dimitrisOP Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Επίσης υπάρχουν άτομα που δεν έχουν καν ασφάλεια υγείας...
bluesattack Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Θυμηθηκα ενα θρεντ που ειχα ανοιξει εδω για την ξεφτιλα στην αγορα εργασιας.. ...ευκαιρια να συνεχιστει το lifecoaching απο τους motivational speakers του φορουμ 1
anwnymh29 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 ...ευκαιρια να συνεχιστει το lifecoaching απο τους motivational speakers του φορουμ Το φορουμ ειναι μια μικρογραφια της κοινωνιας.Εκει εξω υπαρχουν και αυτοι που ειναι στην κοσμαρα τους,που βρισκονται στην ασφαλη τους θεση και σου κουνανε το δαχτυλο και αυτοι που πραγματικα υποφερουν γιατι δεν εχουν μπαρμπα,γιατι δεν εχουν πλουσιους γονεις,γιατι εχουν αξιοπρεπεια..ουτε και ειναι σοφο καποιος να υπολογιζει την αξιοπρεπη διαβιωση αναλογα με τις σπουδες..χαμαλης??Οκ χαμαλης..να πληρωνεσαι ομως ε? 2
panther_512 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Στο BBC έχει ένα ωραίο σχετικό άρθρο που μπορεί να εφαρμοστεί στα επαγγελματικά/βιοποριστικά. Στα σημαντικά προβλήματα της ζωής σου για τα οποία ψάχνεις λύσεις πρέπει να κάνεις όλο κι όλο 3 ερωτήσεις: 1) Είσαι διατεθειμένος να αλλάξεις τον τρόπο που λειτουργείς μέχρι τώρα? 2) Έχεις κάποια καλύτερη ιδέα/πρόταση/εναλλακτική για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις? 3) Υπάρχει τρόπος να υλοποιήσεις το 2? Και τέλος. Αν απαντήσουμε ναί και στα 3, σφίγγουμε δόντια και προχωράμε με θάρρος μπροστά να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Και ποτέ δεν φοβόμαστε τις αποτυχίες. 2
livefreeordie Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Νομιζω ειναι αναλογα την αναγκη που εχει ο καθενας. Ας πουμε καποιος που πρεπει να ζησει την οικογενεια του ή να πληρωσει ενοικια και γενικα να πρεπει να δουλεψει για να φαει και να επιβιωσει , θα κινησει γη κι ουρανο και θα κανει και την δουλεια των 300 ευρω στο τελος. Αλλος που δεν εχει τοση αναγκη εννοειται πως δε θα δεχτει να κανει αυτην την δουλεια,ουτε καν θα ψαξει για μια τετοια δουλεια αλλα εννοειται και δε μπορει να λεει πως δεν υπαρχει δουλεια , απο την στιγμη που ψαχνει κατι συγκεκριμενο (αφου εχει την ανεση) κι οχι κατι γενικο. Ο μοναδικος που εχει δικαιωμα να πει πως δεν υπαρχει τιποτα σε δουλεια , ειναι αυτος που εχει ψαξει μεχρι και για τις δουλειες με τα 300 ευρω και του εχουν πει οχι. Τωρα το καλη δουλεια με το δουλεια , ειναι ενα εντελως διαφορετικο ζητημα. 5
Pa0ki Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Η αλήθεια είναι ότι όποιος θέλει δουλειά, βρίσκει.....σε άλλη χώρα! 2
anwnymh29 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Η αλήθεια είναι ότι όποιος θέλει δουλειά, βρίσκει.....σε άλλη χώρα! Εσυ τελικα εφυγες?? Αν δεν ειμαι αδιακριτη για πες μας την εμπειρια σου απο τα ξενα.
coffeex Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Νομιζω ειναι αναλογα την αναγκη που εχει ο καθενας. Ας πουμε καποιος που πρεπει να ζησει την οικογενεια του ή να πληρωσει ενοικια και γενικα να πρεπει να δουλεψει για να φαει και να επιβιωσει , θα κινησει γη κι ουρανο και θα κανει και την δουλεια των 300 ευρω στο τελος. Αλλος που δεν εχει τοση αναγκη εννοειται πως δε θα δεχτει να κανει αυτην την δουλεια,ουτε καν θα ψαξει για μια τετοια δουλεια αλλα εννοειται και δε μπορει να λεει πως δεν υπαρχει δουλεια , απο την στιγμη που ψαχνει κατι συγκεκριμενο (αφου εχει την ανεση) κι οχι κατι γενικο. Ξέρω αρκετά άτομα (1 είναι και παιδικός φίλος μου) ψάχνουν και δεν βρίσκουν ούτε για τα 300€ που γράφεις. Επίσης γνωρίζω άτομα που παρατάνε για πλάκα δουλειές και βρίσκουν αμέσως αλλού δουλειά... το πως γίνεται αυτό; Όπως έχουν γράψει και ποιο πάνω αν δεν έχεις γνωστούς όσο και να ψάχνεις δύσκολα θα βρεις.
livefreeordie Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Ξέρω αρκετά άτομα (1 είναι και παιδικός φίλος μου) ψάχνουν και δεν βρίσκουν ούτε για τα 300€ που γράφεις. Επίσης γνωρίζω άτομα που παρατάνε για πλάκα δουλειές και βρίσκουν αμέσως αλλού δουλειά... το πως γίνεται αυτό; Όπως έχουν γράψει και ποιο πάνω αν δεν έχεις γνωστούς όσο και να ψάχνεις δύσκολα θα βρεις. το διορθωσα ηδη. ειπα οτι αυτος που εχει δικαιωμα να λεει πως υπαρχει τιποτα σε δουλεια ειναι αυτος που εχει φαει ακυρο ακομη και σε αυτες με τα 300. οπως επισης ειπα πως αλλο δε βρισκω καλη δουλεια κι αλλο δε βρισκω γενικα δουλεια.
the other one Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Νομιζω ειναι αναλογα την αναγκη που εχει ο καθενας. Ας πουμε καποιος που πρεπει να ζησει την οικογενεια του ή να πληρωσει ενοικια και γενικα να πρεπει να δουλεψει για να φαει και να επιβιωσει , θα κινησει γη κι ουρανο και θα κανει και την δουλεια των 300 ευρω στο τελος. Αλλος που δεν εχει τοση αναγκη εννοειται πως δε θα δεχτει να κανει αυτην την δουλεια,ουτε καν θα ψαξει για μια τετοια δουλεια αλλα εννοειται και δε μπορει να λεει πως δεν υπαρχει δουλεια , απο την στιγμη που ψαχνει κατι συγκεκριμενο (αφου εχει την ανεση) κι οχι κατι γενικο. Το ότι αν φτάσει κόμπος στο χτένι πάνε στον αγύριστο και οι όποιες απαιτήσεις είναι γνωστό. Αλλά το "δε μπορεί να λέει πως δεν υπάρχουν δουλειές" είναι κάτι άλλο. Το θέμα δε νομίζω πως είναι τόσο το αν υπάρχουν ή όχι αλλά με τη μορφή υπάρχουν όσες υπάρχουν. Όπως κάθε άλλο πρόβλημα έτσι κι εδώ πιστεύω πως υπάρχουν πάντα 2 όψεις. Και αυτό που βλέπω εγώ προσωπικά είναι πως υπάρχει μια συνεχή τάση να εστιάζεται πάντα η πλευρά του εργαζόμενου ( και το φταίξιμο κατ επέκταση ) και όχι η αγορά εργασίας η οποία δρα με όποιο τρόπο της αρέσει χωρίς να ελέγχεται από κανέναν. Ξέρω υπάρχει και η λογική που λέει πως πάντα φταίει το θύμα και είναι καλό να το σκέφτεσαι έτσι όταν ως θύμα θες να βελτιώσεις την κατάστασή σου αλλά όταν θες να δεις ένα θέμα από μια ουδέτερη σκοπιά σε τι εξυπηρετούν τέτοιες λογικές; ** προφανώς δεν είναι μόνο η εργοδοσία είναι και τα όποια κυβερντικά μέτρα, οι αυξημένες εισφορές, η αυξημένη φορολογία όλα αυτά καθιστούν την αγορά αρκετά ζημιογόνα. Βλέπουμε δηλαδή πως όταν κάποιος άνεργος τα βάζει με το μνημόνιο, την αγορά εργασίας, τον εργασιακό μεσαίωνα όλα αυτά μαζί σίγουρα κάπου εκεί έχει ένα μεγάλο δίκιο.
livefreeordie Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Το ότι αν φτάσει κόμπος στο χτένι πάνε στον αγύριστο και οι όποιες απαιτήσεις είναι γνωστό. Αλλά το "δε μπορεί να λέει πως δεν υπάρχουν δουλειές" είναι κάτι άλλο. Το θέμα δε νομίζω πως είναι τόσο το αν υπάρχουν ή όχι αλλά με τη μορφή υπάρχουν όσες υπάρχουν. Όπως κάθε άλλο πρόβλημα έτσι κι εδώ πιστεύω πως υπάρχουν πάντα 2 όψεις. Και αυτό που βλέπω εγώ προσωπικά είναι πως υπάρχει μια συνεχή τάση να εστιάζεται πάντα η πλευρά του εργαζόμενου ( και το φταίξιμο κατ επέκταση ) και όχι η αγορά εργασίας η οποία δρα με όποιο τρόπο της αρέσει χωρίς να ελέγχεται από κανέναν. Ξέρω υπάρχει και η λογική που λέει πως πάντα φταίει το θύμα και είναι καλό να το σκέφτεσαι έτσι όταν ως θύμα θες να βελτιώσεις την κατάστασή σου αλλά όταν θες να δεις ένα θέμα από μια ουδέτερη σκοπιά σε τι εξυπηρετούν τέτοιες λογικές; Γι'αυτο και προσθεσα οτι αλλο ειναι να λες ''δεν υπαρχει δουλεια'' κι αλλο ειναι να λες ''δεν υπαρχει καλη δουλεια''. πολυ διαφορετικο το ενα με το αλλο.
Pa0ki Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Εσυ τελικα εφυγες?? Αν δεν ειμαι αδιακριτη για πες μας την εμπειρια σου απο τα ξενα. Ναι Θα την πω σε κάνα 2 βδομάδες που θα έρθει το pc γιατί από το κινητό δε βολεύει πολύ 2
anwnymh29 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 ....τα 300 ευρω "εξυπηρετουν" εναν 20αρη που θελει να πιει μια μπυρα,δεν εξυπηρετει αλλες ηλικιες που θελουν να φυγουν απο την πατρικη στεγη,που θελουν να σταθουν στα ποδια τους. Θεωρειται δουλεια το να δουλευει κανεις 8-10 ωρες και να του δινουν απο 300-500 ευρω?Τι θα πληρωσεις με αυτα τα χρηματα,πως θα ζησεις και ποσο μαλλον ενας που εχει οικογενεια ή θελει ρε αδερφε να δημιουργησει οικογενεια?Αρα λοιπον δουλεια δεν υπαρχει..δουλια υπαρχει. ΝαιΘα την πω σε κάνα 2 βδομάδες που θα έρθει το pc γιατί από το κινητό δε βολεύει πολύ Ευχομαι οτι καλυτερο! 1
livefreeordie Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 ....τα 300 ευρω "εξυπηρετουν" εναν 20αρη που θελει να πιει μια μπυρα,δεν εξυπηρετει αλλες ηλικιες που θελουν να φυγουν απο την πατρικη στεγη,που θελουν να σταθουν στα ποδια τους. Θεωρειται δουλεια το να δουλευει κανεις 8-10 ωρες και να του δινουν απο 300-500 ευρω?Τι θα πληρωσεις με αυτα τα χρηματα,πως θα ζησεις και ποσο μαλλον ενας που εχει οικογενεια ή θελει ρε αδερφε να δημιουργησει οικογενεια?Αρα λοιπον δουλεια δεν υπαρχει..δουλια υπαρχει. Ευχομαι οτι καλυτερο! Οχι δε τον εξυπηρετουν. Αλλα δουλευει. Εννοειται πως ειναι δουλια. Αλλα δεν παυει να ειναι δουλεια. Εγω βλεπω κατι ατομα να κλαιγονται ολη μερα πως δεν υπαρχει δουλεια. Ενω στην ουσια ενα χαρτζιλικι θελουν. Λενε πως δεν υπαρχει δουλεια , επειδη θελουν δουλεια στο αντικειμενο τους και δεν εχουν ιδιαιτερες υποχρεωσεις. Δε πανε να δουλεψουν ομως στις δουλειες που ψοφας στη κουραση για μερικες δεκαρες. Αρα δεν στεκει αυτο που λενε. Θελουν καλη δουλεια κι οχι απλως δουλεια. Το να καθεσαι με την δικαιολογια οτι αυτα που παιρνεις ειναι πολυ λιγα και δεν αξιζει και να λες μετα οτι δεν υπαρχει δουλεια για μενα ειναι απαραδεκτο. Αυτο το λες μονο αν δεν βρισκεις τιποτα και πουθενα. Δηλαδη τι προτεινεις σε καποιον που θελει να ζησει μονος του ή που πρεπει να θρεψει την οικογενεια του? Να μη παει καν στις δουλειες με τα 300-400 ευρω (εφοσον τον παιρνουν εκει εννοειται) και απλως να κλαιγεται πως δεν υπαρχουν δουλειες?
παπι Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 ποια η άποψη σας; έχω ακούσει αυτή την ατάκα από μερικά άτομα και όπως καταλάβατε τη λένε άτομα που δουλεύουν. και συνήθως όταν τη λένε το πετάνε σαν σπόντα σε κάποιον που είναι άνεργος. πριν κάποιο καιρό ένας γνωστός την ανέφερε για να σχολιάσει κάποιον ο οποίος εδώ και καιρό είναι άνεργος και υποτίθεται ότι ψάχνει για δουλειά. το ίδιο άτομο λοιπόν έτυχε να απολυθεί και τώρα απ ότι φαίνεται αρχίζει να αλλάζει απόψεις, ίσως τελικά και να θες δεν είναι εύκολο να βρεις δουλειά. βρε βρε πως αλλάζουν οι καιροί.... βασικά άνοιξα αυτό το θέμα διότι μου τη δίνει αυτή η συμπεριφορά από μερικούς που παρουσιάζουν τους άλλους σαν τεμπέληδες και ότι αν θέλανε θα δουλεύανε, επειδή αυτοί έτυχε να βρούνε δουλειά εύκολα νομίζουν ότι ισχύει παντού. υπάρχουν βέβαια και άτομα που περιμένουν ακόμα και τώρα τη θέση διευθυντή. δεν είμαι άνεργος αλλά ξέρω πολύ καλά ότι δουλειά δε βρίσκεις εύκολα. Ισχυει κατα μεγαλο ποσοστο. Μη μου πεις πως δεν ξερεις καναν αεργο που τα τρωει απο τους δικους του. Και παραλληλα κλαιγεται πως δεν βρισκει δουλεια, ενω "ψαχνει" στελνοντας βιογραφικα τα οποια περιεχουν τα χομπι του και τα γουστα του. Καπου εδω ο defecer εχει γραψει ενα θεμα για το τι βιογραφικα του στελνουν... Τελος, ναι δεν ειναι σα το 2004 που οταν ηθελες να δουλεψεις, απλα δουλευες. Αλλα ουτε ειναι και αυτο το δραμα που παρουσιαζουν πολλοι. Το δραμα της υποθεσης ειναι οι αποδοχες και οι συνθηκες εργασιας 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις