Postmort3m Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 μπορει καποιος να μου πει γιατι θεωρει ενα μεταπτυχιακο αγγλικου πανεπιστημιου το οποιο εδρευει απλα και στην ελλαδα καμμενα χρηματα; γενικα ειμαι στο ψαξιμο και εγω αυτον τον καιρο σκεφτομαι πολλα για το τι μεταπτυχιακο θα πρεπει να κανω, αν εχει καποιος στο μυαλο του καποιο καλυτερο μεταπτυχιακο και μπορει να βοηθησει θα ηταν καλα. θεωρω παντως οτι απο τετοια κολλεγια ειναι πιο ευκολο να φυγεις εξω , αν αυτος ειναι ο σκοπος για τον οποιο κανεις το μεταπτυχιακο Μην δίνεις σημασία κλασσική νοοτροπία Έλληνα, οτιδήποτε ξενόφερτο δεν αξίζει, προφανώς το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι ετη φωτός μπροστά (του τύπου όταν εμεις χτίζαμε τον Παρθενώνα οι 'Αγγλοι έτρωγαν μπανάνες). Το ότι στα ελληνικά πανεπιστήμια περνάς με κονέ στα κόμματα, χρήμα, σκονάκι και αντιγραφή δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Ούτε ότι η ύλη που διδάσκεται είναι 10 χρόνια πίσω με παμπάλαιο εξοπλισμό. Το μεταπτυχιακό τι τίτλο θα φέρει επάνω, του πανεπιστημίου του εξωτερικού ή του κολλεγίου τάδε? Αν είναι το δεύτερο, χωρίς να αμφισβητώ τις γνώσεις που θα λάβεις, θα έχεις την γνωστή νοοτροπία του έλληνα που μόλις δει τίτλο κολλεγίου θα σκεφτεί τα κλασσικά που έχουμε αναφέρει πολλάκις εδώ. Οπότε αν είναι να σκάσεις τόσα χρήματα για να μείνεις Ελλάδα, καλύτερα είτε να κοιτάξεις άλλον φορέα εκπαίδευσης ή να μην κάνεις τίποτα. Το πρώτο αν κρίνω το πως λειτουργεί με το Bachelor. Δεν θεωρω οτι οτιδηποτε εχει να κανει με εκπαιδευση ειναι χαμενα λεφτα. Απλα θεωρω οτι πρεπει ρεαλιστικα να σκεφτεις τι θα σου προσφερει στην μελοντικη σου καριερα αυτο το χαρτι. Μην το κανεις απλα για νασαι φοιτητης για ακομη εναν χρονο, η επειδη φοβασαι να βγεις στην αγορα εργασιας. Αμα το εχεις σκεφτει καλα, go for it. Σίγουρα το να έχεις μεταπτυχιακό μετράει θετικά στην αγορά εργασίας από το να μην έχεις. Δεν νομίζω ότι οποιος θέλει να κάνει μεταπτυχιακό φοβάται την αγορά εργασίας ή θέλει να είναι φοιτητής. Προσωπικά θέλω να τελειώνω με τα θέματα της εκπαίδευσης τώρα που είναι νωρίς για να μην ασχολούμαι στα 30 μου πχ. By the way έχεις δει τι ζητάνε στον τομέα της πληροφορικής στην Ελλάδα? Να είσαι κάτω των 25 με πτυχίο, προυπηρεσία, πιστοποιήσεις και 10 χρόνια εμπειρία. Ποιος απόφοιτος θα βρει δουλειά έτσι?
Papakaliati Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Σίγουρα το να έχεις μεταπτυχιακό μετράει θετικά στην αγορά εργασίας από το να μην έχεις. Δεν νομίζω ότι οποιος θέλει να κάνει μεταπτυχιακό φοβάται την αγορά εργασίας ή θέλει να είναι φοιτητής. Προσωπικά θέλω να τελειώνω με τα θέματα της εκπαίδευσης τώρα που είναι νωρίς για να μην ασχολούμαι στα 30 μου πχ. By the way έχεις δει τι ζητάνε στον τομέα της πληροφορικής στην Ελλάδα? Να είσαι κάτω των 25 με πτυχίο, προυπηρεσία, πιστοποιήσεις και 10 χρόνια εμπειρία. Ποιος απόφοιτος θα βρει δουλειά έτσι? Αυτο ακριβως πιστευω οτι ειναι λαθος. Το να τελειωσω νωρις ωστε να μην ασχολουμε στα 30 μου. Στα 30 σου ισως να εχεις μια πιο ολοκληρωμενη αποψη αμα και πιο συγκεκριμενο μεταπτυχιακο ενδεχομενως να χρειαζεσαι. Και οχι, κανενας δεν ζηταει πραγματικα αυτα τα πραγματα που λες στον τομεα πληροφορικης στην Ελλαδα, αποσα ξερω απο 2-3 φιλους μου τουλαχιστον που χωρις προυπηρεσια ψαξανε και βρηκανε θεσεις, και φυσικα χωρις να παιρνουνε τον βασικο.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Αυτο ακριβως πιστευω οτι ειναι λαθος. Το να τελειωσω νωρις ωστε να μην ασχολουμε στα 30 μου. Στα 30 σου ισως να εχεις μια πιο ολοκληρωμενη αποψη αμα και πιο συγκεκριμενο μεταπτυχιακο ενδεχομενως να χρειαζεσαι. Και οχι, κανενας δεν ζηταει πραγματικα αυτα τα πραγματα που λες στον τομεα πληροφορικης στην Ελλαδα, αποσα ξερω απο 2-3 φιλους μου τουλαχιστον που χωρις προυπηρεσια ψαξανε και βρηκανε θεσεις, και φυσικα χωρις να παιρνουνε τον βασικο. χαχα Καλό.
Postmort3m Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Εγώ αυτά βλέπω στις αγγελίες εργασίας, αν βρεις κάτι διαφορετικό στείλε μου να δω και εγώ. Προφανώς δεν κατάλαβες τον ειρωνικό τόνο με το οποίο το είπα. Οκ μπορεί να μην ζητάνε να είσαι κάτω των 25 αλλά αν έχεις μόλις αποφοιτήσει οι πιθανότητες να βρεις δουλειά είναι ανύρπακτες. Γιατί πολύ απλά όλοι ζητάνε προυπηρεσία/εμπειρία. Το 99% θέλουν προυπηρεσία ή/και γνώσεις/εμπειρία σε ένα κατεβατό πράγματα..Μόνο με πτυχίο χωρίς προυπηρεσία δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις δουλειά σε αυτόν τον τομέα στην Ελλάδα του 2016. Ούτε καν πρακτική γιατί εκεί ζητάνε κανονικούς υπαλλήλους με μισθό 0 ευρώ. Και εγώ ξέρω εναν από την σχολή μου ο οποίος βρήκε δουλειά στα 20 του χωρίς να έχει πάρει καν το πτυχίο ακόμα αλλά είχε δουλέψει 6 μήνες σε ένα ξενοδοχείο ως τεχνικός δικτύου και άλλον 1 χρόνο κάπου αλλού. Ενδεικτικά: http://www.skywalker...αιρικών-Πελατών Όλες οι αγγελίες σε αυτά τα προσόντα κινούνται πάνω κάτω. Δεν μας είπες όμως τι προσόντα/σπουδές έχουν οι φίλοι σου χωρίς προυπηρεσία και βρήκαν δουλειά? 1
Papakaliati Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Εγώ αυτά βλέπω στις αγγελίες εργασίας, αν βρεις κάτι διαφορετικό στείλε μου να δω και εγώ. Προφανώς δεν κατάλαβες τον ειρωνικό τόνο με το οποίο το είπα. Οκ μπορεί να μην ζητάνε να είσαι κάτω των 25 αλλά αν έχεις μόλις αποφοιτήσει οι πιθανότητες να βρεις δουλειά είναι ανύρπακτες. Γιατί πολύ απλά όλοι ζητάνε προυπηρεσία/εμπειρία. Το 99% θέλουν προυπηρεσία ή/και γνώσεις/εμπειρία σε ένα κατεβατό πράγματα..Μόνο με πτυχίο χωρίς προυπηρεσία δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις δουλειά σε αυτόν τον τομέα στην Ελλάδα του 2016. Ούτε καν πρακτική γιατί εκεί ζητάνε κανονικούς υπαλλήλους με μισθό 0 ευρώ. Ενδεικτικά: http://www.skywalker...αιρικών-Πελατών Όλες οι αγγελίες σε αυτά τα προσόντα κινούνται πάνω κάτω. Δεν μας είπες όμως τι προσόντα/σπουδές έχουν οι φίλοι σου χωρίς προυπηρεσία και βρήκαν δουλειά? Ηλεκτρολογοι Μηχανικοι ειχανε σπουδασει. Ειχανε μονο projects και την πτυχιακη τους. Καλο ξεκαλο, ετσι ειναι. Δεν σου μιλαω οτι καποιος ειπε καποιον οτι βρηκε δουλεια, μιλαω συγκεκριμενα. Δεν ειπα οτι τρελενονται στα λεφτα και δεν ξερουνε τι να τα κανουνε, αλλα παιρνουνε λιγο κατω απο 1000ρικο . Εγώ αυτά βλέπω στις αγγελίες εργασίας, αν βρεις κάτι διαφορετικό στείλε μου να δω και εγώ. Προφανώς δεν κατάλαβες τον ειρωνικό τόνο με το οποίο το είπα. Οκ μπορεί να μην ζητάνε να είσαι κάτω των 25 αλλά αν έχεις μόλις αποφοιτήσει οι πιθανότητες να βρεις δουλειά είναι ανύρπακτες. Γιατί πολύ απλά όλοι ζητάνε προυπηρεσία/εμπειρία. Το 99% θέλουν προυπηρεσία ή/και γνώσεις/εμπειρία σε ένα κατεβατό πράγματα..Μόνο με πτυχίο χωρίς προυπηρεσία δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις δουλειά σε αυτόν τον τομέα στην Ελλάδα του 2016. Ούτε καν πρακτική γιατί εκεί ζητάνε κανονικούς υπαλλήλους με μισθό 0 ευρώ. Και εγώ ξέρω εναν από την σχολή μου ο οποίος βρήκε δουλειά στα 20 του χωρίς να έχει πάρει καν το πτυχίο ακόμα αλλά είχε δουλέψει 6 μήνες σε ένα ξενοδοχείο ως τεχνικός δικτύου και άλλον 1 χρόνο κάπου αλλού. Ενδεικτικά: http://www.skywalker...αιρικών-Πελατών Όλες οι αγγελίες σε αυτά τα προσόντα κινούνται πάνω κάτω. Δεν μας είπες όμως τι προσόντα/σπουδές έχουν οι φίλοι σου χωρίς προυπηρεσία και βρήκαν δουλειά? Προφανως και καταλαβα τον ειρωνικο τονο. Αλλα το γεγονος παραμενει οτι ειναι οπως ακριβως τα εγραψα.
Postmort3m Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Ηλεκτρολογοι Μηχανικοι ειχανε σπουδασει. Ειχανε μονο projects και την πτυχιακη τους. Καλο ξεκαλο, ετσι ειναι. Δεν σου μιλαω οτι καποιος ειπε καποιον οτι βρηκε δουλεια, μιλαω συγκεκριμενα. Δεν ειπα οτι τρελενονται στα λεφτα και δεν ξερουνε τι να τα κανουνε, αλλα παιρνουνε λιγο κατω απο 1000ρικο . Προφανως και καταλαβα τον ειρωνικο τονο. Αλλα το γεγονος παραμενει οτι ειναι οπως ακριβως τα εγραψα. οκ. Μπορεί να είμαι λάθος αλλά νομίζω οτι οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί δεν έχουν σχέση με την πληροφορική..είναι πιο κοντά με τους ηλεκτρονικούς. Οπότε μιλάμε για άλλο τομέα. Anyways εγώ από αγγελίες εργασίας γενικά αυτά έχω δει προυπηρεσία προυπηρεσία προυπηρεσία, μερικές φορές δεν τους νοιάζει αν έχεις καν πτυχίο. Ισως οι φίλοι σου να είναι η εξαίρεση με ενδιαφερει και εμενα , αν μαθεις πες ή αν ξερει καποιος αλλος και μπορει να βοηθησει Ρώτησα στο Μητροπολιτικό σήμερα και μου είπαν 8500 και αν κάνω την εγγραφή μέχρι τέλος του μήνα (30/4) είναι 6500. Μου φάνηκε καλή τιμή, περίμενα παραπάνω. Θα ρωτήσω και στο Μediterranean την Πέμπτη και θα σου πω. Αν και πιστεύω ότι κάπου εκεί θα κινηθεί και αυτό. Βέβαια το Mediterranean προσφέρει και υποτροφίες με 35-50% έκπτωση ανάλογα τον βαθμό του πτυχίου 6-6,9 και 7-10 αντίστοιχα και έχει και άλλες εκπτώσεις αν πληρώσεις εφαπαξ ή αν ανήκεις σε κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες (τα αναφέρουν στο site τους αν θες να δεις) αλλά τουλαχιστον γι αυτο που με ενδιαφέρει εμένα περισσότερο είναι το μόνο με αυτό το μεταπτυχιακό στην Ελλάδα (ασφάλεια πληροφοριών και ηλεκτρονική εγκληματολογία)
Moderators Gi0 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 [..]αλλά τουλαχιστον γι αυτο που με ενδιαφέρει εμένα περισσότερο είναι το μόνο με αυτό το μεταπτυχιακό στην Ελλάδα (ασφάλεια πληροφοριών και ηλεκτρονική εγκληματολογία) Nope, δεν ειναι το μονο στην Ελλαδα. Αλλα θα υποθεσω πως εισαι Αθηνα και δεν μπορεις/θελεις να αλλαξεις πολη, σωστα?
tsifotis Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Καμμένα λεφτά είναι να τα δίνεις σε καφετέριες αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Προφανώς εσύ fsbmaniac δεν έδωσες λεφτά για την εκπαίδευση σου αν κρίνω από την κατακρεούργηση του καμμένα οπότε λογικό να τα θεωρείς πεταμένα λεφτά. Εχω στο νου μου και CCNA-CCNP αλλά αυτά μπορώ να τα δώσω όποτε θέλω. KAMMENA ΚAMENA: Ετυμολογία < μετοχή παθητικού παρακειμένου του καίω Μετοχή καμένος, -η, -ο γενικά αυτός που έχει καεί, από οποιαδήποτε αιτία (π.χ. φωτιά, έκρηξη, καυστική ουσία, παγετό κ.λπ.) ειδικότερα αυτός που έχει αλλοιωθεί συνήθως από θερμοκρασία (μεταφορικά) αυτός του οποίου η μυστική, ή παράνομη, δράση έχει αποκαλυφθεί ποιες μετοχές γράφονται με δύο μι, σε -μμένος; Όχι ο πικραμένος και ο καμένος (καίω) αλλά μόνο οι μετοχές ρημάτων με χειλικόληκτο θέμα (-π, -β, -φ, -πτω, -φτω π.χ. ραμμένος, στριμμένος, βαμμένος, θρεμμένος, κομμένος) καθώς και όσες αρχαίες και λόγιες μετοχές διατηρούν τον αναδιπλασιασμό π.χ. (προ-κατ)ειλημμένος, κατησχυμμένος. Ένα πρόβλημα υπάρχει με το «οξυμένος», που κατά Μπαμπινιώτην θέλει δύο μι, αλλά επειδή ο ίδιος Μπαμπινιώτης το «αμβλυμένος» το γράφει με ένα μι, προφανώς για να κάνει τα παιδιά να γράφουν όλα με γκρίκλις, νομίζω πως ο κανόνας που αναφέρω πιο πάνω (περίπου παρμένος από το Εγκόλπιο του Μαρωνίτη) είναι περισσότερο διδάξιμος. Oh ... 1
Papakaliati Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 οκ. Μπορεί να είμαι λάθος αλλά νομίζω οτι οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί δεν έχουν σχέση με την πληροφορική..είναι πιο κοντά με τους ηλεκτρονικούς. Οπότε μιλάμε για άλλο τομέα. Anyways εγώ από αγγελίες εργασίας γενικά αυτά έχω δει προυπηρεσία προυπηρεσία προυπηρεσία, μερικές φορές δεν τους νοιάζει αν έχεις καν πτυχίο. Ισως οι φίλοι σου να είναι η εξαίρεση Σαν java και C# developers δουλευουνε, δεν αναφερομαι σε ασχετα επαγγελματα.
Postmort3m Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 KAMMENA ΚAMENA: Ετυμολογία < μετοχή παθητικού παρακειμένου του καίω Μετοχή καμένος, -η, -ο γενικά αυτός που έχει καεί, από οποιαδήποτε αιτία (π.χ. φωτιά, έκρηξη, καυστική ουσία, παγετό κ.λπ.) ειδικότερα αυτός που έχει αλλοιωθεί συνήθως από θερμοκρασία (μεταφορικά) αυτός του οποίου η μυστική, ή παράνομη, δράση έχει αποκαλυφθεί ποιες μετοχές γράφονται με δύο μι, σε -μμένος; Όχι ο πικραμένος και ο καμένος (καίω) αλλά μόνο οι μετοχές ρημάτων με χειλικόληκτο θέμα (-π, -β, -φ, -πτω, -φτω π.χ. ραμμένος, στριμμένος, βαμμένος, θρεμμένος, κομμένος) καθώς και όσες αρχαίες και λόγιες μετοχές διατηρούν τον αναδιπλασιασμό π.χ. (προ-κατ)ειλημμένος, κατησχυμμένος. Ένα πρόβλημα υπάρχει με το «οξυμένος», που κατά Μπαμπινιώτην θέλει δύο μι, αλλά επειδή ο ίδιος Μπαμπινιώτης το «αμβλυμένος» το γράφει με ένα μι, προφανώς για να κάνει τα παιδιά να γράφουν όλα με γκρίκλις, νομίζω πως ο κανόνας που αναφέρω πιο πάνω (περίπου παρμένος από το Εγκόλπιο του Μαρωνίτη) είναι περισσότερο διδάξιμος. Oh ... http://www.wordreference.com/gren/%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82 Χμμμ...Ενδιαφέρον. Nope, δεν ειναι το μονο στην Ελλαδα. Αλλα θα υποθεσω πως εισαι Αθηνα και δεν μπορεις/θελεις να αλλαξεις πολη, σωστα? Ναι Αθήνα είμαι και δεν μπορώ να αλλάξω πόλη. Πληροφοριακά ποιο άλλο Πανεπιστήμιο έχει παρόμοιο μεταπτυχιακό? 1
livefreeordie Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Off topic: Αλλοι το γραφουν με ενα Μ κι αλλοι με δυο Μ αντε να βγαλεις ακρη
Postmort3m Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Off topic: Αλλοι το γραφουν με ενα Μ κι αλλοι με δυο Μ αντε να βγαλεις ακρη Ε ναι, αυτή και άλλες 10000 λέξεις στην ελληνική γλώσσα, απλά έφαγε πονηρόπιτα και ήθελε να το παίξει μάγκας. Στην σύγχρονη Ελληνική γλώσσα και όχι στην προπολεμική του Μπαμπινιώτη πολλές λέξεις γράφονται με δύο τρόπους και τα δύο είναι σωστά. Αλλά όχι και να γράφεις καμμένος με δυο ν!! Καταρχήν δεν υπάρχει καμία λέξη (to my best knowledge) που να γράφεται με 2 ν οπότε να πεις οκ έκανε λάθος γιατί μπερδεύτηκε με άλλη λέξη. Εκτός αυτού μπαίνεις να πεις την μαλ....κια σου, είσαι offtopic και το γράφεις με ορθογραφία που βγάζει μάτι σε θέμα σχετικό με την εκπαίδευση? Τα θελε ο πωπός του.. 1
livefreeordie Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Ε ναι, αυτή και άλλες 10000 λέξεις στην ελληνική γλώσσα, απλά έφαγε πονηρόπιτα και ήθελε να το παίξει μάγκας. Πλακα εχει,χεχεχε
tsifotis Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Ε ναι, αυτή και άλλες 10000 λέξεις στην ελληνική γλώσσα, απλά έφαγε πονηρόπιτα και ήθελε να το παίξει μάγκας. Στην σύγχρονη Ελληνική γλώσσα και όχι στην προπολεμική του Μπαμπινιώτη πολλές λέξεις γράφονται με δύο τρόπους και τα δύο είναι σωστά. Αλλά όχι και να γράφεις καμμένος με δυο ν!! Καταρχήν δεν υπάρχει καμία λέξη (to my best knowledge) που να γράφεται με 2 ν οπότε να πεις οκ έκανε λάθος γιατί μπερδεύτηκε με άλλη λέξη. Εκτός αυτού μπαίνεις να πεις την μαλ....κια σου, είσαι offtopic και το γράφεις με ορθογραφία που βγάζει μάτι σε θέμα σχετικό με την εκπαίδευση? Τα θελε ο πωπός του.. Δεν ισχυει, Τοσο απλα. Ξεκαθαρη γραμματικη. Οτι υπαρχει ενα λινκ απο random χρηστη στο wordreference δεν λεει κατι. Δεν ειναι θεμα Μπαμπινιωτη, δεν υπαρχει παλαιοτερος τροπος γραφης ουτε υπαρχουνε αντικρουομενες αποψεις για το θεμα. Επισηςγια να βαλεις αυτο το σαχλο-λινκ σημαινει οτι σκαναρες ολα τα αλλα που εξηγουν οτι προκειται περι κλασσικου γραμματικου λαθους. Δεν μιλαμε για δυο τυπους γραφης οπως κλασικος και κλασσικος αλλα για λαθος που δεν το περιλαμβανει κανενα λεξικο. Μονο επωνυμο ΚΑΜΜΕΝΟΣ υπαρχει και δεν μας απασχολει γιατι ενα επωνυμο δεν ακολουθει την γραμματικη πιστα. Και εγω κανω λαθη αλλα η διαφορα ειναι οτι τ΄ αναγνωριζω και δεν συνεχιζω να ζω στην αρνηση. Επισης δεν κουναω το δαχτυλο σε αυτους που κανουνε λαθη οπως το καμεννα για να το "διορθωσω" σε καμμενα. Εν ολιγοις, οχι αλλα παραπληροφορηση, ευχαριστουμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα