Kostasspil Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Μια νέα θρησκεία γεννιέται, συγκυριολατρία, Την συγκυρία μην γελάς, αυτή σου δίνει για να φας! τη συγκυρια δε θα την ξαναβρισεις, τη συγκυρια.. 1
Anorymous Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Πχ ο Αντετοκούμπο γεννήθηκε κάτω απο τις χειρότερες δυνατές συνθήκες,αλλά με σκληρή δουλειά ,σωστές επιλογές και αρκετή τύχη έφτασε να παίζει στο nba και να βγάζει πολύ αξιόλογα χρήματα. αν δεν ηθελαν να τον εκμεταλλευτουν πολίτικα και να παρει ελληνικη ιθαγενια ακομα στα αζήτητα θα ηταν, το παλικαρι ειναι παικτουρα αλλα τον βοηθησε πολυ και η τυχη χωρις ελληνικη ιθαγενια δεν θα πηγαινε ποτε στο ΝΒΑ.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Ξέρεις πόσοι κάποτε είχανε πολλά λεφτά και φτήνανε τις συγκυρίες και όταν αλλάξανε οι συγκυρίες τους φτήσανε αυτές και επειδή το φτύσιμο ήταν βαρύ και ασήκωτο αυτοκτονήσανε; Οπότε, σεβάσου τις συγκυρίες για να σε σεβαστούν και εκείνες Να πάνε να μαμηθούν οι συγκυρίες (άντε να μου στείλουν καμμια παρτούζα) Το οικονομικό γκρέμισμα των νεοελλήνων! Γιατι; Γιατί δεν σεβάστηκαν και εκμεταλλευτηκαν τις συγκυρίες ώστε να κάνουν επενδύσεις και να γίνουν δυνατοι οικονομικά,αλλά διάλεξαν την υλιστική ζωή και το φτήσιμο των συγκυριών Άρα δεν είχαν πάνω από 0% προσωπική επιλογή, σωστά;
Irene.j Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Τιποτα απο το παρελθον δεν αλλαζει. Εχει ομως να σου διδαξει. 5
george_gr1 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δε βρισκω χρησιμο το what if. Παιρνεις καθε μερα πολλες μικρες αποφασεις που ενδεχομενως να επηρεαζουν την πορεια της υπολοιπης ζωης σου, οποτε η ερωτηση "τι θα γινοταν αν σπουδαζα νομικη αντι για ιατρικη" κρινομενη απο το ποσο καλυτερη/χειροτερη θα ηταν η ζωη σου ειναι ατοπη γιατι θα μπορουσε απο το να σε ειχε πατησει ενα αμαξι εξω απο το πανεπιστημιο μεχρι να ειχες βρει μια παρεα που θα σε εσπρωχνε να παιξεις τζοκερ και να το κερδισεις. Aλυσιδα αποφασεων ειναι τα παντα, αν αλλαξεις μια αποφαση αυτοματως αλλαζει ολη η αλληλουχια. Ολο αυτο μου φαινεται πολυ χαοτικο οποτε δε σκεφτομαι το τι θα γινοταν αν (ή αν δεν). Αυτο βεβαια διαφερει απο το να μετανιωνεις για πραγματα που εκανες ή δεν εκανες, εκει κρινεις τις πραξεις και οχι τις εναλλακτικες τους. Σωστος!Για να δεις αν μια αποφαση που πηρες ηταν σωστη η οχι, θα πρεπει να ζησεις δυο ζωες. Απλα με την σκεψη αν ειχα κανει το ταδε τοτε, φτιαχνουμε στο μυαλο μας μια ωραια αλληλουχια συνηθως. 2
Anastazio Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Ναι αλλά δεν ξυριστείς και λίγο, να βάλεις αστραφτερό κουστούμι, να το γυαλίσεις το παπούτσι, να αφιερώσεις λίγη ενέργεια για το τι είναι αυτό που οι πελάτες ζητάνε (και όχι απαραίτητα αυτό που λένε ότι ζητάνε), να πας σε σεμινάριο καθαρά για τις γνωριμίες, ή να πάρεις έναν εξτρα ακαδημαϊκό/επαγγελματικό τίτλο με κύρος (εννοείται πιο δύσκολο/μακροπρόθεσμο/κουραστικό το τελευταίο) τότε δεν θα δεις στατιστικά περισσότερους πελάτες. *όχι εσύ προσωπικα, γενικά μιλάω. Ακόμα και στο παράδειγμα της Κυριακής που υποθετικά αράζω μεσημέρι με τσουγκράνες και με το αστραφτερό σερβίτσιο του Κυρ Μητσάρα γεμίζω αποθεματικά υλικά για τον εαυτό μου και την τουαλέτα μου έστω με καλεί πελάτης στα ξαφνικά. Ας φανταστούμε τον παρακάτω διάλογο που μάλλον θα έκανα εγώ (στο σενάριο που περιγράφεις) νορμαλ πελάτης: - Έλα ρε. Σε χρειάζομαι σήμερα Εγώ: - Τι συμβαίνει; Π: - Έχω αυτό το πρόβλημα, θέλω αυτό και αυτό (δεν ζητάει κάτι δύσκολο αλλά μετά από χοιρινό και μπύρες το σκέφτεσαι να πας) Εγώ: - Οκ γίνεται, δεν είναι κάτι δύσκολο. Αλλά ξέρεις σήμερα είναι Κυριακή και χρεώνω 5 φορές πιο ακριβά. Γιατί δεν έρχεσαι τη Δευτέρα/Τρίτη από το γραφείο μου να μην πληρώνεις τα Κυριακάτικα που είναι πιο ακριβά; αν είναι τόσο επείγον όσο λες (εγώ ως επαγγελματίας έκρινα ότι δεν είναι επείγον για τον πελάτη μου) βεβαίως να έρθω και τώρα αλλά είσαι σίγουρος ότι αξίζει να πληρώσεις παραπάνω μόνο και μόνο επειδή είναι Κυριακή; Σε αυτό το σημείο αν ο πελάτης πει "ναι έλα" τότε δύο είναι πιθανά 1) "Ναι έλα". Και να σε πληρώσει πιο ακριβά. Κέρδισες 2) "Ναι έλα". Αλλά να σου κάνει μανούρες και και και. Άρα κακοπληρωτής/ασυνεπής/αναξιόπιστος. Άρα το να τον χάσεις επειδή σε ήθελε κυριακή μεσημέρι για ψύλλου πήδημα και αρνείται να περιμένει, είναι πάλι κέρδος για σένα (σε θέμα άγχους/ταλαιπωρίας/απόλαυσης φαγητού) Οπότε κατά τη γνώμη σου στον παραπάνω φανταστικό διάλογο. Ποιος πιστεύεις ότι επιλέγει; Εγώ ή η συγκυρία; Χαχαχαχαχα.
NinjaMan Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Θα ακουστει μαλακια αυτο που θα πω αλλα μετανιωνω που ειχα την ευκαιρια πολλες φορες να συνουσιαστω με κοπελες που βρισκονταν σε κατασταση ελαφριας μεθης και δεν το εκανα.
redhotstef Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Θα ακουστει μαλακια αυτο που θα πω αλλα μετανιωνω που ειχα την ευκαιρια πολλες φορες να συνουσιαστω με κοπελες που βρισκονταν σε κατασταση ελαφριας μεθης και δεν το εκανα. Θα ακουστει τετριμμένο αυτο που θα πω αλλα μου εχει τυχει και μενα, να μου ζηταν και να μην θελω. Αλλα δεν με απασχολεί τοσο σε σχεση με αλλα, αν, μου..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα