Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έκλεισα το μαγαζί που είχα, το οποίο το νοικιασα σε καινούργιο χώρο το καλοκαίρι. Έκανα συμβόλαιο για 1+1 και το σπάω. Είχα δώσει 2 νοικιάσετε προκαταβολή. Χρωστάω 4 ενοίκια και σε επαγγελματικο χώρο η ρητρα είναι 3+1 νοικιά. Ο ιδιοκτήτης αρνείται να μου επιστρέψει τα δύο νοικια, βασικά να τα αφαιρέσουμε από τα χρωστουμενα γιατί λέει ότι δεν τήρηθηκε το συμβόλαιο

Ξέρει κανένας να μου πει τι παίζει σε αυτή την περίπτωση; ο ιδιοκτήτης είναι μεγάλο δικηγόρος και τρελός killer, wolfie....

Ps: ο φίλος μου που είναι δικηγόρος μου λέει ότι αυτό δεν ισχύει.

Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ

Δημοσ.

Σε δικηγόρο να βρει τον νόμο και να στον δείξει, για να μην πάρεις άλλα ντ' άλλα απαντήσεις και μπερδευτείς ακόμα περισσότερο.

Δημοσ.

Η προκαταβολη ειναι για την ορθη τηρηση του συμβολαιου και δεν συμψηφιζεται με οφειλομενα ενοικια .

Μπορει δικαστικα να σου ζητησει τα ενοικια μεχρι να ληξει το συμβολαιο .Οπως αυτος δεν μπορουσε να σε βγαλει δεν μπορεις εσυ να φευγεις πριν την ληξη του . Αφου ειναι και δικηγορος δεν θα διστασει να το κανει .

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έκλεισα το μαγαζί που είχα, το οποίο το νοικιασα σε καινούργιο χώρο το καλοκαίρι. Έκανα συμβόλαιο για 1+1 και το σπάω. Είχα δώσει 2 νοικιάσετε προκαταβολή. Χρωστάω 4 ενοίκια και σε επαγγελματικο χώρο η ρητρα είναι 3+1 νοικιά. Ο ιδιοκτήτης αρνείται να μου επιστρέψει τα δύο νοικια, βασικά να τα αφαιρέσουμε από τα χρωστουμενα γιατί λέει ότι δεν τήρηθηκε το συμβόλαιο

Ξέρει κανένας να μου πει τι παίζει σε αυτή την περίπτωση; ο ιδιοκτήτης είναι μεγάλο δικηγόρος και τρελός killer, wolfie....

Ps: ο φίλος μου που είναι δικηγόρος μου λέει ότι αυτό δεν ισχύει.

Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ

Ό,τι λέει ο Γιάννης Platano: η εγγύηση δίνεται για ορθή και έγκαιρη τήρηση των συμφωνηθέντων.

Εσύ προφανώς δεν τα τηρείς, είναι λίγο παράλογο (no offence) να ζητάς σου επιστραφεί η εγγύηση. Ο συμψηφισμός της εγγύησης με τις όποιες οφειλές εναπόκειται στην καλή θέληση του ιδιοκτήτη - κανονικά δεν προβλέπεται. 

Επιπλέον δεν υπάρχει συμβόλαιο 1+1, η ελάχιστη διάρκεια συμβολαίου μίσθωσης ακινήτου είναι τριετία (εκτός εάν μεταγενέστερα συμφωνηθεί κάτι άλλο εγγράφως). 

Εάν δεν στα είπε αυτά ο φίλος σου, ελπίζω να ρωτήσεις κι άλλον δικηγόρο εκτός από τον φίλο σου... 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...