marsele Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Καλημέρα, Θα ήθελα να προτείνετε έναν καλό σταθεροποιητή τάσης για ψυγείο γιατί υπάρχουν πολλές αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος και το προηγούμενο ψυγείο χάλασε από αυτό τον λόγο.Κάτι τέτοιο θα με καλύψει;
dollyyy19 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 καιγονται τα μοτορια?σε πια περιοχη εισαι και εχει τετοιες αυξομειωσεις?
draculias Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Επειδή η "σταθερή" αυξομείωση στην τάση του ρεύματος "χαρακτηρίζει" την περιοχή που μένω εγώ, 30 χρόνια τώρα δεν είχαμε καμια σοβαρή ζημιά. Μέχρι να μας "επισκεφθεί" ένα ψήσιμο των 380V (από επιστροφή στον ουδέτερο) πρόσφατα και να μετράω καμμένες συσκευές... Αν και τα ουσιαστικότερα μέτρα που μπορεί να πάρει κανείς είναι στον κεντρικό σου πίνακα, λόγω εξόδων προσωρινά έχω κουμπώσει 2 σταθεροποιητές τάσης (βάριστορ-βαρίστορ-μπάριστορ, το έχω ακούσει με πολλές versions χαχαχα) επώνυμους APC (δες φωτό). Σαφώς υπάρχουν κι άλλα αξιόλογα μηχανάκια για αυτήν την δουλειά. Απλά, της APC είναι σίγουρα μέσα στις καλές επιλογές. Στο χειρότερο σενάριο (θεωρητικά πάντα) σε κάποιο τσαφ του ρεύματος, να καταστραφεί τουλάχιστον αυτό και όχι η συσκευή που ακολουθεί.
marsele Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Βοιωτία μένω σε ένα χωριό κοντά στην Θήβα.Βασικά το πρόβλημα που παρουσιαζόταν στο παλιό ψυγείο που χάλασε είναι ότι έχανε την ψυξη του ξαφνικά και χρειαζόταν απόψυξη για να δουλέψει πάλι.Μετα από ένα σύντομο χρονικό διάστημα ξαναεμφανιζόταν η ίδια βλάβη.και σε αυτό το ψυγείο που έχω πάρει προ τριετίας τα ίδια συμπτώματα έχω.Αλλά οι αυξομειώσεις του ρεύματος είναι εμφανείς και αρκετές.
nvel Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Αν και τα ουσιαστικότερα μέτρα που μπορεί να πάρει κανείς είναι στον κεντρικό σου πίνακα, λόγω εξόδων προσωρινά έχω κουμπώσει 2 σταθεροποιητές τάσης (βάριστορ-βαρίστορ-μπάριστορ, το έχω ακούσει με πολλές versions χαχαχα) επώνυμους APC (δες φωτό). αυτά δεν είναι σταθεροποιητές τάσης αλλά απαγωγείς υπερτάσεων. Δεν σε προστατεύουν από προβληματική ρύθμιση τάσης στο δίκτυό σου αλλά μόνο από στιγμιαίες υπερτάσεις λόγω λειτουργίας διακοπτών ή μακρινών κεραυνών. 1
marsele Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 αυτά δεν είναι σταθεροποιητές τάσης αλλά απαγωγείς υπερτάσεων. Δεν σε προστατεύουν από προβληματική ρύθμιση τάσης στο δίκτυό σου αλλά μόνο από στιγμιαίες υπερτάσεις λόγω λειτουργίας διακοπτών ή μακρινών κεραυνών. Θα μπορούσες να μου προτείνεις κάτι αξιόπιστο;
sphinxgr Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Καλημέρα, Θα ήθελα να προτείνετε έναν καλό σταθεροποιητή τάσης για ψυγείο γιατί υπάρχουν πολλές αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος και το προηγούμενο ψυγείο χάλασε από αυτό τον λόγο.Κάτι τέτοιο θα με καλύψει; Ναι φίλε. Αυτό που δείχνεις είναι μια χαρά. παρόμοιο έχω και εγώ για το δικό μου ψυγείο. Κανονικά σε όλα τα ψυγεία έπρεπε να υπάρχει. Επιπλέον προστασία προσφέρει στον κεντρικό πίνακα, ο επιτηρητής τάσης (υπάρχει και θέμα στο insomnia)
kfyros Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 προστασία έχουν και τα σύγχρονα ψυγεία από μόνα τους. αλλά αυτά τα τσάκα τσούκα της κωλοδεη καίνε ακόμα και ups.το χα δει στο Μαραθώνα σε σπίτι φίλου. Λες και είναι χριστουγεννιάτικο δέντρο...καμιά σωτηρία.Ζητάς αποζημίωση από τη δεη για τέτοιες ζημιές..
draculias Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 αυτά δεν είναι σταθεροποιητές τάσης αλλά απαγωγείς υπερτάσεων. Δεν σε προστατεύουν από προβληματική ρύθμιση τάσης στο δίκτυό σου αλλά μόνο από στιγμιαίες υπερτάσεις λόγω λειτουργίας διακοπτών ή μακρινών κεραυνών. Δεν αντιλέγω, ηλεκτρολόγος δεν είμαι, αλλά από την άλλη έχω ακούσει τις χίλιες δυο αντικρουόμενες (όχι μόνο στην ορολογία, αλλά και στο τί πραγματικά χρειάζεται ως μέτρο) απόψεις από ηλεκτρολόγους (όχι μόνο 1-2 γνώμες) προσπαθώντας (χαμένος) να καταλήξω στο δικό μου πόρισμα. Στο ποστ σου ποιά η διαφορά μεταξύ των δύο? (προβληματική τάση & στιγμιαία υπέρταση) Ναι φίλε. Αυτό που δείχνεις είναι μια χαρά. παρόμοιο έχω και εγώ για το δικό μου ψυγείο. Κανονικά σε όλα τα ψυγεία έπρεπε να υπάρχει. Επιπλέον προστασία προσφέρει στον κεντρικό πίνακα, ο επιτηρητής τάσης (υπάρχει και θέμα στο insomnia) Ιδανικά θα καταλήξω σε επιτηρητή ασσυμετρίας φάσεων & αντικεραυνικό στον πίνακα και να βγάλω αυτά (όπως λέγονται τέλος πάντων) από κάθε συσκευή (ακόμα...καταγράφω ) προστασία έχουν και τα σύγχρονα ψυγεία από μόνα τους. αλλά αυτά τα τσάκα τσούκα της κωλοδεη καίνε ακόμα και ups. το χα δει στο Μαραθώνα σε σπίτι φίλου. Λες και είναι χριστουγεννιάτικο δέντρο... καμιά σωτηρία. Ζητάς αποζημίωση από τη δεη για τέτοιες ζημιές.. Τη ΔΕΗ εννοείται ότι ακολουθείς την προβλεπόμενη διαδικασία, άσχετα εάν θα βγει άκρη ή όχι (ακόμα και όταν είναι αποδεδειγμένα υπαιτιότητά της) 1
sphinxgr Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 προστασία έχουν και τα σύγχρονα ψυγεία από μόνα τους. αλλά αυτά τα τσάκα τσούκα της κωλοδεη καίνε ακόμα και ups. το χα δει στο Μαραθώνα σε σπίτι φίλου. Λες και είναι χριστουγεννιάτικο δέντρο... καμιά σωτηρία. Ζητάς αποζημίωση από τη δεη για τέτοιες ζημιές.. Όταν καίγεται η πλακέτα (που είναι το πιο συχνό πρόβλημα) πως αποδεικνύεις την υπαιτιότητα της ΔΕΗ? Ο σταθεροποιητής τάσης είναι άλλο απο το UPS (που και εκεί υπάρχουν κατηγορίες Line Interactive, Stand By κλπ). Μην τα γενικεύουμε όπως το "τι να σου κάνει ο συναγερμός, αν είναι να σε κλέψουν θα σε κλέψουν"
nvel Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δεν αντιλέγω, ηλεκτρολόγος δεν είμαι, αλλά από την άλλη έχω ακούσει τις χίλιες δυο αντικρουόμενες (όχι μόνο στην ορολογία, αλλά και στο τί πραγματικά χρειάζεται ως μέτρο) απόψεις από ηλεκτρολόγους (όχι μόνο 1-2 γνώμες) προσπαθώντας (χαμένος) να καταλήξω στο δικό μου πόρισμα. Στο ποστ σου ποιά η διαφορά μεταξύ των δύο? (προβληματική τάση & στιγμιαία υπέρταση) Ιδανικά θα καταλήξω σε επιτηρητή ασσυμετρίας φάσεων & αντικεραυνικό στον πίνακα και να βγάλω αυτά (όπως λέγονται τέλος πάντων) από κάθε συσκευή (ακόμα...καταγράφω ) άμα συμβούλευσε "ηλεκτρολόγους" που πουλούν μπαρίστορ (από τις μπάρες που επίσης πουλούν ή έχει που μπεκρουλιάζουν; ) είναι λογικό είναι να ακούς μπούρδες. Οι σταθεροποιητές τάσης κρατούν σχετικά σταθερή την τάση ανεξάρτητα από υπερτάσεις ή υποτάσεις που όμως έχουν διάρκεια μεγαλύτερη από ένα κύκλο έως ώρες. Οι απαγωγείς υπερτάσεων γειώνουν τις στιγμιαίες υπερτάσεις και οι επιτηρητές σου κλείνουν την παροχή αν βρεθεί εκτός των ορίων τάσης που έχεις ορίσει. 1
Haldol Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Ένας επιτηρητής τάσης καλό θα ήταν να συνδυάζεται με ένα χρονικό, ώστε όταν επανέλθει η σωστή τάση να μην ξεκινήσει να δίνει ρεύμα ακαριαία. Αυτό για προστασία του ψυγείου, το οποίο θέλει να πέσει πρώτα η πίεση στα υγρά πριν ξανατροφοδοτηθεί. Σε άλλο forum το έχω διαβάσει.
kfyros Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Όταν καίγεται η πλακέτα (που είναι το πιο συχνό πρόβλημα) πως αποδεικνύεις την υπαιτιότητα της ΔΕΗ? Ο σταθεροποιητής τάσης είναι άλλο απο το UPS (που και εκεί υπάρχουν κατηγορίες Line Interactive, Stand By κλπ). Μην τα γενικεύουμε όπως το "τι να σου κάνει ο συναγερμός, αν είναι να σε κλέψουν θα σε κλέψουν" Κοίταξε, βασικά κάθε φορά που υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να δηλώνουμε βλάβη στη ΔΕΗ. Εγγράφως (νομίζω υπάρχει φόρμα στο dei.gr) . Έτσι κρατάμε ιστορικό, ειδικά σε περιοχές που έχει πρόβλημα το δίκτυο και αδιαφορούν. Σε περιπτώσεις γενικών βλαβών συνήθως δεν αρνούνται αποζημιώσεις γιατί υπάρχει καταγραφή από τα συνεργεία. Αν αρνηθεί να μας αποζημιώσει ή δεν μας καλύπτει τη ζημιά, και κρίνουμε ότι αξίζει τον κόπο κινούμαστε νομικά. Αναφέρει αρκετά το σάιτ τους για τον τρόπο υποβολής αιτημάτων αποζημίωσης. Το ups έχει και σταθεροποιητή τάσης. Συμφωνώ ότι άλλα τα online, άλλα τα line interactive κλπ. αλλά η μόνη προστασία που μπορούν να σου δώσουν όταν έχει 5-6 συνεχόμενα spikes - βυθίσεις , είναι να ρίξουν το κύκλωμα. Κάτι που έχω δει ότι δεν το κάνουν (καίγονται οι δικές τους πλακέτες, δηλαδή πάλι ζημιά έχεις). Δεν ξέρω αν υπάρχουν κεντρικά τέτοιες διατάξεις που να κάνουν κάτι καλύτερο. Αλλά το κόστος νομίζω είναι απαγορευτικό. Αυτό εννοώ. Αν έχει θέματα με συνεχόμενα spikes - βυθίσεις θα πρέπει να βρει κάτι που να ρίχνει ρελέ και να κόβει το κύκλωμα . Αυτό νομίζω δεν το κάνει ο απλός σταθεροποιητής, όσο καλός και να ναι.. Δεν είμαι και ηλεκτρολόγος, όταν είχα ρωτήσει μηχανολόγο ΕΜΠ για κεντρική εγκατάσταση μου είχε πει ότι είναι πολύ δύσκολο και πανάκριβο .
Βασίλης_29 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δεν είμαι και ηλεκτρολόγος, όταν είχα ρωτήσει μηχανολόγο ΕΜΠ για κεντρική εγκατάσταση μου είχε πει ότι είναι πολύ δύσκολο και πανάκριβο . Οι σταθεροποιητές τάσης επιλέγονται με κριτήριο την ισχύ της γραμμής που θα εγκαταστήσεις τον σταθεροποιητή. Αν μιλάμε για κεντρικό πίνακα έχει αυξάνεται αρκετά το κόστος. 1
mentoras99 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Εχω βαλει αυτα τα απλα πολυμπριζα προστασιας, του 10ευρου. Δεν λεω οτι ειναι προστασια της προκοπης, αλλα παντως, εκει που καθε λιγο ειχα βλαβες, τωρα δεν εχω. Αλλο ψυγειο στο σπιτι, αλλο στο χωριο, αλλο στο πατρικο, δεν γινεται να αγοραζω πανακριβες συσκευες προστασιας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα