Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα παω αλλα θα αναγκαστω να μενω στο πατρικο μου,θα παω να δουλεψω για την βενζινη μου και 2 πακετα μακαρονια..θα παω σου λεω αλλα μονο ετσι. Να στηριξω σπιτι ακομα και σαν μοναδα με 300 ευρω δεν βγαινω. Εχεις καποια διαφωνια εδω? :P

οχι δεν ειπα να πας να μεινεις μονος με 400 ευρω μισθο. θα πιεσεις λιγο τις επιθυμιες σου και θα πας σε δευτερες λυσεις. απο τη στιγμη που μπορεις να μεινεις στο πατρικο σου θα μεινεις. δε προεχει να μεινεις μονος. δεν ειναι αυτην η νουμερο ενα αναγκη. προεχει να εχεις μια στεγη πανω απο το κεφαλι και να εχεις φαγητο να φας. και δουλευοντας εστω και με τα λιγα βγαζεις καποια χρηματα απο τα οποια μερικα θα μπορεις να βαλεις και στην ακρη απο την στιγμη που δε θα εχεις αλλα εξοδα. 

Ειρωνικα το ειπα

Φαντασου τωρα να ειναι ο αλλος 50 χρονων ανεργος και ο lifecoach του φορουμ να του λεει οτι αν σταματησει να ειναι τοσο ..ψηλομυτης με τις δουλειες θα την βρει την ακρη

Κυριακατικοι προπονητες , τωρα αν ειναι ντερμπυ  η ανεργια σιγα

δηλαδη εισαι της αποψης οτι καλυτερα να ειναι ανεργος με μηδεν ευρω στη τσεπη παρα να παει σε αυτην την δουλεια. μαλιστα. δε συμφωνω με το ψηλομυτης καμια σχεση , ειναι ντροπη αυτην η εκμεταλλευση αλλα οχι και να μη πας ενω τα χρειαζεσαι.

• Απαντ. 551
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δηλαδη εισαι της αποψης οτι καλυτερα να ειναι ανεργος με μηδεν ευρω στη τσεπη παρα να παει σε αυτην την δουλεια. μαλιστα. δε συμφωνω με το ψηλομυτης καμια σχεση , ειναι ντροπη αυτην η εκμεταλλευση αλλα οχι και να μη πας ενω τα χρειαζεσαι.

Στο διλλημα αυτο την πηγαν  μερικοι την συζητηση για να πουν το ποιηματακι τους.

• Like 1
Δημοσ.

Στο διλλημα αυτο την πηγαν  μερικοι την συζητηση για να πουν το ποιηματακι τους.

μα ειναι διλλημα. δηλαδη για να καταλαβω εισαι οντως της αποψης καλυτερα απενταρος παρα να παω στη δουλεια με τα 400 ευρω και να ειμαι σκλαβος?

• Like 1
Δημοσ.

Όταν η αξιοπρέπεια βαφτίζεται τεμπελιά και η διαβίωση βαφτίζεται επιβίωση αρχίζεις και αμφιβάλλεις για κάποια πράγματα.

Δημοσ.

...και δουλευοντας εστω και με τα λιγα βγαζεις καποια χρηματα απο τα οποια μερικα θα μπορεις να βαλεις και στην ακρη απο την στιγμη που δε θα εχεις αλλα εξοδα. 

Δεν μου αρέσει να επεμβαίνω στο  πινκ πονκ που έχετε ξεκινήσει

όμως μισό λεπτό ρε συ (κοπελιά νομίζω είσαι) απο τα 300 - 400 τι χρήματα να βάλεις στην άκρη?

έναν οδοντίατρο να χρειαστείς, μια ζημιά στο αμάξι, ένα σιφόνι να σου βουλώσει στο σπίτι  και πάνε  οι οικονομίες μιας ζωής, έφυγαν   :)

συνεχίστε ..

• Like 2
Δημοσ.

Δεν μου αρέσει να επεμβαίνω στο  πινκ πονκ που έχετε ξεκινήσει

όμως μισό λεπτό ρε συ (κοπελιά νομίζω είσαι) απο τα 300 - 400 τι χρήματα να βάλεις στην άκρη? έναν οδοντίατρο να χρειαστείς, μια ζημιά στο αμάξι, ένα σιφόνι να σου βουλώσει στο σπίτι   και πάνε  οι οικονομίες μιας ζωής, έφυγαν   :)

συνεχίστε ..

δεν ειπα θα βαζεις 300 ευρω στην ακρη. καποια ειπα. μπορει καποιον μηνα καθολου , αλλον μπορει 40 αλλον μπορει παραπανω. εκει κολλησες εσυ τωρα ειλικρινα ομως! κι αν μενεις με τους γονεις σου δε νομιζω να εχεις ολα τα εξοδα του σπιτιου. ουτε καν τα μισα σου λεω! σε εκεινην την περιπτωση ειπα οτι θα βαζεις στην ακρη !

Όταν η αξιοπρέπεια βαφτίζεται τεμπελιά και η διαβίωση βαφτίζεται επιβίωση αρχίζεις και αμφιβάλλεις για κάποια πράγματα.

η αξιοπρεπεια εξαφανιζεται οταν δεν εχεις να φας. δεν υπαρχει αξιοπρεπεια εκει. ποτε δε θα το ελεγε αυτο καποιος που δεν εχει να φαει παντως. ποτε ομως...

• Like 1
Δημοσ.

οχι δεν ειπα να πας να μεινεις μονος με 400 ευρω μισθο. θα πιεσεις λιγο τις επιθυμιες σου και θα πας σε δευτερες λυσεις. απο τη στιγμη που μπορεις να μεινεις στο πατρικο σου θα μεινεις. δε προεχει να μεινεις μονος. δεν ειναι αυτην η νουμερο ενα αναγκη. προεχει να εχεις μια στεγη πανω απο το κεφαλι και να εχεις φαγητο να φας. και δουλευοντας εστω και με τα λιγα βγαζεις καποια χρηματα απο τα οποια μερικα θα μπορεις να βαλεις και στην ακρη απο την στιγμη που δε θα εχεις αλλα εξοδα. 

Δεν προεχει να σταθεις στα ποδια σου?Δεν μιλας με 20χρονη θελω να σου πω...

Ειναι σαν να μου λες "μεινε κουραδα αν πετανε μυγες γυρω σου εισαι σελεμπριτι" .. εγινε θεσμος το σκατο παξιμαδι τελικα..μην το παρεις στραβα δεν αναφερομαι σε εσενα προσωπικα αλλα στην νοοτροπια και στην αποδοχη της καταρρευσης των εργασιακων δικαιωματων,της αξιοπρεπειας..και χυθηκε και αιμα γι'αυτα!

Δημοσ.

Δεν προεχει να σταθεις στα ποδια σου?Δεν μιλας με 20χρονη θελω να σου πω...

Ειναι σαν να μου λες "μεινε κουραδα αν πετανε μυγες γυρω σου εισαι σελεμπριτι" .. εγινε θεσμος το σκατο παξιμαδι τελικα..μην το παρεις στραβα δεν αναφερομαι σε εσενα προσωπικα αλλα στην νοοτροπια και στην αποδοχη της καταρρευσης των εργασιακων δικαιωματων,της αξιοπρεπειας..και χυθηκε και αιμα γι'αυτα!

προεχει!! αλλα οταν δεν βρισκεις τιποτα , τι ειναι καλυτερο?? να μην κανεις τιποτα , να μη πας στη δουλεια με τα 400 ευρω? μηπως ετσι κανεις ενα βημα πιο μπροστα στο να μεινεις μονος ?? ή πας μεχρι να βρεθει κατι καλυτερο? ειναι τραγικο τωρα αυτο. να λετε οτι καλυτερα να μην εχω δεκαρα στη τσεπη παρα να παω στη δουλεια με τα 400 ευρω αλλα απο την αλλη βαζετε σαν θεμα οτι θελετε να μεινετε μονοι και να ειστε ανεξαρτητοι. τρελα!!

Δημοσ.

δεν ειπα θα βαζεις 300 ευρω στην ακρη. καποια ειπα. μπορει καποιον μηνα καθολου , αλλον μπορει 40 αλλον μπορει παραπανω. εκει κολλησες εσυ τωρα ειλικρινα ομως! κι αν μενεις με τους γονεις σου δε νομιζω να εχεις ολα τα εξοδα του σπιτιου. ουτε καν τα μισα σου λεω! σε εκεινην την περιπτωση ειπα οτι θα βαζεις στην ακρη !

η αξιοπρεπεια εξαφανιζεται οταν δεν εχεις να φας. δεν υπαρχει αξιοπρεπεια εκει. ποτε δε θα το ελεγε αυτο καποιος που δεν εχει να φαει παντως. ποτε ομως...

Δεν κόλλησα πουθενά μια παρατήρηση έκανα

με τα λεφτά που δίνουν σήμερα οχι να βάλεις στην άκρη δεν μπορείς , οχι να κάνεις οικογένεια αλλά ούτε τον ιδιο σου τον εαυτό δεν μπορείς να ζήσεις ! 

Εννοείται πως θα πας να δουλέψεις  και πως θα ψάξεις να βρεις το οτιδήποτε με ολες σου τις δυνάμεις , το να κάθεσαι σε παραγωγική ηλικία ειναι τραγικό , ουσιαστικά αν δεν δουλεύεις δεν ζεις, όμως το οτι τα πράγματα στην Ελλάδα (και) στον εργασιακό τομέα ειναι πλέον σε εξευτελιστικό επίπεδο, όσα μηνύματα και να γράψεις  ότι και να πεις, αυτό δεν αλλάζει !

Δημοσ.

εννοείται πως θα πας να δουλεψεις , το να καθεσαι σε παραγωγικη ηλικια ειναι τραγικο , ουσιαστικα αν δεν δουλευεις δεν ζεις, όμως οτι τα πράγματα πλέον ειναι σε εξευτελιστικό επίπεδο, οσα μηνύματα και να γράψεις  ότι και να πεις, αυτό δεν αλλάζει !

ειπα ποτε το αντιθετο σε αυτο ? αλλο λεω τοση ωρα!

• Like 1
Δημοσ.

προεχει!! αλλα οταν δεν βρισκεις τιποτα , τι ειναι καλυτερο?? να μην κανεις τιποτα , να μη πας στη δουλεια με τα 400 ευρω? μηπως ετσι κανεις ενα βημα πιο μπροστα στο να μεινεις μονος ?? ή πας μεχρι να βρεθει κατι καλυτερο? ειναι τραγικο τωρα αυτο. να λετε οτι καλυτερα να μην εχω δεκαρα στη τσεπη παρα να παω στη δουλεια με τα 400 ευρω αλλα απο την αλλη βαζετε σαν θεμα οτι θελετε να μεινετε μονοι και να ειστε ανεξαρτητοι. τρελα!!

Σου εξηγω βρε καλο μου οτι με τα 300 την παλευεις μονο με μαμακα και μπαμπακα..σαφως και θα πας να δουλεψεις γι'αυτα τα λεφτα εστω και για 2 μακαρονια,ομως η εξελιξη σου θα ειναι μηδενικη και αν δεν εχεις φραγκατους γονεις η καταληξη σου θα ειναι στο παγκακι ή στην ταρατσα..Μην σε κουραζω αλλο. Πιστευω καταλαβαινεις απλα εχεις κολλησει σε μια καραμελα "μα δουλεια υπαρχει"..

Δημοσ.

μα ειναι διλλημα. δηλαδη για να καταλαβω εισαι οντως της αποψης καλυτερα απενταρος παρα να παω στη δουλεια με τα 400 ευρω και να ειμαι σκλαβος?

Σιγουρα γλυκο διλλημα για τους εργοδοτες.Μηπως εισαι της αποψης οτι αν χρειαστει πρεπει να παιρνει ο αλλος 50 ε το μηνα γιατι και αυτα ειναι καλυτερα απο το τιποτα ?

• Like 1
Δημοσ.

Σου εξηγω βρε καλο μου οτι με τα 300 την παλευεις μονο με μαμακα και μπαμπακα..σαφως και θα πας να δουλεψεις γι'αυτα τα λεφτα εστω και για 2 μακαρονια,ομως η εξελιξη σου θα ειναι μηδενικη και αν δεν εχεις φραγκατους γονεις η καταληξη σου θα ειναι στο παγκακι ή στην ταρατσα..Μην σε κουραζω αλλο. Πιστευω καταλαβαινεις απλα εχεις κολλησει σε μια καραμελα "μα δουλεια υπαρχει"..

ναι γιατι δουλεια υπαρχει. καλη δουλεια δεν υπαρχει. δεν υπαρχει καλη δουλεια που να σου προσφερει ανεσεις οπως στο παρελθον , το να μεινεις μονος και να εχεις την ανεση σου. υπαρχει δουλεια που ακομη και με αυτην ζοριζεσαι και δε τα βγαζεις περα , μπορει να πρεπει να μενεις με τους γονεις ή να κανεις 2-3 δουλειες τετοιες για να ζησεις την οικογενεια σου, αλλα το κανεις για να επιβιωσεις αν εχεις αναγκη.

δε συννενοουμαστε , τοση ωρα λεω πως δε μπορει κανεις να γυρισει και να πει πως δεν υπαρχει δουλεια , εχει ή δεν εχει αναγκη αν δεν εχει ψαξει και δεν εχει φαει ακυρο ακομη κι απο τις χειροτερες δουλειες. μονο τοτε μπορει να το πει. το οτι αυτες οι δουλειες ειναι σκετη εκμεταλλευση κι οτι δε μπορεις να ζησεις ανετα κανοντας μονο μια τετοια δουλεια κανεις δε το αμφισβητει , αλλα αλλο το να μη θες να πας εκει και να λες οτι δεν υπαρχει τιποτα κι αλλο να δουλευεις ηδη ετσι και να λες οτι δεν υπαρχει καμια καλη δουλεια που να σε βοηθησει να σταθεις στα ποδια σου και να ζοριζεσαι στη ζωη σου οικονομικα ακομη και τοτε. αλλο το ενα αλλο το αλλο. παρολα αυτα κι ωρες να γραφω εδω δε θα συννενοηθουμε οποτε το κοβω. 

Σιγουρα γλυκο διλλημα για τους εργοδοτες.Μηπως εισαι της αποψης οτι αν χρειαστει πρεπει να παιρνει ο αλλος 50 ε το μηνα γιατι και αυτα ειναι καλυτερα απο το τιποτα ?

εσυ που τα λες αυτα , τι κανεις στη ζωη σου αληθεια ?

εισαι απο τους βολεμενους ή απο τους τεμπεληδες που μιξοκλαιγονται οτι δεν υπαρχει τιποτα εκει εξω σαν δικαιολογια επειδη δε καταδεχονται τα 400 ευρω ?

Δημοσ.

ειπα ποτε το αντιθετο σε αυτο ? αλλο λεω τοση ωρα!

Μα δεν διαφωνώ με όσα λες \

στα περί αποταμίευσης είχα μια μικρή ένσταση ...

Δημοσ.

εσυ που τα λες αυτα , τι κανεις στη ζωη σου αληθεια ?

Ασε τα προσωπικα .Εκανα μια ερωτηση , αν θες απαντας.Ειναι καλυτερα , (πιο ''αξιοπρεπες'' ) να παιρνει καποιος 50 ε το μηνα απο το να ''τεμπελιαζει'' σπιτι ? 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...