Προς το περιεχόμενο

Electrolux η Whirlpool ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και παλια ειχα αμεση επαφη με Λευκες συσκευες (υπευθυνος καταστηματος) απεχω εδω και 11 χρονια οποτε πλεον δεν ξερω τι συμβαινει.

Δεν ξερω αν καποιοι απο εδω ασχολειστε με το αθλημα αλλα ειμαι αναμεσα σε 2 φουρνους και καιγομαι για τον πιο θα παραγγειλω (οι εστιες δεν με απασχολουν αφου δεν τις θεωρω σημαντικες).

Συγκεκριμενα με ενδιαφερουν αυτα τα μοντελα :

http://www.kotsovolos.gr/site/household-appliances/built-in/ovens/157991-whirlpool-akzm-8410/ix

http://www.kotsovolos.gr/site/household-appliances/built-in/ovens/129675-electrolux-eob3450aax

Ξερω πως δεν ειναι κατι τρομερο σε θεμα ποιοτητας αλλα θα αντικαταστησουν φουρνο Bosch που ειχα δωσει 1500ε (μαζι με τις εστιες) και μεσα σε κατι παραπανω απο 5 χρονια βγηκε off (οποτε δεν την ξαναπαταω να αγορασω κατι τοσο ακριβο).

Αποψεις ? Whirpool η Electrolux ? Σαν χωρητικοτητα ειναι ιδιοι περιπου, οσο για τους τροπους ψησιματος με αφηνουν αδιαφορο (και 8 πολλοι ειναι). Με ενδιαφερει περισσοτερο το θεμα ποιοτητα σαν κατασκευη γιατι δεν θελω να τρεχω σε κανα χρονο για επισκευες η αντικατασταση.

Ευχαριστω :)

Δημοσ.

πικρα απο whirlpool σε φουρνο μικροκυμματων, στις λευκες συσκευες μεσες ακρες ισχυει το "οτι πλερωνεις παιρνεις"  εγω θα πηγαινα σε bosch ή neff 

Δημοσ.

Τα BOSCH δεν έχουν 10 χρόνια εγγύηση; :o

Δεν ξερω Τωρα τι εχουν, τοτε μου ειχαν δωσει 3.

πικρα απο whirlpool σε φουρνο μικροκυμματων, στις λευκες συσκευες μεσες ακρες ισχυει το "οτι πλερωνεις παιρνεις"  εγω θα πηγαινα σε bosch ή neff 

Bosch αν ξαναβαλω στο σπιτι μου θα ακουω γκρινια μεχρι του χρονου οποτε δεν παιζει. Neff καλη αλλα αν θυμαμαι καλα του ιδιου ομιλου ειναι και στην τελικη στο εξοχικο μου εχω Teka και ειναι φοβερη χωρις να επρεπε να ξεφυγω πολυ σε τιμη, για φουρνο μιλαμε εξαλλου.

Δημοσ.

bosch, neff, pitsos ειναι στον ίδιο όμιλο. Τα neff θεωρούνται τα πολύ λουξάτα και ακριβά, τα bosch τα καλά και τα pitsos τα φθηνα. "Θεωρούνται" γιατί αναλογα με το μοντέλο φτιάχνονται σε διάφορα εργοστάσια, Ιταλίας, Ισπανίας, Γερμανίας και Τουρκίας. 

Για τον όμιλο αυτό συμφέρει η αγορά μαζί με επέκταση εγγύησης ΑΠΟ ΤΗΝ εταιρεία, οχι από μεταπωλητες τύπου κότσο, ηλεκτρονική,κλπ

ontopic: Απο τις δυο εταιρείες εχω σε λίγο καλύτερη εκτίμηση την elextrolux. Και οι δυο κάνουν παραγωγή σε κίνα και πουλάνε διάφορα brands. 

• Like 1
Δημοσ.

Δύσκολη επιλογή..

Θα επέλεγα της whirlpool που έχει το smartclean. Φαίνεται τεχνολογικά πιο εξελιγμένος.

Ο electrolux βέβαια αναφέρει και ανεμιστήρα ψύξης.
Αν δεν κάνω λάθος, βοηθάει και στην αποβολή των υδρατμών που γενικά κάνουν ζημιά στα μέταλλα του φούρνου..

Φυσικά ότι και να πάρεις, θέλει αναλυτικό διάβασμα του manual,
έχει πολλές οδηγίες ,
μεταξύ αυτών και συντήρησης, οι οποίες πρέπει να τηρούνται.
Τα παραδοσιακά καθαριστικά φούρνων κάνουν μεγάλη ζημιά στους περισσότερους σύγχρονους φούρνους.

Δημοσ.

Έχεις καει και εσυ απο τις μουφες του Bosch group ε;

Απ αυτους τους δυο ο whirlpool φαινεται πιο καλος αλλα δεν ξερω τι λενε απο αξιοπιστία.Εχω ενα πλυντήριο whirlpool και σαν λειτουργια ειναι παρα πολυ καλο αλλα δεν μπορω να σου πω για αξιοπιστία γιατι το χω λιγους μηνες.Για φουρνους εχω ακουσει καλα λογια για την korting αλλα δεν εχω προσωπική εμπειρία...

• Like 1
Δημοσ.

bosch, neff, pitsos ειναι στον ίδιο όμιλο. Τα neff θεωρούνται τα πολύ λουξάτα και ακριβά, τα bosch τα καλά και τα pitsos τα φθηνα. "Θεωρούνται" γιατί αναλογα με το μοντέλο φτιάχνονται σε διάφορα εργοστάσια, Ιταλίας, Ισπανίας, Γερμανίας και Τουρκίας. 

Για τον όμιλο αυτό συμφέρει η αγορά μαζί με επέκταση εγγύησης ΑΠΟ ΤΗΝ εταιρεία, οχι από μεταπωλητες τύπου κότσο, ηλεκτρονική,κλπ

ontopic: Απο τις δυο εταιρείες εχω σε λίγο καλύτερη εκτίμηση την elextrolux. Και οι δυο κάνουν παραγωγή σε κίνα και πουλάνε διάφορα brands. 

Tο ξερω σχετικα με την Neff πως ειναι η top του ομιλου αλλα δεν θελω να ξεφυγω παλι σε χρηματα πρακτικα για κατι τοσο απλο οσο ενας φουρνος. Απο την εταιρεια που το κοιταξα ειναι μπερδεμα οποτε θα βαλω +5 χρονια εγγυηση απο Κωτσο η Mediamarkt.

Δύσκολη επιλογή..

Θα επέλεγα της whirlpool που έχει το smartclean. Φαίνεται τεχνολογικά πιο εξελιγμένος.

Ο electrolux βέβαια αναφέρει και ανεμιστήρα ψύξης.

Αν δεν κάνω λάθος, βοηθάει και στην αποβολή των υδρατμών που γενικά κάνουν ζημιά στα μέταλλα του φούρνου..

Φυσικά ότι και να πάρεις, θέλει αναλυτικό διάβασμα του manual,

έχει πολλές οδηγίες ,

μεταξύ αυτών και συντήρησης, οι οποίες πρέπει να τηρούνται.

Τα παραδοσιακά καθαριστικά φούρνων κάνουν μεγάλη ζημιά στους περισσότερους σύγχρονους φούρνους.

O Bosch που ειχα ειχε πυρολυση και πολυ φοβαμαι πως "βοηθησε" στο να σαπισει μεσα σε χρονο ρεκορ οποτε θελω να αποφυγω κατι παρομοιο στο μελλον.

Έχεις καει και εσυ απο τις μουφες του Bosch group ε;

Απ αυτους τους δυο ο whirlpool φαινεται πιο καλος αλλα δεν ξερω τι λενε απο αξιοπιστία.Εχω ενα πλυντήριο whirlpool και σαν λειτουργια ειναι παρα πολυ καλο αλλα δεν μπορω να σου πω για αξιοπιστία γιατι το χω λιγους μηνες.Για φουρνους εχω ακουσει καλα λογια για την korting αλλα δεν εχω προσωπική εμπειρία...

Σαν χαρακτηριστικα ειναι λιγο πιο καλος Αλλα αφενος φοβαμαι το touch screen και αφετερου αν ειναι καλυτερος και εχει και το touch screen αλλα ειναι 30ε μονο πιο ακριβος δεν ξερω αν το αποτελεσμα θα ειναι οντως κατι καλυτερο.

Δημοσ.

Tο ξερω σχετικα με την Neff πως ειναι η top του ομιλου αλλα δεν θελω να ξεφυγω παλι σε χρηματα πρακτικα για κατι τοσο απλο οσο ενας φουρνος. Απο την εταιρεια που το κοιταξα ειναι μπερδεμα οποτε θα βαλω +5 χρονια εγγυηση απο Κωτσο η Mediamarkt.

αν μιλας για bosch,neff,pitsos ΜΗΝ το κανεις απο κοτσο/mm

δεν ειναι το επισημο και η υποστητιξη ειναι χαλια 

Δημοσ.

O Bosch που ειχα ειχε πυρολυση και πολυ φοβαμαι πως "βοηθησε" στο να σαπισει μεσα σε χρονο ρεκορ οποτε θελω να αποφυγω κατι παρομοιο στο μελλον.

Σαν χαρακτηριστικα ειναι λιγο πιο καλος Αλλα αφενος φοβαμαι το touch screen και αφετερου αν ειναι καλυτερος και εχει και το touch screen αλλα ειναι 30ε μονο πιο ακριβος δεν ξερω αν το αποτελεσμα θα ειναι οντως κατι καλυτερο.

Η αλήθεια είναι ότι στη φωτό ο electrolux φαίνεται πιο robust.. Αλλά μπορεί να είναι και απλά το χρώμα.

Μήπως να τους δεις και από κοντά; Η αίσθηση γενικά είναι δυνατός παράγοντας επιλογής..

Δημοσ.

αν μιλας για bosch,neff,pitsos ΜΗΝ το κανεις απο κοτσο/mm

δεν ειναι το επισημο και η υποστητιξη ειναι χαλια 

Δεν σκεφτομαι αυτες, μονο αυτες που αναφερω και μετα απο πολυ ψαξιμο. Οσο για την εγγυηση θα την παρω στο 1/3 της τιμης επειδη εχω δικα μου ατομα και στις 2 αλυσιδες οποτε οσο χαλια και να ειναι δεν πειραζει.

Η αλήθεια είναι ότι στη φωτό ο electrolux φαίνεται πιο robust.. Αλλά μπορεί να είναι και απλά το χρώμα.

Μήπως να τους δεις και από κοντά; Η αίσθηση γενικά είναι δυνατός παράγοντας επιλογής..

Αν ηταν κοντα οι 2 εκθεσεις θα πηγαινα αλλα καμια σχεση δεν εχουν μεταξυ τους. Ασε που και ποιοτικα η Bosch ειναι τανκ αλλα μεσα σαπισε.

Τελικα επειδη δεν μιλαμε για τρελα ποσα θα παω στην Electrolux και θα ποσταρω εντυπωσεις μηπως και ενδιαφερεται κανεις για κατι αναλογο. Ευχαριστω για τις αποψεις :)

• Like 1
Δημοσ.

Την παρελαβα σημερα το πρωι και ηδη την δουλευω....Πρωτες εντυπωσεις, μεγαλυτερος αρκετα ο φουρνος απο την Bosch που ειχα (56λ η Bosch και 72λ αυτη) που σαν αποτελεσμα εχει γενικα να ειναι πιο "ελαφρια" κατασκευη.....Μεγαλυτερο φωτακι μεσα στον φουρνο.....Δυστυχως μονο 1 τηλεσκοπικος μηχανισμος.....Χωνευτοι διακοπτες υποδιεστεροι αρκετα απο αυτους της Bosch....Ψηφιακο ρολοι με χρωμα παγου (η Bosch ειχε κοκκινο που δεν φαινεται τοσο ωραιο)...Επειδη πηρα και εστιες αυτονομες μαζι (ο Bosch ηταν σετ οποτε δεν μπορουσα να τις χρησιμοποιησω) εχω καλες εντυπωσεις και απο αυτες αφου αναβουν πολυ πιο γρηγορα απο τις Bosch.

Γενικα αν εξαιρεσουμε το τι επαθα με την Bosch σαν πρωτη εντυπωση θα της εδινα ενα 7/10 σε σχεση με το 8/10 που ειχα δωσει στην Bosch (δεν το λες ασχημο εφοσον εδωσα λιγοτερο απο τα μισα).

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα σας, μετά από σχεδόν 2 χρόνια θα ρωτήσω (και εύχομαι να δεις το μήνυμα!) εάν είσαι ευχαριστημένος με την αγορά του φούρνου electrolux. Επειδή κάνω μια έρευνα αγοράς σχετικά με το θέμα αυτό, είμαι ανάμεσα σε κάτι οικονομικό σχετικά (electrolux) για τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ή να σκεφτώ να δώσω κάτι παραπάνω (neff). Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, πριν 3 περίπου χρόνια πήρα Whirlpool όλα τα ηλεκτρικά της κουζίνας.

Ψυγείο https://www.skroutz.gr/s/3344184/Whirlpool-Ψυγειοκαταψύκτης-NoFrost-Inox-A-WBA-4398-NFC-IX-AQUA.html

Φούρνος https://www.skroutz.gr/s/4073772/Whirlpool-AKZM-8350-IXL.html

Εστίες https://www.skroutz.gr/s/5019978/Whirlpool-AKT-8600-IX.html

Πλυντήριο πιάτων https://www.homeelectrics.gr/εντοιχιζόμενες-συσκευές/πλυντήρια/whirlpool-πλυντήριο-πιάτων-εντοιχιζόμενο-adg-7500-ix-60cm-a.html

Απορροφητηρας https://www.skroutz.gr/s/385489/Whirlpool-AKR-694-IX.html

Όλα μαζί μου βγήκαν 1950 ευρώ. Είμαι πολύ ευχαριστημενη μέχρι στιγμής. Για τα χαρακτηριστικα τους ήταν πολύ οικονομικά, και σε γενικές γραμμές η Whirlpool έχει αμερικάνικη τεχνολογία, υπάρχει πολλές δεκαετίες στην αγορά, οι συσκευές είναι όλες κατασκευασμενες σε Ευρωπαϊκες χώρες (Σλοβακία, Τσεχία, Πολωνία). Εχω πλυντήριο ρούχων Whirlpool εδω και 13 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα οπότε την ξαναπροτιμησα.

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...