katerinaki10 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 καλησπερα. τον Σεπτεμβριο παω φινλανδια με τον φιλο μου για erasmus!!! θα ειμαστε στο πανεπιστημιο του Ελσινκι. θα ηθελα να σας κανω καποιες ερωτησεις για πραγματα που πρεπει να κανουμε πριν φυγουμε απο Ελλαδα! (εψαξα στο forum αλλα το μονο θεμα που βρηκα ηταν για erasmus στην Τσεχια και στην αναζητηση δεν μου βγαζει κανενα αποτελεσμα, οποτε με συγχωρειτε αν υπαρχει παρομοιο θεμα και δεν το εχω δει). οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης: 1. το πανεπιστημιο του Ελσινκι δεν εχει εστιες (νομιζω) αλλα εψαξα και βρηκα το HOAS και το UNIHOME τα οποια εχουν κτηρια σαν εστιες και πληρωνεις κανονικα ενοικιο. υπαρχουν δωματια που μπορεις να μεινεις μονος σου με 500-600 € τον μηνα και δωματια οπου μπορεις να το μοιραστεις με καποιον δικο σου και ειναι 400-500€ τον μηνα για τον καθενα. η ερωτηση μου λοιπον ειναι: αν εχει μεινει καποιος σε ενα απο τα δυο θα ηθελα να μου πει αν γινεται να κανουμε αιτηση γιο τον πρωτο τυπο δωματιου(που ειναι για ενα ατομο και εχει ενα κρεβατι) κι ετσι αν δεχτουν εμενα να ερθει και ο φιλος μου και να μεινουμε μαζι και να μοιραζομαστε αυτα τα 500-600€? (επισης στα χρηματα αυτα συμπεριλαμβανονται και τα εξοδα για νερο-ρευμα-ιντερνετ?) 2. χρειαζεται να βγαλουμε διαβατηριο ή μπορουμε να παμε και με τις ταυτοτητες μας? 3. με τον λογαριαμο στην τραπεζα τι γινεται? πρεπει να ανοιξουμε εκει λογαριασμο? τα χρηματα που θελουμε να ξοδεψουμε θα πρεπει να ειναι απο πριν στην τραπεζα ή μπορουν οι δικοι μας να μας βαζουν π.χ. 300€ καθε μηνα? τι κοστος υπαρχει περιπου ανα αναληψη απο τις τραπεζες εθνικη και πειραιως? προς το παρον αυτες ειναι οι βασικες αποριες που εχουμε. αγχωνομαι παρα πολυ για την διαμονη γιατι μας δινουν 500€ τον μηνα στον καθενα και αν πρεπει να πανε ολα στο ενοικιο θα ειναι πολυ δυσκολα. Γι αυτο σκεφτηκαμε να κανουμε αιτηση για στουντιο στο hoas και στο unihome και αν κανουν προταση σε καποιον απο τους δυο να μεινουμε και οι δυο εκει. αλλα φοβαμαι μην γινεται καποιος ελεγχος για το ποιος μπαινει στο δωματιο σου, ή αν απαγορευεται να μεινει καποιος αλλος. αυτα για την ωρα. περιμενω απαντησεις σας. ευχαριστω εκ των προτερων!!
Norone92 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Καλησπέρα. Όσο ταξιδεύεις μεταξύ χωρών ΕΕ και Schengen, η ταυτότητα φτάνει. Για την τράπεζα είναι δική σου επιλογή τί θα κάνεις. Νομίζω από την κάθε χώρα και τράπεζα εξαρτάται αν μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό σαν υπήκοος άλλης χώρας, οπότε για Φινλανδία δεν ξέρω τί ισχύει. Σίγουρα όμως δε χρειάζεται να ανοίξετε καινούριο λογαριασμό εκεί. Από το γραφείο Erasmus σας ζητάνε ένα λογαριασμό που ήδη έχετε στο όνομά σας. Τα χρήματα του Erasmus θα μπούνε σε 2 δόσεις, μία πριν φύγετε και μία όταν γυρίσετε. Από 'κει και πέρα μπορείτε να βάλετε όσα δικά σας χρήματα θέλετε και όσο είστε εκεί να σας βάζει επιπλέον κάποιος στο λογαριασμό σας. Το ποσό της ανάληψης εξαρτάται επίσης από τις τράπεζες οπότε καλύτερα να το ρωτήσεις στο γραφείο Erasmus ή κάποιον άλλο που έχει πάει Φινλανδία.
epp Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Βγαλε διαβατηριο , ειναι διεθνες επισημο εγγραφο που αναγνωριζεται (η μορφη του/structure) απο ολους. Θα σε γλυτωσει απο πολλη ταλαιπωρία και αντε να εξηγεις (πχ. πες πας να γραφτεις σε κανα γυμναστήριο ,να βγαλεις καμια καρτα ΜΜΜ κλπ) οτι αυτο το χαρτινο πραγμα που ειναι πιο σαπιο και απο πασο λεωφορειου ειναι η επισημη ταυτοτητα σου. Επισης νομιζω ειναι προφανες το οτι απτη στιγμη που θα εισαι στο εξωτερικο καλο ειναι να εχεις 2 εγγραφα (διαβατηριο και ταυτοτητα) σε περιπτωση που χασεις καπως το ενα να εισαι καλυμμενη. Κοστιζει γυρω στα 85 ευρω και ειναι ετοιμο σε μια βδομαδα. 6
katerinaki10 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Σίγουρα όμως δε χρειάζεται να ανοίξετε καινούριο λογαριασμό εκεί. Από το γραφείο Erasmus σας ζητάνε ένα λογαριασμό που ήδη έχετε στο όνομά σας. Τα χρήματα του Erasmus θα μπούνε σε 2 δόσεις, μία πριν φύγετε και μία όταν γυρίσετε. Από 'κει και πέρα μπορείτε να βάλετε όσα δικά σας χρήματα θέλετε και όσο είστε εκεί να σας βάζει επιπλέον κάποιος στο λογαριασμό σας. Το ποσό της ανάληψης εξαρτάται επίσης από τις τράπεζες οπότε καλύτερα να το ρωτήσεις στο γραφείο Erasmus ή κάποιον άλλο που έχει πάει Φινλανδία. σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. συμφωνω μαζι σου απλως καποιος μου ειπε οτι διαβασε οτι στην Φινλανδια και καλα για να πας να σπουδασεις θα πρεπει οι δικοι σου να δηλωσουν ποσα χρηματα θα χρειαστεις και να ειναι εξαρχης μεσα στον λογαριασμο σου. αλλα δεν ξερω κατα ποσο ισχυει. Βγαλε διαβατηριο , ειναι διεθνες επισημο εγγραφο που αναγνωριζεται (η μορφη του/structure) απο ολους. Θα σε γλυτωσει απο πολλη ταλαιπωρία και αντε να εξηγεις (πχ. πες πας να γραφτεις σε κανα γυμναστήριο ,να βγαλεις καμια καρτα ΜΜΜ κλπ) οτι αυτο το χαρτινο πραγμα που ειναι πιο σαπιο και απο πασο λεωφορειου ειναι η επισημη ταυτοτητα σου. Επισης νομιζω ειναι προφανες το οτι απτη στιγμη που θα εισαι στο εξωτερικο καλο ειναι να εχεις 2 εγγραφα (διαβατηριο και ταυτοτητα) σε περιπτωση που χασεις καπως το ενα να εισαι καλυμμενη. Κοστιζει γυρω στα 85 ευρω και ειναι ετοιμο σε μια βδομαδα. σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. εχεις ενα δικιο η αληθεια ειναι. και εκτος αυτου νομιζω οτι και για να παμε εκδρομη στη ρωσσια χρειαζομαστε διαβατηριο. οποτε μαλλον ετσι θα γινει.
mpompo13 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Βγαλε διαβατηριο , ειναι διεθνες επισημο εγγραφο που αναγνωριζεται (η μορφη του/structure) απο ολους. Θα σε γλυτωσει απο πολλη ταλαιπωρία και αντε να εξηγεις (πχ. πες πας να γραφτεις σε κανα γυμναστήριο ,να βγαλεις καμια καρτα ΜΜΜ κλπ) οτι αυτο το χαρτινο πραγμα που ειναι πιο σαπιο και απο πασο λεωφορειου ειναι η επισημη ταυτοτητα σου. Επισης νομιζω ειναι προφανες το οτι απτη στιγμη που θα εισαι στο εξωτερικο καλο ειναι να εχεις 2 εγγραφα (διαβατηριο και ταυτοτητα) σε περιπτωση που χασεις καπως το ενα να εισαι καλυμμενη. Κοστιζει γυρω στα 85 ευρω και ειναι ετοιμο σε μια βδομαδα. +15E οι φωτογραφιες...
headbanger Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 ωραία πόλη το Ελσίνκι ήμουν εκεί το 2008... (ρημάδια χρόνια) ειναι 3 πολεις σαν 1 ( ψάξ'το) με πολύ όμορφες Ρώσσικες εκκλησιες, θερμά μπαρ, καυγάδες και ΚΡΥΟ. μην ξεχάσεις να κάνεις σάουνα και μετά να πηδήξεις σε λίμνη με -20. Καλά να περάσεις ΥΓ διαβατήριο χρυσό μου που πας αλλιώς . 1
groot Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 καλησπερα. τον Σεπτεμβριο παω φινλανδια με τον φιλο μου για erasmus!!! θα ειμαστε στο πανεπιστημιο του Ελσινκι. θα ηθελα να σας κανω καποιες ερωτησεις για πραγματα που πρεπει να κανουμε πριν φυγουμε απο Ελλαδα! (εψαξα στο forum αλλα το μονο θεμα που βρηκα ηταν για erasmus στην Τσεχια και στην αναζητηση δεν μου βγαζει κανενα αποτελεσμα, οποτε με συγχωρειτε αν υπαρχει παρομοιο θεμα και δεν το εχω δει). οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης: 1. το πανεπιστημιο του Ελσινκι δεν εχει εστιες (νομιζω) αλλα εψαξα και βρηκα το HOAS και το UNIHOME τα οποια εχουν κτηρια σαν εστιες και πληρωνεις κανονικα ενοικιο. υπαρχουν δωματια που μπορεις να μεινεις μονος σου με 500-600 € τον μηνα και δωματια οπου μπορεις να το μοιραστεις με καποιον δικο σου και ειναι 400-500€ τον μηνα για τον καθενα. η ερωτηση μου λοιπον ειναι: αν εχει μεινει καποιος σε ενα απο τα δυο θα ηθελα να μου πει αν γινεται να κανουμε αιτηση γιο τον πρωτο τυπο δωματιου(που ειναι για ενα ατομο και εχει ενα κρεβατι) κι ετσι αν δεχτουν εμενα να ερθει και ο φιλος μου και να μεινουμε μαζι και να μοιραζομαστε αυτα τα 500-600€? (επισης στα χρηματα αυτα συμπεριλαμβανονται και τα εξοδα για νερο-ρευμα-ιντερνετ?) 2. χρειαζεται να βγαλουμε διαβατηριο ή μπορουμε να παμε και με τις ταυτοτητες μας? 3. με τον λογαριαμο στην τραπεζα τι γινεται? πρεπει να ανοιξουμε εκει λογαριασμο? τα χρηματα που θελουμε να ξοδεψουμε θα πρεπει να ειναι απο πριν στην τραπεζα ή μπορουν οι δικοι μας να μας βαζουν π.