Προς το περιεχόμενο

H Ολλανδία κάνει κινήσεις για να απαγορεύσει την κυκλοφορία μη-ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως στο 2025


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα ηλεκτρικά οχήματα –συμπεριλαμβανομένων των αυτόνομων αυτοκινήτων- είναι ξεκάθαρα το μέλλον των μετακινήσεων, αλλά το βασικό ερώτημα παραμένει: πότε αρχίζει αυτό το μέλλον ακριβώς;

Από ότι φαίνεται για την Ολλανδία αυτό το μέλλον ξεκινάει από το 2025. Βλέπετε, γίνονται κινήσεις στο εσωτερικό της χώρας για να απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων μέχρι το 2025, κάτι που σημαίνει ότι μόνο τα ηλεκτρικά οχήματα από εκεί και πέρα θα λαμβάνουν έγκριση κυκλοφορίας στου Ολλανδικούς δρόμους, αν και τα υπάρχοντα οχήματα που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν, ωσότου οι μηχανές τους σταματήσουν να λειτουργούν.

 

Αν και πρόκειται για μία ακραία από μία άποψη κίνηση, η πλειοψηφία της Κάτω Βουλής του Ολλανδικού Κοινοβουλίου υποστήριξε την κίνηση, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα θα μπορούσε να μετατραπεί σε νόμο. Σύμφωνα με το σχέδιο, όλα τα οχήματα που εκπέμπουν καυσαέριο θα τεθούν εκτός νόμου, τουλάχιστον από την άποψη των νέων πωλήσεων. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και τα υβριδικά οχήματα θα απαγορευτούν επίσης, αν και τα οχήματα που χρησιμοποιούν κυψέλες καυσίμου υδρογόνου θα επιτρέπονται.

 

Είναι αναμφισβήτητα ένα φιλόδοξο σχέδιο, και σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κινήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος με μεγάλες ιδέες όσον αφορά στην τεχνολογία των μεταφορικών μέσων. Η χώρα ήδη εργάζεται πάνω σε ένα σιδηροδρομικό σύστημα που θα τροφοδοτείται 100% από αιολική ενέργεια μέχρι το 2018 και έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τεχνολογία ηλιακής ενέργειας στους δρόμους της.

 

Link.png Site: ScienceAlert

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επιτελους η καπνια παιρνει τη θεση που τις ανηκει,στα σκουπιδια της ιστοριας της αυτοκινησης.Κριμα που δε θα προλαβουμε πολλα απο αυτην τη τεχνολογια κ δω στην Ελλαδα καθως το κοβω να θελει αλλα 20 χρονια τουλαχ απο σημερα για μας λογω των εξαρτησεων που εχει η χωρα εκ των επιρροων της.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα κάνουμε μεταφορά στην Ολλανδία το καυσαέριο σε κονσέρβα από την Ελλάδα αφού εδώ θα κυκλοφορούν 25 χρονών αμάξια στο 90% το 2025 (ακόμα σε κρίση)....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Meanwhile στην μπανανια..

 

http://www.kathimerini.gr/496805/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/h-ypo8alassia-diasyndesh-kostizei-ligotero-apo-th-synthrhsh-twn-diktywn

 

 

 

Αξιζουμε μνημονια μεχρι να σβησει ο ηλιος

  • Like 16
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και με αυτο μπαινει ταφοπλακα στην οδηγικη απολαυση και η χαρα της οδηγησης παει περιπατο. Κατι τετοιες στιγμες πραγματικα χαιρομαι που η Ελλαδα ειναι μια 20ετια πισω!

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το 2025 ειναι πολύ κοντά για να εχουμε ανακάλυψη και εφαρμογή νέου ειδος μπαταριών με μεγαλη αυτονομία, σταθερότητα, αξιοπιστία, γρήγορη φόρτιση και χαμηλό κόστος. Αυτό ακριβώς ειναι το προβλήμα, η έλειψη καλής μπαταρίας. 

 

Από εκεί και πέρα το να μπουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ, απλώς παράγονται "κάπου αλλου μακριά, που ενοχλουν άλλους". Για να παραχθεί η ενέργεια που χρειάζεται ώστε να μπορούν να φορτίζονται τόσα αυτοκίνητα (καλά δε μιλώ για φορτηγα) πάλι ορυκτά καυσιμα θα καουν κάπου εκεί γυρω. 

 

Να το έκανε η Σουηδία/Φιλανδία/Νορβηγία με τα άπειρα νερά και υδροηλεκτρικά φράγματα θα το θεωρούσα πιο μάγκικο και εφαρμόσιμο. Και μην ακουσω τίποτα χαζΑμάρες για φόρτιση από ανεμιστήρες και τέτοια γιατί θα γελάνε και οι πέτρες. 

 

Να εκφράσω προσωπική γνώμη; Είναι η επομενη πράσινη απάτη μετά τις ανεμογεννήτριες και φωτοβολταικά. 

 

ΟΤΑΝ παραχθεί μαζικά κάποια καλή μπαταρία και ένας αξιοπιστος και φθηνός τρόπος αποθήκευσης της κουτουρου παραγωγής ενέργειας από αιολικά/φωτοβολταικά ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να μιλαμε για ηελτρκικά αυτοκίνητα, μηχανές, κλπ

 

 

ps. Το άλλο με κίνηση τρένων με αιολικά είναι τεράστια μπαρουφα. Χωρις διαθεση υποβιβασμού αλλά να κοιτώ τον καιρό για να δω αν έχει αυριο αέρα να πάω στη δουλειά μου, απλά δεν γίνεται. 

  • Like 14
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...