Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν κάτι λοιπόν βρίσκεται στα νόμιμα όρια του θεσμοθετημένου βασικού σημαίνει πως συμβαδίζει και με το κόστος διαβίωσης;

Όχι απαραίτητα, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις (και εκτός Ελλάδας) που δε συμβαδίζει.

Αλλά η έκφραση "κόστος διαβίωσης" είναι από μόνη της λίγο φλου, νομίζω πως αν πάρεις 10 άτομα στην τύχη από το thread και ρωτήσεις τι σημαίνει θα πάρεις 10 διαφορετικές απαντήσεις. Και πέρα από το θεσμοθετημένο, είναι δύσκολο να βρεις σοβαρές τοποθετήσεις για το "ποιός θα πρέπει να είναι ο βασικός".

Κι αν αύριο η κυβέρνηση περνούσε βασικό στα 50 ευρώ ( και όλοι ξέρουμε πως αν φτάσει ο κόμπος στο χτένι θα περνούσε ο κόσμος να χαλάσει όπως έχουν περάσει άλλα κι άλλα ) τότε θα λέμε πως κανενα πρόβλημα ο κόσμος το θεωρεί υποφερτό;

Θα έπεφτε η κυβέρνηση, απλά.

τελικά ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

Όχι.

Δημοσ.

Συγνώμη κιόλας αλλά αυτά τα άτομα είναι ΣΚΕΤΟ τεμπέληδες και δεν έχουν δικαίωμα να φωνάζουν επειδή η χώρα δεν έχει δουλειές.

Πες του τουλάχιστον να πάει να ξεστραβωθεί να μάθει κάποιο τέχνη (υδραυλικός πχ). 

γιατι γαμιωντας πανε οι υδραυλικοι ελλαδα,ολο οικοδομες σηκωνονται,ανασα δεν παιρνουν απο τις εργολαβιες...μη ξεχασετε να αναφερετε για το σφιξιμο της βρυσης με 50 ευρω χωρις αποδειξη.

santorini-poa.jpg

Δημοσ.

είναι δύσκολο να βρεις σοβαρές τοποθετήσεις για το "ποιός θα πρέπει να είναι ο βασικός".

Πάντως, οτιδήποτε >0 είναι καλό, σωστά; Αλλιώς είσαι τεμπέλης, σωστά;

Δημοσ.

Σε αντίθεση με τις γυναίκες οπού μπορείς να είσαι πόρνη νόμιμα, η ανδρική πορνεία στην Ελλάδα ειναι παράνομη

στα ίσα στο έχει πει

Δε νομίζω ότι εννοεί αυτό το πράγμα, και ειλικρινά επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιόμαστε στο forum αν έλεγε ότι αυτό εννοεί δε θα τον έπαιρνα στα σοβαρά.

Οτιδήποτε θα μου επιτρέψει να κάνω λεφτά (ξεκάθαρα), από πάνω προς τα κάτω. Οπου πάνω = lite παρανομία (παραεμπόριο παράδειγμα), όπου κάτω = πλήρης ξεπούλημα και αναστολή ηθικών αρχών. Εννοείται ότι η καθημερινή προσπάθεια γίνεται για να μην βρεθώ καν σε αυτό το επίπεδο αλλά άπαξ και ποτέ βρεθώ εκεί τότε είμαι απόλυτα έτοιμος για τα πάντα όλα...και φυσικά για την απόλυτη ευθύνη των πράξεων μου.

Δηλαδή, το λιγότερο που είσαι διατεθειμένος να κάνεις αν παρ' ελπίδα βρεθείς σ' αυτό το επίπεδο είναι να γίνεις ο ίδιος πούστης (δε μου αρέσει η έκφραση αλλά την παίρνω όπως τη χρησιμοποίησες) για τον οποίο αρνείσαι να δουλέψεις. Και το περισσότερο είναι άστο, δεν έχει σημασία.

Food for thought, υπάρχει περίπτωση ο πούστης που δίνει 400 χωρίς υπερωρίες να είναι ηθικά καλύτερος απο σένα;

Πάντως, οτιδήποτε >0 είναι καλό, σωστά; Αλλιώς είσαι τεμπέλης, σωστά;

Λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα;

Σοβαρά, το τρολάρισμά σας είναι απλά κουραστικό.

Λέω κάποια πράγματα που μου προκύπτουν από αυτά που διαβάζω για να γίνει μια συζήτηση που μπορεί να αποδειχθεί ενδιαφέρουσα, μπορεί και όχι, ποιός ξέρει. Αν δε θέλετε να συζητήσετε αλλά μόνο να κλαίγεστε και να τις μετράτε ποιός μισεί περισσότερο το κεφάλαιο, πείτε το να σας αντιμετωπίσω ανάλογα.

Δημοσ.

Ναι,ενώ αν υπηρχαν δουλειές για υδραυλικούς κλπ θα πηγαινε...

Δεν ειναι το θεμα ο τυπας που αναφερθηκε στην παραθεση,αλλα η προταση πασπαρτου λες και ημαστε στο 2004...καντε μια βολτα ελληνικη επαρχια κατω των 50χιλιαδων να κλαψετε λιγο πληζ πριν τσουβαλιασετε γιατι αυτο με τους νεοελληναρες και σια εχει παλιωσει πολυ.

• Like 1
Δημοσ.

Λέω κάποια πράγματα που μου προκύπτουν από αυτά που διαβάζω για να γίνει μια συζήτηση που μπορεί να αποδειχθεί ενδιαφέρουσα, μπορεί και όχι, ποιός ξέρει. Αν δε θέλετε να συζητήσετε αλλά μόνο να κλαίγεστε και να τις μετράτε ποιός μισεί περισσότερο το κεφάλαιο, πείτε το να σας αντιμετωπίσω ανάλογα.

Ένας είμαι. Για πες, τα 50 ευρώ είναι καλύτερα από το να κάθεσαι σπίτι; Αλλιώς τεμπέλης;

Δημοσ.

Μια που επιασες το..μισος για το κεφαλαιο , βαλε και λιγο κομμουνισμο , μην το αφηνεις μισο το παραμυθι ..Πες μας οτι αν χρειαστει μπορει να παιρνει καποιος και 50 ε το μηνα αντι να τεμπελιαζει και να γινεται μη παραγωγικος και μη ανταγωνιστικος

• Like 2
Δημοσ.

Δηλαδή, το λιγότερο που είσαι διατεθειμένος να κάνεις αν παρ' ελπίδα βρεθείς σ' αυτό το επίπεδο είναι να γίνεις ο ίδιος πούστης (δε μου αρέσει η έκφραση αλλά την παίρνω όπως τη χρησιμοποίησες) για τον οποίο αρνείσαι να δουλέψεις. Και το περισσότερο είναι άστο, δεν έχει σημασία.

Food for thought, υπάρχει περίπτωση ο πούστης που δίνει 400 χωρίς υπερωρίες να είναι ηθικά καλύτερος απο σένα;

Ναι αυτό ακριβώς, γιατί προφανώς για να δουλέψω σαν είλωτας και χρήματα που δεν μου προσφέρουν απολύτως τίποτα έχω ήδη ξεπουλήσει την ηθική μου και την αξιοπρέπεια μου. Συνεπώς αυτό με "ταρακουνάει" και πλέον χωρίς καμιά ηθική αναστολή πάω προς την "πτώση" μέχρι να μπορέσω να ορθοποδήσω και πάλι. Στάδιο στάδιο κάθε φορά.

Food for thought, ο πούστης που δίνει 400 -ήδη- κλέβει και το κάνει συστηματικά καιρό τώρα. Συνεπώς i do not give a single fuck για το αν θεωρείται ηθικά καλύτερος από εμένα ή όχι. Εγώ έχω την ανάγκη της επιβίωσης, όχι αυτός. Αν είναι μάγκας ας κλείσει το μπουρδέλο του και ας πάει να γίνει αυτός είλωτας με το ίδιο μισθολόγιο και συμπεριφορά που έχει προς τους υπαλλήλους του.

• Like 1
Δημοσ.

Δε κάνω τον κόπο να δώσω σοβαρή απάντηση σε γελοία ερώτηση. Σοβαρέψου και ξαναπροσπάθησε.

Έχουμε πρόοδο, κατάλαβες ότι είμαι ένας. Πάμε τώρα στο δεύτερο. Έγραψες νωρίτερα:

I'll bite.

Αν τα 50 είναι νόμιμα (με ο,τι αυτό συνεπάγεται) τότε ναι, καλύτερα.

Διαφωνείς;

Πριν 4 ώρες ήταν σοβαρή η ερώτηση, τώρα όχι. Ποτς γκένεν αυτό;

Στη συνέχεια διευκρίνισες τι εννοούσες με το "νόμιμα", ότι δηλαδή τα 50 ευρώ είναι ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός που για να είναι νομοθετημένος, θα έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων, αλλιώς θα έπεφτε η κυβέρνηση!!! ... Εκεί πίστεψα ότι κάνεις πλάκα, ενώ τώρα απαιτείς σοβαρότητα. Με μπερδεύεις.

Οπότε, αν το timing είναι καλό και προσπαθώντας να συνέλθω από το παραπάνω, ξαναπές μας σε παρακαλώ: Τα 50 ευρώ είναι καλύτερα από το τίποτα;

• Like 1
Δημοσ.

ας ξεκινήσουμε από τα απλά.

εσείς που είστε της άποψης ότι δουλειές υπάρχουν αλλά οι τεμπέληδες κυριαρχούν, είστε εργαζόμενοι ή όχι;

γιατί εγώ δεν έχω πετύχει ούτε έναν άνεργο που θα πει αυτή την ατάκα που έγραψε ο TS. μα ούτε έναν.

αντιθέτως την έχω ακούσει μόνο από άτομα που εργάζονται.

ναι υπάρχουν τεμπέληδες, υπάρχουν άτομα που περιμένουν να προσληφθούν σε προεδρική θέση δίπλα από το σπίτι τους.

έχω κι εγώ ένα γνωστό σε παρόμοια φάση, να είναι καλά ο μπαμπάς όμως που ρίχνει το χρήμα. έχω όμως και άλλους 10 γνωστούς που ψάχνονται όλη μέρα και με τα βιας και κυρίως με βοήθεια (βύσμα) κάποιοι έχουν καταφέρει να κάνουν κάτι.

άρα το συμπέρασμα ποιο είναι ότι υπάρχουν δουλειές;

ας χάσετε μερικοί τη δουλειά σας κι ελάτε να μας γράψετε πόσο εύκολα βρήκατε νέα δουλειά. έστω και με 300€/μήνα

Δημοσ.

Ναι αυτό ακριβώς, γιατί προφανώς για να δουλέψω σαν είλωτας και χρήματα που δεν μου προσφέρουν απολύτως τίποτα έχω ήδη ξεπουλήσει την ηθική μου και την αξιοπρέπεια μου. Συνεπώς αυτό με "ταρακουνάει" και πλέον χωρίς καμιά ηθική αναστολή πάω προς την "πτώση" μέχρι να μπορέσω να ορθοποδήσω και πάλι. Στάδιο στάδιο κάθε φορά.

Ενδιαφέρουσα θεωρία. Υποθέτω καταλαβαίνεις ότι ο καθένας έχει να πει διάφορα για να δικαιολογήσει αυτά που επιλέγει να κάνει. Για παράδειγμα: "Αυτός που τον πληρώνω 300 για να είναι είλωτας έχει 2 παιδιά να θρέψει. Αν δεν είχε αυτή τη δουλειά θα πεινούσαν τα παιδιά του. Του είπα ότι έχουμε δυσκολίες και με εκλιπαρούσε να του κάνω μείωση αντί να τον απολύσω, και το έκανα γιατί δεν είμαι αναίσθητος."

Επίσης, μήπως αντιφάσκεις λίγο; Από τη μια λες δε θα έκανες ποτέ τέτοια δουλειά, από την άλλη λες ότι εφόσον βρίσκεσαι να την κάνεις έχεις ξεπουλήσει την ηθική (non sequitur, μόνος σου το λες με το έτσι θέλω, αλλά το αγνοώ προς το παρόν για τις ανάγκες της συζήτησης μιας και νομίζω ότι έχω ισχυρότερο επιχείρημα). Άρα τελικά θα την έκανες αυτή την άτιμη δουλειά που θα σε κάνει αμοραλιστικό ζώο ή ξεπουλήθηκε η ηθική προκαταβολικά;

Food for thought, ο πούστης που δίνει 400 -ήδη- κλέβει και το κάνει συστηματικά καιρό τώρα.

Γιατί; Ο πούστης που έχω εγώ στο μυαλό μου το κάνει απο χθες. Ή ανάλογα, και συ αν ξεκινήσεις απο αύριο και κάνουμε αυτή την κουβέντα σε 8 μήνες θα το κάνεις συστηματικά καιρό τώρα. Η ηθική εξαρτάται από το παράδειγμα που μας βολεύει να επιλέξουμε;

Συνεπώς i do not give a single fuck για το αν θεωρείται ηθικά καλύτερος από εμένα ή όχι.

Δικαίωμά σου, όπως και δικό μου να πω ότι σ' αυτή την περίπτωση είσαι υποκριτής.

Εγώ έχω την ανάγκη της επιβίωσης, όχι αυτός.

Γιατί, αυτός και η οικογένειά του φωτοσυνθέτουν;

Αν είναι μάγκας ας κλείσει το μπουρδέλο του και ας πάει να γίνει αυτός είλωτας με το ίδιο μισθολόγιο και συμπεριφορά που έχει προς τους υπαλλήλους του.

Δε με ενδιαφέρει αν είναι μάγκας αυτός, αλλά το τι είσαι εσύ. Όχι προσωπικά εσύ εννοείται, απλά για να καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα σχετικά με την ηθική της τοποθέτησής σου. Και όχι επειδή με ενδιαφέρει η ηθική της τοποθέτησής σου (προσωπικά αυτό το έχω αποφασίσει ήδη) αλλά για να καταλήξω στο αν στέκει να λέει κάποιος "είμαι θύμα ανήθικων και γι' αυτό θα κάνω ΧΥΖ".

Πριν 4 ώρες ήταν σοβαρή η ερώτηση, τώρα όχι. Ποτς γκένεν αυτό;

Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στις δύο ερωτήσεις και άρα δεν είναι "η ερώτηση". Η διαφορά κάνει τη μία σοβαρή και την άλλη γελοία. Είμαι σίγουρος πως έχεις αρκετό μυαλό για να καταλάβεις ποιά είναι. Αν όχι, την υπογράμμισα.

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα θεωρία. Υποθέτω καταλαβαίνεις ότι ο καθένας έχει να πει διάφορα για να δικαιολογήσει αυτά που επιλέγει να κάνει. Για παράδειγμα: "Αυτός που τον πληρώνω 300 για να είναι είλωτας έχει 2 παιδιά να θρέψει. Αν δεν είχε αυτή τη δουλειά θα πεινούσαν τα παιδιά του. Του είπα ότι έχουμε δυσκολίες και με εκλιπαρούσε να του κάνω μείωση αντί να τον απολύσω, και το έκανα γιατί δεν είμαι αναίσθητος."

Επίσης, μήπως αντιφάσκεις λίγο; Από τη μια λες δε θα έκανες ποτέ τέτοια δουλειά, από την άλλη λες ότι εφόσον βρίσκεσαι να την κάνεις έχεις ξεπουλήσει την ηθική (non sequitur, μόνος σου το λες με το έτσι θέλω, αλλά το αγνοώ προς το παρόν για τις ανάγκες της συζήτησης μιας και νομίζω ότι έχω ισχυρότερο επιχείρημα). Άρα τελικά θα την έκανες αυτή την άτιμη δουλειά που θα σε κάνει αμοραλιστικό ζώο ή ξεπουλήθηκε η ηθική προκαταβολικά;

Δεν υπάρχει καμιά αντίφαση, ΔΕΝ θα πάω καν να δουλέψω για τον τύπο που με δίνει 400-300-200-100-50. Το ότι έφτασα να χρειαστεί να δουλέψω για έναν τέτοιον τύπο δεν με κάνει να θέλω να πάω κιόλας. Θα περάσω απευθείας στην "πτώση" γιατί και οι δυο περιπτώσεις για εμένα είναι ξεφτίλα. Η διαφορά είναι ότι στην μια ξεφτίλα δεν έχω στον ήλιο μοίρα και στην άλλη είσαι μεν ξεφτίλα αλλά βγάζεις λεφτά (ίσως πολλά). Για εμένα δεν υπάρχει σύγκριση. Φυσικά ο καθένας έχει τις δικές του κόκκινες γραμμές, για εμένα η κόκκινη γραμμή βρίσκεται στο σημείο που ο εργοδότης με εκμεταλεύεται κλέβοντας με.

Γιατί; Ο πούστης που έχω εγώ στο μυαλό μου το κάνει απο χθες. Ή ανάλογα, και συ αν ξεκινήσεις απο αύριο και κάνουμε αυτή την κουβέντα σε 8 μήνες θα το κάνεις συστηματικά καιρό τώρα. Η ηθική εξαρτάται από το παράδειγμα που μας βολεύει να επιλέξουμε;

Δεν έχει καμιά σημασία από πότε ξεκινάει να το κάνει. Το γεγονός ότι αποφάσισε και αυτός να το κάνει σε κάποια φάση δείχνει ότι ήδη έχει πτωχεύσει ηθικά και συνεπώς τον θεωρώ αναξιόπιστο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι μου ΑΝ αποφάσιζα ποτέ να δουλέψω γι αυτόν.

Δικαίωμά σου, όπως και δικό μου να πω ότι σ' αυτή την περίπτωση είσαι υποκριτής.

Πως είμαι υποκριτής; Από όσο ξέρω δεν εκμεταλεύτηκα κανέναν στο όνομα της οποιασδήποτε κρίσης για να πλουτίσω όπως κάνουν πολλοί.

Γιατί, αυτός και η οικογένειά του φωτοσυνθέτουν;

Αρα εδώ λοιπόν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Γι αυτόν και την οικογένεια του είναι ΟΚ να κλέβει και να δίνει 400άρες αλλά για εμένα που τα 400 δεν εξασφαλίζουν ούτε τα βασικά με κάνει υποκριτή;

Δε με ενδιαφέρει αν είναι μάγκας αυτός, αλλά το τι είσαι εσύ. Όχι προσωπικά εσύ εννοείται, απλά για να καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα σχετικά με την ηθική της τοποθέτησής σου. Και όχι επειδή με ενδιαφέρει η ηθική της τοποθέτησής σου (προσωπικά αυτό το έχω αποφασίσει ήδη) αλλά για να καταλήξω στο αν στέκει να λέει κάποιος "είμαι θύμα ανήθικων και γι' αυτό θα κάνω ΧΥΖ".

Εγώ είπα, είμαι (γίνομαι βασικά) ξεφτίλας. Θυμάσαι; Εφτασα στην κόκκινη γραμμή μου και συνεπώς θα πράξω σαν ζώο που απειλείται με εξαφάνιση. Εκτός φυσικά και αν πιστεύεις ότι οι άνθρωποι δεν οδηγούνται σε extreme measures σε περίπτωση πραγματικής δυσκολίας.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στις δύο ερωτήσεις και άρα δεν είναι "η ερώτηση". Η διαφορά κάνει τη μία σοβαρή και την άλλη γελοία. Είμαι σίγουρος πως έχεις αρκετό μυαλό για να καταλάβεις ποιά είναι. Αν όχι, την υπογράμμισα.

Εμείς οι κομμουνιστές δεν μπορούμε να κάνουμε τόσο πολύπλοκους συλλογισμούς όσο εσείς οι νεοφιλελεύθεροι, ίσως φταίει και η πείνα. Θα σε διευκολύνω, μπορείς να μας εξηγήσεις πώς ακριβώς εννοείς το "καλύτερα" στην αρχική σου τοποθέτηση;

Αν τα 50 είναι νόμιμα (με ο,τι αυτό συνεπάγεται) τότε ναι, καλύτερα.

Hint: Το πρόβλημά μου δεν είναι ηθικής φύσεως, εκμετάλλευση, αξιοπρέπεια και λοιπά φαιδρά. Είναι καθαρά... αριθμητικό.

Απλό ερώτημα είναι, δεν νομίζω ένας μορφωμένος δυτικός όπως εσύ να δυσκολευτείς να το διαχειριστείς.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...