χ. 300€ καθε μηνα? τι κοστος υπαρχει περιπου ανα αναληψη απο τις τραπεζες εθνικη και πειραιως? προς το παρον αυτες ειναι οι βασικες αποριες που εχουμε. αγχωνομαι παρα πολυ για την διαμονη γιατι μας δινουν 500€ τον μηνα στον καθενα και αν πρεπει να πανε ολα στο ενοικιο θα ειναι πολυ δυσκολα. Γι αυτο σκεφτηκαμε να κανουμε αιτηση για στουντιο στο hoas και στο unihome και αν κανουν προταση σε καποιον απο τους δυο να μεινουμε και οι δυο εκει. αλλα φοβαμαι μην γινεται καποιος ελεγχος για το ποιος μπαινει στο δωματιο σου, ή αν απαγορευεται να μεινει καποιος αλλος. αυτα για την ωρα. περιμενω απαντησεις σας. ευχαριστω εκ των προτερων!! Διαβατήριο δεν χρειάζεσαι. Για τίποτα (τράπεζες, αστυνομία, αεροδρόμιο κτλ). Υστερίες είναι αυτά που διαβάζεις. Ο μόνος λόγος για να βγάλεις είναι εάν θες να πας Πετρούπολη (δίπλα στην Αργυρούπολη) και μήπως σου κάτσει φθηνή πτήση με Ukraine airlines. Στην εστία συνήθως δεν μένεις μόνος/μόνη σου. Έρχεται και άλλος. Εκτός εάν ο τύπος δωματίου είναι για ένα άτομο. Επίσης, συνήθως δεν ψάχνουν ποιος μένει πού. Στείλε τους email. Λογαριασμό σε κόβω να ανοίγεις δύσκολα. Οπότε βασίσου σε αυτόν της Ελλάδας. Τέλος, το "πανεπιστήμιο του ΧΧΧΧΧΧΧΕλσίνκι" (έχει ένα ρημαδό H μπροστά) το εννοείς κυριολεκτικά ή δεν ξέρεις σε ποιο πανεπιστήμιο πας; Υ.Γ. και μετά να πηδήξεις σε λίμνη με -20. Πόσους βαθμούς θα έχει η λίμνη...; Όχι -20, αλλά με -6 εάν πηδήξεις, τον πονοκέφαλο τον έχεις στο τσεπάκι. Αναλόγως το άλμα και την στάση του κορμιού, παίζει από σπασμένο δόντι, σπασμένο πλευρό έως και μελανιές.
Moderators Gi0 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Διαβατήριο δεν χρειάζεσαι. Για τίποτα (τράπεζες, αστυνομία, αεροδρόμιο κτλ). Υστερίες είναι αυτά που διαβάζεις. Μερικες βδομαδες πριν περασα απο Δανια στην Σουηδια. Ηθελε διαβατηριο και την Ελληνικη ταυτοτητα την κοιτουσαν σαν κωλοχαρτο (ταυτοτητα με λατινικους χαρακτηρες). Με ενημερωσαν πως παλιοτερα δεν ειχαν τετοιες απαιτησεις, αλλα πια οι ελεγχοι εχουν αυξηθει ελεω του κυμματος μεταναστων. Just saying, μαλλον δεν ειναι υστεριες ολα αυτα, better be on the safe side.
Moderators Gi0 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Για Φινλανδία δεν είναι το thread; Μαλλον, δεν ειμαι σιγουρος. Ειδα να αναφερεται και η Πετρουπολη μεσα, οποτε go figure.
groot Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Και εγώ το είδα. Ή, καλύτερα, το υπέθεσα επειδή το είπε ο ΟΡ. Σουηδία και Δανία δεν είδα όμως. Υ.Γ. Και Αργυρούπολη αναφέρθηκε btw!!
Moderators Gi0 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Και εγώ το είδα. Ή, καλύτερα, το υπέθεσα επειδή το είπε ο ΟΡ. Σουηδία και Δανία δεν είδα όμως. Πονταρω πως μου επιτρεπεις να δωσω συμβουλες σε κοσμιο επιπεδο και δεν θα χρειαστει να συνεχισουμε το offtopic, ε? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα