Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συγνώμη ρε παιδιά,

Και όλες αυτες οι αμέτρητες αγγελίες για δουλειά χωρίς πτυχίο πανεπ. ψέματα είναι; 

Γρήγορο παράδειγμα: http://www.indeed.co.uk/cmp/Triforce-Recruitment/jobs/Network-Engineer-40152afc9827edb9?sjdu=QwrRXKrqZ3CNX5W-O9jEvWzWdmO30KOcTybi2mZL6oLikD6RwhoDvQRfueL7vWRkIlzjU2Bl5Ko_yRD0WpVqkA

1) Αγγελία από γραφείο recruitment για Αγγλική εταιρία. Θα φας πόρτα με το 0 experience που έχεις, συν ότι δεν έχεις previous UK working experience, που αυτομάτως θα σε αποκλείσει (μάλλον δεν έχεις ιδεά για τον ανταγωνισμό στην Αγγλία).

2) Η συγκεκριμένη θέση για αυτά που ζητάει πληρώνει λίγα αν ήταν στο Λονδίνο. Στην προκειμένη θα τους έριχνα εγώ πόρτα (όπως κι έχω ρίξει κι έχω φάει αντίστοιχα από recruitment agencies).

Βλέπω πώς αναφέρει Stevenage, οπότε είναι πιο βατός σαν μισθός για εκεί και παλι όμως ζητάει πολλά για έναν Junior στα 25K.

3) Ανάλογα το τί ζητάς είναι και το τί σου προσφέρουν. Οι recruiters και οι μεσίτες στην Αγγλία είναι από τις χειρότερες φάρες. Δυστυχώς υποκινούν τα πάντα, οπότε η μαγκιά είναι να τους εκμεταλλευτείς εσύ προς όφελός σου και όχι αυτοί εσένα.

Χαρακτηριστικό και αστείο παράδειγμα το οποίο θα έχω να θυμάμαι και γελάω ήταν τώρα το Δεκέμβρη που με είχε ψήσει ένας recruiter να φύγω από εκεί που είμαι για να πάω αλλού καλύτερα που πρότεινε αυτός και το παρουσίαζε τη μέρα με τη νύχτα. Ήμουν κι εγώ ενοχλημένος με κάποιες καταστάσεις, οπότε είπα το ναι και υπέγραψα μετά από 2 επιτυχείς συνέντευξεις με μια άλλη εταιρία.

Στο δια ταύτα από τους καινούριους δεν έμεινα ευχαριστημένος καθόλου (κι ας πλήρωναν παραπάνω από όσα ήδη έπαιρνα) και τελικά κατέληξα ένα μήνα μετά με τον παλιό μου εργοδότη σε συμφωνία με πολύ καλύτερους όρους, αύξηση και νέο συμβόλαιο με νέο job title ως Senior Engineer πλέον. Δε με χάλασε, ο recruiter όμως έβγαλε αφρούς. Ας πρόσεχε κι ας ήταν ειλικρινής...

Just saying...

Οπότε μή θαμπώνεσαι από το τί βλέπεις, δες τί μπορείς να κάνεις για να είσαι ανταγωνιστικός με την έννοια του να ξεχωρίζεις για τα όσα έχεις πετύχει, όχι για τις πόσες πιστοποιήσεις έχεις πάρει μόνο. Η αγορά είναι περίεργη και απρόβλεπτη, όμως για να ξεχωρίσεις και αν προχωρήσεις πρέπει να έχεις το σωστό person specification, όχι μόνο να πληρείς το job specification. Πρέπει τα skills Που έχεις αποκτήσει να είναι μεταφέρσιμα.

Και ειδικά στο Λονδίνο Professional Qualifications έχουν όλοι, Ινδοί, Πακιστανοί, Αφρικανοί, ΟΛΟΙ. Δες πώς θα ξεχωρίσεις από το σορρο, γιατί για σορρό μιλάμε, υπάρχει πολύς ανταγωνισμός, αλλά υπάρχει και πολύ σαβούρα και δυστυχώς ο κάθε recruiter δεν αφιερώνει πάνω από 1 λεπτό (και πολύ λέω) για το CV του καθενός, οπότε πρέπει να τραβήξεις την προσοχή του με το ποιός είσαι, όχι μόνο με το τί υποστηρίζεις ότι ξέρεις.

Συμβουλή να μή προδικάζεις και να μην είσαι απόλυτος σνομπάροντας κι αποκλείοντας λύσεις που στην ηλικία σου είναι κλειδιά για το μέλλον σου όπου και να βρεθείς.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό πάντα το είχα απορία. Από την στιγμή που ζητάνε Junior πως ακριβώς περιμένουν να έχω κάποια προϋπηρεσία; 

Γενικά πως αποκτώ προϋπηρεσία από την στιγμή που οι περισσότερες θέσεις ζητάνε προϋπηρεσία;

Πάντως κατάλαβα τι θες να πεις.

Δημοσ.

Tο πιο απλο παραδειγμα θα σου δωσω.

Υπαλληλος σε τεραστια εταιρεια τηλεποικοινωνιων... στην ιδια θεση ειναι 20 ατομα.

Απο αυτους, ο μεγαλυτερος μισθος, παει σε αυτον που εχει masters degree, μεταπτυχιακο δλδ, μετα στο bachelor και μετα οι υπολοιποι...μερικοι εχουν certifications και περισσοτερη εμπειρια αλλα παιρνουν λιγοτερα....

Δεν ειναι ο κανονας, αλλα θα το βρεις μπροστα σου ουκ ολιγες φορες.

Στην ελλαδα πλεον υπαρχουν ατομα με 2 μεταπτυχιακα και 3 διδακτορικα...\

Δεν θα εχεις καμια ελπιδα απεναντι τους ...

• Like 1
Δημοσ.

Tο πιο απλο παραδειγμα θα σου δωσω.

Υπαλληλος σε τεραστια εταιρεια τηλεποικοινωνιων... στην ιδια θεση ειναι 20 ατομα.

Απο αυτους, ο μεγαλυτερος μισθος, παει σε αυτον που εχει masters degree, μεταπτυχιακο δλδ, μετα στο bachelor και μετα οι υπολοιποι...μερικοι εχουν certifications και περισσοτερη εμπειρια αλλα παιρνουν λιγοτερα....

Δεν ειναι ο κανονας, αλλα θα το βρεις μπροστα σου ουκ ολιγες φορες.

Στην ελλαδα πλεον υπαρχουν ατομα με 2 μεταπτυχιακα και 3 διδακτορικα...\

Δεν θα εχεις καμια ελπιδα απεναντι τους ...

Στην Ελλάδα θεωρώ ότι ακόμη υπάρχει αρκετός μορφωμένος ικανός κόσμος και με διάθεση να προσφέρει.

Δυστυχώς οι περισσότεροι με 2 και 3 πτυχία, αναγκάζονται να δουλέψουν σε goodys και σε καφετέριες και χαραμίζονται. Δεν είναι ότι το πτυχίο τους δεν έχει αξία. Είναι γιατί το ίδιο το σύστημα είναι σάπιο. Δε φταίνε οι άνθρωποι, δε φταίνε οι γνώσεις τους. Αντιθέτως βλέπω κάτι κεφτέδες με επίπεδο και παιδεία χαμηλότερη από οικοδόμου ή λιμενεργάτη, να βρίσκονται σε ανώτερες θέσεις που δε τους αρμόζουν και φυσικά δε μιλάω για το δημόσιο μόνο τομέα, αλλά κυρίως πλέον και για τον ιδιωτικό.

Γιατί πολύ απλά έχουν ισοπεδωθεί όλα λόγω κάποιων εκτρωμάτων και κεφαλαίων που αποφασίζουν σε δημόσιο και ιδιωτικο τομέα για τους πολλούς (ας μη συνεχίσω άλλο γιατί θα το ανάγουμε σε άλλου είδους συζήτηση και δε θέλω).

• Like 1
Δημοσ.

Όλα χρειάζονται , δυστυχώς. Και λέω δυστυχώς γιατί δεν τελειώνει ποτέ το διάβασμα, την Παρασκευή ξεκινάω τα renew στο MCSE. Προσωπικά δεν έχω degree , δεν νιώθω πως υστερώ σε κάτι αλλά ίσως (ΙΣΩΣ) να είχα κάποια άλλη εξέλιξη , καλύτερη.  Αν μπορείς να πάρεις degree πήγαινε και παράλληλα διάβασε και για τα certs. Με το που φτάσεις κάπου, πιάσε δουλειά , οποιαδήποτε στο αντικείμενο για να αποκτήσεις και την εμπειρία. Μετά βλέπεις .

Δημοσ.

Ρε παιδιά μη βγάζετε ο καθένας τον εγωισμό του και δώστε στο παιδί χρήσιμες συμβουλές.

Είμαι σίγουρος οτι όσοι αντιτίθεστε είστε κάτοχοι πτυχίου. Ψυχραιμία λοιπόν.Δεν θελησε το παιδί να απαξιώσει κανένα πανεπιστήμιο. Τη γνώμη του είπε και οφείλετε να τη σεβαστείτε.

Για να πω κι εγω τη γνωμη μου:

Στον ιδιωτικό τομέα σε μεγάλες εταιρείες (πχ ΟΤΕ) ζητάνε πολλές φορές ως απαραίτητη προυπόθεση πτυχίο πανεπιστημίου και λαμβάνουν ως προσθετο προσόν κάποια πιστοποίηση τύπου CCNA  κτλ.

Αν βέβαια δεν έχεις το πρυχίο τζάμπα η πιστοποίηση. Σε μικτρότερες εταιρείες ακόμα και η πιστοποίηση μπορεί να μην παίξει σημαντικό ρόλο καθώς θα κοιτάξουν την εμπειρία που είναι ίσως το σημαντικότερα απο τα τρία.

Στη συνέντευξη αν μπορέσεις να τους πείσεις και δείξεις αυτοπεποίθηση οτι γνωρίζεις το αντικείμενο και μπορείς να κάνεις τη δουλειά σχεδόν έχεις προσληφθεί.

Να ξέρεις οτι  μετράει για το δημόσιο τα γραπτά προσόντα σου και στον ιδιωτικό τομέα με σειρά προτεραιότητας: 1. εμπειρία, 2 πτυχία 3. πιστοποιήσεις.

Αν σκοπεύεις να γίνεις guru στα δίκτυα ακόμα και CCNA να μην πάρεις θα βρεις δουλειά σε μια μικρομεσαία εταιρεία αφού αυτό που θα σε κάνει περιζήτητο είναι η ΓΝΩΣΗ την οποία σε κανένα πανεπιστήμιο δεν θα αποκτήσεις αν δεν ασχοληθείς ο ίδιος.

Δημοσ.

Ρε παιδιά μη βγάζετε ο καθένας τον εγωισμό του και δώστε στο παιδί χρήσιμες συμβουλές.

Είμαι σίγουρος οτι όσοι αντιτίθεστε είστε κάτοχοι πτυχίου. Ψυχραιμία λοιπόν.Δεν θελησε το παιδί να απαξιώσει κανένα πανεπιστήμιο. Τη γνώμη του είπε και οφείλετε να τη σεβαστείτε.

Στον ιδιωτικό τομέα σε μεγάλες εταιρείες (πχ ΟΤΕ) ζητάνε πολλές φορές ως απαραίτητη προυπόθεση πτυχίο πανεπιστημίου και λαμβάνουν ως προσθετο προσόν κάποια πιστοποίηση τύπου CCNA  κτλ.

Αν βέβαια δεν έχεις το πρυχίο τζάμπα η πιστοποίηση. Σε μικτρότερες εταιρείες ακόμα και η πιστοποίηση μπορεί να μην παίξει σημαντικό ρόλο καθώς θα κοιτάξουν την εμπειρία που είναι ίσως το σημαντικότερα απο τα τρία.

Στη συνέντευξη αν μπορέσεις να τους πείσεις και δείξεις αυτοπεποίθηση οτι γνωρίζεις το αντικείμενο και μπορείς να κάνεις τη δουλειά σχεδόν έχεις προσληφθεί.

Να ξέρεις οτι  μετράει για το δημόσιο τα γραπτά προσόντα σου και στον ιδιωτικό τομέα με σειρά προτεραιότητας: 1. εμπειρία, 2 πτυχία 3. πιστοποιήσεις.

Αν σκοπεύεις να γίνεις guru στα δίκτυα ακόμα και CCNA να μην πάρεις θα βρεις δουλειά σε μια μικρομεσαία εταιρεία αφού αυτό που θα σε κάνει περιζήτητο είναι η ΓΝΩΣΗ την οποία σε κανένα πανεπιστήμιο δεν θα αποκτήσεις αν δεν ασχοληθείς ο ίδιος.

Ε αφού το λες εσύ έτσι θα είναι? Φιλαράκια?

Δημοσ.

Δυστυχώς στην Ελλάδα ο όρος "γνωριμίες" παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην σταδιοδρομία με ή χωρίς πτυχίο.

Μπορεί κάποιος να έχει τις γνώσεις αλλά όχι τα πτυχία και κάποιος άλλος το αντίθετο... όμως επειδή είμαστε έθνος που κρατά καλά στις σχέσεις και τις κοινωνικές συναναστροφές του καθενός (και πολιτικού επιπέδου) μόνο τότε θα μπορέσεις να εκλάβεις την εκτίμηση που αναζητάς... στην δουλεία σου και την προσπάθεια σου.

Οπότε : ή παίρνεις ενα πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό και πορεύεσαι με αυτά στην εγχώρια αγορά εαν δεν έχεις τις άκρες και τις γνωριμίες... ή επιδιώκεις στην αυτόβουλη γνώση σου και στις κοινωνικές σου σχέσεις.

Εαν έχεις πτυχίο μπορείς να πορευθείς και προς τα έξω... αυτό είναι διπλό όφελος.

Δημοσ.

Ε αφού το λες εσύ έτσι θα είναι? Φιλαράκια?

Αν είναι να γράψεις κάτι γράψε κάτι με νόημα.

Αν διαφωνείς πρέπει να γράψεις με επιχειρήματα το λόγο.

Οτι δεν σου αρέσει μπορείς να το αγνοείς και όχι να γράφεις ασυναρτησίες.

Δημοσ.

Ξέρεις αν το ίδιο ισχύει και στο εξωτερικό;

Είμαι σίγουρος ότι αν φτάσω μέχρι την συνέντευξη θα την πάρω την θέση. Γιατί θα μπορέσω να τους εξηγήσω ότι μου αρέσει αυτό που κάνω.

Το θέμα είναι αν θα μπει κανείς στον κόπο να με καλέσει χωρίς πτυχίο πανεπιστημίου;

Μόνο για εξωτερικό ενδιαφέρομαι.

Δημοσ.

Ξέρεις αν το ίδιο ισχύει και στο εξωτερικό;

Είμαι σίγουρος ότι αν φτάσω μέχρι την συνέντευξη θα την πάρω την θέση. Γιατί θα μπορέσω να τους εξηγήσω ότι μου αρέσει αυτό που κάνω.

Το θέμα είναι αν θα μπει κανείς στον κόπο να με καλέσει χωρίς πτυχίο πανεπιστημίου;

Μόνο για εξωτερικό ενδιαφέρομαι.

Δεν έχω προσωπική πείρα. Απο ότι έχω ακούσει απο φίλους που έχουν εργαστεί στο εξωτερικό ισχύει περίπου ότι και εδω αλλα υπάρχει περισσότερη αξιοκρατία.

Αυτό σημαίνει οτι θα μετρήσουν τα πάντα απο πτυχία μέχρι γνώσεις και θα επιλεγεί ο καλύτερος.

Αν στοχεύεις σε μικρότερη εταιρεία δεν θα μετρησει και τόσο το πτυχίο. Όπως καταλαβαίνεις όμως όταν είσαι στην αγορά εργασίας δίνεις μια μάχη και θα νικήσει όποιος έχει τα περισσότερα όπλα...

Δημοσ.

Η απάντηση του παιδιού έρχεται να σε διαψεύσει, ποστ #5: 

1)Δεν σνομπάρω τα Ελληνικά πανεπιστήμια. Η αλήθεια είναι αυτή. Είναι άχρηστα, δεν σου προσφέρουν τίποτα και το πτυχίο είναι χαρτί τουαλέτας.

Τη διαβάζουμε τη γνώμη ναι, να τη σεβόμαστε δεν είναι απαραίτητο κυρίως με τον τρόπο που είναι διατυπωμένη. Η γνώμη πάντα έχει τη βαρύτητα που έχει και το άτομο που τη φέρει, δεν μπορείς να κρίνεις έτσι ένα θεσμό από τη στιγμή που δεν είσαι καν ηλικιακά σε θέση να το κάνεις. 

Αν είναι να γράψεις κάτι γράψε κάτι με νόημα.

Αν διαφωνείς πρέπει να γράψεις με επιχειρήματα το λόγο.

Οτι δεν σου αρέσει μπορείς να το αγνοείς και όχι να γράφεις ασυναρτησίες.

Ο φίλος εννοεί φαντάζομαι ότι χωρίς πιστοποιήσεις, πτυχίο δεν μπορείς ούτε εμπειρία να αποδείξεις, ούτε ότι μπορείς να κάνεις τη δουλειά από τη στιγμή που μιλάμε για θέση χωρίς προηγούμενη προυπηρεσία. 

Γενικά αυτά που λέτε για τις γνωριμίες στο εξωτερικό προφανώς δεν ισχύουν, απλά στις εταιρείες έξω είναι πολύ πιο straight-forward τα πράγματα, οι υπάλληλοι έχουν δικαίωμα να κάνουν referrals φίλους τους, κάτι που έχει αρκετή βαρύτητα για το HR μιας εταιρείας. Πολλές εταιρείες δίνουν και bonus μάλιστα σε περίπτωση που προσληφθεί το "άλογο" σου :-) Στην Ελλάδα απλά γίνεται παρασκηνιακά το πράγμα και λογικό να δημιουργεί μια αίσθηση αδικίας.

• Like 1
Δημοσ.

Η απάντηση του παιδιού έρχεται να σε διαψεύσει, ποστ #5: 

1)Δεν σνομπάρω τα Ελληνικά πανεπιστήμια. Η αλήθεια είναι αυτή. Είναι άχρηστα, δεν σου προσφέρουν τίποτα και το πτυχίο είναι χαρτί τουαλέτας.

Τη διαβάζουμε τη γνώμη ναι, να τη σεβόμαστε δεν είναι απαραίτητο κυρίως με τον τρόπο που είναι διατυπωμένη. Η γνώμη πάντα έχει τη βαρύτητα που έχει και το άτομο που τη φέρει, δεν μπορείς να κρίνεις έτσι ένα θεσμό από τη στιγμή που δεν είσαι καν ηλικιακά σε θέση να το κάνεις. 

Ο φίλος εννοεί φαντάζομαι ότι χωρίς πιστοποιήσεις, πτυχίο δεν μπορείς ούτε εμπειρία να αποδείξεις, ούτε ότι μπορείς να κάνεις τη δουλειά από τη στιγμή που μιλάμε για θέση χωρίς προηγούμενη προυπηρεσία. 

Γενικά αυτά που λέτε για τις γνωριμίες στο εξωτερικό προφανώς δεν ισχύουν, απλά στις εταιρείες έξω είναι πολύ πιο straight-forward τα πράγματα, οι υπάλληλοι έχουν δικαίωμα να κάνουν referrals φίλους τους, κάτι που έχει αρκετή βαρύτητα για το HR μιας εταιρείας. Πολλές εταιρείες δίνουν και bonus μάλιστα σε περίπτωση που προσληφθεί το "άλογο" σου :-) Στην Ελλάδα απλά γίνεται παρασκηνιακά το πράγμα και λογικό να δημιουργεί μια αίσθηση αδικίας.

Έχεις δίκιο στο παραπάνω (όσο αφορά τα πανεπιστημια) stringer. Δεν το διάβασα με προσοχή. Εϊναι όντως υπερβολική τοποθέτηση...

Δημοσ.

Σε γενικες γραμμες τα ελληνικα πανεπιστημια οντως δεν λενε και πολλα στον χωρο της πληροφορικης πλην 2-3 εξαιρεσεων που δεν ειναι καν πανεπιστημια αλλα πολυτεχνικες σχολες. Δεν βρισκω τελειως αδικη την κριτικη σε αυτα. Ασχετως αν απο τα συμφραζομενα του ts καταλαβαινω περισσοτερο προσπαθεια να τα βγαλει αχρηστα, ωστε να δικαιολογησει στον εαυτο του το γεγονος οτι δεν διαβαζει και την βγαζει ζαμανφου, επειδη δηθεν δεν καλυπτουν τα standards του...

Απο κει και περα το CCNA ειναι ενδειξη οτι εχεις το απαραιτητο γνωσιακο background στα δικτυα, δεν σου εξασφαλιζει ομως και δουλεια στο χωρο αυτο. Εξαρταται πολυ απο εσενα τον ιδιο πώς θα εξελιξεις τον εαυτο σου ΠΕΡΑ απο το CCNA. Το CCNP πχ ειναι δυνατο cert, αλλα και παλι δεν σημανει κατι απο μονο του.

Παντως, αμφιβαλλω παρα πολυ αν μπορει ατομο που αδυνατει να πιασει τη βαση εστω και ΤΕΙ πληροφορικης , να προχωρησει σε certifications της Cisco. Xωρις να λεω οτι ειναι απιθανο, απο το βαθμο δυσκολιας αλλα και το background που απαιτει το CCNA, δεν βλεπω πώς ενας κακιστος μαθητης Λυκειου μπορει να προχωρησει ετσι απλα. Για παραδειγμα οσο σκεφτομαι το κεφαλαιο με τα subnets/subnet masks τοσο ζαλιζομαι με τη ζαλαδα που προβλεπεται να φαει, παροτι ειναι απο τα πιο απλα κομματια του CCNA.

Διατηρω επισης αρκετες επιφυλαξεις περι "ορεξης" και μεθοδικοτητας στο διαβασμα, απο ατομο που δεν ανοιγει βιβλιο στο Λυκειο, επειδη δηθεν δεν του αρεσουν τα ελ. Πανεπιστημια. Ευκολα λεει κανεις οτι εχει ορεξη ειδικα στη σκεψη οτι ειναι πανω σε κατι που του αρεσει, δυσκολα το κανει ειδικα οταν αρχισει (αναμενομενα) να πελαγωνει μετα το εισαγωγικο κεφαλαιο του CCNA, αν δεν ειναι επιμονος, μεθοδικος και με καποιο απαραιτητο background.

Τελος θα κανω μια αφελη ερωτηση. Απο αγγλικα πώς πας; Lower φαση ή ουτε; Η παραπανω;

Δημοσ.

Σε γενικες γραμμες τα ελληνικα πανεπιστημια οντως δεν λενε και πολλα στον χωρο της πληροφορικης πλην 2-3 εξαιρεσεων που δεν ειναι καν πανεπιστημια αλλα πολυτεχνικες σχολες. Δεν βρισκω τελειως αδικη την κριτικη σε αυτα. Ασχετως αν απο τα συμφραζομενα του ts καταλαβαινω περισσοτερο προσπαθεια να τα βγαλει αχρηστα, ωστε να δικαιολογησει στον εαυτο του το γεγονος οτι δεν διαβαζει και την βγαζει ζαμανφου, επειδη δηθεν δεν καλυπτουν τα standards του...

Απο κει και περα το CCNA ειναι ενδειξη οτι εχεις το απαραιτητο γνωσιακο background στα δικτυα, δεν σου εξασφαλιζει ομως και δουλεια στο χωρο αυτο. Εξαρταται πολυ απο εσενα τον ιδιο πώς θα εξελιξεις τον εαυτο σου ΠΕΡΑ απο το CCNA. Το CCNP πχ ειναι δυνατο cert, αλλα και παλι δεν σημανει κατι απο μονο του.

Παντως, αμφιβαλλω παρα πολυ αν μπορει ατομο που αδυνατει να πιασει τη βαση εστω και ΤΕΙ πληροφορικης , να προχωρησει σε certifications της Cisco. Xωρις να λεω οτι ειναι απιθανο, απο το βαθμο δυσκολιας αλλα και το background που απαιτει το CCNA, δεν βλεπω πώς ενας κακιστος μαθητης Λυκειου μπορει να προχωρησει ετσι απλα. Για παραδειγμα οσο σκεφτομαι το κεφαλαιο με τα subnets/subnet masks τοσο ζαλιζομαι με τη ζαλαδα που προβλεπεται να φαει, παροτι ειναι απο τα πιο απλα κομματια του CCNA.

Διατηρω επισης αρκετες επιφυλαξεις περι "ορεξης" και μεθοδικοτητας στο διαβασμα, απο ατομο που δεν ανοιγει βιβλιο στο Λυκειο, επειδη δηθεν δεν του αρεσουν τα ελ. Πανεπιστημια. Ευκολα λεει κανεις οτι εχει ορεξη ειδικα στη σκεψη οτι ειναι πανω σε κατι που του αρεσει, δυσκολα το κανει ειδικα οταν αρχισει (αναμενομενα) να πελαγωνει μετα το εισαγωγικο κεφαλαιο του CCNA, αν δεν ειναι επιμονος, μεθοδικος και με καποιο απαραιτητο background.

Τελος θα κανω μια αφελη ερωτηση. Απο αγγλικα πώς πας; Lower φαση ή ουτε; Η παραπανω;

Η βάση ΤΕΙ πληροφορικής δεν είναι και τόσο χαμηλή. 16000 μόρια είναι η Αθήνα, τώρα το να περάσω επαρχία και να σκάω όσα θα έδινα και στο εξωτερικό δεν το συζητάω.

Επίσης έχει διαφορά να διαβάζω γλώσσα, μαθηματικά και αρκετά ακόμα αδιάφορα μαθήματα από κάτι που μου αρέσει.

Φυσικά από τα λίγα που έχω δει τα Certs της Cisco δεν είναι εύκολα. Είμαι διατεθειμένος όμως να σκιστώ να τα πάρω.

Από Αγγλικά Lower.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...