Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραιο σκεπτικο.. οποιος δεν εχει σπουδες αστρονομιας ξερω'γω ας πεθανει στην ψαθα..μια καμαριερα ας πεθανει και αλλοι ξερουν να στρωνουν κρεβατια,μια ταμιας σταχτη και μπουρμπερη και αυτη,ολοι πατανε 2 κουμπακια στην ταμειακη.

Αν δεν εισαι algorithmic trading developer που πας ρε καραμητρο??  :lol:

Αυτο που σου λεει ειναι οτι απο τη στιγμη που κανεις μια δουλεια που μπορει να την κανει ο καθενας, ειναι λογικο να εισαι αναλωσιμος. Αναλωσιμος σημαινει οτι μπορεις να αντικατασταθεις ανα πασα στιγμη με το ιδιο ή ακομα μικροτερο κοστος. Με οτι αυτο συνεπαγεται, οπως πχ να σου τρωνε τη θεση γνωστοι του ιδιοκτητη.
  • Like 4
  • Απαντ. 551
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν θέλετε να παίξουμε την κολοκυθιά, να κάνω κι εγώ μια ερώτηση:

Γιατί να μην έχει προσόντα algorithmic trading developer η γκόμενα, ο ανιψιός, ο γιος του CEO; Ποιός το καθορίζει αυτό;

Δημοσ.

Τώρα θα την ακούσετε but I cannot help it.

Αν δεν θέλετε να αδικείστε λόγω γνωριμιών σταματήστε να ψάχνετε θέσεις γραμματέα η τηλεφωνήτριας η ταμία super market η δεν ξέρω γω τι.

Πάμε να δούμε μια specialized θέση (algorithmic trading developer ξέρω γω) και ελάτε να μου πείτε αν ο CEO θα βάλει τον ανιψιό του η την γκόμενα του.

Αν η δουλειά που θέλετε να κάνετε μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε μην παραπονιέστε αν το κριτήριο είναι η γνωριμία. Τι περιμένατε να είναι δηλαδή? Αξιοκρατία στο ποιος θα απαντάει τηλέφωνα η θα φορτώνει παλέτες στο φορτηγό? Μήπως το πρόβλημα είναι ότι οι προσδοκίες σας ήταν να κάνετε μια δουλειά που κάνει ο οποιοσδήποτε? Μήπως θα έπρεπε να είχατε πράξει διαφορετικά αν δεν θέλετε να έχετε τέτοια προβλήματα στην ζωή σας?

Λίγο απότομος το τρόπος που το λέω και sorry κιόλας, ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολα, ξέρω ότι παίζει τρελή ανεργία και εκμετάλλευση χωρίς διέξοδο αλλά καμιά φορά δεν φταίνε για τα πάντα οι άλλοι και η πουτάνα κοινωνία έτσι?

Εχεις εν μέρη δίκιο. Δεν μου αρέσει ούτε η νοοτροπία "όποιος δεν είναι φουλ εκπαιδευμένος σε κάτι πολύ συγκεκριμένο...στον καιάδα" αλλά ούτε και η νοοτροπία "επειδή είμαι σπουδαγμένος ντε φάκτο πρέπει να μου φιλάν τα πόδια". Και στις δυο περιπτώσεις είναι σαν να λες σε όλους τους άλλους τραβάτε για ψόφο και μαλώστε μεταξύ σας για ψίχουλα που έτσι και αλλιώς δεν μου αρέσει.

Σκέψου τώρα το εκπαιδευτικό σύστημα, τι χρειαζόμαστε σαν χώρα, τι υπάρχει διαθέσιμο. Οπως καταλαβαίνεις δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Καμιά φορά επίσης σε πιάνει και ο χρόνος. Παράδειγμα ένας γνωστός, επίσης σπουδαγμένος πάνω σε κάτι πολύ συγκεκριμένο, είδε τον εαυτό του Out of fashion πριν προλάβει καλά καλά να ορκιστεί από τη σχολή του. Οταν τελικά βγήκε ήταν ήδη ανεπαρκής. Τέλος πάντων επειδή την μυρίστηκε τη δουλειά ξεκίνησε κάτι για να γίνει Up to date πάνω σε αυτό που τέλειωσε αλλά δυστυχώς η μητέρα του έκανε καρκίνο του εντέρου... Δεν χρειάζεται να σου πω ότι για τον επόμενο χρόνο και κάτι όλα πήγαν χάλια μαύρα. Το παλικάρι αναγκάστηκε να κάνει άλλες δουλείες προκειμένου να υπάρχει εισόδημα στο σπίτι + την όλη συναισθηματική, ψυχολογική και σωματική φόρτιση και όσο πήγαινε φυσικά όλα του τα skills τα ξεχνούσε (και συνεπώς αυτά ξεχνούσαν αυτόν). 5+ χρόνια σπουδών και προσπάθειας εξέλιξης στο ποτάμι. Δεν μπόρεσε ποτέ να ξεφύγει από τις δουλείες του ποδαριού γιατί τα έξοδα έτρεχαν και τα χρήματα προς την οικογένεια εξανεμίζονταν.

• Like 3
Δημοσ.

Η δυσκολια της συγκεκριμενης θεσης, ειναι πιο πιθανο ο ανιψιος/γκομενα οτιδηποτε του CEO να εχει ενα απλο πτυχιο οικονομικων αντε και κανα MBA και να προορίζεται για "general" καταταστασεις.

Δημοσ.

Επίσης, για όσους λένε ότι την ζημιά της ιδιωτικής επιχείρησης δεν την λούζεται το δημόσιο, ας μας πουν πόσα ευρώ έχουν πάρει οι ιδιωτικές τράπεζες... όχι μόνο από τον Έλληνα, αλλά και από τον Ευρωπαίο φορολογούμενο. Ας μας πουν και ποιός θα πληρώσει τα εφάπαξ τους με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Όχι ο Σάλλας πάντως.

Μαζί στις ζημιές, χώρια στα κέρδη; Seems fair... Not!

• Like 1
Δημοσ.

Αν θέλετε να παίξουμε την κολοκυθιά, να κάνω κι εγώ μια ερώτηση:

Γιατί να μην έχει προσόντα algorithmic trading developer η γκόμενα, ο ανιψιός, ο γιος του CEO; Ποιός το καθορίζει αυτό;

Τέτοιου είδους κύριες θέσεις που έχουν άμεσο αποτέλεσμα στην βιωσιμότητα μιας είναι απαραίτητο γίνονται fill με αξιοκρατικά κριτήρια. 

Αν την πάρει ο ανιψιός του ιδιοκτήτη θα την πάρει γιατί ήταν ο καλύτερος, όχι γιατί ήταν ο ανιψιός. Πάντα θα υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις αλλά σε τέτοιες εταιρίες (που ο ανιψιός είναι πάνω από τον ικανότερο σε τέτοια θέση) δεν θες να δουλέψεις έτσι και αλλιώς γιατί αργά η γρήγορα θα πέσει fail.

Εχεις εν μέρη δίκιο. Δεν μου αρέσει ούτε η νοοτροπία "όποιος δεν είναι φουλ εκπαιδευμένος σε κάτι πολύ συγκεκριμένο...στον καιάδα" αλλά ούτε και η νοοτροπία "επειδή είμαι σπουδαγμένος ντε φάκτο πρέπει να μου φιλάν τα πόδια". Και στις δυο περιπτώσεις είναι σαν να λες σε όλους τους άλλους τραβάτε για ψόφο και μαλώστε μεταξύ σας για ψίχουλα που έτσι και αλλιώς δεν μου αρέσει.

Σκέψου τώρα το εκπαιδευτικό σύστημα, τι χρειαζόμαστε σαν χώρα, τι υπάρχει διαθέσιμο. Οπως καταλαβαίνεις δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Καμιά φορά επίσης σε πιάνει και ο χρόνος. Παράδειγμα ένας γνωστός, επίσης σπουδαγμένος πάνω σε κάτι πολύ συγκεκριμένο, είδε τον εαυτό του Out of fashion πριν προλάβει καλά καλά να ορκιστεί από τη σχολή του. Οταν τελικά βγήκε ήταν ήδη ανεπαρκής. Τέλος πάντων επειδή την μυρίστηκε τη δουλειά ξεκίνησε κάτι για να γίνει Up to date πάνω σε αυτό που τέλειωσε αλλά δυστυχώς η μητέρα του έκανε καρκίνο του εντέρου... Δεν χρειάζεται να σου πω ότι για τον επόμενο χρόνο και κάτι όλα πήγαν χάλια μαύρα. Το παλικάρι αναγκάστηκε να κάνει άλλες δουλείες προκειμένου να υπάρχει εισόδημα στο σπίτι + την όλη συναισθηματική, ψυχολογική και σωματική φόρτιση και όσο πήγαινε φυσικά όλα του τα skills τα ξεχνούσε (και συνεπώς αυτά ξεχνούσαν αυτόν). 5+ χρόνια σπουδών και προσπάθειας εξέλιξης στο ποτάμι. Δεν μπόρεσε ποτέ να ξεφύγει από τις δουλείες του ποδαριού γιατί τα έξοδα έτρεχαν και τα χρήματα προς την οικογένεια εξανεμίζονταν.

Δεν αμφιβάλω για τον φίλο σου, ούτε υποστηρίζω ότι η ζωή είναι δίκαιη και όλοι έχουν τις ίδιες ευκαιρίες. Εγώ απλά παραθέτω την σωστή στάση που πρέπει να βλέπει κάποιος τα πράματα από την δική μου οπτική γωνία. 

Η ένσταση μου είναι στο παράπονο ότι "φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμένα". Στην δική μας ζωή και καριέρα εμείς έχουμε το κύριο μερίδιο ευθύνης, όχι ο CEO όχι ο ανιψιός, όχι η χώρα.

Για το bold μην είσαι τόσο σίγουρος ότι θα σου φιλάει κανείς τα πόδια. Όταν θέλεις αξιοκρατία και φτάνεις στο επίπεδο που την την βρίσκεις "in it's purer form" θα εκπλαγείς πολύ δυσάρεστα με το επίπεδο του ανταγωνισμού εκεί έξω.  

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απαντάω χωρίς ίχνος παρεξήγησης. 

• Ο CEO είναι εργαζόμενος και χρειάζεται και αυτός κίνητρα 
  • Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι η "σωστή¨πρόσληψη και όχι ο γιός του; 
  • τι κέρδος φέρνεις εσύ σαν σωστή πρόσληψη στην εταιρεία και τι ο CEO; 
  • Πόσες γνωριμίες έχεις εσύ που μπορούν να προσθέσουν αξία στην επιχείρηση; 
  • Αν αντί για το γιό του η εταιρεία προσλάμβανε κάποιον άλλο θα ήταν "σωστή" πρόσληψη έναντι σου; 

Πάντα υπάρχει το big picture

Φυσικά και δεν υπάρχει παρεξήγηση κουβέντα κάνουμε, για αυτό είναι το φόρουμ.

Εγώ δεν κερδίζω τίποτα όποιον και να προσλάβει. Ο γιός του μπορεί όντως να είναι εντάξει τύπος και να κάνει σωστά την δουλειά του, και σε καμιά περίπτωση δεν λέω ότι εγώ είμαι καλύτερος από αυτόν, αλλά κάποιος που το βλέπει απέξω πως μπορεί να είναι σίγουρος ότι απλώς ο CEO δεν εκμεταλλεύτηκε την θέση του; Εγώ όμως ήμουν ήδη 2 χρόνια στην επιχείρηση και είχα πάει αρχικά για την 6μηνη πρακτική του ΤΕΙ, που σημαίνει ότι έκανα καλή δουλειά και με κράτησαν για 1.5 έτος ακόμη, ενώ ο 20χρονος γιος που μόλις είχε παρει το πτυχίο ΙΕΚ και χωρίς καμιά προϋπηρεσία προσλήφθηκε άμεσα και χωρίς να περάσει από συνέντευξη, δεν είχε βγει ούτε καν αγγελία εργασίας για το τυπικό της υπόθεσης (φυσικά έπρεπε να απολύσουν εμένα για να προσλάβουν αυτόν και να πάρει την θέση μου). Όσο για τις γνωριμίες, ένας οποιοσδήποτε νέος που βγαίνει τώρα στην αναζήτηση εργασίας, τι γνωριμίες μπορεί να έχει; Έκανε δημόσιες σχέσεις από τότε που ήταν στην κούνια; Και αν όντως έχει γνωριμίες γιατί πρέπει να έχει ανάγκη τον πατέρα του για να του βρει δουλειά;

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 1
Δημοσ.

Σημερα γαμηθηκε το συμπαν, με πηραν για 3 ιντερβιου την ιδια μερα, στους 2 απο τους 3 ειπα οτι δεν μπορω την ωρα που λενε και ζητησα αλλαγη στην οποια την εκαναν.

Ελπιζω αυτο να μην ειναι αρνητικο και με βαλουν σε blacklist γιατι τους εφερα αντιρρηση και απλα με καλεσαν για τυπικους λογους, το λεω γιατι εχω προιστορια :(

Δημοσ.

Σημερα γαμηθηκε το συμπαν, με πηραν για 3 ιντερβιου την ιδια μερα, στους 2 απο τους 3 ειπα οτι δεν μπορω την ωρα που λενε και ζητησα αλλαγη στην οποια την εκαναν.

Ελπιζω αυτο να μην ειναι αρνητικο και με βαλουν σε blacklist γιατι τους εφερα αντιρρηση και απλα με καλεσαν για τυπικους λογους, το λεω γιατι εχω προιστορια :(

Προϊστορία λέγοντας;
Δημοσ.

Δεν αμφιβάλω για τον φίλο σου, ούτε υποστηρίζω ότι η ζωή είναι δίκαιη και όλοι έχουν τις ίδιες ευκαιρίες. Εγώ απλά παραθέτω την σωστή στάση που πρέπει να βλέπει κάποιος τα πράματα από την δική μου οπτική γωνία. 

Η ένσταση μου είναι στο παράπονο ότι "φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμένα". Στην δική μας ζωή και καριέρα εμείς έχουμε το κύριο μερίδιο ευθύνης, όχι ο CEO όχι ο ανιψιός, όχι η χώρα.

Για το bold μην είσαι τόσο σίγουρος ότι θα σου φιλάει κανείς τα πόδια. Όταν θέλεις αξιοκρατία και φτάνεις στο επίπεδο που την την βρίσκεις "in it's purer form" θα εκπλαγείς πολύ δυσάρεστα με το επίπεδο του ανταγωνισμού εκεί έξω.

Σε αυτό δεν θα με δεις να διαφωνώ, προφανώς και κάπου κάπως στράβωσε η δουλειά και κάπως πρέπει να δεις και τα δικά σου λάθη ή τις χαμένες ευκαιρίες σου. Οσο για το θέμα φιλήματος εννοώ την ψυχολογία που έχουν οι περισσότεροι πτυχιούχοι ότι επειδή έχουν 1-2-3 πτυχία αυτόματα θα πρέπει και να τους κάνουν πίπες οι εργοδότες βασισμένοι αποκλειστικά στα πτυχία τους.

• Like 3
Δημοσ.

Το θέμα στη τελική είναι πως για τον χ/ψ λόγο ο βασικός ( όπως και πολλά άλλα νούμερα ) δεν έχει το νόημα που θα πρεπε

Αλήθεια ποιό είναι το νόημα που θα πρεπε να έχει; Ρωτάω γιατί έχει ενδιαφέρον, αποκλείεται να συμφωνούμε όλοι στο ίδιο νόημα.

Λαμβανοντας υποψη τα σημερινα δεδομενα και χωρις βοηθεια απο τους γονεις σας, ποσο ειναι ενας ικανοποιητικος μισθος για εσας.Το 400 ειπαμε το βγαζουμε απεξω.

Χωρις δικο σας σπιτι, και χωρις οικογενεια.

Είναι λίγο δύσκολο να πάρεις χρήσιμη απάντηση στην ερώτηση. Σκέφτομαι βασικά ότι είναι από δύσκολο ως αδύνατο να πει κανείς μικρότερο νούμερο από αυτό που έχει συνηθίσει, ακόμα κι αν είναι πενταψήφιο.

Γύρω στο χιλιάρικο; Δε θα σου τρέχουν απ' τα μπατζάκια αλλά θα είναι αρκετά για να μην έχεις καθημερινές σκοτούρες.

Αν η δουλειά που θέλετε να κάνετε μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε μην παραπονιέστε αν το κριτήριο είναι η γνωριμία. Τι περιμένατε να είναι δηλαδή?

Τα βυζιά; :P

• Like 3
Δημοσ.

Πάντως και γω από το εξωτερικό μπορώ να δώσω και γ@μω τις συμβουλές πώς να βρείτε δουλειά στην Ελλάδα. Τεμπελχανάδες! Άιντε!!!!

• Like 5
Δημοσ.

Πάντως και γω από το εξωτερικό μπορώ να δώσω και γ@μω τις συμβουλές πώς να βρείτε δουλειά στην Ελλάδα. Τεμπελχανάδες! Άιντε!!!!

Η αλήθεια είναι ότι, τουλάχιστον στα μηνύματα που έχω διαβάσει στο thread, κανένας από το εξωτερικό ούτε ανεπιθύμητες συμβουλές έδωσε (btw οι συμβουλές γενικά είναι καλό πράγμα εκτός αν έχει κανείς σανό στο κεφάλι) ούτε είπε κανέναν τεμπέλη. Και μιλώντας για τον εαυτό μου, εκτός του ότι δεν το είπε δεν το σκέφτηκε καν.

Δεν είμαι σίγουρος ποιά ακριβώς ανάγκη σου καλύπτεις με αυτό το παραλήρημα εδώ και πόσες σελίδες, αλλά να το κοιτάξεις.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...