Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα, οι σκυλοι που λατρευω ειναι τα πιτμπουλ αλλα επειδη μενω σε πολυκατοικια σκεφτομαι πως δεν πρεπει να παρω ενα. Εχει ενας φιλος μου βασικα που θελει να το δωσει γιατι φευγει εξωτερικο και επειδη μενει σε χωριο το εχει σε μια μεγαλη αυλη και αυτο τρεχει ολη μερα, εχει πολλη ενεργια κτλ, δεν γινεται δηλαδη να το προσαρμοσω σε διαμερισμα να καθεται ισυχα? Βολτες θα το βγαζω καθε μερα συχνα να εκτονωνεται και να παιζουμε και τα σχετικα απλα φοβαμαι μη προκαλεσει προβληματα η μηπως γινει δυστυχισμενο γιατι εχει μαθει να ειναι σε αυλη (σκυλος ενα-μιση ετους). και αντε πες γινεται αυτο, ως φοιτητης θα ειναι πολυ δυσκολο να βρω διαμερισμα που δεχονται σκυλους? Ειδικα αν ακουσουν πιτμπουλ το μυαλο τους παει στο ασχημο... θελω πολυ να εχω ενα τετοιο σκυλο

Δημοσ.

Γεια χαρα, οι σκυλοι που λατρευω ειναι τα πιτμπουλ αλλα επειδη μενω σε πολυκατοικια σκεφτομαι πως δεν πρεπει να παρω ενα. Εχει ενας φιλος μου βασικα που θελει να το δωσει γιατι φευγει εξωτερικο και επειδη μενει σε χωριο το εχει σε μια μεγαλη αυλη και αυτο τρεχει ολη μερα, εχει πολλη ενεργια κτλ, δεν γινεται δηλαδη να το προσαρμοσω σε διαμερισμα να καθεται ισυχα? Βολτες θα το βγαζω καθε μερα συχνα να εκτονωνεται και να παιζουμε και τα σχετικα απλα φοβαμαι μη προκαλεσει προβληματα η μηπως γινει δυστυχισμενο γιατι εχει μαθει να ειναι σε αυλη (σκυλος ενα-μιση ετους). και αντε πες γινεται αυτο, ως φοιτητης θα ειναι πολυ δυσκολο να βρω διαμερισμα που δεχονται σκυλους? Ειδικα αν ακουσουν πιτμπουλ το μυαλο τους παει στο ασχημο... θελω πολυ να εχω ενα τετοιο σκυλο

Γενικά με σωστή εκτόνωση όλα είναι δυνατά. ΑΛΛΑ, έχεις υπολογίσει το κόστος και τις υποχωρήσεις που θα πρέπει να κάνεις. Επίσης θα έχεις αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις(Πατρικό - τόπος φοιτητικής κατοικίας)? Με το κτελ παρα το "νεο"  νομο εχω ακούσει για διάφορα θεματακια. Επίσης (2) , λες φοιτητής, αρα έχεις στρατό, τι θα γινει με το ζωο, όταν με το καλο τελειώσεις κάπου θα πρέπει να το αφήσεις για (6-12 μήνες) ; 

Έστω, οτι έχεις λύσεις για τα παραπάνω , πιστεύω οτι όταν παίρνεις τηλέφωνα στις αγγελίες θα λες ότι εχείς σκύλο και αν δεχτεί ο ιδιοκτήτης  τον πας μαζι να δείτε το σπίτι. Για να γίνει αυτό όμως καλύτερα να πάρεις το σκύλο νωρίτερα και να διορθώσεις τυχόν προβληματικές συμπεριφορές που μπορεί να έχει αποκτήσει.Φαντάσου, (worst case senario περίπου) ένα ακοινωνικοποιητο πιτ μπουλακι σε κλειστό χώρο, μόλις λείπεις θα σηκώνει τη γειτονιά στο πόδι. 

Δημοσ.

Εγω δεν θα το επαιρνα,οχι τοσο για τη γειτονια ή οτιδηποτε αλλο,αλλα για το ιδιο το σκυλακι,που ξαφνικα θα εγκλωβιστει σε 4 ντουβαρια.

Ειχε φιλος μου ενα υπεροχο πιτμπουλ σε ρετιρε με τεραστια βεραντα,αλλα εκεινο το σκυλι εμαθε απο μωρο σε αυτο το περιβαλλον και ετσι ηταν κατι διαχειρισιμο.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι τα εχω σκεφτει αυτα που μου λες απλα εγω πιστευα πως θα μπορουσα να το εχω σε σπιτι. Επειδη ο σκυλος ειναι κανονικου μεγεθους (σκεφτειτε απλα ενα πιτμπουλ θηλυκο) δεν υπαρχει τροπος να το εχω στο φοιτητικο διαμερισμα? Αναφερω το μεγεθος γιατι οι ιδιοκτητες επιτρεπουν συνηθως μονο μικρα σκυλια που ζουν σε σπιτια...

Δημοσ.

Απορώ με αυτούς τους φιλόζωους που παίρνουν ζώα και τα κλείνουν σε διαμερίσματα και σε μπαλκόνια και τα βγάζουν μια φορά την μέρα για προαυλισμό.

Απορώ επίσης πως δεν σιχαίνονται να γεμίζει ο καναπές ή το κρεβάτι τους με τρίχες και σάλια.
Τέλος απορώ πως δεν λυπούνται τους γείτονες. Κάποιος παίζει να κοιμάται απ την άλλη πλευρά της μεσοτοιχίας που ο σκύλος θα γαυγίζει όποτε του ρθει.

• Like 15
Δημοσ.

Εγω δεν θα το επαιρνα,οχι τοσο για τη γειτονια ή οτιδηποτε αλλο,αλλα για το ιδιο το σκυλακι,που ξαφνικα θα εγκλωβιστει σε 4 ντουβαρια.

Ειχε φιλος μου ενα υπεροχο πιτμπουλ σε ρετιρε με τεραστια βεραντα,αλλα εκεινο το σκυλι εμαθε απο μωρο σε αυτο το περιβαλλον και ετσι ηταν κατι διαχειρισιμο.

Γενικα ναι απο την αυλη-απολυτη ελευθερια  σε 50(?) τετραγωνικα σπιτι με τη μια ουτε εγω θα το επαιρνα. Θελει καποιο χρονο προσαρμογης.

Ναι τα εχω σκεφτει αυτα που μου λες απλα εγω πιστευα πως θα μπορουσα να το εχω σε σπιτι. Επειδη ο σκυλος ειναι κανονικου μεγεθους (σκεφτειτε απλα ενα πιτμπουλ θηλυκο) δεν υπαρχει τροπος να το εχω στο φοιτητικο διαμερισμα? Αναφερω το μεγεθος γιατι οι ιδιοκτητες επιτρεπουν συνηθως μονο μικρα σκυλια που ζουν σε σπιτια...

Δημοσ.

Χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία με σκύλους. Στο διπλανό διαμέρισμα από την θεία μου έχουν ένα θηλυκό pitbull. Κάθε φορά που κάποιος από τον όροφο εκεί ανοίγει την πόρτα του για να μπει ή να φύγει ή όταν καλεί το ασανσέρ ο σκύλος ακούει τα πάντα και έρχεται στην εξώπορτα του άλλου διαμερίσματος και γαβγίζει δυνατά. Αυτό γίνεται 4-5 χρόνια τώρα από τότε που τον έφεραν, ο σκύλος φωνάζει όταν λείπουν οι ιδιοκτήτες, αν βρίσκονται εκεί τα γαβγίσματα είναι περιορισμένα ή βρίσκουν κάποιον τρόπο και τον κάνουν να σταματάει αλλά όταν λείπουν φωνάζει.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει παράπονα από γείτονες από όσο έμαθα, αλλά με βάση το παραπάνω θεωρώ πως θα έχεις θέματα στο διαμέρισμα ειδικά αν μιλάμε για σκύλο που ήταν σε αυλή και έτρεχε. Δεν ξέρω αν η συμπεριφορά που ανέφερα παραπάνω είναι γενικότερη στα σκυλιά ή αποκλειστικά μόνο στην συγκεκριμένη ράτσα σκύλου, αλλά εκτιμώ οτι αν γαβγίζει μέσα στο διαμέρισμα με παρόμοιο τρόπο όπως το άλλο και έχετε κανέναν περίεργο γείτονα, ηλικιωμένο κτλ, θα έχετε πρόβλημα. Για το θέμα της ενοικίασης, σίγουρα κάποιος θα βρεθεί να δεχτεί και σκύλο αλλά αρκετοί δεν θέλουν σκύλο στο σπίτι.

Δημοσ.

Έχω ακούσει δύο φορές από ιδιοκτήτες τη φράση "ο προηγούμενος είχε σκύλο/ κατοικίδια και το σπίτι ήταν σε χάλια κατάσταση όταν έφυγε". Ισχύει κάτι τέτοιο;

Εγώ προσωπικά δεν θα έπαιρνα σκυλί μεγαλύτερο του μικρού, σε διαμέρισμα, από σεβασμό για τους γείτονες. Just my opinion.

Δημοσ.

Έχω ακούσει δύο φορές από ιδιοκτήτες τη φράση "ο προηγούμενος είχε σκύλο/ κατοικίδια και το σπίτι ήταν σε χάλια κατάσταση όταν έφυγε". Ισχύει κάτι τέτοιο;

Εγώ προσωπικά δεν θα έπαιρνα σκυλί μεγαλύτερο του μικρού, σε διαμέρισμα, από σεβασμό για τους γείτονες. Just my opinion.

Προφανως και ισχύει αν ο ιδιοκτητης του σκύλου είναι ανευθυνος.

Δημοσ.

μην το κάνεις. Ένας τέτοιος σκύλος θέλει πολύ εκτόνωση άρα και χρόνο και μέρος για βόλτες. Είναι μεγάλο και δυνατό σκυλί και ένα διαμέρισμα δε θα του φτάνει. Θέλει σωστή εκπαίδευση για να προσαρμοστεί σε μια πόλη με πολλά ερεθίσματα,που θα σου πάρει πολύ χρόνο κι ενεργεια, έχει (όπως κι όλα τα σκυλια) πολλά έξοδα με τροφή/ κτηνιάτρους/ περιποίηση. Κι είναι μια τεράστια δέσμευση για τα επόμενα 10-15 χρόνια.Τώρα μπορεί να είσαι φοιτητής με ελεύθερο χρόνο αλλά τι θα γίνει αν βρεις δουλεια; Κι επιπλέον είναι κρίμα να το φυλακίσεις σε ένα διαμέρισμα. Οι γονείς, που έχουν αυλή, και μάλιστα μεγαλούτσικη, μάζεψαν ένα αδέσποτο μεσαίου μεγέθους, ημίαιμο λυκοσκυλο και θέλει 2 φορές βόλτα τη μέρα για να εκτονώνεται. Η αυλή δεν του φτάνει.

• Like 1
Δημοσ.

Πέραν όλων των παραπάνω πολλοί δεν υπολογίζουν τα έξοδα που έχει ένας σκύλος και κυρίως σε διαμέρισμα όπου συνήθως είναι καθαρός, βγαίνει έξω, αρρωσταινει με διάφορες ασθένειες και σε πολλές περιπτώσεις χρειάζονται χιλιάδες ευρώ σε γιατρούς μετά.

Δημοσ.

Πέραν όλων των παραπάνω πολλοί δεν υπολογίζουν τα έξοδα που έχει ένας σκύλος και κυρίως σε διαμέρισμα όπου συνήθως είναι καθαρός, βγαίνει έξω, αρρωσταινει με διάφορες ασθένειες και σε πολλές περιπτώσεις χρειάζονται χιλιάδες ευρώ σε γιατρούς μετά.

Χιλιάδες ευρώ;

• Like 1
Δημοσ.

Οι σκύλοι δεν φτιάχτηκαν για σπίτια. Οι άνθρωποι δημιουργήσαμε κάποιες ράτσες για το σκοπό αυτό (και ντροπή μας).

Αν δεν έχεις τουλάχιστον αυλή, ξέχασέ το.

Πρακτικά τώρα:

1. Μόνος σου είναι δύσκολο να διατηρήσεις σκύλο γιατί:

• Είτε φοιτητής, είτε εργαζόμενος, θα λείπεις αρκετές ώρες από το σπίτι. Τις ώρες που τελικά θα είσαι σπίτι, μια απλή βόλτα να πας τον σκύλο δεν αρκεί. Αν αποφασίσεις να αφιερώνεις αρκετές ώρες στο σκύλο (που πρέπει) δεν θα έχεις χρόνο για εσένα.
  • Ο σκύλος θέλει εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση ειδικά αν πρόκειται για δυνατές ράτσες όπως τα pitbull. Άρα χρόνο και χρήμα.
  • Ο σκύλος είναι μέλος μιας οικογένειας στην οποία "πατέρας" θα είσαι εσύ. Θα άφηνες το παιδί σου μόνο για να πας στη δουλειά;

2. Όχι σε διαμέρισμα εκτός και αν πρόκειται για μινιατούρα σκύλο βιτρίνας.

• Θα του δημιουργήσεις στρες.
  • Ουσιαστικά επεμβαίνεις στη φύση του ζώου (δεν θα είσαι και ο πρώτος βέβαια).

Βασικά ΜΗΝ πάρεις σκύλο, απλά. ;)

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...