινια και φυσικα χωρις χρηματα κι αρκετες φορες δε μπορει να κανει ουτε τα πιο απλα πραγματα μαζι μας γι'αυτον το λογο. Δηλαδη πιστευει πως αξιζει κατι καλυτερο και πως στη καφετερεια θα ειναι δουλος , ενω στην πραγματικοτητα θα εβγαζε ικανοποιητικα χρηματα αφου δεν εχει αλλα εξοδα και θα μπορουσε να βαζει και κατι στην ακρη ενω ταυτοχρονα να κοιταει για καλυτερη δουλεια. Οταν ομως του τα λεμε αυτα θυμωνει,προφανως απλα δε θελει να ζορισει τον εαυτο του αυτο εχουμε καταλαβει πλεον εμεις,παρολο που καποια ατομα της παρεας μας κανουν κιολας ηδη παρομοιες δουλειες.

Δημοσ.

Οπότε οι επιλογές είναι ή Ceo ή ψήστης έτσι;Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έφυγαν 200.000+ νέοι μας.

Αυτή είναι δυστυχώς η επιλογές που θέλουν οι Νεο Ελληνάρες σήμερα.

Δηλαδή ο Ελληνάρας σήμερα σε αυτήν την χώρα που τελεί υπό κατάρρευση πιστεύει ότι θα βρει δουλειά στο επάγγελμα του και με καλά λεφτά την επόμενη μέρα που θα αποφοιτήσει και δεν πέφτει στο επίπεδο να δουλέψει ψήστης αλλα προτιμάει να κατσικωθεί στους δικούς του μέχρι τα καλά 30.

@Backpacker 

Αυτό λέμε, όποιος θέλει βρίσκει ακόμα και αν χρειαστεί να πάει έξω. 

Δημοσ.

Νομιμα. Πολυ ενδιαφερουσα παραμετρος αυτη που εθεσες.

Αν καποιος μπορει να βρει δουλεια, ακομα και στο επιπεδο του νομιμου βασικου μισθου αλλα χωρις ασφαλιση (η χωρις πληρη ασφαλιση εστω) και με απληρωτες υπερωριες τα σαββατοκυριακα (τις οποιες δεν μπορεις να αρνηθεις γιατι θα χασεις τη δουλεια αλλα "επισημα" δεν σε αναγκαζουν) πρεπει να παει?

Που τραβαμε τη γραμμη με το νομιμο?

Το παράδειγμα που φέρνεις προφανώς δεν είναι νόμιμο (ασφάλιση, απλήρωτες υπερωρίες κλπ). Επομένως δε μπαίνει στα πλαίσια του "που είναι απαραίτητα το κακό με τα 50 αν είναι νόμιμα". Επειδή αν αρχίσουμε να κάνουμε "παραχωρήσεις" του στυλ ελα μωρέ δεν πειράζει ένα απλήρωτο κλπ θα παίξουμε την κολοκυθιά, στα πλαίσια της κουβέντας τραβάω τη γραμμή στο 100% νόμιμο. Που είναι και η μόνη έννοια της λέξης "νόμιμο". "Σχεδόν νόμιμο" είναι σαν το γνωστό "σχεδόν έγκυος".

Να τονίσω, αυτό ακριβώς ήταν το μόνο κριτήριο που με έκανε να επιλέξω να πω "νόμιμα": το ότι αυτός ο ορισμός είναι αντικειμενικός και δεν επιδέχεται παζάρια. Δε σημαίνει πως πιστεύω ότι το νόμιμο είναι αρκετό για να καλύψει τα έξοδα μια ζωής με ΧΥΖ κριτήρια όπως μπορεί καθένας να ορίζει το ΧΥΖ.

BTW στα πλαίσια της ερώτησης του blues ο αριθμός 50 δεν έχει καμία σημασία, και 500, 5000, 5 ή και 0.5 ευρώ το μήνα να έλεγε, πάλι το ίδιο πράγμα θα απαντούσα εφόσον μπήκα στον κόπο. Απλά το παιδί ήθελε να κάνει το κομμάτι του και να πει το εκτός πραγματικότητας 50 ευρώ στην Ελλάδα του σήμερα και του το χαλάσαμε.

Διαφωνεις δηλαδη στο οτι αν ο βασικος ηταν πχ 800-900 ευρω και υπηρχε και ενας καλυτερος ελεγχος - αστυνομευση στην μαυρη εργασια, αυτο το 25-28% θα ειχε εξανεμιστει;

Μένω με ένα τεράστιο ερωτηματικό. Πώς και γιατί δηλαδή θα είχε εξανεμιστεί;

Αν δεν μπορείς να βγάλεις λεφτά ως παράνομος σε κάτι ή πουλώντας το σώμα σου τότε μάλλον κάτι άλλο φταίει. Τέλος πάντων το point είναι ότι πρώτα θα εξαντλήσω τις άλλες όλες επιλογές μου πριν να αποφασίσω να πάω να δουλέψω για 400-300-200-100-50 κτλ κτλ. Δεν υπάρχει περίπτωση να βοηθήσω κανέναν πούστη να βγάλει λεφτά με τον δικό μου ιδρώτα θεωρώντας ότι εγώ αξίζω τα προαναφερθέντα ποσά. Φυσικά όλα γύρω από κόστος ζωής, υγιής διαβίωσης και εξέλιξης ζωής στο παρόν περιβάλλον που ζεις.

Το έχεις πει αυτό σε πολλά thread οπότε ας κάνω την ερώτηση. "Παράνομος" όταν λες τι εννοείς για παράδειγμα;

Δημοσ.

Αυτή είναι δυστυχώς η επιλογές που θέλουν οι Νεο Ελληνάρες σήμερα.

Δηλαδή ο Ελληνάρας σήμερα σε αυτήν την χώρα που τελεί υπό κατάρρευση πιστεύει ότι θα βρει δουλειά στο επάγγελμα του και με καλά λεφτά την επόμενη μέρα που θα αποφοιτήσει και δεν πέφτει στο επίπεδο να δουλέψει ψήστης αλλα προτιμάει να κατσικωθεί στους δικούς του μέχρι τα καλά 30.

@Backpacker 

Αυτό λέμε, όποιος θέλει βρίσκει ακόμα και αν χρειαστεί να πάει έξω. 

Α εγώ νόμιζα ότι μιλούσαμε για την Ελλάδα. Παγκοσμιώς φυσικά υπάρχουν δουλειές! :D

Δημοσ.

Μετρημένα λόγια, γιατί αναμασάμε τα ίδια, οι μισοί συμφωνούμε καοι οι μισοί όχι:

- Αν έχεις καβάντζα γερή από πίσω να σε βοηθήσει μέχρι τα βαθιά γεράματα, μείνε εδώ (ακίνητη περιουσία, μετρητό από μπαμπά).Δεν έχει νόημα να βγεις έξωτερικό, εκτός και αν σου χτύπησαν τα νεύρα οι νεοέλληνες.

-Αν δεν έχεις, ο μονόδρομος είναι ή φεύγω εκτός ή μένω εδώ και μπαίνω δημόσιο με κανένα χιλιάρικο (χωρίς να ξέρουμε βέβαια αν θα ξαναπέσουν οι μισθοί ή όχι) ή ανοίγω καφέ-ψησταριά και ελπίζω να δουλέψω (βάζοντας συνέταιρο και το κράτος βέβαια).

Οτιδήποτε άλλο, θεωρώ ότι απλά δεν έχει τύχη στην κολοχώρα που ζούμε.

Δημοσ.

Το έχεις πει αυτό σε πολλά thread οπότε ας κάνω την ερώτηση. "Παράνομος" όταν λες τι εννοείς για παράδειγμα;

Σε αντίθεση με τις γυναίκες οπού μπορείς να είσαι πόρνη νόμιμα, η ανδρική πορνεία στην Ελλάδα ειναι παράνομη

στα ίσα στο έχει πει

Δημοσ.

Ξαναλέω το τι θα κάνει ο καθένας είναι δικό του θέμα, και το τι θα λέει κιόλας. Έχω κουραστεί με αυτή την βερεσέ ελληναράδικη κριτική. Δεν ξέρεις τι πρόβλημα και αδυναμίες έχει ο καθένας πως έχει μεγαλώσει και τι μπορεί να κάνει. Εγώ π.χ έχω σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας και πέρα από δουλειά γραφείου εξαιρετικά δύσκολα μπορώ να κάνω τίποτε άλλο, έχουμε εισοδήματα μέχρι στιγμής αλλά ακόμα και να μην είχαμε δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω σε μια δουλειά που να μην αντέχω να την κάνω, και μην ακούσω το κλασσικό δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά δεν θέλω με το οποίο με το ζόρι κρατιέμαι να μην ρίξω καντήλια όταν το ακούω, αν δεν είχα λεφτά και δεν μπορούσα να βρώ κάτι που θα είμαι σε θέση να κάνω έχω πάρει απόφαση να κάτσω να πεινάσω από το να θέσω τον εαυτό μου σε τέτοια ταλαιπωρία σωματική και ψυχολική που τελικά ακόμα και 1 πιάτο φαί να καταφέρω να έχω μετά από σκληρό αγώνα το αποτέλεσμα θα ήταν σαν να μην δούλευα καθόλου και να πεινούσα.

