Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 ΌΧΙ Corsair άν δεν στάξεις 100+ για rmx με 10 χρόνια εγγύηση. Στα ίδια λεφτά παίρνεις και gold άλλης εταιρίας απο άλλο μαγαζί. Παρόλαυτα αφού το στάμπαρες πάρ΄το, σου δίνει πέντε χρονάκια οπότε είσαι καλυμμένος. Για την κάρτα σε ρώτησα διότι ακόμα και μεγάλης κατανάλωσης να είναι κάνεις τη δουλειά σου και με λιγότερα watt. Ρώτα εδώ για πιθανές απορίες http://www.insomnia.gr/topic/487346-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-desktop%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%82/
warewolf Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Εχω μια motherboard asus p6t deluxe v2, cpu I7 920 (oc 3.8 Ghz) και 6 GB μνημες (2χ3) ocz3x1600lv2g. OCZ3X1600LV2G: OCZ 6GB (3x2GB) DDR3 1600MHz Triple Channel Memory Kit for i7 Motherboards CL8 1.65VJEDEC #3 533Mhz 7-7-7-16 tRC 27 (1.5V)JEDEC #4 609Mhz 8-8-8-19 tRC 31 (1.5V)XMP-1600 800Mhz 8-8-8-24 tRC 36 (1.65V)XMP-1600 800MHz 9-9-9-27 tRC 41 (1.65V) Θελω να προσθεσω αλλα 6 GB μνημης και να τα κανω 12 συνολικα. Οι ιδιες μνημες δεν υπαρχουν πια. Τι πρεπει να αγορασω ωστε να ταιριαξουν παλιες και νεες μνημες. ? Με το overclocking της cpu στα 3.8 gz οι μνημες βλεπω οτι δουλευουν στα 1523Mhz αν θυμαμαι καλα. (πληροφοριακα) Η αναβαθμιση απο τα 6 στα 12 θελω να γινει μιας και προσθεσα εναν SSD evo 850 και φοβουμενος μηπως τερματιζει η μνημη που εχω τωρα και χρησιμοποιειται εικονικη κλπ Θελω κατι σχετικα προσιτο, στο ιδιο επιπεδο με τις ηδη παλιες που εχω. Ουτε noname μνημες, ουτε state of the art. Δεν ξερω αν ειναι σωστο να παρω π.χ. μονο αλλο ενα dim 2gb μνημης και να τα κανω απλα 8gb συνολο ή δεν κανει λογω triple channel Μνημων. (δεν το κατεχω) για αυτο και ανεφερα αλλα 6gb επιπλεον.
Lolarikos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 http://www.e-shop.gr/psu-corsair-rmx-series-rm650x-650w-80-plus-gold-certified-fully-modular-p-PER.643192 Αυτό τί μου προσφέρει σε σχέση με το Cooler Master που παρέθεσα; Fully Modular και 7 αντί για 5 χρόνια; Δεν νομίζω να αξίζει τα +30 ευρώ. Ψάχνουμε Semi Modular 650W περίπου. Οι πιστοποιήσεις τί είναι; Gold Που λες είναι τα καλύτερα; Για κάρτα γραφικών ας υποθέσουμε AMD Radeon R9.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 http://www.e-shop.gr/psu-corsair-rmx-series-rm650x-650w-80-plus-gold-certified-fully-modular-p-PER.643192 Αυτό τί μου προσφέρει σε σχέση με το Cooler Master που παρέθεσα; Fully Modular και 7 αντί για 5 χρόνια; Δεν νομίζω να αξίζει τα +30 ευρώ. Ψάχνουμε Semi Modular 650W περίπου. Οι πιστοποιήσεις τί είναι; Gold Που λες είναι τα καλύτερα; Για κάρτα γραφικών ας υποθέσουμε AMD Radeon R9. Δέκα χρόνια εγγύηση έχει, όχι εφτά άσε τι γράφουν. Είναι Gold και modular. Δεν χρειάζεται όπως σου είπα, θα πάρεις φθηνότερο γιατί έχεις να πληρώσεις και gpu. R9 τι; 380x για το πολύ max σε κόβω. Σου είπα και με 550άρι καλυμμένος θα είσαι και με 500άρι το ίδιο. Άν θέλεις 650 ντέ και καλά πάρε αυτό που σου γυάλισε. Εχω μια motherboard asus p6t deluxe v2, cpu I7 920 (oc 3.8 Ghz) και 6 GB μνημες (2χ3) ocz3x1600lv2g. OCZ3X1600LV2G: OCZ 6GB (3x2GB) DDR3 1600MHz Triple Channel Memory Kit for i7 Motherboards CL8 1.65V JEDEC #3 533Mhz 7-7-7-16 tRC 27 (1.5V) JEDEC #4 609Mhz 8-8-8-19 tRC 31 (1.5V) XMP-1600 800Mhz 8-8-8-24 tRC 36 (1.65V) XMP-1600 800MHz 9-9-9-27 tRC 41 (1.65V) Θελω να προσθεσω αλλα 6 GB μνημης και να τα κανω 12 συνολικα. Οι ιδιες μνημες δεν υπαρχουν πια. Τι πρεπει να αγορασω ωστε να ταιριαξουν παλιες και νεες μνημες. ? Με το overclocking της cpu στα 3.8 gz οι μνημες βλεπω οτι δουλευουν στα 1523Mhz αν θυμαμαι καλα. (πληροφοριακα) Η αναβαθμιση απο τα 6 στα 12 θελω να γινει μιας και προσθεσα εναν SSD evo 850 και φοβουμενος μηπως τερματιζει η μνημη που εχω τωρα και χρησιμοποιειται εικονικη κλπ Θελω κατι σχετικα προσιτο, στο ιδιο επιπεδο με τις ηδη παλιες που εχω. Ουτε noname μνημες, ουτε state of the art. Δεν ξερω αν ειναι σωστο να παρω π.χ. μονο αλλο ενα dim 2gb μνημης και να τα κανω απλα 8gb συνολο ή δεν κανει λογω triple channel Μνημων. (δεν το κατεχω) για αυτο και ανεφερα αλλα 6gb επιπλεον. φίλε μου είσαι offtopic άνοιξε νέο θέμα και θα έχεις βοήθεια
Lolarikos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Το θεριό σιγά σιγά ανίσταται: Τροφοδοτικό μας έμεινε και άλλα δύο RAM DIMMάκια 4GB 1600MHz από Χονγκ-Κονγκ. Δεν ξέρω βέβαια αν έχω κάνει πατάτα, γιατί αυτές οι RAM δεν έχουν αλουμίνιο και καλά για ψύξη. Αλλά παλαιότερα δεν είχε καμία RAM τέτοιο πράγμα. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι μάλλον δεν πρέπει να θερμαίνονται και τόσο πολύ. Θα γράψω και στο αντίστοιχο Thread για επιλογή τροφοδοτικού, αλλά αναζητάμε Gold Fully ή Semi Modular με braid σε κάθε καλωδιάκι ξεχωριστά και όχι όλα μαζί γιατί δεν θέλω να φουσκώνει η δεξιά πλευρά του κουτιού. Όσον αφορά την κάρτα γραφικών νομίζω έκανα καλή επιλογή. Το στήριγμα του κουτιού για να μην γέρνει η κάρτα το έχω βγάλει γιατί δεν έμπαινε η Raijintek. Αλλά και πάλι δεν γέρνει καθόλου, είναι πολύ σταθερή. Και κάποιος να μου πει τί είναι επιτέλους το PWR Fan Header της μητρικής. Εκτός από CPU και SYS, έχει και το PWR. Οι ανεμιστήρες Raijintek της ψύκτρας είναι και οι δύο στο CPU, o exhaust πίσω είναι SYS1 και οι δύο μπροστινοί είναι στον FAN Controller του κουτιού. SYS2 και PWR κενά. Απλά γεννάται το ερώτημα τί είναι το PWR. Θα μου πειτε υπάρχει το google, αλλά βαριέμαι. Πρέπει να πάω πάνω στο URL και να πληκτρολογήσω www.google.gr. Βασανιστήριο.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2016 to pwr είναι για ανεμιστήρα τροφοδοτικού μην σε απασχολεί, sys fan και cha fan είναι για τους ανεμιστήρες του κουτιού. Εγώ θα έβαζα έναν μπροστά και τον πίσω στο controller και ο μπροστά που μένει στο sysfan να ψύχει τους δίσκους. Για τις ram αφού τις πήρες χωρίς ψύκτρα δεν πειράζει εφόσον έχεις καλό airflow ούτε αυτό να σε απασχολεί. Semi bronze https://www.skroutz.gr/s/3048825/Thermaltake-Smart-SE-630W.html Full gold https://www.skroutz.gr/s/7593481/Corsair-RMx-Series-550W.html https://www.skroutz.gr/s/7640063/EVGA-SuperNOVA-550-G2.html Πολύ όμορφο το έκανες μπράβο σου.
Lolarikos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Το θηρίο δυστυχώς κοιμήθηκε. Δεν μπουτάρει, ούτε beep code δίνει. Λίγη βοήθεια παρακαλώ. Δεν έχω δηλαδή Display. Αυτό εννοώ. Το έχω συνδέσει με την τηλεόραση μέσω HDMI. First boot και τίποτα. δυστυχώς. Ούτε φωτάκια στο PS/2 Keyboard. Κάποιος τεχνικός να προτείνει καμία λύση. Επειδή το HDMI της κάρτας γραφικών μεταφέρει και ηχο και δεν ακούω τίποτα, για αυτό λέω ότι δεν έχω error codes. Να συνδέσω το Mobo με τα ηχεία με καλώδιο ήχου μπας και ακούσω τίποτα;
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 http://www.insomnia.gr/topic/616880-καμμενος-επεξεργαστης-ή-κατι-αλλο/?p=55032261 οσο για δοκιμες -> δοκιμαζεις ο,τι (αλλο) hardware εχεις: μονιτορ, vga, ram, κ.λπ.
Lolarikos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Και με καλώδιο ήχου κανένα Error Code. https://vid.me/aBtX Μήπως είναι θέμα RAM; Δεν έχω άλλες RAM να δοκιμάσω. Να βγάλω την μία από τις δύο μήπως έχει χαλάσει; Αλλά πότε πρόλαβε; Όλα καινούρια είναι... Υπάρχει περίπτωση να μην είναι συμβατή η RAM με το Motherboard; Είναι 4GB 1600MHz Kingston. Από Hong-Kong. Στην παλιά μητρική αν θυμάστε στις προηγούμενες σελίδες δούλευαν κανονικά; Η τηλεόραση μήπως δεν αναγνωρίζει το σήμα που βγαίναι από την GTX 960; Θα δοκίμαζα με VGA. Δυστυχώς όμως δεν έχω. Μόνο DVI, και η τηλεόραση δεν έχει DVI. Οκ, επειδή δεν βλέπω βοήθεια εκτός από τον TheDevilMayCare θα δοκιμάσω να βγάλω την μία RAM, και να δοκιμάσω με την άλλη. Αν της βγάλω και τις δύο τί πρέπει να γίνει; Και με την μία RAM. Δεν ανοιγει. Να αναφέρω ότι δεν έχει φορμαριστεί ο SSD από το προηγούμενο Build. Μήπως αυτό δημιουργεί το πρόβλημα; Χωρίς SSD και χωρίς σκληρό, πάλι αποτυχημένη η προσπάθεια.
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δοκιμαζεις μια-μια τις ram σε ολα τα slot, κατοπιν clear cmos
Lolarikos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Σύνδεση της τηλεόρασης με τον υπολογιστή μέσω καλωδίου VGA, αποτυχημένη προσπάθεια. Clear CMOS σε κανούρια μητρική; Τα Slots τί σχέση έχουν; Τις RAM τις δοκίμασα σε τυχαία Slots και τίποτα.
SpirosZ68 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Clear CMOS σε κανούρια μητρική; Τα Slots τί σχέση έχουν; Τις RAM τις δοκίμασα σε τυχαία Slots και τίποτα. Ασε τις ερωτησεις-δυσπιστιες και κανε αυτο που σου λενε. Οχι σε τυχαια σλοτς αλλα σε ολα και ενα ενα. Αφου κανεις πρωτα Clear CMOS. 1
Lolarikos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Είχα βγάλει πριν εξάλλου την μπαταρία, οπότε έγινε το Reset. Αν κάνω αυτό που λες θα πρέπει να κλείσω άλλες 8 φορές το μηχάνημα από το κουμπί. Μην το καταστρέψουμε. Να δοκιμάσουμε κάποια πιο ρεαλιστική λύση, χωρίς να θέλω να σε αμφισβητήσω. Clear CMOS έκανα πριν, έβγαλα την μπαταρία για να την μετρήσω και σε ένα πεντάλεπτο την ξαναέβαλα, η προσπάθεια απέτυχε. Τα Beep Codes τα ακούω από τα ηχεία μου ή από το ηχειάκι που συνδέεται κοντά στα Front Panel Connectors. Το ηχειάκι δεν το έχω συνδέσει. Εδώ στο Tomshardware έχει έναν ωραίο οδηγό, αλλά τα έχω κάνει όλα εκτός από δύο: http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-1893016/post-system-boot-video-output-troubleshooting-checklist.html Τα δύο που δεν έχω κάνει είναι ότι δεν έχω βάλει το ηχειάκι στην μητρική και δεν φόραγα Antistatic λουράκι στον καρπό όταν έκανα το Build. Έλεος αν χάλασε για αυτόν τον λόγο κάποιο από τα Parts.
Lolarikos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Οκ πάω να το συνδέσω τώρα. Ελπίζω να κάνει κανένα Beep Code γιατί χάλασα κοντά στα 500 ευρώ και είναι κρίμα να μην μπορώ να το χαρώ τώρα. Κανένα Beep Code ούτε από το ηχειάκι. Θα φέρω ένα Monitor από το άλλο σπίτι να δοκιμάσω και με αυτό. Μετά θα πω ενός φίλου να που δανείσει μία οχτάρα HyperX να δοκιμάσω με αυτήν. Άλλες ιδέες δεν έχω προς το παρόν. Δοκιμή με LG Monitor, αποτυχημένη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα