Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα συμforumites, 

Θέλω να επανεγκαταστήσω τα windows 10 σε νέο σκληρό δίσκο. 

οι επιλογές που έχω ποιές είναι?

Σημειωτέων πως δεν έχω το CD Windows 10 (ειχα τα gnhsia 8.1 με το laptop) αναβάθμισα σε 10 , αλλά δεν έχω το CD . 

--> δεν με ενδιαφέρει να κρατήσω αρχεία είναι νέος ο υπολογιστής και δεν τα έχω περάσει ακόμα..

οπότε:

1) Φτιάχνω απο W10 "create a recovery drive" και μετά με αυτό εγκαθιστώ τα windows σε νέο σκληρό 

[δεν ξέρω αν γίνεται ...]

2) Χρησιμοποιώ ένα hard drive cloning software , περνάω τα windows στο νεο σκληρό , 

και μετά τα επανεγκαθιστώ από την επιλογή των windows "Reset this PC">

Ευχαριστω για την όποια βοήθεια 

Δημοσ.

Ότι σου είναι πιο εύκολο.

Και οι 2 τρόποι είναι μια χαρά. :)

o 1ος μπορεί να γίνει?

απλά φτιάχνω το usb με το recovery disk,

κανω boot στο καινουργιο σκληρό και εγκαθλιστανται τα w10?

Δημοσ.

Ναι, ακριβώς αυτό.

Φτιάχνεις bootable usb (μπορείς να κατεβάσεις το iso και απλά με το rufus να φτιάξεις το usb stick, έτσι θα σου μείνει και το iso για μελλοντική χρήση) και έπειτα κάνεις boot από το usb ώστε να ξεκινήσει η εγκατάσταση.

Δημοσ.

Επαναφορά σε εργοστασιακές το laptop (8.1 να πατήσουν τα 10, γιατί έτσι λειτουργεί το 'upgrade'), Official Windows 10 ISO burn και κάνεις τα κουμάντα σου, κανονικά, από εκεί και πέρα...

Δημοσ.

Κανονικά αφου εχει γινει μια φορα εγκατάσταση win 10 στον υπολογιστή σου και εντελώς καθαρή εγκατάσταση να κάνεις με iso θα ενεργοποιηθούν αυτόματα στην πρωτη-δευτερη σύνδεση σου στο Internet,βάση του hardware id της μητρικής σου.

Δημοσ.

Κανονικά αφου εχει γινει μια φορα εγκατάσταση win 10 στον υπολογιστή σου και εντελώς καθαρή εγκατάσταση να κάνεις με iso θα ενεργοποιηθούν αυτόματα στην πρωτη-δευτερη σύνδεση σου στο Internet,βάση του hardware id της μητρικής σου.

Ότι θα ενεργοποιηθούν, θα ενεργοποιηθούν. Άλλα άμα δεν έχεις κρατήσει το ΝΕΟ key των 10, δεν το γλυτώνεις το πέρασμα πάνω σε εγκατάσταση παλιότερης έκδοσης...

Δημοσ.

Έτσι είναι αρκεί να έχεις πρόσφατα κατεβασμένο iso που σου επιτρέπει να συνεχίσεις την εγκατάσταση χωρίς κλειδί.

• Like 1
Δημοσ.

μπερδέυτηκα..

τι ακριβώς πρέπει να κάνω, πρέπει να κατέβω πίσω σε windows 8?

εγώ έκανα εχθες upgrade απο 8.1 σε wondows 10. 

πρέπει να ξέρω το key των windows μου για να τα επανεγγκαταστήσω?

δεν αρκεί να φτιάξω το usb με το recovery disk των w10?

Δημοσ.

Κανε οτι σου έρχεται πιο εύκολο,

Ότι σου είναι πιο εύκολο.

Και οι 2 τρόποι είναι μια χαρά. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανε οτι σου έρχεται πιο εύκολο,

εννοώ πως δεν το έχω ξανακάνει ..

το να φτιάξω το usb (recovery disk) των windows , αρκει για να τα εγκαταστήσω στο νέο σκληρό ?

ή θα ζητάει Serial number etc. που δεν ξέρω ποιο είναι ?

Επεξ/σία από manosbr
Δημοσ.

εννοώ πως δεν το έχω ξανακάνει ..

το να φτιάξω το usb (recovery disk) των windows , αρκει για να τα εγκαταστήσω στο νέο σκληρό ?

ή θα ζητάει Serial number etc. που δεν ξέρω ποιο είναι ?

Ναι, ακριβώς αυτό.

Φτιάχνεις bootable usb (μπορείς να κατεβάσεις το iso και απλά με το rufus να φτιάξεις το usb stick, έτσι θα σου μείνει και το iso για μελλοντική χρήση) και έπειτα κάνεις boot από το usb ώστε να ξεκινήσει η εγκατάσταση.

Γιατί να φτιάξω bootable usb με το iso ?

αν φτιάξω μέσω των windows 10 "recovery disk" σε ένα usb , αρκεί ? ή έιναι για άλλη δουλεία αυτό ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...