Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα βόλτα πέριξ του εθνικού κήπου στο Σύνταγμα και παρατηρουσα τα πουλιά που κουρνιαζαν στα κλαδιά των δέντρων . Προς μεγάλη μου έκπληξη είδα πως μαζί με τα περιστέρια και τα κοτσύφια, υπήρχαν και πολλα πράσινα παπαγαλάκια!

Χτες πάλι ,είδα μία μεγάλη αγέλη παπαγάλων στην διονησιου αρεοπαγητου.

Πως μπόρεσαν να έρθουν αυτά τα πουλιά στην Αθηνα ? Μου είπαν πως μπορεί να δραπέτευσαν από pet shops .

Δημοσ.

Ενδιαφέρον! Δεν το γνώριζα πως ζουν πολλά χρόνια στην Ελλαδα.

Πρέπει να είναι πρόσφατη η επιλογή τους να ζήσουν στο κέντρο της Αθηνας, γιατί το άρθρο δεν αναφέρει κάτι.

Δημοσ.

Δεν εχω δει ποτε ελευθερους παπαγαλους στο κεντρο ουτε στον εθνικο κηπο.

Μηπως τους ειδες στο ζωολογικο κηπο, ισως έλκονται απο τα αλλα πουλια η τα εχει διασκορπισει ο δημος.

Δημοσ.

Οι παπαγάλοι που είδα είναι ίδιοι με αυτόν που παρέθεσε στο άρθρο ο nvel. Είναι πρασινοι ασιατικής προέλευσης . Τους είδα απογευματινή ώρα , ίσως τις άλλες ώρες να πετάνε σε άλλες περιοχές.

Θα φροντισω την επόμενη φορά να πάρω φωτογραφία . Δεν το σκέφτηκα την πρώτη φορά ..

Δημοσ.

Θυμαμαι μικρος που καθε φορα που πηγαιναν οι δικοι μου στη Γλυφαδα, ηθελα να παω και εγω μηπως δω παπαγαλους. Η πρωτη αποικια στην Αθηνα πρεπει να ξεκινησε εκει, απο παπαγαλους που εφευγαν απο τα σπιτια της περιοχης. Ενας γνωστος επισης μου ειχε πει, πως καπου τελη 80 με αρχες 90 ειχαν φυγει πολλοι παπαγαλοι απο το παλιο αεροδρομιο, και προσαρμοστηκαν εκει.

Οντως εχει στον εθνικο κηπο πολλους παπαγαλους και πολλες φωλιες. Αν και ειναι πιθανοτερο να τους ακουσεις, παρα να τους δεις. Η μια μεγαλη φωλια ειναι ακριβως πανω απο εκει που ειναι οι παπιες και οι χηνες.

Ειχαν και φωλια απεναντι απο το σπιτι μου εδω στη Καλλιθεα πριν τεσσερα χρονια, αλλα εφυγαν.

Δημοσ.

θα σας δώσω την εξήγηση παρακάτω.

πρίν απο 6-7 χρόνια ένα φορτηγό πλοίο που ερχόταν απο λίβανο/λιβύη (δέν θυμάμαι καλά) μεταξύ των άλλων που είχε ώς εμπόρευμα είχε και και ένα μεγάλο φορτίο με παπαγάλους που προορίζονταν για χώρες των βαλκανίων. στο τελωνίο του πειραιά όπου και θα ξεφορτώνονταν τα εμπορεύματα για να συνεχίσουν οδικός στον έλεγχο που έγινε στους παπαγάλους υπήρξε μία ασάφεια στα χαρτιά με αποτέλεσμα να μήν μπορούν ούτε πίσω να γυρίσουν αλλά -προφανώς- ούτε να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

μετά απο περίπου ένα μήνα που τους τάιζαν κτλ οι λιμενικοί αποφάνθηκαν οτι δέν μπωρούν να σπαταλάνε προσωπικό χρόνο και χρήμα για τόσο πολλά πουλιά και δώθηκε η εντολή ελευθέρωσής τους.

η παπαγάλοι αναπαράχθηκαν (μιάς και βρήκαν ένα αρκετά καλό κλίμα εδώ στην ελλάδα) και πλέον έχουν έναν ικανοποιητικό πληθυσμό.

• Like 2
Δημοσ.

Για τα παπαγαλακια  στον Ενθικο κηπο η απαντηση ειναι πολυ πιο απλη.Τα παπαγαλακια βρισκονται εκει πανω απο 20 χρονια,βεβαια οχι τοσο πολλα  στην αρχη αλλα μετα χρονια που περασαν αυξηθηκαν.Δεν ξερω ποση απο εσας  θυμαστε στον κηπο πριν απο 30 χρονια( τι σας λεω τωρα) αλλα τοτε ειχε  παρα πολλα παπαγαλακια και οχι μονο.Καποια φορα που ειχαν παει να καθαρισουν και να βαλουν φαγητο,δεν εκλεισε καλα η πορτα και βγηκαν τα μισα εξω τοτε.Τοτε φυσικα μετα απο λιγο καιρο ειχαν φερει παλι αλλα και γεμισε το κλουβι,αλλα  παλι το ξανα εσκασαν ακομα μια φορα στα σιγουρα με τον ιδιο τροπο.

Δημοσ.

θα σας δώσω την εξήγηση παρακάτω.

πρίν απο 6-7 χρόνια ένα φορτηγό πλοίο που ερχόταν απο λίβανο/λιβύη (δέν θυμάμαι καλά) μεταξύ των άλλων που είχε ώς εμπόρευμα είχε και και ένα μεγάλο φορτίο με παπαγάλους που προορίζονταν για χώρες των βαλκανίων. στο τελωνίο του πειραιά όπου και θα ξεφορτώνονταν τα εμπορεύματα για να συνεχίσουν οδικός στον έλεγχο που έγινε στους παπαγάλους υπήρξε μία ασάφεια στα χαρτιά με αποτέλεσμα να μήν μπορούν ούτε πίσω να γυρίσουν αλλά -προφανώς- ούτε να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

μετά απο περίπου ένα μήνα που τους τάιζαν κτλ οι λιμενικοί αποφάνθηκαν οτι δέν μπωρούν να σπαταλάνε προσωπικό χρόνο και χρήμα για τόσο πολλά πουλιά και δώθηκε η εντολή ελευθέρωσής τους.

η παπαγάλοι αναπαράχθηκαν (μιάς και βρήκαν ένα αρκετά καλό κλίμα εδώ στην ελλάδα) και πλέον έχουν έναν ικανοποιητικό πληθυσμό.

Υπάρχει κάποιο λινκ είδησης με αυτό το περιστατικό; Πρώτη φορά το ακούω.

Δημοσ.

Της πεθερας μου εχουν φυγει καμια 20αρια κατά διαστήματα βεβαια όχι όλα μαζι , μεγαλης ηλικιας ανοιγε το κλουβι να καθαρισει να βαλει νερο και τροφη και της εφευγαν . Υποθετω ότι με τον ιδιο τροπο εχουν φυγει αρκετα από κλουβια.

Δημοσ.

Φιλε μου δεν το γνωριζω αλλα το εχει πει μια εκπομπη καποτε τρην ΝΕΤ καθως και ενας αλλος σταθμος μικροτερος. το περιστατικο ειχε φινει μεταξυ 2008-2010

• Like 1
Δημοσ.

Για τα παπαγαλακια  στον Ενθικο κηπο η απαντηση ειναι πολυ πιο απλη.Τα παπαγαλακια βρισκονται εκει πανω απο 20 χρονια,βεβαια οχι τοσο πολλα  στην αρχη αλλα μετα χρονια που περασαν αυξηθηκαν.Δεν ξερω ποση απο εσας  θυμαστε στον κηπο πριν απο 30 χρονια( τι σας λεω τωρα) αλλα τοτε ειχε  παρα πολλα παπαγαλακια και οχι μονο.Καποια φορα που ειχαν παει να καθαρισουν και να βαλουν φαγητο,δεν εκλεισε καλα η πορτα και βγηκαν τα μισα εξω τοτε.Τοτε φυσικα μετα απο λιγο καιρο ειχαν φερει παλι αλλα και γεμισε το κλουβι,αλλα  παλι το ξανα εσκασαν ακομα μια φορα στα σιγουρα με τον ιδιο τροπο.

Βρισκεις διαφορετικα ειδη παπαγαλων απο αυτα οπου φιλοξενουσε ο κηπος παλαιοτερα, και ειναι τα κοινα στα καταστηματα κατοικιδιων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...