Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οχι δε τον εξυπηρετουν. Αλλα δουλευει. Εννοειται πως ειναι δουλια. Αλλα δεν παυει να ειναι δουλεια. Εγω βλεπω κατι ατομα να κλαιγονται ολη μερα πως δεν υπαρχει δουλεια. Ενω στην ουσια ενα χαρτζιλικι θελουν. Λενε πως δεν υπαρχει δουλεια , επειδη θελουν δουλεια στο αντικειμενο τους και δεν εχουν ιδιαιτερες υποχρεωσεις. Δε πανε να δουλεψουν ομως στις δουλειες που ψοφας στη κουραση για μερικες δεκαρες. Αρα δεν στεκει αυτο που λενε. Θελουν καλη δουλεια κι οχι απλως δουλεια. 

Νομιζω ημουν σαφεστατη..αλλο δουλεια αλλο δουλια,αλλο 20αρης και χαρτζιλικι και αλλο 30αρης και βαλε που του απαιτουν χιλια δυο προσοντα με μισθο χαρτζιλικι. Θελουν δουλεια και οχι δουλια,οχι για το κοινωνικο τους στατους αλλα για να μπορουν να επιβιωσουν,δημιουργησουν.

Να δεις και αυτοι που εργαζονται με μισθους ξεφτιλας και πεινας τι κλαμα ριχνουν..και εδω που τα λεμε στην πλειοψηφια τους ειναι 20χρονα εκει στοχευει κιολας η σημερινη αγορα εργασιας .

• Like 1
  • Απαντ. 551
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομιζω ημουν σαφεστατη..αλλο δουλεια αλλο δουλια,αλλο 20αρης και χαρτζιλικι και αλλο 30αρης και βαλε που του απαιτουν χιλια δυο προσοντα με μισθο χαρτζιλικι. Θελουν δουλεια και οχι δουλια,οχι για το κοινωνικο τους στατους αλλα για να μπορουν να επιβιωσουν,δημιουργησουν.

Να δεις και αυτοι που εργαζονται με μισθους ξεφτιλας και πεινας τι κλαμα ριχνουν..και εδω που τα λεμε στην πλειοψηφια τους ειναι 20χρονα εκει στοχευει κιολας η σημερινη αγορα εργασιας .

Δε καταλαβαινω παλι που καταληγεις? Οτι ο 30αρης δε θα την κανει αυτην την δουλεια επειδη δε του φτανουν ? Θα προτιμησει να καθεται δηλαδη απο το να παιρνει εστω κι αυτα τα λιγα ? Και μετα θα γυρναει και θα λεει πως δε βρισκει τιποτα ? 

Εκτος αν εννοεις πως κανει ηδη αυτην την δουλεια και λεει πως δεν υπαρχει δουλεια με την εννοια οτι δε πληρωνεται καλα (δηλαδη οτι δε μπορει να βρει καλη δουλεια , παλι εκει καταληγουμε)

Αλλιως δεν υπαρχει δικαιολογια να μην πηγαινει επειδη ειναι πολυ λιγα ενω τα εχει αναγκη.

• Like 1
Δημοσ.

Δε καταλαβαινω παλι που καταληγεις? Οτι ο 30αρης δε θα την κανει αυτην την δουλεια επειδη δε του φτανουν ? Θα προτιμησει να καθεται δηλαδη απο το να παιρνει εστω κι αυτα τα λιγα ? 

Τωρα διαβασα ολοκληρο το μηνυμα σου με συγχωρεις..οχι δεν προτεινω να κατσει στα αυγα του,αν μπορει να επιβιωσει με τα 400 ευρω,να πληρωνει ενοικια κλπ να παει..βεβαιως και να παει.Εσυ θεωρεις οτι καποιος μπορει να καταφερει κατι με αυτα τα χρηματα,να επιβιωσει,να κανει οικογενεια ή αν εχει οικογενεια να την θρεψει?

Εκει εγκειται η διαφορα της δουλειας με την δουλια.Βεβαια θα μου πεις ετσι ειναι τα πραγματα τωρα..ναι ετσι ειναι αλλα δεν θα τα υποστηριξουμε κιολας,αυτο ειναι αρρωστο με το συμπαθειο..

Δημοσ.

Τωρα διαβασα ολοκληρο το μηνυμα σου με συγχωρεις..οχι δεν προτεινω να κατσει στα αυγα του,αν μπορει να επιβιωσει με τα 400 ευρω,να πληρωνει ενοικια κλπ να παει..βεβαιως και να παει.Εσυ θεωρεις οτι καποιος μπορει να καταφερει κατι με αυτα τα χρηματα,να επιβιωσει,να κανει οικογενεια ή αν εχει οικογενεια να την θρεψει?

Εκει εγκειται η διαφορα της δουλειας με την δουλια.Βεβαια θα μου πεις ετσι ειναι τα πραγματα τωρα..ναι ετσι ειναι αλλα δεν θα τα υποστηριξουμε κιολας,αυτο ειναι αρρωστο με το συμπαθειο..

κανεις δε τα υποστηριξε! αλλο λεω. οτι εννοειται θα πας να την κανεις την δουλεια αυτην αμα σου δινεται η ευκαιρια ακομη κι αν δε σου φτανουν , γιατι απο το τιποτα και τα 400 κατι ειναι! ειτε εισαι 20 ειτε 30 ειτε 40 αμα εχεις αναγκη πρεπει να πας. κι εννοειται θα παραπονιεσαι για τις πολλες ωρες και τις ασχημες πληρωμες κι εννοειται παραλληλα θα ψαχνεις για κατι καλυτερο.

δε γινεται ομως να μη πας καν σε αυτην την δουλεια ενω μπορεις(κι ενω εχεις αναγκη υποτιθεται) επειδη ειναι λιγα τα χρηματα και να γκρινιαζεις κιολας απο πανω οτι δεν εχεις δουλεια.

γιαυτο λεω πως ειναι αναλογα την περιπτωση το ποσο σωστος εισαι αν πεις την φραση 'δε μπορω να βρω δουλεια' ή 'δεν υπαρχουν δουλειες' ή 'δεν μπορω να βρω αξιοπρεπης δουλεια' 

• Like 3
Δημοσ.

κανεις δε τα υποστηριξε! αλλο λεω. οτι εννοειται θα πας να την κανεις την δουλεια αυτην αμα σου δινεται η ευκαιρια ακομη κι αν δε σου φτανουν , γιατι απο το τιποτα και τα 400 κατι ειναι! ειτε εισαι 20 ειτε 30 ειτε 40 αμα εχεις αναγκη πρεπει να πας. κι εννοειται θα παραπονιεσαι για τις πολλες ωρες και τις ασχημες πληρωμες κι εννοειται παραλληλα θα ψαχνεις για κατι καλυτερο.

δε γινεται ομως να μη πας καν σε αυτην την δουλεια ενω μπορεις(κι ενω εχεις αναγκη υποτιθεται) επειδη ειναι λιγα τα χρηματα και να γκρινιαζεις κιολας απο πανω οτι δεν εχεις δουλεια.

γιαυτο λεω πως ειναι αναλογα την περιπτωση το ποσο σωστος εισαι αν πεις την φραση 'δε μπορω να βρω δουλεια' ή 'δεν υπαρχουν δουλειες' ή 'δεν μπορω να βρω αξιοπρεπεις δουλεια' 

Αναλογα τις συνθηκες φιλε μου..αν σου σκανε οι γονεις λεφτα μπορεις να τα βγαλεις περα,αν ζεις με τους γονεις σου παλι τα βγαζεις περα και εννοειται θα πας,σε αλλη περιπτωση δεν βγαινεις..εκτος αν εχει γινει θεσμος το να κανεις το σκατο σου παξιμαδι. (χωρις να υπονοω πολυτελειες)

Δημοσ.

Τελος, ναι δεν ειναι σα το 2004 που οταν ηθελες να δουλεψεις, απλα δουλευες. Αλλα ουτε ειναι και αυτο το δραμα που παρουσιαζουν πολλοι. Το δραμα της υποθεσης ειναι οι αποδοχες και οι συνθηκες εργασιας

Βασικά είναι και αυτό ανάλογα βέβαια στην πόλη που ζει ο καθένας..

• Like 1
Δημοσ.

Αναλογα τις συνθηκες φιλε μου..αν σου σκανε οι γονεις λεφτα μπορεις να τα βγαλεις περα,αν ζεις με τους γονεις σου παλι τα βγαζεις περα και εννοειται θα πας,σε αλλη περιπτωση δεν βγαινεις..εκτος αν εχει γινει θεσμος το να κανεις το σκατο σου παξιμαδι. (χωρις να υπονοω πολυτελειες)

παλι δε καταλαβαινομαστε... Αν σου τα σκανε οι γονεις δε θα πας. δεν εχεις αναγκη να πας. γιατι να πας. αλλα ΔΕ θα γυρισεις και να πεις 'δε βρισκω δουλεια'. γιατι απλα δε θες να πας. περιμενεις κατι καλυτερο.

αν εχεις ΑΝΑΓΚΗ να πας, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ θα πας. γιατι δηλαδη πως θα ζησεις καλυτερα με μηδεν ευρω στη τσεπη και με καθολου δουλεια ? απο το να πας εστω σαν σκλαβος στα 400 ευρω , που θα εχεις 400 ευρω εν τελη απο το μηδενικο που ειχες πριν. αν δε πας εκει ενω τα εχεις αναγκη κι ενω πεινας δεν υπαρχει δικαιολογια,παλι δε μπορεις να γυρισεις και να πεις δεν βρισκω δουλεια. 

• Like 1
Δημοσ.

γιαυτό μην δημιουργείτε ηθελημένα υποχρεώσεις για να μη κρέμεστε απ τα @@ του κάθε έξυπνου εργοδότη που πατάει στην ανάγκη σας και να μην διαιωνίζεται η κατάσταση.
αν οι υποχρεώσεις προϋπάρχουν έχει καλός αλλα μερικοί πάνε γυρεύοντας.

Γνωρίζω άτομα της ηλικίας μου που ενώ δεν είχα σταθερή ή υποτίθεται σταθερή δουλειά σκαρώσανε 1-2 παιδιά κ τώρα τρέχουν κ δεν φτάνουν οικογενειακός,
Γέρασαν πριν την ώρα τους και στην όψη και στην ψυχή ... Πρωί Βενζινάδικο , βράδυ delivery για τα καθημερινά έξοδα και πριν το τέλος του μήνα ταπί! 
Γιαυτό λέω πάντα, αν το σηκώνει η "τσέπη" σου έχει καλός , αν όχι τουμπεκί , θες παιδιά κ οικογένεια? fine! περίμενε καμια 10ριά χρονάκια όμως , προσπάθησε να φτιάξεις μια βάση για την οικογένεια σου .

• Like 4
Δημοσ.

Πριν κανα χρόνο άκουγα μια ραδιοφωνική εκπομπή αθλητικού περιεχομένου στην οποία έπαιρναν τηλέφωνο και έλεγαν τη γνώμη τους διάφοροι ακροατές.

Η κουβέντα ήταν ελεύθερη και όχι απαραίτητα γύρω από αθλητικά...

Έτυχε λοιπόν να συζητάνε για τις δουλειές που δεν υπάρχουν , για την ανεργία και τα σχετικά...

Παίρνει λοιπόν ένας μπαγλαμάς τηλέφωνο και ούτε λίγο ούτε πολύ κατέληξε στο συμπέρασμα οτι οι Έλληνες είναι καλοπερασάκηδες (εν μέρη true), και τους πρόσφερε ο ίδιος δουλειά και δεν πήγαιναν...

Να σημειώσω οτι ο συγκεκριμένος μπαγλαμάς είχε χωράφια στην κατοχή του και έλεγε οτι έδινε μεροκάματα σε ξένους (αλβανούς,πακιστανούς κλπ) , γιατί οι "δικοί μας" δεν πήγαιναν...

Αφού τελείωσε λοιπόν την παρέμβασή του, παίρνει στα καπάκια ένας άλλος τηλέφωνο για να απαντήσει στον προηγούμενο....

Τον ρώτησε 3 πραγματάκια:

1ον εαν τους ξένους που παίρνει για δουλειά τους πληρώνει ασφάλεια ή αν τους πληρώνει μαύρα και πόσο είναι το μεροκάματο που τους δίνει.

2ον Εαν ο ίδιος θα πήγαινε για δουλειά με το ίδιο μεροκάματο που δίνει στους ξένους και

3ον Γιατί δεν δουλεύει μόνος του τα χωράφια αφού είναι δουλευταράς...

Δεν μάθαμε ποτέ τις απαντήσεις εκείνο το βράδυ....

• Like 3
Δημοσ.

παλι δε καταλαβαινομαστε... Αν σου τα σκανε οι γονεις δε θα πας. δεν εχεις αναγκη να πας. γιατι να πας. αλλα ΔΕ θα γυρισεις και να πεις 'δε βρισκω δουλεια'. γιατι απλα δε θες να πας. περιμενεις κατι καλυτερο.

αν εχεις ΑΝΑΓΚΗ να πας, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ θα πας. γιατι δηλαδη πως θα ζησεις καλυτερα με μηδεν ευρω στη τσεπη και με καθολου δουλεια ? απο το να πας εστω σαν σκλαβος στα 400 ευρω , που θα εχεις 400 ευρω εν τελη απο το μηδενικο που ειχες πριν. αν δε πας εκει ενω τα εχεις αναγκη κι ενω πεινας δεν υπαρχει δικαιολογια,παλι δε μπορεις να γυρισεις και να πεις δεν βρισκω δουλεια. 

Μπορει και να φταιω και εγω που δεν καταλαβαινομαστε..Εσυ θεωρεις δουλεια των 300 ευρωπουλακιων,εγω δουλια,εσυ λες αφου δεν εχεις κατι καλυτερο πηγαινε και εγω λεω πηγαινε αλλα δεν θα βγαινεις στα νοικια,μικα,συκα και θα πρεπει να εχεις γονεις απο πισω που να εχουν την δυνατοτητα να σου δινουν ενα κατιτις ή να μενεις στο πατρικο σου..πραγμα που συμβαινει, ολοι ετσι την βγαζουν,οχι ολοι οι περισσοτεροι για να ακριβολογω.Σου λεω απλα οτι δεν θα εχεις καμια εξελιξη σαν ανθρωπος,θα δουλευεις ναι μεν,αλλα σαν δουλος χωρις καμια εξελιξη στην διαβιωση σου.

Ειχα δουλεψει καποτε με stage 18 μηνες για 480 ευρω (τοτε τα εβαζαν και στην ωρα τους,οχι σαν τα σημερινα 5μηνα) δουλευα ακομα και νυχτερινες βαρδιες και αργιες (απο ζηλο πιο πολυ και λατρεια στο επαγγελμα) σε πληροφορω οτι αυτα τα λεφτα ηταν τα τσιγαρα μου,η βενζινη μου και αντε και ενας καφες σαν ανθρωπος.Δεν βγαινεις για να ζησεις μονος..και ειδικα αν εισαι και σε μια αλφα ηλικια που εχεις βλεψεις για οικογενεια.Αυτα...

Δημοσ.

Μπορει και να φταιω και εγω που δεν καταλαβαινομαστε..Εσυ θεωρεις δουλεια των 300 ευρωπουλακιων,εγω δουλια,εσυ λες αφου δεν εχεις κατι καλυτερο πηγαινε και εγω λεω πηγαινε αλλα δεν θα βγαινεις στα νοικια,μικα,συκα και θα πρεπει να εχεις γονεις απο πισω που να εχουν την δυνατοτητα να σου δινουν ενα κατιτις ή να μενεις στο πατρικο σου..πραγμα που συμβαινει, ολοι ετσι την βγαζουν,οχι ολοι οι περισσοτεροι για να ακριβολογω.Σου λεω απλα οτι δεν θα εχεις καμια εξελιξη σαν ανθρωπος,θα δουλευεις ναι μεν,αλλα σαν δουλος χωρις καμια εξελιξη στην διαβιωση σου.

Ειχα δουλεψει καποτε με stage 18 μηνες για 480 ευρω (τοτε τα εβαζαν και στην ωρα τους,οχι σαν τα σημερινα 5μηνα) δουλευα ακομα και νυχτερινες βαρδιες και αργιες (απο ζηλο πιο πολυ και λατρεια στο επαγγελμα) σε πληροφορω οτι αυτα τα λεφτα ηταν τα τσιγαρα μου,η βενζινη μου και αντε και ενας καφες σαν ανθρωπος.Δεν βγαινεις για να ζησεις μονος..και ειδικα αν εισαι και σε μια αλφα ηλικια που εχεις βλεψεις για οικογενεια.Αυτα...

Ναι , οκ. Το ερωτημα μου παραμενει ομως. Δουλεια ή δουλια , θα πας ή δε θα πας αν εχεις την ευκαιρια ? ψαχνεις ή δε ψαχνεις εστω και το χειροτερο σεναριο ωστε να εχεις καποια χρηματα ? Η' απλα καθεσαι και παραπονιεσαι οτι δεν εχεις ευρω στη τσεπη επειδη δε θες να πας στις δουλειες με τα 400 ευρω ? γιατι αν εχεις πραγματικη αναγκη δεν εχεις κι επιλογη. θα πας. αν δε πας παει να πει πως δεν εχεις τοση αναγκη οση λες πως εχεις... 

Δημοσ.

Τελος, ναι δεν ειναι σα το 2004 που οταν ηθελες να δουλεψεις, απλα δουλευες. Αλλα ουτε ειναι και αυτο το δραμα που παρουσιαζουν πολλοι. Το δραμα της υποθεσης ειναι οι αποδοχες και οι συνθηκες εργασιας

Σωστα το δραμα δεν ειναι το 25-28 % ανεργια αλλα οι αποδοχες.

Οποτε αν σφιξει καποιος τα δοντια , ριξει και λιγο τα μουτρα του ψιλοβολευεται.Γιατι στο φιναλε οποιος θελει δουλεια βρισκει

Δημοσ.

Οποτε αν σφιξει καποιος τα δοντια , ριξει και λιγο τα μουτρα του ψιλοβολευεται.Γιατι στο φιναλε οποιος θελει δουλεια βρισκει

ακριβως.

Δημοσ.

Ναι , οκ. Το ερωτημα μου παραμενει ομως. Δουλεια ή δουλια , θα πας ή δε θα πας αν εχεις την ευκαιρια ? ψαχνεις ή δε ψαχνεις εστω και το χειροτερο σεναριο ωστε να εχεις καποια χρηματα ? Η' απλα καθεσαι και παραπονιεσαι οτι δεν εχεις ευρω στη τσεπη επειδη δε θες να πας στις δουλειες με τα 400 ευρω ? γιατι αν εχεις πραγματικη αναγκη δεν εχεις κι επιλογη. θα πας. αν δε πας παει να πει πως δεν εχεις τοση αναγκη οση λες πως εχεις...

Θα παω αλλα θα αναγκαστω να μενω στο πατρικο μου,θα παω να δουλεψω για την βενζινη μου και 2 πακετα μακαρονια..θα παω σου λεω αλλα μονο ετσι. Να στηριξω σπιτι ακομα και σαν μοναδα με 300 ευρω δεν βγαινω. Εχεις καποια διαφωνια εδω? :P

Δημοσ.

Ειρωνικα το ειπα

Φαντασου τωρα να ειναι ο αλλος 50 χρονων ανεργος και ο lifecoach του φορουμ να του λεει οτι αν σταματησει να ειναι τοσο ..ψηλομυτης με τις δουλειες θα την βρει την ακρη

Κυριακατικοι προπονητες , τωρα αν ειναι ντερμπυ  η ανεργια σιγα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...