Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως για να μην αδικώ τους εργοδότες, υπάρχει μια διαχρονικη περίπτωση όπου μπορει κανεις να πλουτίσει στην Ελλάδα. Μπορεις να πουλήσεις; Σε χρυσώνουν ακόμα και οι χειρότεροι!! Ξέρω κάποιον που στις δύσκολες εποχές που ζούμε έχει ξεσκιστεί να πουλάει ασφαλιστικά προιόντα και η εποχή μας είναι για αυτόν ότι καλύτερο. 

• Like 1
  • Απαντ. 551
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πειτε κ ενας τα εξης τραγικα μην ανακυκλωνεστε,

μηνιαιες συμβασεις εργασιας,που ανανεωνονται καθε μηνα,ασφαλιση μετα απο 7 μηνες δουλειας καθως θελει 4 μηνες ενσημα=100 εκ των οποιων το τελευταιο τριμηνο δε μετραει.Ο ορισμος της αβεβαιοτητας.Αυτα ειναι τα νομιμα,κ αντε δουλεψε να μη σε λενε αχαριστο κ τεμπελη,κ φυσικα ανοιξε κ σπιτι με 500ε στο χερι για 8ωρο κιντερ εκπληξη που αν δε σαρεσει λε πουλε.

Η τραγικοτητα αυτων των εργασιακων συνθηκων ακομα δεν εχει θερισει καρπους.Οι 30% ανεργοι θρεφονται απο συνταξεις κ σε σπιτια γονιων.Σε 15 χρονια απο σημερα θυμηθειτε το να δειτε που θα βρισκομαστε.

Πάντως για να μην αδικώ τους εργοδότες, υπάρχει μια διαχρονικη περίπτωση όπου μπορει κανεις να πλουτίσει στην Ελλάδα. Μπορεις να πουλήσεις; Σε χρυσώνουν ακόμα και οι χειρότεροι!! Ξέρω κάποιον που στις δύσκολες εποχές που ζούμε έχει ξεσκιστεί να πουλάει ασφαλιστικά προιόντα και η εποχή μας είναι για αυτόν ότι καλύτερο. 

ηξερα ασφαλιστη που δεν εχει στον ηλιο μοιρα ειδικα στην εποχη μας

• Like 1
Δημοσ.

Αδέρφια,για να μην χαλάει ο καθένας τη ζαχαρένια του,και πέφτουμε πάλi στην παγίδα του "οι από εδώ και οι από εκεί" (Άτιμε και θαυμαστέ Ιούλιε Καίσαρα τί μαγεία εφηύρες με το "διαίρει και βασίλευε" για να ερίζουν οι λαοί),:

Καθένας κάνει ότι του αρέσει,ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες της ζωής του...Σταματήστε να ασχολείστε με τον δίπλα,θα ομορφύνει η μέρα σας περισσότερο...

(Απευθύνεται κυρίως στην αρχή του thread,οπού είχαμε ένα μικρό vs...)

Καλό Πάσχα σε όλους...

Δημοσ.

Παντως κατα τα λεγομενα σας , εγω ημουν μεγαλο κοροιδο που πηγα με συμβαση 5 μηνων να δουλεψω στο leroy , που μου εφυγε ο πατος κυριολεκτικα γιατι μπορει να ηταν 6ωρο ,αλλα ολη την ωρα ημουν πανω κατω να τακτοποιω πραγματα στα ραφια και να μεταφερω κουτες. Θα ηταν καλυτερα να μην ειχα παει ποτε αφου εχω και πτυχιο, παρα που πηγα τελικα και πηρα εν τελη 2.600 ευρω. Γιατι ναι ειλωτας ημουν , καθολου δε μου ειχε αρεσει , αλλα το εκανα γιατι μου δωθηκε η ευκαιρια και γιατι δεν ειχα καποια αλλη καλυτερη ευκαιρια. 

Δημοσ.

Παντως ενα συμπερασμα που βγαινει απο το νημα αυτο ειναι το γεγονος οτι αυτοι που κρινουν και σε λενε τεμπελη στην πλειοψηφια τους ειναι ανθρωποι που δεν εχουν βρεθει σε τετοια θεση και ζουν στο εξωτερικο..δλδ εκτος πραγματικοτητας.

Στον αλλον του λες τι συμβαινει εκει εξω και στεκεται στο προστιμο του ΙΚΑ που το βρηκε ανακριβες οποτε ανακριβες ειναι και το υπολοιπο ποστ..αλληλουια αλληλουια ο παπας τρωει κουλουρια..αμην!

Θα σου μιλησω για μενα μια που κι εσυ μεταξυ αλλων αναφερεσαι και σε εμενα.

Πρωτον, μια χαρα γνωριζω την πραγματικοτητα στη μπανανια που ζεις και αυτος ακριβως ειναι ενας λογος που αντι να κλαιγομαι μεσα στα φορουμς ελαβα αποφασεις εγκαιρως. Τωρα, ναι, με λες και βολεμενο σε συγκριση με τις ιστοριες που ακουω εκει περα απο οσους μου λεγαν καποτε "που πας μωρε, κατσε εδω".

Δημοσ.

Πρωτον, μια χαρα γνωριζω την πραγματικοτητα στη μπανανια που ζεις και αυτος ακριβως ειναι ενας λογος που αντι να κλαιγομαι μεσα στα φορουμς ελαβα αποφασεις εγκαιρως. Τωρα, ναι, με λες και βολεμενο σε συγκριση με τις ιστοριες που ακουω εκει περα απο οσους μου λεγαν καποτε "που πας μωρε, κατσε εδω".

Δεν αναφερθηκα σε σενα αλλα σε ολους οσους λενε κατι τετοια , δεν παω επειδη θα με εχουν σαν δουλο. Εγω πηγα. Και? Τι? Ειμαι κοροιδο δηλαδη που πηγα? Θα ηταν καλυτερα να ειχα 0 ευρω απο τα 2600 που πηρα ? Επισης δεν κλαιγομαι. Καθολου μαλιστα. Αλλο λεω. Και δε ξερω τι μετρα πηρες εσυ και μπραβο , αλλα αυτο δε σημαινει πως ολοι ανεξαιρετως μπορουμε να κανουμε τα ιδια με σενα! 

Δημοσ.

Ουτε καν εχω παρει χαμπαρι την παρουσια σου..μολις που σε ειδα!Χαρηκα.

Δημοσ.

Η χώρα είναι οι πολίτες της. Δεν έχει νόημα να λες ότι φταίει η ίδια η χώρα.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν κάποιοι είναι πως δεν ξέρουν απο που ο καθένας προέρχεται και την προσωπική του πορεία. Κάποιοι φύγαμε απο την Ελλάδα με μία δεκαετία ΤΕΒΕ ή ότι συντηρούμε οικογένειες στην Ελλάδα. Άλλα γαματα αυτά, όσοι είναι στο εξωτερικό είναι προδότες και θα έπρεπε να έχουν μείνει στην Ελλάδα να παρασιτούν εις βάρος των γονιών τους ή να δημιουργούν...τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Ο νομος οριζει, προστιμο 10000 ευρω στον εργοδοτη και 500 ευρω στον υπαλληλο.

Α καλά τώρα θα την πληρώνει και ο υπάλληλος δηλαδή για τις μαλακίες του αφεντικού, ήμαρτον πραγματικά σε αυτή την χώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Παντως κατα τα λεγομενα σας , εγω ημουν μεγαλο κοροιδο που πηγα με συμβαση 5 μηνων να δουλεψω στο leroy , που μου εφυγε ο πατος κυριολεκτικα γιατι μπορει να ηταν 6ωρο ,αλλα ολη την ωρα ημουν πανω κατω να τακτοποιω πραγματα στα ραφια και να μεταφερω κουτες. Θα ηταν καλυτερα να μην ειχα παει ποτε αφου εχω και πτυχιο, παρα που πηγα τελικα και πηρα εν τελη 2.600 ευρω. Γιατι ναι ειλωτας ημουν , καθολου δε μου ειχε αρεσει , αλλα το εκανα γιατι μου δωθηκε η ευκαιρια και γιατι δεν ειχα καποια αλλη καλυτερη ευκαιρια. 

Toυναντίον, μια χαρά έκανες. Δουλειά ήταν, έπαιρνες αυτά που επαιρνες, εργαζόσουν 6 ωρες. Δεν έχω διαβάσει όλα τα ποστ απ το θρεντ αλλά αν κάποιοι περιμένουν να εργασθουν επειδη έχουν πτυχίο, ισως πρέπει να πάνε σε άλλη χωρα. Εδω το πτυχίο μετράει μονο για το δημοσιο, εφόσον υπάρξουν θέσεις εργασίας ή για κάτι πολυ εξειδικευμένο.

Α καλά τώρα θα την πληρώνει και ο υπάλληλος δηλαδή για τις μαλακίες του αφεντικού, ήμαρτον πραγματικά σε αυτή την χώρα.

Η φάση ειναι "μην αποδεκτείς αμα δε σου αρέσει". Η Ελλάδα αν ήταν σε υψηλό επιπεδο στη μαυρη εργασία, δε θα εκπλαγω αν μου πουν οτι πλέον ειναι στη 1η θέση. Λογικο όταν η φορολογία ειναι τεράστια.

Δημοσ.

Toυναντίον, μια χαρά έκανες. Δουλειά ήταν, έπαιρνες αυτά που επαιρνες, εργαζόσουν 6 ωρες. Δεν έχω διαβάσει όλα τα ποστ απ το θρεντ αλλά αν κάποιοι περιμένουν να εργασθουν επειδη έχουν πτυχίο, ισως πρέπει να πάνε σε άλλη χωρα. Εδω το πτυχίο μετράει μονο για το δημοσιο, εφόσον υπάρξουν θέσεις εργασίας ή για κάτι πολυ εξειδικευμένο.

Μωρε εγω το ξερω και δε το μετανοιωσα γιατι μπορει να ηταν κουραστικο και να μην επαιρνα τα σουπερ χρηματα , αλλα εβγαλα καποια χρηματα μονη μου απο το να καθομαι και να μη κανω τιποτα περιμενοντας και να συνεχιζω να τρωω μονο τα χρηματα των δικων μου. Αμα διαβασεις ομως θα δεις πως καποιοι εδω λενε πως δε θα το εκαναν ποτε!

• Like 1
Δημοσ.

Μωρε εγω το ξερω και δε το μετανοιωσα γιατι μπορει να ηταν κουραστικο και να μην επαιρνα τα σουπερ χρηματα , αλλα εβγαλα καποια χρηματα μονη μου απο το να καθομαι και να μη κανω τιποτα περιμενοντας και να συνεχιζω να τρωω μονο τα χρηματα των δικων μου. Αμα διαβασεις ομως θα δεις πως καποιοι εδω λενε πως δε θα το εκαναν ποτε!

Μην ξεκινησουμε και 2ο γυρο χεχεχε κανεις δεν ειπε κατι τετοιο..κατι για την αξιοπρεπη διαβιωση ελεγαν και πως μπορει καποιος να σταθει στα ποδια του..κατι τετοια τρελα να πουμε!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...