s2117 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Καλησπέρα στην παρέα. Είναι ο αδερφός μου όμως Μελβούρνη και θέλουμε να μου στείλει το παλιό του λαπτοπ. Υπάρχει πιθανότητα να σταματήσει στο τελωνείο μας? Κάποια συμβουλή για να μην τρέχουμε...?
makfil Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2016 Για να μειωθούν οι πιθανότητες, πρέπει 1. να το στείλει με το ταχυδρομείο (σε προσεκτική συσκευασία, βέβαια) 2. να σημειώσει πάνω στο δέμα, εκτός από τον αποστολέα και τον παραλήπτη που καλό είναι να φαίνεται ο συγγενικός δεσμός, ότι πρόκειται για αντικείμενο μηδενικής αξίας που προορίζεται για ανταλλακτικά, προκειμένου να χαρακτηριστεί ως αποστολή μη εμπορικού χαρακτήρα, με βάση την ελληνική και ευρωπαική νομοθεσία. Θυμίζω ότι 1) στη σχετική νομοθεσία αναφέρεται (περισσότερα θα διαβάσεις στο τελευταίο κεφάλαιο του επικαιροποιημένου οδηγού της υπογραφής μου); ως «αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα» νοούνται τα δέματα για τα οποία συντρέχουν σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις: α. παρουσιάζουν ευκαιριακό χαρακτήρα, β. προορίζονται για προσωπική ή οικογενειακή χρήση των παραληπτών και δεν μπορούν να προκαλέσουν από τη φύση ή την ποσότητά τους οποιαδήποτε αμφιβολία για το μη εμπορικό τους χαρακτήρα, γ. αποστέλλονται χωρίς καμία πληρωμή από τους παραλήπτες. και 2) η ατέλεια για αντικείμενα μη εμπορικού χαρακτήρα είναι 45€ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα