Remiel Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Καλησπέρα σε όλους, Όπως αναγράφεται και στον τίτλο ειμαι σε ένα διλλημα για να επιλέξω ενα ιδιωτικό ιεκ ωστε να πάρω καποιο χαρτι για να με βοηθήσει στην εύρεση εργασιας στον συγκεκριμένο τομεα.Είμαι αναμεσα σε δύο αυτη τη στιγμη.ΙΕΚ ΑΚΜΗ κ ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Οι προσφόρες πάνω κατω είναι ιδιες(οσον αφορα το χρηματικο,γυρω στα 2000/ετος για 2 χρονια) με τη μόνη διαφορα οτι στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ μου εκαναν προταση οτι μετα την πρωτη ειδικοτητα σαν Τεχνικος Δικτυων θα μου δωσουν δωρεαν δευτερη ειδικοτητα πανω στον προγραμματισμο για να έχω ολο το πακετό.Θα ήθελα αν υπαρχουν καποια μελη του forum που φοιτουν ή εχουν φοιτησει στα εν λογω ΙΕΚ να παραθέσουν τις γνωμες τους κ να με βοηθήσουν να κανω την σωστη επιλογη.
Sorath Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Έχω κάνει ακριβώς το ίδιο στην ΑΚΜΗ. Ξεκίνησα τα δύο πρώτα χρόνια με την ειδικότητα προγραμματιστής πολυμέσων, και την 3η χρονιά έκανα την ειδικότητα τεχνικός δικτύων. Επι της ουσίας τώρα; Παπάρια μάντολες. Ειδικά το τεχνκός δικτύων σου μαθαίνει τα απολύτως απαραίτητα κι αν. Εκτός και έχει αλλάξει κάτι στην ύλη μετά απο 16 χρόνια. Αυτές τις μέρες παρακολουθώ το σεμινάριο για το CCNA, και μου έχουν ανοίξει τα μάτια. ΠΟΛΥ περισσότερες και ουσιαστικές γνώσεις. ΥΓ: Πάντως, χλωμό την 3η χρονιά να στην δώσουν τσάμπα. Εγώ δεν πλήρωνα μεν, αλλά είχα πάρει κάτι σαν υποτροφία. Δούλευα στην μηχανογράφηση τα απογεύματα και δεν έδινα δίδακτρα. ΥΓ2: Ο εξοπλισμός στην ΑΚΜΗ, ήταν κορυφαίος. Κάθε τρεις και λίγο, αγόραζαν νέους Η/Υ. Το θυμάμαι γιατί ένα καλοκαίρι τους είχα αλλάξει όλους εγώ Βέβαια μιλάω για πολλά χρόνια πριν, δεν ξέρω αν ακόμα ακολουθείται η ίδια τακτική. Η εμπειρία μου πάντως ήταν πολύ καλή απο θέμα και καθηγητών και εξοπλισμού, άσχετα αν το χαρτί που πέρνεις στο τέλος, δεν μετρά καθόλου στην αγορά.
Remiel Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Έτσι οπως το έχω δρομολογήσει είναι πρώτα να πάρω ένα χαρτί ιεκ σαν τεχνικός δικτύου,να πάρω την κρατική πιστοποιήση κ μετα να κανω το ccna γτ ξέρω οτι έχει μεγάλη βαρύτητα.
Sorath Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Κοίτα, αν δεν μπορείς να μπεις σε ένα ΤΕΙ-ΑΕΙ ή να πας εξωτερικό, δεν έχεις και άλλο δρόμο. Απλά να γνωρίζεις οτι σαν χαρτι, το ΙΕΚ και η πιστροποίηση δεν λένε τίποτα (παθών). Το CCNA σίγουρα βοηθά, αλλά για να ελπίζεις σε κάτι καλύτερο, πρέπει να το συνεχίσεις και με CCNP κτλ.
Remiel Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Ετσί όπως το έχω σκεφτεί είναι οτι πρώτα πρέπει να έχω μια βάση κ πάνω σε αυτή να χτίσω.Είτε λεγεται CCNA είτε CCNP είτε κατι άλλο...Άπλα στην συγκεκριμένη στιγμή δεν ξέρω τι με συμφέρει καλύτερα.Αξίζει το ΙΕΚ η να πάω κατευθείαν CCNA ???
Sorath Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Το CCNA πάντως δεν χρειάζεται βάσεις. Σε ξεκινά απο το μηδέν, άσχετα αν μετά γίνεται λίγο παλούκι. Θέλει πολύ διάβασμα. Όπως είπα όμως μόνο του δεν είναι τίποτα. Θέλει και συνέχεια. Για το αν αξίζει να πας ΙΕΚ, εξαρτάται και απο τι γνώσεις έχεις ήδη. Πχ εγώ την 1η χρονιά, που είναι πιο γενική, έδειχνα στους καθηγητές αντί να μου δείχνουν αυτοί....
Rigas88 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Καλησπέρα σε όλους. Φίλε μου το να επιλέξεις ένα καλό ιεκ έχει σημασία γιατί σου ανοίγουν και πόρτες αυτόματα αν ενδιαφέρεσαι και το ψάχνεις. Οτι θα μάθεις θα μάθεις 100% αν ενδιαφέρεσαι και δεν πας για την πλάκα σου. Αν αποκτήσεις και άλλα διπλώματα ακόμα καλύτερα για εσένα σίγουρα! Π,χ, το CCNA και εγώ που δεν είμαι της πληροφορικής το γνωρίζω. Τώρα για ποιο ιεκ θα επιλέξεις είναι σίγουρα δική σου απόφαση. Συμφωνώ με τον Sorath οτι στην ακμή τα εργαστήρια τα προσέχουν και ο εξοπλισμός είναι δυνατός. Με δεύτερες και τρίτες ειδικότητες μην ψαρώνεις γιατί νομίζω οτι όλα παίζονται
YourTrueLegend Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Καλησπέρα σε όλους. Φίλε μου το να επιλέξεις ένα καλό ιεκ έχει σημασία γιατί σου ανοίγουν και πόρτες αυτόματα αν ενδιαφέρεσαι και το ψάχνεις. Οτι θα μάθεις θα μάθεις 100% αν ενδιαφέρεσαι και δεν πας για την πλάκα σου. Αν αποκτήσεις και άλλα διπλώματα ακόμα καλύτερα για εσένα σίγουρα! Π,χ, το CCNA και εγώ που δεν είμαι της πληροφορικής το γνωρίζω. Τώρα για ποιο ιεκ θα επιλέξεις είναι σίγουρα δική σου απόφαση. Συμφωνώ με τον Sorath οτι στην ακμή τα εργαστήρια τα προσέχουν και ο εξοπλισμός είναι δυνατός. Με δεύτερες και τρίτες ειδικότητες μην ψαρώνεις γιατί νομίζω οτι όλα παίζονται Κανεις δεν καταλαβε οτι εργαζεσαι σε ιδιωτικο ΙΕΚ. Οτι στους αποφοιτους ΙΕΚ ειδικοτητας τεχνικων δικτυων/Η/Υ ανοιγουν αυτοματως πορτες στην αγορα εργασιας το προσπερναω σαν να μη το διαβασα ποτε, αν και γελασα αρκετα. Κατα τ'αλλα αντι να "σπουδασετε" σε ΙΕΚ και να πληρωνετε κι απο πανω, 10 φορες να πατε να δουλεψετε σε κανενα μαγαζακι να αποκτησετε 10πλασιες πρακτικες γνωσεις και φυσικα πειρα. Μετα απο 2 χρονια (οσο δηλαδη διαρκουν και οι "σπουδες" στο ΙΕΚ) μαντεψτε ποιος θα εχει πλεονεκτημα στην αγορα εργασιας. Ο αποφοιτος του τιποτα ή ο πεπειραμενος σε ενα αντικειμενο; Εναλλακτικα κυνγηστε καμια σοβαρη πιστοποιηση αντι να σπαταλατε χρονο και χρημα σε δηθεν σπουδες της πλακας. Ξερω οτι τα παραπανω δεν ακουγονται ομορφα σε πολλους, αλλα ο σκοπος μου ειναι να ειμαι ρεαλιστης κι οχι να προσπαθω να ακουστω καλος και να χαιδευω αυτια.
jason97 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Κανεις δεν καταλαβε οτι εργαζεσαι σε ιδιωτικο ΙΕΚ. Οτι στους αποφοιτους ΙΕΚ ειδικοτητας τεχνικων δικτυων/Η/Υ ανοιγουν αυτοματως πορτες στην αγορα εργασιας το προσπερναω σαν να μη το διαβασα ποτε, αν και γελασα αρκετα. Κατα τ'αλλα αντι να "σπουδασετε" σε ΙΕΚ και να πληρωνετε κι απο πανω, 10 φορες να πατε να δουλεψετε σε κανενα μαγαζακι να αποκτησετε 10πλασιες πρακτικες γνωσεις και φυσικα πειρα. Μετα απο 2 χρονια (οσο δηλαδη διαρκουν και οι "σπουδες" στο ΙΕΚ) μαντεψτε ποιος θα εχει πλεονεκτημα στην αγορα εργασιας. Ο αποφοιτος του τιποτα ή ο πεπειραμενος σε ενα αντικειμενο; Εναλλακτικα κυνγηστε καμια σοβαρη πιστοποιηση αντι να σπαταλατε χρονο και χρημα σε δηθεν σπουδες της πλακας. Ξερω οτι τα παραπανω δεν ακουγονται ομορφα σε πολλους, αλλα ο σκοπος μου ειναι να ειμαι ρεαλιστης κι οχι να προσπαθω να ακουστω καλος και να χαιδευω αυτια. Για σαν ανειδίκευτος λες?
JohnTehGreek Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Ήμουν και εγώ ακριβώς στο ίδιο δίλημμα στο ίδιο ακριβώς επάγγελμα. Μετά από ερευνα σε forum κτλ. κατέληξα τελικά μακριά από ΙΕΚ. Τζάμπα τα λεφτά σου. Καλύτερα ξεκίνα να πάρεις το CCNA το οποίο θα σου μάθει πολλά περισσότερα και το χαρτί που θα πάρεις παίζει μεγάλο ρόλο στην αγορά σε αντίθεση με του ΙΕΚ που ούτε για υπάλληλο σε μανάβικο δεν σε παίρνουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα