Προς το περιεχόμενο

THORIVOS !!!

LuNaTiC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello pedes.

Exo mia Coolermasters HAC-V 81 na krionei to cpu mou ...

an kai palio ok den exo parapono...

to atimo omos kanei poly thorivo...

exei koumpaki pou rithmizei low kai high..... high = 5100rpm low = 2700rpm

ti nixta pou to afino anoixto to vazo sto low alla kai pali meta apo merikes meres akoma den to exo sinithisei kanei thorivo ekneuristiko....

kamia idea? :(((

mexri kai na tou rixo kouverta apo pano exo skeftei

xaxax eleos....

gia peste tpt giati xipnao me ponokefalo

Δημοσ.

φίλε LuNaTiK το cooler σου το έλεγξες; Εάν δεν έκανε πάντα τέτοιο θόρυβο, τότε κανονικά δύο περιπτώσεις μπορούν να υπάρχουν :

1. Το cooler έχει χαλάσει (μόνο το ανεμιστηράκι) λόγω σκόνης ή φθοράς αν είναι και παλιό, ή

2. υπάρχει κάτι με το οποίο συντονίζει, π.χ. κάποιο καλώδιο ,κλπ...

Αν η ψύκτρα σου είναι καλή, τότε μπορείς να βάλεις ένα λιγότερο θορυβώδες ανεμιστήρα...

Ελπίζω να βοήθησα..

Δημοσ.

Και το δικό μου το κουτί, πέρα από τις πατέντες για τον έλεγχο τάσης στα fans, το έχω ντύσει με ένα συνολάκι ρικοφόν... Αυτό το βρίσκεις σε καταστήματα με οικοδομικά υλικά, όπως υαλοβάμβακες και τέτοια... και όταν το πάρεις ντύνεις τα πλαϊνά πλαίσια του κουτιού... όντως κόβει πολύ... επίσης κόψιμο τα μεταλλικά δίχτυα του κουτιού στις θέσεις των ανεμιστήρων με έναν μεταλλοκόφτη ψαλίδη... μόλις το έκανα σταμάτησαν να σφυρίζει ο αέρας που περνούσε από το δίχτυ, το οποίο στα περισσότερα κουτιά είναι πολύ άσχημα σχεδιαμένο...

Δημοσ.
Και το δικό μου το κουτί, πέρα από τις πατέντες για τον έλεγχο τάσης στα fans, το έχω ντύσει με ένα συνολάκι ρικοφόν... Αυτό το βρίσκεις σε καταστήματα με οικοδομικά υλικά, όπως υαλοβάμβακες και τέτοια... και όταν το πάρεις ντύνεις τα πλαϊνά πλαίσια του κουτιού... όντως κόβει πολύ... επίσης κόψιμο τα μεταλλικά δίχτυα του κουτιού στις θέσεις των ανεμιστήρων με έναν μεταλλοκόφτη ψαλίδη... μόλις το έκανα σταμάτησαν να σφυρίζει ο αέρας που περνούσε από το δίχτυ, το οποίο στα περισσότερα κουτιά είναι πολύ άσχημα σχεδιαμένο...

Aπο θερμοκρασιες μετα την τοποθετηση του ειδατε αλλαγες? Εγω ειχα βαλει εκεινο το γνωστο μαυρο πραγμα που πουλανε στα overclockadika μαγαζια στο νετ... Διαφορα ειδα μικρη, βασικα εκοψε τις ψιλες και βγαζει ενα πιο μπασο ηχο αν ειναι σωστος ο ορος...Τεσπα λιγο εκοψε... Οσο για τα σφυριγματα απο τους ανεμιστηρες οντως δεν το ειχα σκεφτει, αλλα αν τα κοψεις θα φαινεται ασχημα μωρε απ'εξω...

Δημοσ.

Άλλοι κόβουν τις γρίλιες και ο LL_NEO ψάχνει άτομο να του φτιάξει γρίλιες για 12άρη ανεμιστήρα που να γράφουν Π-Α-Ο

Δημοσ.

Εγω παντως επειδη επισης βγαζω αφρους πλεον, οταν το βραδυ ακουω τα φουρφουρια του PC θα βαλω ενα τροφοδοτικο και ενα cooler της Zalman και τελειωσε το θεμα.

Rikofon ακομα δεν δοκιμασα... μαλλον θα το δοκιμασω και αυτο, αφου το συνισταται.

Δημοσ.

kavalioti nomizw oti to ricofon eine kalytero apo ta alla mayra pragmata kai kyriws an ntyseis olo to koyti!!!!!

eksartate bebea kai apo to kouti sou... emena eine midi kai giayto den exei poly xoro kai exw balei to pio lepto pou yparxei... enos filou mou omws to full tower exei xoro kai exei balei ena pio xontro (2 fores to diko mou) kai etsi DEN AKOUGETE TIPOTA!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Δημοσ.

Πάντως η αλήθιεια είναι ότι η θερμοκρασία μέσα στο κουτί θα αυξηθεί μερικούς βαθμούς, γιατί το ρικοφόν δεν είναι θερμοαπαγώγημο, με αποτέλεσμα αφού δεν απορροφάει θερμότητα να ζεσταθεί, την απιστρέφει μέσα στο κουτί και πολύ μικρό μέρος το διαρρέει ώστε να θερμάνει την εξωτερική μεταλλική πλευρά του κουτιού... Όσο για τον θόρυβο που κόβει δεν είναι μόνο ο υψίσυχνος, αλλά λόγο της κατασκευής του οι κυματοπαγίδες του λειτουργούν καλύτερα από συχνότητες αποκοπής άνω των 300-500 Hz και στις συχνότητες αυτές η αποκοπή του δε φτάνει καλά-καλά τα 3dB (στα 300-500)... Επίσης οι βραχύσυχνοι ήχοι έχουν την ιδιότητα να απλώνονται σε αποστάσεις μακρύτερες από την πηγή, οπότε ενώ οι ψηλές εξασθενούν μέσα στο ρικοφον και χάνονται αμέσως μετά την έξοδο από το κουτί, οι χαμηλές συνεχίζουν να οδηγούνται για μεγαλύτερη απόσταση...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...