atheatos Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Ακριβως αυτο αντι να κραξει για τα προστιμα που δεν εχουν κανενα λογο υπαρξης λεει αυτο που γραφεις!! αφου την εφαγε η ms να την φανε και ολοι οι αλλοι! Αυτη η λογικη μας εχει φαει και σαν χωρα!!! αφου πληρωσε ο διπλανος μου το χαρατσι ας το πληρωσω και εγω και ας ειναι αδικο να υπαρχει ο φορος και αντισυνταγματικος! Μια χαρα την προσεξα!! 1) πολυ λογικο μου ακουγεται! Καθε εταιρια θετει τους ορους της! 2) Το android ειναι της google και το εχει opensource εκτος απο τις εφαρμογες της! 3) Δινει φραγκα που; Πλακα κανεις; Καμια καταχρηση δεν βλεπω! Κυκλοφορει το λογισμικο της και οποιος θελει το "ψωνιζει"! οποιος θελει να κατασκευασει τηλεφωνο με android os θα πρεπει να ακολουθει τους ορους της google αλλιως ας κατασκευασει το δικο του και αν πουλησει χεσε με!! Η lg δεν εξαναγκαζεται να βαλει τις εφαρμογες της στο android αλλα εξαναγκαζεται να βαλει το android με της εφαρμογες της google; Εγω εξαναγκαζομαι ομως να εχω το bloatware της lg και της samsung!! Eκει δεν υπαρχει δικαιοσυνη; Τι μας λες; Ας βαλει android διχως google services οπως εκανε η amazon και πατωσε ή οπως εκανε η oneplus και τα πηγε αρκετα καλα! Και η coca cola πληρωνει για να μη βαζεις pepsi στα ψυγεια και η καθε εταιρια που δινει στους περιπτεραδες τα ψυγεια της δεν βαζεις μεσα αλλης μαρκας προιοντα! Εκει γιατι δεν μιλαει κανεις; Μηπως πληρωνει καλα η coca cola τα μασωνια για να πινουμε το δηλητηριο της και δεν μιλαει κανεις; Και στο κατω κατω ριξε προστιμα στη apple που δεν αφηνει να λειτουργησεις πουθενα το λογισμικο της περα των συσκευων της!!! Εκει δεν ειναι μονοπωλιακη τακτικη; Μουφες!!! Τρωνε τα λεφτα σε κοκες και ο λαος πειναει! Δεν σε υποχρεώνει κανείς να πάρεις Samsung και lg κτλ. Ουτε αυτοί ειναι υποχρεωμένοι να βάλουν android και άμα θέλουν μια χαρά θα πουλήσουν και χωρίς την Google. Γιατι πιστεύεις αν βγάλουν ένα δικό τους λειτουργικό και ενα δικό τους store όλοι μαζί και αφήσουν την Google απέξω θα κλείσουν? Ο πλειονότητα σου ξαναλέω ξέρει μονο την μάρκα του κινητού και όχι το android. Στο θέμα μας τώρα, το μερίδιο της Google ενοχλεί κάποιους και αφού αυτοί οι κάποιοι φάγανε πρόστιμο για τους ίδιους λόγους ,ζητούν το αυτονόητο να γίνει και για την Google. Δεν ειναι παράλογο αφού έγινε στο παρελθόν και ωφέλησε μάλιστα την Google να αναπτυχθεί ο browser της ,ο chrome. Τώρα δεν πιστεύω να απαγορέψει κανένας στην Google να βγάλει το nexus της με κομμένα τα Google service της και αυτη ειναι η διαφωνία μου με τους προλαλήσαντες και θα επιμείνω ότι στο δικό της hardware έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει. Με λίγα λόγια δεν πρόκειται να βγει ποτε chrome book που θα σου λέει βάλε τον edge.... Μην τα ισοπεδώνουμε όλα για χάρη της ευκολίας ...
The_Judas Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 ειναι καταχρηση δεσποζουσας θεσης οποτε πολυ καλα κανει η EE η θελουμε ελευθερο ανταγωνισμο η δεν θελουμε τα ιδια εκαναν κ στην ms k οι περισσοτεροι χειροκροτουσατε στο φιναλε αν αφεθουν ασyδοτοι στο τελος θα σε αναγκαζουν να εχεις μονο δικους του email ,να εχεις αναγκαστικα κ chrome book η chrome browser κλπ καλο σας κανουν ,τους κραζετε κ απο πανω μας αφού έχει ευρωπαικές πινακίδες! Ο παραλληλισμός που γίνεται με τα αυτοκίνητα πραγματικά δεν στέκει. Οταν αγοράζεις αυτοκίνητο, δεν σε αναγκάζει κανείς να βάλεις αυθεντικά ανταλλακτικά της εταιρείας. Υπάρχουν καθρέφτες, τζάμια, φίλτρα, ελαστικά, ζάντες, μάσκες... μέχρι και συμβατό κινητήρα μπορείς να βάλεις αν θέλεις ή να κάνεις μετατροπή σε υγραεριοκίνηση. Στην περίπτωση της google η εταιρεία σε μπλοκάρει σε πολλές περιπτώσεις από τέτοιες αλλαγές. 2
clav Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Λογικη αγοραζω αμαξι bmw αλλα εχει τιμονι pre-install bmw. Τα έχεις μπερδεμένα. Άλλο το software, άλλο το hardware. Άλλο η Google, αλλο το android (AOSP), αλλο τα gapps, άλλο το play store και άλλο οι εταιρίες που φτιάχνουν κινητά με android. Δεν μπορεί να υποχρεώνει η google τους κατασκευαστές να βάζουν gapps. Και δικά της κινητά να ήταν, αν έπιανε πάνω από 51% πάλι θα την άκουγε. Παρένθεση Νο1: Το πρόβλημα που αναφέρεις με το facebook / skype κ.ο.κ. είναι γνωστό απο την έλευση τον υπολογιστών και λέγεται interoperability. Δυστυχώς οι περισσότερες εταιρίες (π.χ. Microsoft Office, AutoCAD, κ.ο.κ.) όταν υπάρχει συμβατότητα επίτηδες την καταστρέφουν με ψευδές επιχείρημα πως το κάνουν για να εξελιχθούν. Παρένθεση Νο2: ελάχιστα μέρη των αυτοκινήτων είναι από έναν κατασκευαστή. Αμφιβάλλω αν η BMW κατασκευάζει τιμόνι, υαλοκαθαριστήρες κ.ο.κ. Συνήθως τα αγοράζουν από άλλους και στον κινητήρα ελάχιστα μέρη κατασκευάζουν. Επίσης η BMW δεν έχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά.
lepaterious Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Η Vestager δήλωσε ότι οι μεγάλες εταιρείες δεν θα έπρεπε να προσπαθούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, καθυστερώντας την καινοτομία. “Ακριβώς για αυτό τον λόγο ελέγχουμε προσεκτικά τα συμβόλαια της Google με κατασκευαστές smartphones και με παρόχους που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android” δήλωσε σε ένα συνέδριο που διοργάνωσε η Ολλανδική αρχή ανταγωνισμού. “Η ανησυχία μας έγκειται στο ότι απαιτώντας από τους κατασκευαστές κινητών και τους παρόχους να προ-εγκαταστήσουν ένα σύνολο από εφαρμογές της Google, αντί να αποφασίσουν από μόνοι τους ποιες εφαρμογές να φορτώσουν ενδέχεται να έχει κόψει έναν από τους κύριους τρόπους που αυτές οι νέες εφαρμογές θα μπορούσαν να φτάσουν στους πελάτες” συμπλήρωσε. Μπράβο Ε.Ε. από αύριο με αυτό το πρόστιμο θα βλέπουμε "mekapses" browser app που ότι και να αναζητείς θα σε κατευθύνει σε αυτά που θέλει... Όποτε χάνεται ο λόγος που εξαρχής έβαλες πρόστιμο. Επίσης Ε.Ε. θεωρείς δεδομένο ότι πρέπει να δώσεις αξία στο bloatware του κάθε κατασκευαστή και παρόχου να βάλει στην συσκευή αμφίβολης ποιότητας apps αλλά άμα βάλει η google τα δικά της είναι λάθος και αθέμιτος ανταγωνισμός. Δεν είναι τυχαία που η Ε.Ε. πάει κατά διαόλου. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Ακριβως αυτο αντι να κραξει για τα προστιμα που δεν εχουν κανενα λογο υπαρξης λεει αυτο που γραφεις!! αφου την εφαγε η ms να την φανε και ολοι οι αλλοι! Αυτη η λογικη μας εχει φαει και σαν χωρα!!! αφου πληρωσε ο διπλανος μου το χαρατσι ας το πληρωσω και εγω και ας ειναι αδικο να υπαρχει ο φορος και αντισυνταγματικος! Μια χαρα την προσεξα!! 1) πολυ λογικο μου ακουγεται! Καθε εταιρια θετει τους ορους της! 2) Το android ειναι της google και το εχει opensource εκτος απο τις εφαρμογες της! 3) Δινει φραγκα που; Πλακα κανεις; Καμια καταχρηση δεν βλεπω! Κυκλοφορει το λογισμικο της και οποιος θελει το "ψωνιζει"! οποιος θελει να κατασκευασει τηλεφωνο με android os θα πρεπει να ακολουθει τους ορους της google αλλιως ας κατασκευασει το δικο του και αν πουλησει χεσε με!! Η lg δεν εξαναγκαζεται να βαλει τις εφαρμογες της στο android αλλα εξαναγκαζεται να βαλει το android με της εφαρμογες της google; Εγω εξαναγκαζομαι ομως να εχω το bloatware της lg και της samsung!! Eκει δεν υπαρχει δικαιοσυνη; Τι μας λες; Ας βαλει android διχως google services οπως εκανε η amazon και πατωσε ή οπως εκανε η oneplus και τα πηγε αρκετα καλα! Και η coca cola πληρωνει για να μη βαζεις pepsi στα ψυγεια και η καθε εταιρια που δινει στους περιπτεραδες τα ψυγεια της δεν βαζεις μεσα αλλης μαρκας προιοντα! Εκει γιατι δεν μιλαει κανεις; Μηπως πληρωνει καλα η coca cola τα μασωνια για να πινουμε το δηλητηριο της και δεν μιλαει κανεις; Και στο κατω κατω ριξε προστιμα στη apple που δεν αφηνει να λειτουργησεις πουθενα το λογισμικο της περα των συσκευων της!!! Εκει δεν ειναι μονοπωλιακη τακτικη; Μουφες!!! Τρωνε τα λεφτα σε κοκες και ο λαος πειναει! Πάμε πάλι, γιατί μου φαίνεται ότι δεν θέλεις να καταλάβεις: 1) Όταν πουλάω το προϊόν X και σου λέω ότι δεν θα στο πουλήσω αν δεν βάλεις και το προϊόν Ψ το οποίο είναι άσχετο με το Χ, σε εκβιάζω. 2) Αν η εταιρεία Y θέλει να κυκλοφορήσει Android κινητό αλλά παράλληλα και ένα κινητό με το λειτουργικό "MyOS" το οποίο βασίζεται σε open source κώδικα (άσχετα αν αυτός είναι το open source κομμάτι του Android), η Google δεν δικαιούται να την παρεμποδίσει. 3) Δεν κάνω πλάκα. Αυτό ακριβώς υποστηρίζει η κατηγορία: "giving financial incentives". Αυτά που λες για τη Vodafone και την LG είναι τελείως άκυρα: Η LG (και η κάθε LG), φτιάχνει ένα κινητό. Για δικούς τους λόγους ΕΠΙΛΕΓΕΙ να εγκαταστήσει δικές της εφαρμογές. Εσύ, ως καταναλωτής, επιλέγεις να ψωνίσεις κινητό της. Όταν όμως η Google (και η κάθε google) ΕΚΒΙΑΖΕΙ ή ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ την εκάστοτε εταιρεία να εγκαταστήσει τις (όποιες) εφαρμογές της, έχουμε την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Σημείωσε εδώ ότι αυτό δεν είναι το ίδιο με να εγκαταστησει ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ η LG τις εφαρμογές. Η περίπτωση της Apple δεν έχει καμία σχέση με το παραπάνω. Η Apple πουλάει ένα πακέτο (hardware + software), χώρια που απέχει πολύ από το να έχει δεσπόζουσα θέση. Αν θέλεις παραδείγματα που θα μπορούσαν να πέσουν σε αυτήν την κατηγορία, φαντάσου τα εξής: Η Adobe πληρώνει το Public ώστε να έχει μόνο το Photoshop σαν software και όχι το Corel Paintshop Pro H HP βάζει ρήτρα στο συμβόλαιο με το Πλαίσιο, να μην πουλάει Acer H Intel απαγορεύει στην Dell να φτιάχνει Laptop με AMD CPUs Μια και μίλησες για Coca - Cola: 8,6 εκατομμύρια πρόστιμο είχε φάει για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Επίσης "καμπάνες" έχουν πέσει στη Nestle (για τους καφέδες) και στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία (για τις μπύρες). Μπράβο Ε.Ε. από αύριο με αυτό το πρόστιμο θα βλέπουμε "mekapses" browser app που ότι και να αναζητείς θα σε κατευθύνει σε αυτά που θέλει... Όποτε χάνεται ο λόγος που εξαρχής έβαλες πρόστιμο. Επίσης Ε.Ε. θεωρείς δεδομένο ότι πρέπει να δώσεις αξία στο bloatware του κάθε κατασκευαστή και παρόχου να βάλει στην συσκευή αμφίβολης ποιότητας apps αλλά άμα βάλει η google τα δικά της είναι λάθος και αθέμιτος ανταγωνισμός. Δεν είναι τυχαία που η Ε.Ε. πάει κατά διαόλου. @lepaterious Το θέτεις σε λάθος βάση το πράγμα: Παράγραφος πρώτη: Μπορεί να βλέπεις, μπορεί και να μη βλέπεις "mekapses" browses app. Αν η κατασκευάστρια του κινητού γουστάρει να βάλει Chrome, θα βάλει chrome. Αν γουστάρει να βάλει Firefox, θα βάλει Firefox. Το ζήτημα είναι το αν η Google έχει το δικαίωμα να την ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕΙ να βάλει Chrome (ή όποιο App, τέλος πάντων). Από πού κι ως πού θα της το αποδώσουμε αυτό το δικαίωμα; Παράγραφος δεύτερη: Με ποιό δικαίωμα θα αναγκάσει η Google τον κάθε κατασκευαστή να βάλει τα δικά του apps; Δεν κατάλαβα! Κατασκευάζω εγώ μία συσκευή Α, στην οποία αποφασίζω να βάλω λειτουργικό Android και θα πρέπει αναγκαστικά να βάλω ό,τι εφαρμογή γουστάρει η google; Συγγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω τη λογική σου...
