Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η λέξη ιερόδουλη μας λέει κάτι; Και στην Ελλάδα και στην Κύπρο η ιερά πορνεία πήγαινε σύννεφο.

Ναι το ξερω ειδικα στο ναο της Αφροδιτης στην Κορινθο. Απλα το σχολιασα επειδη μου φαινεται αηδιαστικο.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καμια σχέση τα std της αρχαίας εποχής με τα μετέπειτα (βλέπε μεσαίωνα) έως τώρα. (βλέπε HIV / hpv). Βέβαια δεν υπήρχαν και κατάλληλες θεραπείας γιαυτο κάτι σχετικά απλό θέριζε κόσμο.

Το θέμα είναι ότι όλα αυτά συνέβαιναν αιώνες πριν την ανακάλυψη των μικροβίων, οπότε δεν έχουμε πολλές αναφορές συμπτωματολογίας. Οι Αιγύπτιοι είχαν περιγράψει τον έρπητα νομίζω και οι αρχαίοι Έλληνες τη γονόρροια. Αλλά τότε αυτά θα φαινόντουσαν απλώς ως "του στειλε ο Χ θεός αρρώστια".

Αναφορικά για το HIV, όσο γνωρίζω, δεν είχε γίνει ακόμα το άλμα από τα (άλλα) πρωτεύοντα στον άνθρωπο έτσι κι αλλιώς.

• Like 4
Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι όλα αυτά συνέβαιναν αιώνες πριν την ανακάλυψη των μικροβίων, οπότε δεν έχουμε πολλές αναφορές συμπτωματολογίας. Οι Αιγύπτιοι είχαν περιγράψει τον έρπητα νομίζω και οι αρχαίοι Έλληνες τη γονόρροια. Αλλά τότε αυτά θα φαινόντουσαν απλώς ως "του στειλε ο Χ θεός αρρώστια".

Αναφορικά για το HIV, όσο γνωρίζω, δεν είχε γίνει ακόμα το άλμα από τα (άλλα) πρωτεύοντα στον άνθρωπο έτσι κι αλλιώς.

Αν θυμάμαι καλά σε κάτι που είχα διαβάσει υπήρχαν και αρχαίοι Έλληνες οι οποίοι περιέγραφαν τον έρπη. Όσον αφορά το aids νομίζω γύρω στο 1920-1930 χωρίς να είμαι απόλυτος, εμφανίστηκαν κάποια παρακλάδια του hiv αλλά η πρώτη μόλυνση και συνάμα διάγνωση έγινε αργότερα. Όπως και να έχει και τώρα με την (δήθεν )τεχνολογία και πάλι πεθαίνει πολύς κόσμος. Τύφλα να έχει η πενικιλίνη.

Δημοσ.

ειτζ δεν υπηρχε μαλαρια , χλαμυδια και τα σχετικα μια χαρα υπηρχαν

Για την ιστορία: η μαλάρια δεν είναι std.

• Like 2
Δημοσ.

Σύφιλη, Ηπατίτιδα Β, Έρπης, Γονορία, Χλαμύδια μερικά από τα πιο γνωστά, αλλά δεν υπάρχουν 100% έγκυρες αποδείξεις για μερικά από αυτά σχετικά με το πότε ακριβώς ξεκίνησαν και σε ποιόν αρχαίο λαό εμφανίστηκαν για πρώτη φορά. Να αναφέρουμε ότι τότε οι συνθήκες υγιεινής / διαβίωσης δεν ήταν και ότι καλύτερες.

Δημοσ.

Σύφιλη, Ηπατίτιδα Β, Έρπης, Γονορία, Χλαμύδια μερικά από τα πιο γνωστά, αλλά δεν υπάρχουν 100% έγκυρες αποδείξεις για μερικά από αυτά σχετικά με το πότε ακριβώς ξεκίνησαν και σε ποιόν αρχαίο λαό εμφανίστηκαν για πρώτη φορά. Να αναφέρουμε ότι τότε οι συνθήκες υγιεινής / διαβίωσης δεν ήταν και ότι καλύτερες.

Όσον αφορά το τελευταίο κομμάτι οι Έλληνες ήταν καθαροί νομίζω. Ήταν οι πρώτοι που είχαν ντουζιέρες. Οι Ρωμαίοι ναι μεν πλένονταν αλλά σε λουτρά με συνήθως στάσιμο νερό. Αλλά θα μου πεις αν πήγαιναν σε φτηνές πόρνες ποιος ξέρει.

Τώρα σε άλλους πολιτισμούς δεν ξέρω. Στον Μεσαίωνα πάντως βρωμούσε ο τόπος οπότε ούτε να σκέφτομαι δεν θέλω τι κολλούσαν xD

Δημοσ.

Όσον αφορά το τελευταίο κομμάτι οι Έλληνες ήταν καθαροί νομίζω. Ήταν οι πρώτοι που είχαν ντουζιέρες. Οι Ρωμαίοι ναι μεν πλένονταν αλλά σε λουτρά με συνήθως στάσιμο νερό. Αλλά θα μου πεις αν πήγαιναν σε φτηνές πόρνες ποιος ξέρει.

Τώρα σε άλλους πολιτισμούς δεν ξέρω. Στον Μεσαίωνα πάντως βρωμούσε ο τόπος οπότε ούτε να σκέφτομαι δεν θέλω τι κολλούσαν xD

Για κάποιο λόγο σκέφτηκα το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο. :P

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θα έλεγα ότι είναι το ίδιο. Την δαιμονοποίηση της συνουσίας την έφερε ο χριστιανισμός που κουβαλάει τα κόμπλεξ των μονοθεϊστικών θρησκειών (όπως και κάθε μονοθεϊστική θρησκεία).

Αυτό που μπορεί να φανεί πάντως, είναι το πόσο κακό έχουν κάνει οι μονοθεϊστικές θρησκείες στην σεξουαλική ζωή των ανθρώπων.

Οι τέσσερις μονοθεϊστικές θρησκείες (δεν υπάρχουν άλλες), έχουν τις ίδιες ρίζες, και σε μερικές περιπτώσεις δόγματα. Και αναφέρομαι σε Ζωροαστρισμό, Ιουδαϊσμό, Χριστιανισμό και Ισλάμ, με την σειρά που εμφανίστηκαν στην Ιστορία. Ο μόνη μη δογματική από τις τρεις είναι ο Ιουδαϊσμός, ενώ οι δύο τελευταίες έχουν πάρει αυτούσιο τον δογματισμό του Ζωροαστρισμού.

---------------------------------------------------------------------------------------

Όσον αφορά το θέμα, ας μην μπλέκουμε την στενόμυαλη κουλτούρα που έχουμε σήμερα, με τους αρχαίους. Άλλες οι κουλτούρες οι δικές τους, άλλη η σημερινή επιβάλουσσα.

π.χ. ήταν αδιανόητο για τους Ρωμαίους να κάνουν έρωτα με την γυναίκα τους. Αυτό γινόταν μόνο για λόγους τεκνοποίησης. Για τις ανάγκες τους είτε είχαν μετρέσα είτε πήγαιναν στα πολυτελή πορνεία της εποχής. Παρόμοιο το φαινόμενο και στην Ελλάδα από τον 10ο αιώνα.

Η αποτρίχωση των γυναικών ήταν επιβεβλημένη πολιτιστικά στην Αρχαία Ελλάδα, ακόμα και σε μεγάλες ηλικίες.

Για να δείτε πόσο διαφορετικοί ήταν οι αρχαίοι, τραβάτε φάτε σκύλους και γαϊδάρους.... Ο Ιπποκράτης, το συνιστά και ιδίως το ψητό κουτάβι, για όσους έχουν πρόβλημα με το στομάχι τους, ενώ ο ελεύθερης βοσκής γάιδαρος ήταν έδεσμα.

Και δεν ξεκινάω το θέμα της ομοφυλοφιλίας στην Αρχαία Ελλάδα....

Οπότε μην βάζετε στην σημερινή λογική τους αρχαίους και αν θέλετε να μάθετε για αυτούς, μην διαβάζετε την Ιστορία του Παπαρηγόπουλου.

• Like 2
Δημοσ.

Οι τέσσερις μονοθεϊστικές θρησκείες (δεν υπάρχουν άλλες), έχουν τις ίδιες ρίζες, και σε μερικές περιπτώσεις δόγματα. Και αναφέρομαι σε Ζωροαστρισμό, Ιουδαϊσμό, Χριστιανισμό και Ισλάμ, με την σειρά που εμφανίστηκαν στην Ιστορία. 

Κάνεις λάθος. Είναι περισσότερες. Π.χ., Sikhism. 

Αλλά αυτό είναι εντελώς εκτός θέματος. 

Δημοσ.
Η αποτρίχωση των γυναικών ήταν επιβεβλημένη πολιτιστικά στην Αρχαία Ελλάδα, ακόμα και σε μεγάλες ηλικίες.

Και παράνομη για τις δούλες.

Κατά τα άλλα και σήμερα (πάλι) επιβεβλημένο είναι κοινωνικά.

• Like 2
Δημοσ.

Βρήκα αυτό που λέει για την σεξουαλικότητα στην αρχαία Ρώμη αλλά δεν λέει πηγές για εξακρίβωση. http://www.roman-empire.net/society/soc-household.html Λέει πως το σεξ δεν δημιουργούσε κάποιο ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ των ανθρώπων ενώ το να μοιράζεσαι φαγητό μαζί τους δημιουργούσε.

Και στην θρησκεία τους ακόμα είχε σηματικό ρόλο το σεξ και δεν το κατέκριναν.

Μου φαίνεται καλύτερα να είχαμε παγανισμό ακόμα :P 

• Like 3
Δημοσ.

Λέει πως το σεξ δεν δημιουργούσε κάποιο ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ των ανθρώπων ενώ το να μοιράζεσαι φαγητό μαζί τους δημιουργούσε.

Μου φαίνεται καλύτερα να είχαμε παγανισμό ακόμα :P

φυσιολογικότατο.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ξέρω κατά πόσο έγκυρο είναι το σάιτ αλλά στην αρχαία Ελλάδα γινόταν το έλα να δεις από όργια. :P

Γυναικες συμμετειχαν καθολου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...