Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα τελευταία χρόνια με απασχολεί έντονα το ερώτημα του που "ανήκω". Προβληματιζόμενος όχι μόνο γενικότερα για το είδος της κοινωνίας αλλά και ειδικότερα για το ποια χώρα/πόλη/περιοχή θα μου ταίριαζε περισσότερο, ανάμεσα σε πολλές 10δες ή και 100δες ρεαλιστικές επιλογές.

Εσείς έχετε αναρωτηθεί ποτέ για το ποιος θα ήταν ο ιδανικός τόπος για να ζείτε; Από άποψη κοινωνίας, πολιτισμού, υποδομών, κλίματος και άλλων κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραγόντων και προτιμήσεων. Νομίζω πως οι περισσότεροι δε κάθονται να επιλέξουν πραγματικά συνειδητά το που θα χτίσουν τη φωλιά τους. Προφανώς δεν έχουν όλοι τη πολυτέλεια να το κάνουν, καταλήγουν όπου είναι η οικογένεια ή όπου βρουν δουλειά. Το να νομίζουμε όμως ότι η πατρίδα μας, ο τόπος της καταγωγής μας ή το τάδε μέρος στο οποίο καταλήξαμε για τον α ή β λόγο και στο οποίο έχουμε πλέον ριζώσει, είναι και το μέρος όπου "ανήκουμε", αποτελεί κατά την άποψη μου χάσιμο μεγάλων ευκαιριών για μια πιο γεμάτη ζωή.

• Like 10
  • Απαντ. 181
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το "που ανήκω" είναι κάτι πάρα πολύ γενικό.

Για να μπορείς να ξέρεις ποιο μέρος σου ταιριάζει κατ΄ αρχήν θα πρέπει να σου αρέσουν τα ταξίδια τόσο στην χώρα σου όσο και διεθνώς ώστε να δεις πως είναι τα πράγματα και να μην διαμορφώνεις απόψεις από ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά ή απόψεις τρίτων που ουδεμία σχέση μπορεί να έχουν με το πως εκλαμβάνεις εσύ τα πράγματα.

Δημοσ.

Ωραίο θέμα. Το έχω σκεφτεί κι εγώ και πιστεύω έχεις δίκιο. Παίζει ρόλο να είσαι σε μέρος που σου ταιριάζει να ζήσεις.

Εγώ αν και είμαι Ελληνίδα δεν ταιριάζω εκεί. Πολλές φορές αισθανόμουν ξένη στον ίδιο μου τον τόπο από απλά πράγματα μέχρι πιο σημαντικά.

Τώρα μένω UK και μ'αρέσει.

Μ'αρέσει που εδώ δεν έχει πολλή ζέστη, οι άνθρωποι έχουν παιδεία, είναι ευγενικοί και χαμογελαστοί αλλά τυπικοί και διακριτικοι, υπάρχει περισσότερη δημιουργικότητα, ποικίλοι τρόποι ψυχαγωγίας (αντί να λιώνεις στις καφετέριες), οργάνωση. Δεν μ'ενδιαφέρει καν ο καιρός της Ελλάδας, θάλασσα δεν μ'αρέσει να πηγαίνω και γενικά δεν μου λείπει κάτι. Είναι κι άλλα πολλά βέβαια που παίζουν ρόλο.

Από άποψη μόνο πολιτισμού θα με τραβούσε η Αγγλία και η Γαλλία.

• Like 5
Δημοσ.

Μεγαλωσα αθηνα αλλα νιωθω θα μου αρεσε περισσοτερο να εμενα επαρχεια. Και σε κανα χωριο ακομα καλυτερα. Μπορει βεβαια αν μεγαλωνα ετσι να ηθελα να ζω σε μεγαλουπολη.

Το ερωτημα που ανηκω, λιγο σχεση εχει με τον τοπο. Εξαρταται με τους ανθρωπους που μεγαλωσες, το κυκλο σου κλπ. Με ποιους ανθρωπους ερχεσαι πιο κοντα και που βρισκονται αυτοι οι ανθρωποι.

Αλλα αν ειναι να πουμε για τοπους.. Θα ηθελα να μενω σε ενα μερος οπου θα βρεχει και θα εχει μουντο καιρο. Μου την εσπασε φετος που δεν ειχαμε πλυμμηρες..

Δημοσ.

Εύκολη ερώτηση για εμένα.

Ανήκουμε εκεί που ζούμε ευτυχισμένα, νιώθοντας ασφάλεια και έχοντας  τη ποιότητα ζωής που μας αρκεί.

Άλλος αυτό το βρίσκει σε ένα χωριό «δε θέλω να πάω κάπου αλλού, έχω όλα όσα θέλω εδώ», άλλος στο Παρίσι, στο Μανχάταν, στη Χαβάη και άλλος δε θα το βρει ποτέ.

Θέμα χαρακτήρα είναι. 

• Like 1
Δημοσ.

Τα τελευταία χρόνια με απασχολεί έντονα το ερώτημα του που "ανήκω". Προβληματιζόμενος όχι μόνο γενικότερα για το είδος της κοινωνίας αλλά και ειδικότερα για το ποια χώρα/πόλη/περιοχή θα μου ταίριαζε περισσότερο, ανάμεσα σε πολλές 10δες ή και 100δες ρεαλιστικές επιλογές.

Εσείς έχετε αναρωτηθεί ποτέ για το ποιος θα ήταν ο ιδανικός τόπος για να ζείτε; Από άποψη κοινωνίας, πολιτισμού, υποδομών, κλίματος και άλλων κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραγόντων και προτιμήσεων. Νομίζω πως οι περισσότεροι δε κάθονται να επιλέξουν πραγματικά συνειδητά το που θα χτίσουν τη φωλιά τους. Προφανώς δεν έχουν όλοι τη πολυτέλεια να το κάνουν, καταλήγουν όπου είναι η οικογένεια ή όπου βρουν δουλειά. Το να νομίζουμε όμως ότι η πατρίδα μας, ο τόπος της καταγωγής μας ή το τάδε μέρος στο οποίο καταλήξαμε για τον α ή β λόγο και στο οποίο έχουμε πλέον ριζώσει, είναι και το μέρος όπου "ανήκουμε", αποτελεί κατά την άποψη μου χάσιμο μεγάλων ευκαιριών για μια πιο γεμάτη ζωή.

V μου φαινεται οτι θελεις να την κανεις και το φερνεις απεξω-απεξω.

Δεν ανηκουμε πουθενα, το ιδανικο μερος ειναι οπου γεμιζει η τσεπη, αν εχεις αυτο ολα τα αλλα ερχονται μονα τους.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτο να το θυμαστε οταν βριζετε τους αλβανους,πακιστανους κλπ που ζουν στην Ελλαδα.(αυτο παει στους ελληνες ρατσιστες που ειναι ανεξηγητα πολλοι).

Δημοσ.

"Home is where the heart is" λέει ενα ρητό!

Ανήκουμε εκεί που νιώθουμε πιο άνετα, πιο φιλικά, πιο καλά με τον εαυτό μας!

• Like 3
Δημοσ.

Όπου έχει ανθρώπους που

Α. Σε αγαπάνε και

Β. σου ανοίγουν τις πόρτες για να "τρουπώσεις" και να βγάλεις πολλά χρήματα

Τα περί πατρίδας τα έχω γραμμένα στα παλιά μου τα παπούτσια...

• Like 1
Δημοσ.

Μια ζωή Ελλάδα, μια ζωή Αθήνα και παρ'όλ'αυτά από μικρό παιδάκι ένιωθα ότι δεν ανήκω εδώ.

Θυμάμαι πάντα να λέω στους γονείς μου ότι εμένα η ζωή εδώ πέρα δεν μ'αρέσει και δεν με εκφράζει και ότι φαντάζομαι τον εαυτό μου να καταλήγει σε κάποια άλλη χώρα όπου θα βρω την ευτυχία. Το ότι γεννήθηκα εδώ δεν σημαίνει ότι ανήκω σ'αυτόν τον τόπο. Απλά έτσι ήρθαν τα πράγματα και έτυχε να γεννηθώ και να μείνω στην Ελλάδα.

Δεν μ'αρέσει η νοοτροπία εδώ, δεν μ'αρέσει το χάος, δεν μ'αρέσει που σχεδόν κανένας δεν ακολουθεί τον Κ.Ο.Κ. και αν τον ακολουθήσεις σε κοιτάνε με μισό μάτι και σε βρίζουν, δεν μ'αρέσει αυτό το 'χαλαρά', δεν μ'αρέσει που το παιδάκι ρίχνει κάτω το σκουπίδι και ο γονιός δεν αντιδρά, δεν μ'αρέσει η αδιακρισία παντού, δεν μ'αρέσει η έλλειψη σεβασμού, δεν μ'αρέσει η νοοτροπία του ρουσφετιού και του μέσου.

Είμαι πολίτης του κόσμου. Home is where the heart is. Με φαντάζομαι να ζω σε κάποια επαρχιακή πόλη της Αγγλίας, της Σκωτίας, ή της Ουγγαρίας. Και να γυρίζω Ελλάδα για να επισκέπτομαι μόνο τα αγαπημένα μου άτομα.

Αν μπορούσα θα είχα φύγει ήδη...

• Like 17
Δημοσ.

Μια ζωή Ελλάδα, μια ζωή Αθήνα και παρ'όλ'αυτά από μικρό παιδάκι ένιωθα ότι δεν ανήκω εδώ.

Θυμάμαι πάντα να λέω στους γονείς μου ότι εμένα η ζωή εδώ πέρα δεν μ'αρέσει και δεν με εκφράζει και ότι φαντάζομαι τον εαυτό μου να καταλήγει σε κάποια άλλη χώρα όπου θα βρω την ευτυχία. Το ότι γεννήθηκα εδώ δεν σημαίνει ότι ανήκω σ'αυτόν τον τόπο. Απλά έτσι ήρθαν τα πράγματα και έτυχε να γεννηθώ και να μείνω στην Ελλάδα.

Δεν μ'αρέσει η νοοτροπία εδώ, δεν μ'αρέσει το χάος, δεν μ'αρέσει που σχεδόν κανένας δεν ακολουθεί τον Κ.Ο.Κ. και αν τον ακολουθήσεις σε κοιτάνε με μισό μάτι και σε βρίζουν, δεν μ'αρέσει αυτό το 'χαλαρά', δεν μ'αρέσει που το παιδάκι ρίχνει κάτω το σκουπίδι και ο γονιός δεν αντιδρά, δεν μ'αρέσει η αδιακρισία παντού, δεν μ'αρέσει η έλλειψη σεβασμού, δεν μ'αρέσει η νοοτροπία του ρουσφετιού και του μέσου.

Είμαι πολίτης του κόσμου. Home is where the heart is. Με φαντάζομαι να ζω σε κάποια επαρχιακή πόλη της Αγγλίας, της Σκωτίας, ή της Ουγγαρίας. Και να γυρίζω Ελλάδα για να επισκέπτομαι μόνο τα αγαπημένα μου άτομα.

Αν μπορούσα θα είχα φύγει ήδη...

giphy.gif

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...