lepaterious Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 @lepaterious Το θέτεις σε λάθος βάση το πράγμα: Παράγραφος πρώτη: Μπορεί να βλέπεις, μπορεί και να μη βλέπεις "mekapses" browses app. Αν η κατασκευάστρια του κινητού γουστάρει να βάλει Chrome, θα βάλει chrome. Αν γουστάρει να βάλει Firefox, θα βάλει Firefox. Το ζήτημα είναι το αν η Google έχει το δικαίωμα να την ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕΙ να βάλει Chrome (ή όποιο App, τέλος πάντων). Από πού κι ως πού θα της το αποδώσουμε αυτό το δικαίωμα; Παράγραφος δεύτερη: Με ποιό δικαίωμα θα αναγκάσει η Google τον κάθε κατασκευαστή να βάλει τα δικά του apps; Δεν κατάλαβα! Κατασκευάζω εγώ μία συσκευή Α, στην οποία αποφασίζω να βάλω λειτουργικό Android και θα πρέπει αναγκαστικά να βάλω ό,τι εφαρμογή γουστάρει η google; Συγγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω τη λογική σου... Αυτό που εννοώ είναι ότι το πρόστιμο είναι υποκρισία από την στιγμή που το ρίχνει στην google γιατί αναγκάζει τους κατασκευαστές να βάλουν τις υπηρεσίες της αλλά η Ε.Ε. δεν ρίχνει πρόστιμο στους κατασκευαστές για το bloatware που περνάνε. Δηλαδή εκεί δεν κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό η lg π.χ. δεν εξαναγκάζει τον χρήστη να έχει εφαρμογές που δεν θέλει και δεν μπορεί να σβήσει και αν κάνει root μπορεί να χάσει την εγγύηση. Κάποιος μπορεί όντως να χρησιμοποιήσει αυτές της εφαρμογές δεν λέω, αλλά έτσι δεν θα ενδιαφερθεί για τις υπόλοιπές στο μάρκετ οπότε? Εφόσον μπορώ να κατεβάσω από το μάρκετ οτι εφαρμογή θέλω είναι περιττό το bloatware... Αν θέλει η lg/samsung/xiaomi να βάλω της εφαρμογές τους μπορούν να μου το ζητήσουν. Ακόμα και αν αύριο αποφασίσει η google να το δίνει καθαρό το android όλοι οι κατασκευαστές θα του αλλάξουν τα φώτα. Και δεν έχουμε μόνο τους κατασκευαστές αλλά και τους παρόχους αγοράζεις 700 ευρώ συσκευή και βάζουν μέσα τα λογότυπα τους, τον launcher τους τις εφαρμογές τους και πάει λέγοντας... Οπότε τι κατάφερε η Ε.Ε. μια τρύπα στο νερό. Οπότε καταλήγουμε στο να μην έχει το πρόστιμο νόημα. Εγώ θα προτιμούσα να κυκλοφορούσε η συσκευή και το λειτουργικό χωρίς πρόσθετα από κανέναν.
sepsekasan Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Πάμε πάλι, γιατί μου φαίνεται ότι δεν θέλεις να καταλάβεις: 1) Όταν πουλάω το προϊόν X και σου λέω ότι δεν θα στο πουλήσω αν δεν βάλεις και το προϊόν Ψ το οποίο είναι άσχετο με το Χ, σε εκβιάζω. Σωστα στη προκειμενη περιπτωση μιλαμε για δυο ποτηρια που ο κατασκευαστης επιλεγει να τα πιει και τα δυο. Θελει android θελει και google play store. Ο εκβιασμος ποιος ειναι; 2) Αν η εταιρεία Y θέλει να κυκλοφορήσει Android κινητό αλλά παράλληλα και ένα κινητό με το λειτουργικό "MyOS" το οποίο βασίζεται σε open source κώδικα (άσχετα αν αυτός είναι το open source κομμάτι του Android), η Google δεν δικαιούται να την παρεμποδίσει. Δεν το εχει κανει ουτε μπορει να κανει κατι τετοιο. Ζεις σε αλλο πλανητη μηπως; Δες http://www.tizen.gr/,https://www.skroutz.gr/s/5983399/Huawei-Ascend-W2-8GB.html , https://www.skroutz.gr/s/7630923/Acer-Liquid-M220-Plus-8GB.html , https://oneplus.net/lt/one. http://www.amazon.com/Fire_Phone_13MP-Camera_32GB/dp/B00EOE0WKQ Aυτα σου λενε κατι; βλεπεις εταιριες με αλλα os ακομα και android διχως google products. Τωρα δωσε μου στοιχεια για εκβιασμους απο google προς κατασκευαστες! 3) Δεν κάνω πλάκα. Αυτό ακριβώς υποστηρίζει η κατηγορία: "giving financial incentives". Ουτε εγω κανω πλακα σε λεω Αυτά που λες για τη Vodafone και την LG είναι τελείως άκυρα: Η LG (και η κάθε LG), φτιάχνει ένα κινητό. Για δικούς τους λόγους ΕΠΙΛΕΓΕΙ να εγκαταστήσει δικές της εφαρμογές. Εσύ, ως καταναλωτής, επιλέγεις να ψωνίσεις κινητό της. Εγω διαλεξα το lg g4 γιατι εχει android και γιατι ειναι google Όταν όμως η Google (και η κάθε google) ΕΚΒΙΑΖΕΙ ή ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ την εκάστοτε εταιρεία να εγκαταστήσει τις (όποιες) εφαρμογές της, έχουμε την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.Παραθεσε στοιχεια σχετικα με τα λεγομενα σου. Οπως και το linux εχει 100 διαφορετικες υλοποιησεις ubuntu,linux mint,debian ετσι ειναι και το android. Πες μας λοιπον ποτε και πως εκβιασε η google το πχ το amazon να βαλει google apps? Σημείωσε εδώ ότι αυτό δεν είναι το ίδιο με να εγκαταστησει ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ η LG τις εφαρμογές.Ουτε οταν αγοραζω ενα acer,vaio,toshiba ή dell λαπτοπ δεν διαλεξαν αν θα μπορουν να βαλουν internet explorer στα laptop τους ή windows media player Η περίπτωση της Apple δεν έχει καμία σχέση με το παραπάνω. Η Apple πουλάει ένα πακέτο (hardware + software), χώρια που απέχει πολύ από το να έχει δεσπόζουσα θέση.Καμια σχεση και η google πουλαει hardware & software μη λες οτι να ναι . Εδω μιλαμε καθαρα για ενσωματομενες εφαρμογες/επιλογες στο λογισμικο του android και αν και πως δινει το δικο της android η google! H apple δεν δινει σε κανεναν το ios και εχει μεσα το itunes! Αν θέλεις παραδείγματα που θα μπορούσαν να πέσουν σε αυτήν την κατηγορία, φαντάσου τα εξής: Η Adobe πληρώνει το Public ώστε να έχει μόνο το Photoshop σαν software και όχι το Corel Paintshop Pro H HP βάζει ρήτρα στο συμβόλαιο με το Πλαίσιο, να μην πουλάει Acer H Intel απαγορεύει στην Dell να φτιάχνει Laptop με AMD CPUs Μαζι σου ειδες ομως κανενα καταστημα να πουλαει μονο κινητα google ή android;Δωσε μας link!!! Μια και μίλησες για Coca - Cola: 8,6 εκατομμύρια πρόστιμο είχε φάει για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Επίσης "καμπάνες" έχουν πέσει στη Nestle (για τους καφέδες) και στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία (για τις μπύρες). Τι μου λες τωρα εγω σε οσα περιπτερα και να παω σπανια βρισκω pepsi και ακομα πιο σπανια βρησκω green cola!!! Τα έχεις μπερδεμένα. Άλλο το software, άλλο το hardware. Άλλο η Google, αλλο το android (AOSP), αλλο τα gapps, άλλο το play store και άλλο οι εταιρίες που φτιάχνουν κινητά με android. Εσυ τα εχεις μπερδεψει λιγο https://en.wikipedia.org/wiki/Android_(operating_system) Διαβασε εδω και πες μας τα συμπερασματα σου!! Προστιμο τωρα στην κακια microsoft που εχει wmp και explorer!!!!!Προστιμο που εχει δικο της task manager!!! ΝΑΙ!!!!! Προστιμο στην apple που σε αναγκαζει να εχεις itunes για να δουλεψεις mac/iphone! ΝΑΙΙΙΙΙ Προστιμο στην google που δινει τζαμπα το android που εχει αφησει ανοιχτο το κωδικα του και που πουλαει σαν φιστικι διχως να το χρεωνει και δινει συναμα την επιλογη οποιος θελει να βαλει τα google apps!! ΝΑΙΙ!!!! Κακα μονοπωλια!!!! Δωστε στο λαο λογισμικο απο το terminal!!!! ΝΑΙ!!!!!!!! και οποιος θελει ας βαλει και οτι ui θελει αρκει να γραψει 5.000.000 γραμμες κωδικα ΝΑΙ!!!!!! ΕΥΡΩΠΗ ΡΕ ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!! ΛΟΓΙΚΗ ΜΗΔΕΝ ΝΑΙ!!!!!!!!!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Πάμε πάλι, γιατί μου φαίνεται ότι δεν θέλεις να καταλάβεις: 1) Όταν πουλάω το προϊόν X και σου λέω ότι δεν θα στο πουλήσω αν δεν βάλεις και το προϊόν Ψ το οποίο είναι άσχετο με το Χ, σε εκβιάζω. Σωστα στη προκειμενη περιπτωση μιλαμε για δυο ποτηρια που ο κατασκευαστης επιλεγει να τα πιει και τα δυο. Θελει android θελει και google play store. Ο εκβιασμος ποιος ειναι; 2) Αν η εταιρεία Y θέλει να κυκλοφορήσει Android κινητό αλλά παράλληλα και ένα κινητό με το λειτουργικό "MyOS" το οποίο βασίζεται σε open source κώδικα (άσχετα αν αυτός είναι το open source κομμάτι του Android), η Google δεν δικαιούται να την παρεμποδίσει. Δεν το εχει κανει ουτε μπορει να κανει κατι τετοιο. Ζεις σε αλλο πλανητη μηπως; Δες http://www.tizen.gr/,https://www.skroutz.gr/s/5983399/Huawei-Ascend-W2-8GB.html , https://www.skroutz.gr/s/7630923/Acer-Liquid-M220-Plus-8GB.html , https://oneplus.net/lt/one. http://www.amazon.com/Fire_Phone_13MP-Camera_32GB/dp/B00EOE0WKQ Aυτα σου λενε κατι; βλεπεις εταιριες με αλλα os ακομα και android διχως google products. Τωρα δωσε μου στοιχεια για εκβιασμους απο google προς κατασκευαστες! 3) Δεν κάνω πλάκα. Αυτό ακριβώς υποστηρίζει η κατηγορία: "giving financial incentives". Ουτε εγω κανω πλακα σε λεω Αυτά που λες για τη Vodafone και την LG είναι τελείως άκυρα: Η LG (και η κάθε LG), φτιάχνει ένα κινητό. Για δικούς τους λόγους ΕΠΙΛΕΓΕΙ να εγκαταστήσει δικές της εφαρμογές. Εσύ, ως καταναλωτής, επιλέγεις να ψωνίσεις κινητό της. Εγω διαλεξα το lg g4 γιατι εχει android και γιατι ειναι google Όταν όμως η Google (και η κάθε google) ΕΚΒΙΑΖΕΙ ή ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ την εκάστοτε εταιρεία να εγκαταστήσει τις (όποιες) εφαρμογές της, έχουμε την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.Παραθεσε στοιχεια σχετικα με τα λεγομενα σου. Οπως και το linux εχει 100 διαφορετικες υλοποιησεις ubuntu,linux mint,debian ετσι ειναι και το android. Πες μας λοιπον ποτε και πως εκβιασε η google το πχ το amazon να βαλει google apps? Σημείωσε εδώ ότι αυτό δεν είναι το ίδιο με να εγκαταστησει ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ η LG τις εφαρμογές.Ουτε οταν αγοραζω ενα acer,vaio,toshiba ή dell λαπτοπ διαλεξανε αν θα μπορουν να βαλουν internet explorer στα laptop τους ή windows media player Η περίπτωση της Apple δεν έχει καμία σχέση με το παραπάνω. Η Apple πουλάει ένα πακέτο (hardware + software), χώρια που απέχει πολύ από το να έχει δεσπόζουσα θέση.Καμια σχεση και η google πουλαει hardware & software μη λες οτι να ναι . Εδω μιλαμε καθαρα για ενσωματομενες εφαρμογες/επιλογες στο λογισμικο του android και αν και πως δινει το δικο της android η google! H apple δεν δινει σε κανεναν το ios και εχει μεσα το itunes! Αν θέλεις παραδείγματα που θα μπορούσαν να πέσουν σε αυτήν την κατηγορία, φαντάσου τα εξής: Η Adobe πληρώνει το Public ώστε να έχει μόνο το Photoshop σαν software και όχι το Corel Paintshop Pro H HP βάζει ρήτρα στο συμβόλαιο με το Πλαίσιο, να μην πουλάει Acer H Intel απαγορεύει στην Dell να φτιάχνει Laptop με AMD CPUs Μαζι σου ειδες ομως κανενα καταστημα να πουλαει μονο κινητα google ή android;Δωσε μας link!!! Μια και μίλησες για Coca - Cola: 8,6 εκατομμύρια πρόστιμο είχε φάει για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Επίσης "καμπάνες" έχουν πέσει στη Nestle (για τους καφέδες) και στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία (για τις μπύρες). Τι μου λες τωρα εγω σε οσα περιπτερα και να παω σπανια βρισκω pepsi και ακομα πιο σπανια βρησκω green cola!!! Ο εκβιασμός είναι π.χ. αν εγώ θέλω να βάλω στο κινητό που κατασκευάζω play store και Firefox και μου λες "Δεν σου δίνω το play store αν δεν βάλεις Chrome αντί για Firefox" Εγώ γιατί να παραθέσω στοιχεία; Κάτι δεν πιάνεις καλά...Το ότι κινδυνεύει η google με πρόστιμο επειδή κατηγορείται για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσεις, δεν σημαίνει ότι η google είναι ένοχη (και δεν υποστήριξα κάτι τέτοιο). Ενδεχομένως να υπάρχουν στοιχεία/καταγγελίες. Προφανώς εάν εγώ ήμουν ο καταγγέλλων, θα είχα βρει και τα στοιχεία. Δεν εμπλέκομαι όμως νομικά στην υπόθεση! Η διαφωνία μου έγκειται στο αν δεχόμαστε τέτοιες πρακτικές, όπου εγώ σου λέω όχι και στους παραλληλισμούς σου, που θεωρώ λανθασμένους. Όσο για τα περίπτερα, δεν κατηγορείσαι επειδή ΕΧΕΙΣ δεσπόζουσα θέση (Coca cola), αλλά αν κάνεις κατάχρηση αυτής. Αν ο πωλητής επιλέγει να έχει Coca - Cola, δεν τρέχει τίποτα. Αν όμως η 3E σε εκβιάζει ή σου δίνει κίνητρα με προϋπόθεση να μη στοκάρεις ανταγωνιστικά προϊόντα, εκεί κάνεις κατάχρηση. Αυτό που εννοώ είναι ότι το πρόστιμο είναι υποκρισία από την στιγμή που το ρίχνει στην google γιατί αναγκάζει τους κατασκευαστές να βάλουν τις υπηρεσίες της αλλά η Ε.Ε. δεν ρίχνει πρόστιμο στους κατασκευαστές για το bloatware που περνάνε. Δηλαδή εκεί δεν κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό η lg π.χ. δεν εξαναγκάζει τον χρήστη να έχει εφαρμογές που δεν θέλει και δεν μπορεί να σβήσει και αν κάνει root μπορεί να χάσει την εγγύηση. Κάποιος μπορεί όντως να χρησιμοποιήσει αυτές της εφαρμογές δεν λέω, αλλά έτσι δεν θα ενδιαφερθεί για τις υπόλοιπές στο μάρκετ οπότε? Εφόσον μπορώ να κατεβάσω από το μάρκετ οτι εφαρμογή θέλω είναι περιττό το bloatware... Αν θέλει η lg/samsung/xiaomi να βάλω της εφαρμογές τους μπορούν να μου το ζητήσουν. Ακόμα και αν αύριο αποφασίσει η google να το δίνει καθαρό το android όλοι οι κατασκευαστές θα του αλλάξουν τα φώτα. Και δεν έχουμε μόνο τους κατασκευαστές αλλά και τους παρόχους αγοράζεις 700 ευρώ συσκευή και βάζουν μέσα τα λογότυπα τους, τον launcher τους τις εφαρμογές τους και πάει λέγοντας... Οπότε τι κατάφερε η Ε.Ε. μια τρύπα στο νερό. Οπότε καταλήγουμε στο να μην έχει το πρόστιμο νόημα. Εγώ θα προτιμούσα να κυκλοφορούσε η συσκευή και το λειτουργικό χωρίς πρόσθετα από κανέναν. Κι εγώ θα προτιμούσα να κυκλοφορούσαν οι συσκευές και τα λειτουργικά γενικότερα χωρίς πρόσθετα. Δεν διαφωνώ εκεί. Το ζήτημα είναι ότι οι LG/Xiaomi/Samsung κ.λπ. κυκλοφορούν ένα Α προϊόν, το οποίο στο δίνουν ως πακέτο (hardware/software) και μπορείς να επιλέξεις αν θα το πάρεις ή όχι. ΔΕΝ είναι αθέμιτος ανταγωνισμός (δεν παρεμποδίζει τους ανταγωνιστές κάπως) και ΔΕΝ σε εξαναγκάζει σε κάτι (μην αγοράσεις τη συγκεκριμένη συσκευή). Η μη απεγκαταστασιμότητα (sic) θα μπορούσε να είναι ένα ζήτημα, αλλά εκεί δεν υπάρχει δεσπόζουσα θέση κάποιας εταιρείας και δεν νομίζω πως μπορεί να στοιχειοθετηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός (δεν είμαι και νομικός). Αυτό που συζητάμε, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό
sepsekasan Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Ο εκβιασμός είναι π.χ. αν εγώ θέλω να βάλω στο κινητό που κατασκευάζω play store και Firefox και μου λες "Δεν σου δίνω το play store αν δεν βάλεις Chrome αντί για Firefox" Μα τι λογικη ειναι αυτη; Το google play store ειναι υπηρεσια και διαλεγοντας αυτη παιρνεις ολο μαζι το πακετο! Ειναι σαν να πας να ασφαλησεις τη μηχανη ή το αμαξι σου και λες θελω να μου ασφαλησεις μονο τις ροδες και το υπολοιπο θα το ασφαλησω σε αλλη εταιρια; Φυσικα θα σου ασφαλησουν ολο το αμαξι σου ή τη μηχανη σου θες δεν θες γιατι αυτο περιλαμβανει το πακετο. Δεν μπορουν να σου απαγορεψουν να πας σε αλλη ασφαλιστικη ομως!! Το ιδιο και η google δεν απογορευσε σε κανεναν να βαλει και firefox προεγκαταστημενο!!!!! Εγώ γιατί να παραθέσω στοιχεία; Κάτι δεν πιάνεις καλά...Το ότι κινδυνεύει η google με πρόστιμο επειδή κατηγορείται για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσεις, δεν σημαίνει ότι η google είναι ένοχη (και δεν υποστήριξα κάτι τέτοιο). Ενδεχομένως να υπάρχουν στοιχεία/καταγγελίες. Προφανώς εάν εγώ ήμουν ο καταγγέλλων, θα είχα βρει και τα στοιχεία. Δεν εμπλέκομαι όμως νομικά στην υπόθεση! Η διαφωνία μου έγκειται στο αν δεχόμαστε τέτοιες πρακτικές, όπου εγώ σου λέω όχι και στους παραλληλισμούς σου, που θεωρώ λανθασμένους. Εγω θεωρω τους δικους σου λανθασμενους απο τι στιγμη που δεν εχει γινει ουτε δικαστηριο ουτε εχει κριθει ενοχη αλλα ασπαζεσαι πως η google κανει καταχρηση δεσπεζουσας θεσης επειδη δινει ολοκληρο το πακετο σε οποιον κατασκευαστη το διαλεξει και ολα αυτα που; Στο λογισμικο της!! Ας ειχαν τα @@ οι κατασκευαστες να βγαλουν το android aosp διχως playstore τοσα και τοσα κινεζικα και turbo x το εχουν κανει... που καλλανε; Πουθενα!!! Δεν βγηκε ουτε η lg ουτε η samsung κλπ να πει ααα η google μας αναγκαζει να εχουμε playstore & chrome & google search!! Όσο για τα περίπτερα, δεν κατηγορείσαι επειδή ΕΧΕΙΣ δεσπόζουσα θέση (Coca cola), αλλά αν κάνεις κατάχρηση αυτής. Αν ο πωλητής επιλέγει να έχει Coca - Cola, δεν τρέχει τίποτα. Αν όμως η 3E σε εκβιάζει ή σου δίνει κίνητρα με προϋπόθεση να μη στοκάρεις ανταγωνιστικά προϊόντα, εκεί κάνεις κατάχρηση. Αυτο το κανει κατι αιωνες τωρα η coca cola!!! Αλλα!!! στα ψυγεια που παιρνεις δωρεαν οφειλεις να εχεις μονο τα προιοντα της!!! εκει δεν υπαρχει καταχρηση ουτε μονοπωλιο ειναι καθαρη επιλογη του τζαμπατζη του περιπτερα!!!! H ολη λογικη ειναι του στυλ " θελω ενα πιτα γυρο απολα αλλα τη πιτα θα την παρω απο το διπλανο σουβλατζιδικο"
Nimda075 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 η ΕΕ λεει το εξης απλο ,δεν θελω ms η google η οποιοσδηποτε αλλος εχει την μεγαλυτερη πιτα πωλησεων (οχι τζιρο μιλαμε για τεμαχια) η εγκατεστημενη βαση η πειτε το οπως θελετε στην ταδε αγορα μαζι με το λειτουργικο σου που ειναι σχεδον default επιλογη να μου εχεις προεγκατεστημενο τον edge η τον chrome ,η τα google maps η τον messenger η το skype η το candy crash soda η οτιδηποτε θελω το λειτουργικο σου σκετο ωστε να μπορει ο τελικος χρηστης (δεν μιλαει για insomniaks η τον καθε geek που ξερει τι να σουταρει κ τ να κρατησει) να εγκαταστησει οτι θελει αυτο κ μονο θα οδηγησει τον καθενα που μπορει, να δημιουργησει εφαρμογες καθε ειδους για να αποσπασει μεριδιο χρηστων,θα ανθiσει η καινοτομια κ ο ανταγωνισμος προς οφελος των χρηστων τωρα οπως ειναι τα πραγματα ο προγραμματιστης ξερει οτι η εφαρμογη του θα πρεπει να ανταγωνιστει τον προεγκατεστημενο chrome, το προεγκατεστημενο groove music κλπ ,με λιγα λογια ξεκινα να χανει απο τα αποδυτηρια απονθαρυνοντας τον οποιονδηποτε εχει μια καλη ιδεα ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβει κανεις οτι μονο ο χρηστης βγαινει κερδισμενος απο την αντιμονοπωλιακη νομοθεσια κ πρακτικες της ΕΕ κ μακαρι τετοιοι νομοι να υπηρχαν για καθε ειδους αγορα στο φιναλε εμπρακτα δεν ειναι ερμαια του λομπινγ οπως αμερικα μερια που η καθε εταιρεια κ συμφερον υπαγορευει νομους 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 H ολη λογικη ειναι του στυλ " θελω ενα πιτα γυρο απολα αλλα τη πιτα θα την παρω απο το διπλανο σουβλατζιδικο" Όχι! Η λογική είναι του στυλ "Θέλω μία πίτα γύρο απ' όλα" κι εσύ να μου απαντάς "Θα πάρεις και μία Amstel μαζί, την οποία εννοείται θα πληρώσεις"!
sepsekasan Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 η ΕΕ λεει το εξης απλο ,δεν θελω ms η google η οποιοσδηποτε αλλος εχει την μεγαλυτερη πιτα πωλησεων (οχι τζιρο μιλαμε για τεμαχια) η εγκατεστημενη βαση η πειτε το οπως θελετε στην ταδε αγορα μαζι με το λειτουργικο σου που ειναι σχεδον default επιλογη να μου εχεις προεγκατεστημενο τον edge η τον chrome ,η τα google maps η τον messenger η το skype η το candy crash saga η οτιδηποτε θελω το λειτουργικο σου σκετο ωστε να μπορει ο τελικος χρηστης (δεν μιλαει για insomniaks η τον καθε geek που ξερει τι να σουταρει κ τ να κρατησει) να εγκαταστησει οτι θελει αυτο κ μονο θα οδηγησει τον καθενα που μπορει να δημιουργησει εφαρμογες καθε ειδους για να αποσπασει μεριδιο χρηστων,θα ανθησει η καινοτομια κ ο ανταγωνισμος προς οφελος των χρηστων τωρα οπως ειναι τα πραγματα ο προγραμματιστης ξερει οτι η εφαρμογη του θα πρεπει να ανταγωνιστει τον προεγκατεστημενο chrome, το προεγκατεστημενο groove music κλπ ,με λιγα λογια ξεκινα να χανει απο τα αποδυτηρια απονθαρυνοντας τον οποιονδηποτε εχει μια καλη ιδεα ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβει κανεις οτι μονο ο χρηστης βγαινει κερδισμενος απο την αντιμονοπωλιακη νομοθεσια κ πρακτικες της ΕΕ κ μακαρι τετοιοι νομοι να υπηρχαν για καθε ειδους αγορα στο φιναλε εμπρακτα δεν ειναι ερμαια του λομπινγ οπως αμερικα μερια που η καθε εταιρεια κ συμφερον υπαγορευει νομους Τι σε κανει να πιστευεις οτι υπαρχει διαφορα ενος browser με ενος task manager ή ενος explorer; Όχι! Η λογική είναι του στυλ "Θέλω μία πίτα γύρο απ' όλα" κι εσύ να μου απαντάς "Θα πάρεις και μία Amstel μαζί, την οποία εννοείται θα πληρώσεις"! Μπα η λογικη ειναι θελω ενα πιτα γυρο διχως κρεμμυδι και ντοματα αλλα και παλι πληρωνεις σε τιμη απολα!
GrandGamer Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβει κανεις οτι μονο ο χρηστης βγαινει κερδισμενος απο την αντιμονοπωλιακη νομοθεσια κ πρακτικες της ΕΕ κ μακαρι τετοιοι νομοι να υπηρχαν για καθε ειδους αγορα στο φιναλε εμπρακτα δεν ειναι ερμαια του λομπινγ οπως αμερικα μερια που η καθε εταιρεια κ συμφερον υπαγορευει νομους Μην το ξαναπείς αυτό! Η Γοογλε είναι καλή και μας αγαπάει όλους και θέλει μόνο το καλύτερο για εμάς. Αντίθετα η κακιά Ε.Ε. θέλει να φέρει τον κομμουνισμό και το 3ο ράιχ και γι αυτό πρέπει να καεί! 4
aris1986 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Μην το ξαναπείς αυτό! Η Γοογλε είναι καλή και μας αγαπάει όλους και θέλει μόνο το καλύτερο για εμάς. Αντίθετα η κακιά Ε.Ε. θέλει να φέρει τον κομμουνισμό και το 3ο ράιχ και γι αυτό πρέπει να καεί! H Ευρωπη εχει αποτυχει και παει για διαλυση αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα... 1
lepaterious Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Μην το ξαναπείς αυτό! Η Γοογλε είναι καλή και μας αγαπάει όλους και θέλει μόνο το καλύτερο για εμάς. Αντίθετα η κακιά Ε.Ε. θέλει να φέρει τον κομμουνισμό και το 3ο ράιχ και γι αυτό πρέπει να καεί! Εγώ ούτε τον έναν ούτε τον άλλον εμπιστεύομαι! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις