Επισκέπτης Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Εγώ όταν τη φάτσα του τύπου όταν του ανακοινώνει ότι θα τον έχει σε δοκιμαστικό 3 μήνες, και ΑΝ (καταφέρει να γ@μισει)
vsl Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Άνοιξε θέμα εδώ να σου δώσουμε τα φώτα μας, να το κάνεις και σειρά. Και προσοχή με τα spoiler.
TriLoBiTe Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Stavi να το κάνεις! (προσοχή με τα προσωπικά δεδομένα) Και όταν γίνεις διάσημη να θυμάσαι ποιος σε προέτρεψε... 4
kfyros Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Γενικά έχεις δικαίωμα να φωτογραφίσεις σε δημόσιο χώρο, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα από μόνο του. Αν φωτογραφίσεις κάποιον και χρησιμοποιήσεις τη φωτογραφία για εμπορικούς σκοπούς τότε σίγουρα υπο συνθήκες πρέπει να γίνει με τη συγκατάθεσή του. Δεν είμαι σίγουρος πώς πάει ακριβώς αλλά ψιλομπακάλικα, με random κομπάρσους που απλά έτυχε να περνάνε εκείνη την ώρα δε νομίζω ότι υπάρχει οποιοδήποτε θέμα. Αλλά με πρόσωπα που εμφανώς αποτελούν το επίκεντρο του "έργου" (πχ στο τρίτο καρέ) εκτιμώ ότι θα υπάρχει. Στο παράδειγμα του γνωστού σου, το θέμα και πάλι δεν είναι αν θα κάνεις τη φωτογραφία σκίτσο ή οτιδήποτε άλλο, το θέμα είναι ότι θα κάνεις εμπορική χρήση και ότι ο άλλος δικαίως μπορεί να πει πως η εικόνα του είναι η βάση για το τελικό προϊόν. Το θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι μπορεί να προβάλλει αξιώσεις αν δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή του -- και πάλι, όχι μόνο για τη φωτογραφία που έβγαλες, αλλά και για τη χρήση που θα της κάνεις. Αυτό το σημείο μου ακούγεται τελείως λάθος. Δηλαδή αν φωτογραφίσει το απολλώνιο κορμί μου από το λαιμό και κάτω με τα εσώρουχα και μετά χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία για διαφήμιση, δεν έχω αξιώσεις επειδή δεν είμαι αναγνωρίσιμος; Δε μπορώ να παραθέσω εδάφιο από νομοθεσία αλλά στοίχημα ο,τι θες πως δεν είναι έτσι. Θέλω να πω δηλαδή ότι αυτά που λες για προσωπικά δεδομένα κλπ ισχύουν, αλλά δεν είναι το μόνο πράγμα που σε περιορίζει. χαχαχαχα, εντάξει Απόλλωνα! Αν μπορούν να σε αναγνωρίσουν από το κορμί, μάλλον θα κερδίσεις το δικαστήριο. Αλλά γενικά νομίζω δύσκολα στοιχειοθετείται αυτό. Απλά πιάνω τις πιθανές περιπτώσεις. Τώρα αν κάποιος είναι δικομανής, μπορεί να είναι όλη μέρα στα δικαστήρια. Το αν θα τα κερδίσει, είναι άλλο καπέλο. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 κι εδώ πάλι έχω απορίες... είχα διαβάσει 2 πολύ καλά κομικ, με ένα τύπο που σχεδίαζε πολύ απλα με απλές γραμμές, πράγμα που σημαινει οτι δεν υπήρχε περίπτωση να καταλάβεις φυσιογνωμίες, και εξιστορούσε κάποιες σχέσεις του με κοπέλες... Θα μπορούσαν λοιπόν αυτές αφού υπήρξαν οι πρωταγωνίστριες να έχουν αξιώσεις; Μόνο και μονο επειδή του έδωσαν υλικό, παιρνώντας χρόνο μαζί του; All characters appearing in this work are fictitious. Any resemblance to real persons, living or dead, is purely coincidental. Πολλές ταινίες εχουν στα credits μια τέτοια ατάκα. Πιθανό και βιβλία, κόμικς κλπ. https://en.wikipedia.org/wiki/All_persons_fictitious_disclaimer
Glikos Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Σταβι μην με ξεχάσεις. Θα σου κάνω και μακαρόνια με κιμά. Και μασάζ στα πόδια σου άμα λάχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα