agiorgitis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2003 Παιδιά υπάρχει ενας πολύ καλός, αποτελεσματικός και δοκιμασμένος τρόπος μείωσης θορύβου.Αντί για εσωτερικά drives (cd,dvd) αγοράστε εξωτερικά.Βάλτε τα πάνω στο γραφείο σας και το PC βάλτε το όσο πιο μακριά γίνεται ’η βάλτε το σε ενα καλά ηχομονωμένο ντουλάπι (άν υπάρχει κάποιο δίπλα σας). Η μείωση του θορύβου είναι εντυπωσιακή,άσε που σου φαίνεται οτι δεν έχεις PC,καθώς γύρω σου δεν βλέπεις τίποτε άλλο παρά μόνο την οθόνη και τα drives... Φιλικά, agiorgitis
ghostaki Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2003 Καλησπέρα! Δεν καταλαβαίνω γιατί σνομπάρετε την κλασσική (+τζάμπα) λύση της κουβέρτας. Το pc μου είναι παλιό αλλά παρόλα αυτά κάνει διαολεμένο θόρυβο.Μάλιστα είναι και αρκετά υψίσυχνος οπότε με εκνευρίζει αφάνταστα. Το tower βρίσκεται μεταξύ του γραφείου μου και του τοίχου. Από την πίσω μεριά έχει και πάλι τοίχο στα 15-20cm.Αυτό που έκανα ήταν να το σκεπάσω με 2 κουβέρτες και από πάνω να τοποθετήσω 2 στοίβες περιοδικά και τον εκτυπωτή μου. Με λίγα λόγια το έθαψα! Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό: Ο θόρυβος σχεδόν εξαφανίστηκε και αυτό που μένει είναι ένα μικρό και πολύ μπάσο βουητό. Σαν 8κύλινδρο κάνει πλέον το pc μου. Άσε που δε φαίνεται καθόλου πλέον το pc (εντάξει, μόνο ή πρόσοψη λίγο) και αυτό σε συνδυασμό με την TFT και το ασύρματο Logitech έχουν κάνει το χώρο μου πολύ πιο όμορφο. Παρενέργειες: μέχρι 8 βαθμοί (53) πάνω θερμοκρασία σε full load και 2 κουβέρτες μείον τώρα που πιάσανε τα κρύα
DimAslan Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2003 Μπράβο παιδιά όλα αυτά που γράφετε είναι πολύ βοηθητικά... Πάντως με την πρώτη ευκαιρία θα μπω σε μαγαζί να πάρω rikofon να το δοκιμάσω... Αν και οι υπολογιστές είναι σε άλλο δωμάτιο, οπότε ακόμη κι αν είναι όλο το βράδι ανοιχτοί να divxάρουν δεν υπάρχει πρόβλημα... Υπάρχουν ποιότητες ή μάρκες στο υλικό αυτό; Περίπου πόσο πρέπει να μου κοστίσει για να ντύσω ένα full tower; Ευχαριστώ...
nousername Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2003 An thes kati to opoio na mhn aporofaei thermotita kai na prosferei kai hxomonosi, Pigaine sto kentro megafwnou i se opoiodhpote allo magazi pou kataskeyazei custom hxeia kai agarase hxookpseles san aytes pou vazoun mesa sta hxeia.Se duo diaforetikes efarmoges pou to exw dokimasei eixai -6 ews -7 db kai amelitea (~+1 c) ayksisi thermokrasias.To mono provlima einai an exeis polous (>6)anamisteres sto kouti giati einai dyskolo na perioriseis ton eixo sto na vgainei apo exei.Mia lysi se ayto(arketa epiponi kai xronobora)einai na ftiakseis kalyptres gia toys anemistires kai na tis ependyseis me 2mm hxomonotiko(Fantasteite kati sa skepoula apo spiti panv apo tous anemistires).
SupaCoopa Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2003 Ρε παληκαρια, το δικο μου κανει σαν ελικοπτερο αλλα αυτο που μου εχει τσακισει τα νευρα ειναι το εξτρα case fan που βγαζει αερα απο το κουτι κατω απο το τροφοδοτικο. Δεν ξερω τι στα κομματια γινεται αλλα ακουω εναν θορυβο σαν συντονισμο με συγκεκριμενο ρυθμο (βζουν... βζουν... βζουν...) που δεν σταματαει με τιποτα. Το fanaκι ειναι μικρο (8αρι μαλλον) και αν βιδωσω τις τεσσερεις βιδες οσο πανε, κανει επιπλεον και ενα κροταλισμα τρομερο, σαν να χτυπανε καπου τα πτερυγια του. Οποτε εχω χαλαρωσει λιγο τις τρεις βιδες και εχω αντικαταστησει την τεταρτη με blue tack, αλλα ετσι μαλλον βγαινει ο συντονισμος που ελεγα. Παιζει καμια αλλη λυση, κανενα υλικο μεταξυ ανεμιστηρα και case ή τιποτα τετοιο;
Toufas Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2003 ego me 5 fans 4 diskous kai 1 cooler stin cpu den akouo tpt....
nousername Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2003 Ρε παληκαρια, το δικο μου κανει σαν ελικοπτερο αλλα αυτο που μου εχει τσακισει τα νευρα ειναι το εξτρα case fan που βγαζει αερα απο το κουτι κατω απο το τροφοδοτικο. Δεν ξερω τι στα κομματια γινεται αλλα ακουω εναν θορυβο σαν συντονισμο με συγκεκριμενο ρυθμο (βζουν... βζουν... βζουν...) που δεν σταματαει με τιποτα. Το fanaκι ειναι μικρο (8αρι μαλλον) και αν βιδωσω τις τεσσερεις βιδες οσο πανε, κανει επιπλεον και ενα κροταλισμα τρομερο, σαν να χτυπανε καπου τα πτερυγια του. Οποτε εχω χαλαρωσει λιγο τις τρεις βιδες και εχω αντικαταστησει την τεταρτη με blue tack, αλλα ετσι μαλλον βγαινει ο συντονισμος που ελεγα. Παιζει καμια αλλη λυση, κανενα υλικο μεταξυ ανεμιστηρα και case ή τιποτα τετοιο; Otan tis bidwneis terma mporei na streblwneis to perivlima tou fan opote opws sosta mantepses vriskei to pterygio tou anemisthra.Mia kallh lysh tha htan na pas se ena magazi me sidirika kai na agwraseis vides me paksimadia.An den petyxei oute ayto tote mporeis na kopseis dyo lastixakia(apo ayto pou vazoun ta supermarket) kai na ta valeis metaksy toy fan kai tou case. Psilompakaliki methodos, alla ama goustareis na trexeis pes mou gia na sou pw pou tha vreis tsimouxes gia fans.To apotelesma tha einai to idio.
HamerZ Δημοσ. 2 Μαΐου 2004 Δημοσ. 2 Μαΐου 2004 Για να μην ανοίγω άλλο θέμα.. Έχω ένα υλικό με την ονομασία "Isolmant Piombo" (μαύρο χρώμα) που μπορεί θεωρητικά να μειώσει αρκετα τα db. Το θέμα είναι πως αποτελείται από 3 στρώματα που τα εξωτερικά είναι 'πλαστικά' αλλά το μεσαίο κάποιο μέταλλο (δεν θυμάμαι το ονομά του). (Το υλικό αυτό είναι σχετικά ακριβό μιας και το τετραγωνικό μέτρο φτάνει τα 27ευρώ) Η απορία μου είναι το αν αυτό το υλικό μπορεί να μπει σε κουτί υπολογιστή χωρίς φόβο λόγο του πιθανού μαγνητισμού του ενός από τα υλικά που το αποτελούν. \ Παρόμοιο είχα χρησιμοποιήσει από ένα πακέτο για ηχομόνωση tower αλλά ήταν εξιδικευένο πακέτο και το αντίστοιχο κομμάτι δεν φάνηκε να περιέχει κάποια μεταλική φέτα.
MadSurfer Δημοσ. 2 Μαΐου 2004 Δημοσ. 2 Μαΐου 2004 Ego pantos exo pareii to ThermalRight SP-94 me enan 9ari Enermax pou doulevei sto low kai episis kai 4 athoryva anemistirakia sto case kai exw ysixasei yparxei apolyti hremia (den ton antexa allo ton thoryvo) PS: Monodiko "spastiko" gia mena einai h Radeon 9800Pro pou pira prin apo kamia 10aria meres kai mou thn spaei o thoryvos tou cooler tis alla otan vro xrono exw fygei gia Hac gia na xtypiso ena VGA Cooler Artic Cooling Silent kai na teliosei to thema
antoniskox Δημοσ. 2 Μαΐου 2004 Δημοσ. 2 Μαΐου 2004 kathariseto.an den exei xalasei to moteraki tou anemistira sigoura ta kanei logo mpixlas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.