Και για να το πάω παραπέρα, απεναντίας έχω άλλο φίλο μου ο οποίος δεν έχει θέματα υγείας και εμπίπτει στα άτομα που λες οτι γκρινιάζουν και κλέγονται ενώ δεν κάνουν τίποτα, τώρα ζει με τις συντάξεις των γονιών του, αν πεθάνουν οι γονείς του και αυτός πεινασμένος και άστεγος θα καταλήξει, το γιατί είναι σύνθετο να το αναλύσω. Αν και εγώ τον κατέκρινα αρχικά, μετά από συζητήσεις που κάνω όταν τον βλέπω, έτσι είναι η ιδιοσυγκρασία του. Αργόστροφος τόσο πνευματικά όσο και σωματικα, χαλαρός σε όλα, χαμηλής αυτοεκτίμησης, δεν αντέχει καθόλου την πίεση, τα πάντα τα κάνει με το πάσο του με αργούς ρυθμούς και αν τον πιέσεις είτε τα παρατάει είτε βγάζει ψυχολογικά, το μόνο που περιμένει είναι να έρθει η δουλειά από τον ουρανό. Να τον πάρει εργοδότης κατ΄ εμέ δεν υπάρχει περίπτωση εκτός από κανένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που εργάζεσαι στο δημόσιο, ακόμα και έτοιμη δουλειά να του προτείνεις αμφιβάλλω αν θα πάει 100%. Τώρα είτε κακώς είτε καλώς. Προφανώς δεν θα τον πίεζαν οι γονείς του σε διάφορα πράγματα ή μπορεί να υπάρχουν άλλοι παράγοντες γενετικοί, δεν το ξέρω. Πάντως δεν κάθομαι άλλο να τον κατακρίνω γιατί έτσι είναι σαν άνθρωπος, εγώ οτι και να πω λεκτικά δεν τον αλλάζω, οπότε αποδέχομαι τις αδυναμίες του και όπου μπορώ θα του συμπαρασταθώ.

Σου έφερα 2 παραδείγματα λοιπόν ένα δικό μου και ένα ενός φίλου. Εσύ ασχολήσου καλύτερα με τον εαυτό σου και τι θα κάνεις εσύ και άσε τον καθέναν να πιστεύει και να πράξει οτι νομίζει με τα θέματα της δουλειάς των οικονομικών και πάνω απ' όλα της ζωής του. Παίρνεις τα δικά σου δεδομένα και πως μεγάλωσες εσύ και τα "φοράς" στους άλλους για να κάνεις συγκρίσεις να χαρακτηρίζεις και να κρίνεις τι είναι δικαιολογία τι μπορούν να λένε και να κάνουν πως θα λύσουν το κάθε τι.  υπόλοιπα βερεσέ κριτική και κομπλεξισμοί, αυτά και δεν το συνεχίζω άλλο γιατί ξέρω τι θα διαβάσω πάλι.

εσυ τωρα το πηρες προσωπικα απο τον ευατο σου κι απο την στιμη που εχει γινει αυτο , δεν υπαρχει τιποτα αλλο να σου πω γιατι δε καταλαβαινεις καν τι εχω πει ως τωρα και τι λεω γενικοτερα επειδη τυφλωθηκες μαλλον απο τον θυμο σου που το πηρες τοσο προσωπικα.

παντως μη μου λες να ασχολουμαι με τον ευατο μου γιατι θυμαμαι σε αλλο θρεντ που ειχε ανοιξει ,εσενα να ασχολεισαι και να κριτικαρεις τον  φιλο του ξαδερφου σου και την κοπελα του και την μακροχρονια σχεση τους. οποτε αστο δε σε παιρνει καν να μιλας για κριτικη.

Δημοσ.

Οχι δε το κανει σκεφτομενος το μελλον. Περιμενει να βρει απλως κατευθειαν δουλεια που θα δουλευει 8ωρο και θα ειναι κατι ξεκουραστο οπως κατι σε δουλεια γραφειου και φυσικα κοντα στο αντικειμενο του. Φυσικα ειναι ανεργος 2 χρονια τωρα κι απλα ζει μες τη μιζερια και την γκρινια και φυσικα χωρις χρηματα κι αρκετες φορες δε μπορει να κανει ουτε τα πιο απλα πραγματα μαζι μας γι'αυτον το λογο. Δηλαδη πιστευει πως αξιζει κατι καλυτερο και πως στη καφετερεια θα ειναι δουλος , ενω στην πραγματικοτητα θα εβγαζε ικανοποιητικα χρηματα αφου δεν εχει αλλα εξοδα και θα μπορουσε να βαζει και κατι στην ακρη ενω ταυτοχρονα να κοιταει για καλυτερη δουλεια. Οταν ομως του τα λεμε αυτα θυμωνει,προφανως απλα δε θελει να ζορισει τον εαυτο του αυτο εχουμε καταλαβει πλεον εμεις,παρολο που καποια ατομα της παρεας μας κανουν κιολας ηδη παρομοιες δουλειες.

Καλά ο φίλος σου ανήκει στην κατηγορία αυτών που με το σκεπτικό τους μας κατέστρεψαν.

Λυπάμαι γιατί καταλαβαίνω ότι πρόκειται για νέο άνθρωπο.

Πες το πιο απλά, θέλει να γίνει δημόσιος υπάλληλος.

Δημοσ.

Οτιδήποτε θα μου επιτρέψει να κάνω λεφτά (ξεκάθαρα), από πάνω προς τα κάτω. Οπου πάνω = lite παρανομία (παραεμπόριο παράδειγμα), όπου κάτω = πλήρης ξεπούλημα και αναστολή ηθικών αρχών. Εννοείται ότι η καθημερινή προσπάθεια γίνεται για να μην βρεθώ καν σε αυτό το επίπεδο αλλά άπαξ και ποτέ βρεθώ εκεί τότε είμαι απόλυτα έτοιμος για τα πάντα όλα...και φυσικά για την απόλυτη ευθύνη των πράξεων μου.

• Like 1
Δημοσ.

Α εγώ νόμιζα ότι μιλούσαμε για την Ελλάδα. Παγκοσμιώς φυσικά υπάρχουν δουλειές! :D

Δεν διευκρινίζετε πουθενά ότι μιλάμε για Ελλάδα.

Υπάρχει ακόμα κόσμος που θέλει να δουλέψει στην Ελλάδα; 

Βρε μπράβο...

Δημοσ.

Καλά ο φίλος σου ανήκει στην κατηγορία αυτών που με το σκεπτικό τους μας κατέστρεψαν.

Λυπάμαι γιατί καταλαβαίνω ότι πρόκειται για νέο άνθρωπο.

Πες το πιο απλά, θέλει να γίνει δημόσιος υπάλληλος.

Οχι απαραιτητα δημοσιος υπαλληλος αλλα κατι τετοιο. Ειναι με την δικαιολογια οτι δε θελει να γινει δουλος κανενος κι ολα τα σχετικα οταν ζουμε στην Ελλαδα του 2016 κι οταν οι ιδιοι του οι γονεις δουλευουν ολη μερα για να τα βγαλουν περα. Ειναι η γνωστη σημερινη ελληνικη νοοτροπια πιστευω. Του τυπου εγω δε δουλευω για 500 ευρω αλλα ζω εις βαρος αλλων,γιατι ειναι αδυνατον να μην δουλευεις καθολου και να μην ζεις εις βαρος καποιου αλλου,αφου καπου μενεις και κατι τρως και καποιος σου δινει χρηματα για να ζεις την καθημερινοτητα σου χωρις να του περισσευουν εκεινου. Κι αλλο να το κανεις γιατι δεν μπορεις αλλιως,αλλο να το κανεις επειδη δε καταδεχεσαι να δουλεψεις σε δουλειες που δε θεωρεις ανταξιες σου.

Δημοσ.

Οχι απαραιτητα δημοσιος υπαλληλος αλλα κατι τετοιο. Ειναι με την δικαιολογια οτι δε θελει να γινει δουλος κανενος κι ολα τα σχετικα οταν ζουμε στην Ελλαδα του 2016 κι οταν οι ιδιοι του οι γονεις δουλευουν ολη μερα για να τα βγαλουν περα. Ειναι η γνωστη σημερινη ελληνικη νοοτροπια πιστευω. Του τυπου εγω δε δουλευω για 500 ευρω αλλα ζω εις βαρος αλλων,γιατι ειναι αδυνατον να μην δουλευεις καθολου και να μην ζεις εις βαρος καποιου αλλου,αφου καπου μενεις και κατι τρως και καποιος σου δινει χρηματα για να ζεις την καθημερινοτητα σου χωρις να του περισσευουν εκεινου. Κι αλλο να το κανεις γιατι δεν μπορεις αλλιως,αλλο να το κανεις επειδη δε καταδεχεσαι να δουλεψεις σε δουλειες που δε θεωρεις ανταξιες σου.

Να υποθέσω ότι αν είχε δουλειά να κάθεται όλη μέρα, θα πήγαινε και θα ήταν ευχαριστημένος με 400 ευρώ;

Δεν είναι μακριά ο καιρός που θα αναθεωρήσει.

Δημοσ.

Συγνώμη κιόλας αλλά αυτά τα άτομα είναι ΣΚΕΤΟ τεμπέληδες και δεν έχουν δικαίωμα να φωνάζουν επειδή η χώρα δεν έχει δουλειές.

Πες του τουλάχιστον να πάει να ξεστραβωθεί να μάθει κάποιο τέχνη (υδραυλικός πχ). 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...