Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάπου το χάνουμε σαν σύνολο και παρασέρνει ο ένας τον άλλον (και το ψάρι εδώ βρωμάει από το κεφάλι που λένε). Επίσης έχουμε αδικαιολόγητα επιτρέψει στο κατακάθι της χώρας (το 25%) να καβαλήσει το υπόλοιπο 75% λόγω της ανεκτικότητας μας. 

Μάλλον η ζέστη είναι που τα χαλάει όλα. Μετά τα "γιατί δεν γυρνάς στη χώρα σου Έλληνα" και τα "Αφού φας δέκα μήνες σκοτεινιά και βροχή , έλα να το ξανασυζητήσουμε..." το επίπεδο συζήτησης imo έπεσε πανηγυρικά. Τόση κακία, λες και τους κλέβουν το ψωμί τους.

Όποιο αρνητικό βρεθεί για την άλλη χώρα, τους κάνει για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και προσβλητικά σχόλια. Ακόμα κι ο ένας μαλάκας εργοδότης από τους 50 αρκεί προκειμένου να γενικεύσουν την αθάνατη φράση "παντού τα ίδια είναι". Τα διαβάζω κι αισθάνομαι λες και τα ψεκάσματα στην αμερική, έκαναν μια στάση στη μεσόγειο.

Μην τυχόν κάποιος πει "ναι, εμένα μου αρέσει εκεί/εδώ για xyz λόγους" αμέσως να έρθει η απάντηση "έχω ένα γνωστό που με harvard δεν βρήκε ούτε σερβιτόρος". Μάλλον μερικοί δεν θέλουν (συν)ανθρώπους γύρω τους. Δούλους και στρατιωτάκια θέλουν.

Αυτό που βλέπω δεν είναι "ελληνισμός". "κομπλεξισμός" ονομάζεται.

τα 2 cents μου

• Απαντ. 181
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ποτέ δεν ένιωθα πως ταίριαζα στη ζωή της Αθήνας για τους λόγους που ειπώθηκαν παραπάνω (χάος, έλλειψη σεβασμού, σταρχιδισμός και γενικά κακή - κατά τη γνώμη μου - νοοτροπία). Κάθε λαός και τόπος έχει τα ups and downs του οπότε εξαρτάται και από το κάθε άτομο πόσο μπορεί να ενστερνιστεί μια συγκεκριμένη κουλτούρα και συνήθειες.

Έχω ζήσει Ελλάδα, Τσεχία και τώρα Πολωνία. Η κατάσταση στις άλλες δύο χώρες δε συγκρίνεται, η ποιότητα ζωής είναι σαφώς ανώτερη και νιώθω πως ταιριάζω πιο πολύ εδώ, αν και υπάρχουν κάποια αρνητικά. Δεν είναι εύκολο να βρεις κάποιον τόπο που θα πεις εδώ ταιριάζω 100% οπότε δε μπορώ να πω συγκεκριμένα πού πιστεύω ότι θα ήθελα να ζω πιο πολύ αλλά το σίγουρο που ισχύει για 'μένα αυτή τη στιγμή είναι ότι βαριέμαι εύκολα και έχω αρχίσει να θέλω να αλλάζω τοποθεσίες (ίσως μέχρι να βρω την ιδανική).

Κάποτε απορούσα με ανθρώπους που πήγαιναν μόνιμα σε άλλη χώρα, ακόμα και όταν η κατάσταση στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο άσχημη όσο τώρα. Κάποια στιγμή όμως καταλαβαίνεις ότι αν είσαι συνειδητά προσκολλημένος στον τόπο που γεννήθηκες, περιορίζεις κατά πολύ τις γνώσεις και τις δυνατότητες που θα μπορούσες να αποκτήσεις.

Εννοείται όμως ότι τρέφω μεγάλη αγάπη για την Αθήνα παρά τα όλα κακά της. Πέρα της οικογένειας και των φίλων είναι πολλά μικρά πράγματα που σου λείπουν ώρες ώρες (με το φαγητό να είναι το κυριότερο :P ).

• Like 1
Δημοσ.

Κάπου στην Ελλάδα εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Οπουδήποτε αλλού νιώθω ξένος. Μόνο σε πολύ μεγάλη ανάγκη και αν δε γινόταν με τίποτα διαφορετικά θα επέλεγα να ζήσω κάπου αλλού.

Δημοσ.

Οντως alex αλλά αυτό που λες εσυ είναι η πολλές ευκαιρίες για εργασία. Εγω αναφέρομαι καθαρά στη νοοτροπία.

Ολοι αυτοι οι ξενοι που λες οτι θα θελανε να ζησουν στην Ελλαδα την ξερουν μονο απο διακοπες.

Καλά μη νομίζεις. Και οι μισοι που λένε ότι θέλουν να ζησουν στην Ευρωπη, δεν έχουν πάει καν να δουνε πως είναι. Καταλαβαίνω αυτό που λες βέβαια.

Άσχετο με αυτά, αλλά το ποιοι γενικευουν ας το αφήσουμε στην άκρη. Έχω δει δεκάδες ποστ που αναφέρονται στο «χάος», τους τεμπέληδες, τους κουτσομπόλιδες κτλ κτλ εδώ στην Ελλάδα, από ανθρωπους που δεν έχουν αναφέρει ούτε ένα αρνητικό για μια ξένη χώρα. Αν δεν υπήρχε κόσμος που λέει ΚΑΙ τα αρνητικά, θα αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι ζουμε στη χειρότερη χώρα του κόσμου και η Ευρωπη είναι η γη της επαγγελίας. Κακία  βγαίνει από διάφορους και από όλες τις πλευρές. Που να δεις τι κακία βγάζουν οι κάτοικοι του Detroit.

Το χειρότερο για μενα ειναι να μένεις σε μια χωρα, να βγάζεις το ψωμάκι σου, να περνάς πολύ καλά, να έχεις τις αμαξάρες σου, να κάνεις τα αθληματά σου, τα κλαμπ σου κ.ο.κ. και να βριζεις μέρα νυχτα τους κατοικους της χωρας που μένεις.

Δημοσ.

Έχουμε φτάσει τόσο χαμηλά σαν λαός ώστε να σου φαίνεται περίεργο η απίστευτο ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν κλέβουν, είναι ευγενικοί, δεν μουτζώνουν, δεν παρκάρουν παράνομα και είναι υπέρ της αξιοκρατίας και της σκληρής δουλειάς?

Εγώ πιστεύω στους Έλληνες γιατί έχω γνωρίσει παν πολλούς άλλους λαούς και γνωρίζω πόσο έξυπνος και πολιτισμένος λαός είμαστε. Κάπου το χάνουμε σαν σύνολο και παρασέρνει ο ένας τον άλλον (και το ψάρι εδώ βρωμάει από το κεφάλι που λένε). Επίσης έχουμε αδικαιολόγητα επιτρέψει στο κατακάθι της χώρας (το 25%) να καβαλήσει το υπόλοιπο 75% λόγω της ανεκτικότητας μας. 

Συμφωνώ απόλυτα, αλλά μου κάνει εντύπωση που όλοι, μα όλοι, εδώ στο φόρουμ θεωρούν τους εαυτούς τους άψογους , ότι η ιδιοσυγκρασία τους ταιριάζει μόνο με τους σκανδιναβούς και καμία σχέση δεν έχουν με την χλέμπα(δεν ξέρω πως ακριβώς λέγεται) που ζει στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Μένω στην κεντρική Σκωτία και δεν έχει 10 μήνες ούτε συννεφιά ούτε βροχή. Μέχρι μέσα Νοεμβρίου είχε λιακάδα. Μετά μόνο χειμώνα ήταν σκοτεινά και ύστερα ξανάφτιαξε. Εκεί που βρέχει συνέχεια είναι δυτική Σκωτία. Κι εδώ που είμαι μόνο ψιλοβροχι έχω δει.

Τώρα κάθε μέρα λιακάδα έχει. Ξημερώνει στις 5 και βραδιάζει στις 9. Κι ο καιρός δεν είναι κρύος όσο σε άλλες βόρειες χώρες λόγω του θερμού Ρεύματος του Κόλπου https://el.m.wikipedia.org/wiki/Ρεύμα_του_Κόλπου

Σιγά μην ξημερώνει στις 5 και νυχτώνει στις 9 στη Β. Σκωτία!

Maximum 20:40 sunset και minimum 5:30 sunrise.

P.S. μπορεί κανείς να δει ακριβείς ώρες εδώ: http://www.timeanddate.com

Οπότε, στις 9 δεν βραδιάζει, είναι σκοτάδι. Βραδιάζει στις 20:00, αφού έχει sunset στις 20:40 max. Καλή φάση το μεγάλο duration του daylight, αλλά μην υπερβάλουμε... Β. Σκωτία είναι. Τι να πουν και οι Νορβηγοί.

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα, αλλά μου κάνει εντύπωση που όλοι, μα όλοι, εδώ στο φόρουμ θεωρούν τους εαυτούς τους άψογους , ότι η ιδιοσυγκρασία τους ταιριάζει μόνο με τους σκανδιναβούς και καμία σχέση δεν έχουν με την χλέμπα(δεν ξέρω πως ακριβώς λέγεται) που ζει στην Ελλάδα.

Συνήθως σε ένα forum ή topic η πλειοψηφία που συμμετέχει σ' αυτό είναι όσοι συμμερίζονται την κεντρική ιδέα. Επίσης όπως ειπώθηκε παραπάνω, οι Έλληνες είναι πολύ έξυπνοι και ικανοί σαν λαός αλλά μια μειοψηφία με τα προαναφερθέντα ελλατώματα (νομίζω κυρίως από προηγούμενες γενιές) δίνει την κακή εντύπωση και παρασέρνει περισσότερους (για πολλούς λόγους που δεν είναι της παρούσης) με αποτέλεσμα τελικά να υπερτερούν και να είναι πιο αισθητά τα ελλατώματα αυτά.

Δημοσ.

Αυτό ακούγεται όμορφο για ατάκα σε ταινία αλλά στην πράξη δεν έχει νόημα. Δηλαδή πόσα χρόνια πρέπει να μείνεις έξω κάνοντας δουλειές της πλάκας μέχρι να το πάρεις απόφαση ότι δεν σε παίρνει; Και πόσο ωραίο είναι το "έξω" όταν είσαι πτυχιούχος σερβιτόρος η υπάλληλος σε φαστφουντάδικο και συγκατοικείς με πέντε έξι ακοινώνητους μπαφιάρηδες; 

Ωραίος ο "can do" τρόπος σκέψης, αλλά στην πράξη βλέπεις να το παπαγαλίζουν άτομα που πέτυχαν, και όχι αμιγώς επειδή "δούλεψαν σκληρά", αλλά επειδή έχουν την ικανότητα να γίνονται συμπαθείς στους άλλους, επειδή είχαν γνωριμίες, επειδή είχαν γονείς από πίσω να στέλνουνε φράγκα, επειδή απέκτησαν πολύ εξειδικευμένη εμπειρία σε κάποιον τομέα τις καλές εποχές της Ελλάδας και για χίλιους δύο άλλους λόγους που δεν ακούγονται τόσο "σέξι". 

Εδω στα 60s-70s πηγαιναν μεταναστες ανθρωποι δευτερας δημοτικου, που εβαζαν σταυρο αντι για υπογραφη, με τρενα που νομιζαν οτι τους πανε στον Αρη και καταφεραν και εκαναν ενα τσουβαλι λεφτα, και εσεις σημερα μορφωμενα παιδια και φοβοσαστε μια νεα αρχη.Γιατι τοση ηττοπαθεια.

• Like 1
Δημοσ.

Συνήθως σε ένα forum ή topic η πλειοψηφία που συμμετέχει σ' αυτό είναι όσοι συμμερίζονται την κεντρική ιδέα. Επίσης όπως ειπώθηκε παραπάνω, οι Έλληνες είναι πολύ έξυπνοι και ικανοί σαν λαός αλλά μια μειοψηφία με τα προαναφερθέντα ελλατώματα (νομίζω κυρίως από προηγούμενες γενιές) δίνει την κακή εντύπωση και παρασέρνει περισσότερους (για πολλούς λόγους που δεν είναι της παρούσης) με αποτέλεσμα τελικά να υπερτερούν και να είναι πιο αισθητά τα ελλατώματα αυτά.

Μπορείς να είσαι πανέξυπνος σαν μονάδα και απίστευτα μορφωμένος αν όμως δεν συνεργαστείς με άλλους σε εταιρίες να παράξετε προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας τότε θα πεθάνουν από την πείνα όλοι αυτοί οι Einstein.

Αυτό λέγεται συλλογική συνείδηση ή συλλογική εξυπνάδα και εκεί είσαι στον πάτο του πλανήτη.

Ουσιαστικά δεν είχες ποτέ κανονικό κράτος στην σύγχρονη Ελληνική ιστορία.

Μόνο μια συνάθροιση συντεχνιών.

• Like 2
Δημοσ.

αλλά μια μειοψηφία με τα προαναφερθέντα ελλατώματα (νομίζω κυρίως από προηγούμενες γενιές)

να φανταστω τον εαυτο σου δεν τον βαζεις στην μειοψηφια αυτη ετσι?

διοτι το μυαλο ανοιγει αν εισαι σωστος ανθρωπος, ακομπλεξαριστος..  δεν παει αναλογα την πολη που μενεις..

οποτε μεσα στην μειοψηφια με τα ελλατωματα υπαρχουν ανθρωποι του χωριου, της πολης και της ξενιτιας

το λεω διοτι ειναι και αυτοι που μια φορα και ενα καιρο εδω στην ελλαδα ηταν ακριβως αυτο που βριζουν τωρα που ειναι εξω

"αληθιμη ιστορια"

και καποιες φορες ειναι σαν τρυπανι στο μυαλο μου οτι αυτος που ηταν στην δαπ οταν ειμασταν φοιτητες.. και πηγαινε σε συγκεντρωσεις και κουνουσε σημαιες..  που εριχνε δαγκωτο σε αυτον που θα τον εχωνε στο δημοσιο τοτε αρχες του 2003

τωρα.. με μολις 3 χρονια εξω καθεται και λεει οτι εδω ειμαστε μαλακες διοτι δεν εχουμε πολιτικη συνειδηση... σαν αστειο σε επιθεωρηση του σεφερλη ακουγεται 

Δημοσ.

να φανταστω τον εαυτο σου δεν τον βαζεις στην μειοψηφια αυτη ετσι?

Μη φαντάζεσαι διότι δεν είπα κάτι τέτοιο. Αυτό είναι ελεύθερος να το κρίνει οποιοσδήποτε. Προφανώς και μας επηρεάζει θετικά ή αρνητικά ο περίγυρός μας άσχετα με το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε μαζί του. Προσωπικά αν κάτι με δυσαρεστεί γύρω μου προσπαθώ να μην ακολουθώ και έχω την εντύπωση πως οι περισσότεροι με αυτό το σκεπτικό αυτό προσπαθούν. Κάποιοι το πετυχαίνουμε, κάποιοι δεν το πετυχαίνουμε.

Δημοσ.

Εδω στα 60s-70s πηγαιναν μεταναστες ανθρωποι δευτερας δημοτικου, που εβαζαν σταυρο αντι για υπογραφη, με τρενα που νομιζαν οτι τους πανε στον Αρη και καταφεραν και εκαναν ενα τσουβαλι λεφτα, και εσεις σημερα μορφωμενα παιδια και φοβοσαστε μια νεα αρχη.Γιατι τοση ηττοπαθεια.

Δεν με ενδιαφέρει ούτε η ηττοπάθεια, ούτε η αυτοπεποίθηση και τα μεγάλα λόγια. Με ενδιαφέρει να γνωρίζω πως λειτουργεί κάτι στην πραγματικότητα με στοιχεία και όχι απλά να ανακυκλώνω θετικές σκέψεις για να νιώθω καλά.

Είμαι 30+ και έχω φάει με το κιλό τις αμπελοφιλοσοφίες όλων των βολεμένων που πουλάνε φτυάρια σε απελπισμένους χρυσοθήρες. Έχω δει άτομα να παρατάνε τη σχολή του Web Design στη μέση, να μπαίνουν σε γαμάτες δουλειές και να εκτοξεύεται η καριέρα τους επειδή έχουν καλό κοινωνικό κύκλο και έχω δει παιδιά να τρώνε μούντζες και ειρωνεία για χρόνια επειδή είναι εσωστρεφείς και στο πανεπιστήμιο δεν έκαναν κονελίκια και δεν πήγαιναν για μπύρες με τους καθηγητές. 

Με όλο το σεβασμό ScorpioX777, δεν είναι θέμα ηττοπάθειας λοιπόν, αλλά θέμα φιλτραρίσματος της παπαρολογίας.  :)

• Like 2
Δημοσ.

Δεν με ενδιαφέρει ούτε η ηττοπάθεια, ούτε η αυτοπεποίθηση και τα μεγάλα λόγια. Με ενδιαφέρει να γνωρίζω πως λειτουργεί κάτι στην πραγματικότητα με στοιχεία και όχι απλά να ανακυκλώνω θετικές σκέψεις για να νιώθω καλά.

Είμαι 30+ και έχω φάει με το κιλό τις αμπελοφιλοσοφίες όλων των βολεμένων που πουλάνε φτυάρια σε απελπισμένους χρυσοθήρες. Έχω δει άτομα να παρατάνε τη σχολή του Web Design στη μέση, να μπαίνουν σε γαμάτες δουλειές και να εκτοξεύεται η καριέρα τους επειδή έχουν καλό κοινωνικό κύκλο και έχω δει παιδιά να τρώνε μούντζες και ειρωνεία για χρόνια επειδή είναι εσωστρεφείς και στο πανεπιστήμιο δεν έκαναν κονελίκια και δεν πήγαιναν για μπύρες με τους καθηγητές. 

Με όλο το σεβασμό ScorpioX777, δεν είναι θέμα ηττοπάθειας λοιπόν, αλλά θέμα φιλτραρίσματος της παπαρολογίας.   :)

Μηπως αυτο που εσυ θεωρεις λαμογιά, ειναι εξυπναδα...για σκεψου το λιγο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...