thaneyiovan Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Χαιρετώ το φόρουμ!Η κοπέλα μου κι εγώ θέλουμε να ταξιδέψουμε στη Νέα ζηλανδία για κάποιο χρονικό διάστημα και να δουλέψουμε εκεί.Η ιδέα είναι να βρούμε κάποια δουλειά σε κάποια φάρμα και παράλληλα να ταξιδέψουμε τριγύρω όσο μπορούμε.Έχω ξεκινήσει να ψάχνω πληροφορίες σχετικά με τη viza οπότε θα παρακαλούσα όποιος έχει εμπειρία να με βοηθήσει.Απ'οτι έχω καταλάβει μέχρι στιγμής από το επίσημο site της ΝΖ:- Αν θέλω να επισκεφτώ σαν τουρίστας μπορώ να μείνω μέχρι 3 μήνες και κάτα την είσοδο μου στη χώρα πρέπει να δείξω τα εισιτήρια επιστροφής.( μήπως στο αεροδρόμιο δεν θα είναι τόσο τυπικοί και δεν θα μου τα ζητήσουν; )Πράγμα που δεν μας μας βολέυει καθώς θα θέλαμε να μείνουμε παραπάνω, για 6άμηνο σκεφτόμαστε.-Αν μείνω για 3 μήνες και θέλω να μείνω για άλλους 3 μήνες, μπορώ να πάρω παράταση;- Η ελλάδα δεν ανήκει στην λίστα με τις χώρες όπου μπορείς να βγάλεις working holiday viza σύμφωνα με αυτό το λινκ. Το οποίο θα μας βόλευε πάρα πολύ. Ίσως αν κάνω αίτηση να με δεχτούν;Ακόμα δεν έχω ρωτήσει στη Πρεσβεία αλλά σύντομα θα το κάνω.Θα παρακαλούσα όποιος έχει κάποια εμπειρία με το θέμα να με βοηθούσε.Ευχαριστώ!
4saken Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Θα σου προτεινα να δεις Flight of The Conchords, απαντα σε πολλα θεματα σχετικα με την Ν.Ζηλανδια. 1
GabrielConnor Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Χαιρετώ το φόρουμ! Η κοπέλα μου κι εγώ θέλουμε να ταξιδέψουμε στη Νέα ζηλανδία για κάποιο χρονικό διάστημα και να δουλέψουμε εκεί. Η ιδέα είναι να βρούμε κάποια δουλειά σε κάποια φάρμα και παράλληλα να ταξιδέψουμε τριγύρω όσο μπορούμε. Έχω ξεκινήσει να ψάχνω πληροφορίες σχετικά με τη viza οπότε θα παρακαλούσα όποιος έχει εμπειρία να με βοηθήσει. Απ'οτι έχω καταλάβει μέχρι στιγμής από το επίσημο site της ΝΖ: - Αν θέλω να επισκεφτώ σαν τουρίστας μπορώ να μείνω μέχρι 3 μήνες και κάτα την είσοδο μου στη χώρα πρέπει να δείξω τα εισιτήρια επιστροφής.( μήπως στο αεροδρόμιο δεν θα είναι τόσο τυπικοί και δεν θα μου τα ζητήσουν; ) Πράγμα που δεν μας μας βολέυει καθώς θα θέλαμε να μείνουμε παραπάνω, για 6άμηνο σκεφτόμαστε. -Αν μείνω για 3 μήνες και θέλω να μείνω για άλλους 3 μήνες, μπορώ να πάρω παράταση; - Η ελλάδα δεν ανήκει στην λίστα με τις χώρες όπου μπορείς να βγάλεις working holiday viza σύμφωνα με αυτό το λινκ. Το οποίο θα μας βόλευε πάρα πολύ. Ίσως αν κάνω αίτηση να με δεχτούν; Ακόμα δεν έχω ρωτήσει στη Πρεσβεία αλλά σύντομα θα το κάνω. Θα παρακαλούσα όποιος έχει κάποια εμπειρία με το θέμα να με βοηθούσε. Ευχαριστώ! Μην διανοηθείς να πάς με τουριστική visa ΧΩΡΙΣ εισιτήριο επιστροφής. Πολύ απλά δεν θα βγείς από το αεροδρόμιο. Σε κάνουν πακέτο και γυρνάς πίσω. Επίσης αν πάρουν χαμπάρι πως είσαι με τουριστική visa και πας για να δουλέψεις (πχ κουβαλάς αποδεικτικά σπουδών μαζί σου) πακέτο για Ελλάδα πάλι. Γενικά, είναι όχι απλά αυστηρά, αλλά ότι έχεις φανταστεί επί 1000.
thaneyiovan Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Μην διανοηθείς να πάς με τουριστική visa ΧΩΡΙΣ εισιτήριο επιστροφής. Πολύ απλά δεν θα βγείς από το αεροδρόμιο. Σε κάνουν πακέτο και γυρνάς πίσω. Επίσης αν πάρουν χαμπάρι πως είσαι με τουριστική visa και πας για να δουλέψεις (πχ κουβαλάς αποδεικτικά σπουδών μαζί σου) πακέτο για Ελλάδα πάλι. Γενικά, είναι όχι απλά αυστηρά, αλλά ότι έχεις φανταστεί επί 1000. Gabriel ευχαριστώ για την απάντηση. Έχεις κάποιες άλλες πληροφορίες σχετικά με αυτά που ρωτάω; Ξέρεις να μου πεις ακριβώς ποια θα είναι η διαδικασία στο αεροδρόμιο με το που φτάσουμε; Θα μας ζητήσουν τα εισιτήρια επιστροφής όπως και να δουν στον τραπεζικό μας λογαριασμό ότι έχουμε αρκετά χρήματα για να ζήσουμε το προκαθορισμένο χρονικό διάστημα εκεί; Η δουλειά που ψάχνουμε θα έιναι κάτι προσωρινό σε κάποια φάρμα, ίσως είναι και κάτι εθελοντικό, δεν ξέρουμε ακόμα. Δεν πάμε για να μείνουμε για πολύ καιρό ή για πάντα, απλά θέλουμε να μείνουμε γύρω στο 6άμηνο, παραπάνω από το χρόνο διάρκειας της τουριστικής βίζας.
tsakonas Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Έχει ακόμα και σειρά στο discovery Channel με border control Australia νομίζω.. Ίδια φάση. Έτσι όπως στα είπανε. Χωρίς εισιτήριο επιστροφής δε μπαίνεις. Το ίδιο ισχύει και στην συνέντευξη τι σκοπεύεις να κάνεις τρεις μήνες στη χώρα εάν έχεις λεφτά αρκετά κλπ. Μετά βέβαια αν θέλεις να μείνεις πάνω από τρίμηνο ρισκάρεις να σε πιάσουν και να απελαθεις χωρίς επιστροφή... Για working visa θέλει σίγουρα διακανονισμο από εργοδότη.
thaneyiovan Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Έχει ακόμα και σειρά στο discovery Channel με border control Australia νομίζω.. Ίδια φάση. Έτσι όπως στα είπανε. Χωρίς εισιτήριο επιστροφής δε μπαίνεις. Το ίδιο ισχύει και στην συνέντευξη τι σκοπεύεις να κάνεις τρεις μήνες στη χώρα εάν έχεις λεφτά αρκετά κλπ. Μετά βέβαια αν θέλεις να μείνεις πάνω από τρίμηνο ρισκάρεις να σε πιάσουν και να απελαθεις χωρίς επιστροφή... Για working visa θέλει σίγουρα διακανονισμο από εργοδότη. Ευχαριστω για την απάντηση. Πάντως υπάρχουν διαφορετικοί τύποι βίζας αν θέλεις να δουλέψεις.
epp Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Η δουλειά που ψάχνουμε θα έιναι κάτι προσωρινό σε κάποια φάρμα, ίσως είναι και κάτι εθελοντικό, δεν ξέρουμε ακόμα. Δεν πάμε για να μείνουμε για πολύ καιρό ή για πάντα, απλά θέλουμε να μείνουμε γύρω στο 6άμηνο, παραπάνω από το χρόνο διάρκειας της τουριστικής βίζας. Αν η βιζα σου ειναι τριμηνη μην κανεις σκεψεις για παρανομα/αυθαιρετα 6-μηνα του τυπου "ελα μωρε τι εγινε " "δεν μενουμε για παντα , απλα λιγο παραπανω" και κατι τετοια. Εκει δεν ειναι καφενεια οι χωρες. Εκτος του οτι αν δεν εχεις εισιτηριο επιστροφης δεν προκειται να βγεις απο το αεροδρομιο , αν σε πιασουν χωρις βιζα εχεις φυγει για κλειστο κεντρο κρατησης προς απελαση με χειροπεδες στα χερια και κατα πασα πιθανοτητα μονιμο block σε οποια μελλοντικη προσπαθεια για βιζα κανεις . Νομιζω δεν εχεις κανει την ερευνα σου για το θεμα (ή υποτιμας την σοβαροτητα) , για δες κανα σποτακι της Αυστραλιας , δεν πα να εισαι γιατρος , δεν πα να εχεις διδακτορικο αν πας παρανομα εχεις φυγει με χειροπεδες.
tsakonas Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Ευχαριστω για την απάντηση. Πάντως υπάρχουν διαφορετικοί τύποι βίζας αν θέλεις να δουλέψεις. Είναι για σένα κάποια από αυτές;
nikko_ Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Ευχαριστω για την απάντηση. Πάντως υπάρχουν διαφορετικοί τύποι βίζας αν θέλεις να δουλέψεις. Ναι...αλλά συνήθως πρέπει να έχεις ήδη επίσημη πρόταση εργασίας για να σου δώσουν τη βίζα.
thaneyiovan Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Είναι για σένα κάποια από αυτές; Ναι, η working holiday visa, ωστόσο όπως προείπα δεν υπάρχει η Ελλάδα στη λίστα. Γι αυτό ρωτάω στο φόρουμ τους ήδη γνωρίζοντες, ίσως υπάρχει κάποιος τρόπος να μπορέσω να τη πάρω. Αν η βιζα σου ειναι τριμηνη μην κανεις σκεψεις για παρανομα/αυθαιρετα 6-μηνα του τυπου "ελα μωρε τι εγινε " "δεν μενουμε για παντα , απλα λιγο παραπανω" και κατι τετοια. Εκει δεν ειναι καφενεια οι χωρες. Εκτος του οτι αν δεν εχεις εισιτηριο επιστροφης δεν προκειται να βγεις απο το αεροδρομιο , αν σε πιασουν χωρις βιζα εχεις φυγει για κλειστο κεντρο κρατησης προς απελαση με χειροπεδες στα χερια και κατα πασα πιθανοτητα μονιμο block σε οποια μελλοντικη προσπαθεια για βιζα κανεις . Νομιζω δεν εχεις κανει την ερευνα σου για το θεμα (ή υποτιμας την σοβαροτητα) , για δες κανα σποτακι της Αυστραλιας , δεν πα να εισαι γιατρος , δεν πα να εχεις διδακτορικο αν πας παρανομα εχεις φυγει με χειροπεδες. Νομίζω έρευνα κάνω αυτή τη στιγμή, νομίζω βιάζεσαι να κρίνεις
nikko_ Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Εντελώς φιλικά να ρωτήσω: Γιατί θέλετε να δουλέψετε εκεί; Για την εμπειρία ή για να καλύψετε το κόστος διαμονής ; Δηλαδή μπορείτε να διαθέσετε το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, αλλά δυσκολεύεστε στην διαμονή ;
thaneyiovan Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Εντελώς φιλικά να ρωτήσω: Γιατί θέλετε να δουλέψετε εκεί; Για την εμπειρία ή για να καλύψετε το κόστος διαμονής ; Δηλαδή μπορείτε να διαθέσετε το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, αλλά δυσκολεύεστε στην διαμονή ; Και για την εμπειρία και για το κόστος διαμονής αλλά ελπίζω και για το εισιτήριο επιστροφής άσχετα με το αν έχουμε τα χρήματα να το πληρώσουμε πριν πάμε. Ακόμα και κάτι εθελοντικό να κάνουμε δεν θα έχουμε έξοδα στέγασης και σίτισης, είναι πολύ σημαντικό! Ακόμα και για κάτι εθελοντικό, όπως το wwoof πρέπει να υπάρχει επίσημη πρόταση από τον ιδιοκτήτη της φάρμας; Γνωρίζει κάποιος;
Pablo_Hasan Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Πάνε για 3 μήνες, δεν είναι διακοπές, υποτίθεται ότι πας να γνωρίσεις λίγο και τον κόσμο που ζει εκεί. Και η δουλειά δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική, εκτός αν πέσεις σε τίποτα περίεργους. Φίλη μου είχε πάει Αυστραλία για 6 μήνες work and travel, απ ότι έλεγε πέρασε πολύ καλά, εκτός από κάτι Κινέζους αφεντικά, που την είχαν δει εκμετάλλευση, αλλά έφυγε στην δεύτερη βδομάδα.
thaneyiovan Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Πάνε για 3 μήνες, δεν είναι διακοπές, υποτίθεται ότι πας να γνωρίσεις λίγο και τον κόσμο που ζει εκεί. Και η δουλειά δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική, εκτός αν πέσεις σε τίποτα περίεργους. Φίλη μου είχε πάει Αυστραλία για 6 μήνες work and travel, απ ότι έλεγε πέρασε πολύ καλά, εκτός από κάτι Κινέζους αφεντικά, που την είχαν δει εκμετάλλευση, αλλά έφυγε στην δεύτερη βδομάδα. Αυτό ακριβώς θέλω να κάνω και εγώ. Αν το έκανε η φίλη σου με τη Αυστραλία ίσως μπορέσω να το κάνω κι εγώ
Garnele Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Προσπαθησατε να επικοινωνήσετε με την πρεσβεία; Aν και αμφιβάλλω ότι "κατ' εξαίρεση" θα σας δώσουν work&holiday visa, ίσως σας προτείνουν μια λογική εναλλακτική. Το είχα ψάξει κι εγώ αυτό με τη νέα Ζηλανδία - το μονο εφικτό εδώ και λίγο καιρό είναι η αντιστοιχη βίζα για Αυστραλία (επισημα απο το 2015 μόλις). Κατέληξα μετα απο λίγη ομολογουμένως προσπάθεια οτι πιο εύκολα θα πάρω το γερμανικό διαβατήριο και μετα έτσι τη βίζα παρα μεσω ελληνικής οδού. Αλλά μη σε προκαταβαλλω... Έχω την εντύπωση πως αυτή η συγκεκριμένη βίζα είναι απλα υπόθεση ενος καφέ μεταξύ δυο υπουργών εξωτερικών, ελπίζω να βρεις λύση και να καταφέρετε να πάτε. Στη θέση σου θα ξεκινούσα με τα τηλέφωνα, εδώ απ' ο,τι φαίνεται ουτε βοήθεια μεγάλη θα βρεις, ουτε καλό λογο θα ακούσεις :Ρ Σε καθε περιπτωση, keep us posted αν μάθεις ή καταφέρεις κατι!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα