Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναύπλιο από εμένα στις όμορφες πόλεις. Έζησα εκεί για ένα διάστημα και στο λιμάνι της έτυχε να κάνω μερικές φοβερές συζητήσεις με διάφορους ανθρώπους που γνώρισα, ντόπιους και τουρίστες. Όλοι πηγαίναμε εκεί για να χαλαρώσουμε και ν' απολαύσουμε το Μπούρτζι. Επίσης, έχει καλές διαδρομές για τρέξιμο και ωραία στέκια για άραγμα. Για χειρότερη, δεν ξέρω ποια να πω. Είναι τόσες πολλές που δεν θέλω να παρεξηγηθεί καμία.

• Like 3
  • Απαντ. 417
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και από την άλλη βλέπεις τους Βρετανούς, έχουν πιάσει τα χωριά. Και γιατί όχι; Το κόστος ζωής είναι μικρότερο, τα σπίτια φτηνότερα*, καθαρός αέρα συνέχεια και δεν μας λείπει τίποτα. Και πίστες για να τρέχουμε με αμάξια και μηχανές παντού :) (για όσους έχουμε αυτό το χόμπι)

Μην ξεχναμε ομως οτι η Αγγλια ειναι ενα απεραντο ταψι και η Ελλαδα μακροσκοπικα ειναι σαν την Omaha beach την επαυριο της αποβασης.

Να δω καποιον να μενει σε χωριο εξω απο το Ηρακλειο και να προσπαθει να τερματισει τη μηχανη του στους δρομους μεχρι το Ηρακλειο για να παει στη δουλεια του και επαναπατριζομαι αυριο.

ή να μενεις Πορταριά, να δουλευεις κεντρο Βολο και να θες να παρεις το R8 σου να πας.

Αντιθετως χωρια περιξ Kent - Λονδινο ή και χωρια απο Leeds που λεει ο λογος - Λονδινο το κανεις και στον αυτοματο.

Περαν των κοινωνικων λογων που αναφερθηκαν.

Δημοσ.

Βλέπω συνέχεια Έλληνες πλακώνονται στις μεγάλες πόλεις ακόμα και όταν μεταναστεύουν. Όσο πιο κέντρο και ο ένας πάνω από τον άλλον, τόσο πιο καλά....

Αυτό ισχύει γενικά για όλους τους μετανάστες, δεν είναι αποκλειστικότητα των Ελλήνων. Θα έλεγα πως γίνεται κυρίως για 2-3 λόγους. Καταρχάς ένας προφανής λόγος είναι οι περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες και εκπαιδευτικές επιλογές. Ως επακόλουθο αυτού έχουμε από κει και πέρα τη συγκέντρωση των διάφορων εθνικών / θρησκευτικών κοινοτήτων παραδοσιακά στις μεγαλουπόλεις, που προσφέρουν μια κάποια οικειότητα την οποία πολλοί μετανάστες αναζητούν. Επίσης κάποιος μετανάστης εντάσσεται καλύτερα σε μια μεγάλη, πολυπολιτισμική κοινωνία, ενώ η πιθανότητα περιθωριοποίησης είναι μικρότερη.

• Like 2
Δημοσ.

Super Market, πάντα υπάρχουν 3 μεγάλα σε ακτίνα 10 μιλίων. Δρόμοι της προκοπής, μάλλον δεν έχεις ταξιδέψει πέρα των κεντρικών, και αυτοί, απλά τους ρίχνουν ένα χαλίκι κάθε τόσο, και το αφήνουν τα αμάξια να το πατήσουν. Ενώ πας από πάνω με 60μίλια την ώρα και σε κουφαίνουν. (τουλάχιστον Ελλάδα ρίχνουν μία άσφαλτο).

Internet είναι hit & miss. Υπάρχουν περιοχές που ευτυχώς το τελευταίο έτος βάλανε και μία οπτική μέχρι το κουτί. Αλλά τεράστιες περιοχές της χώρας, δεν πιάνουν καν 200kb/s και αυτά όχι και σταθερά.

Αλλά καθαρός αέρα, και χαμηλοί ρυθμοί ζωής είναι το παν....

Μου έκανε εντύπωση αυτό!

Δημοσ.

Θα με ενδιέφερε η γνώμη σου σαν ένας κάτοικος. Μην πετάς απλά κάτι έτσι και μετά φεύγεις. Ανέλυσέ το λίγο παραπάνω.

Όπως προανέφερα, για τους ανθρώπους δε μπορώ να πω και πολλά. Θα ήταν καλό μία γνώμη τρίτου για να είναι όσο αντικειμενική γίνεται. Πχ ανέφερα ότι στη Λίμνη οι άνθρωποι φαίνονται άνθρωποι, ανοιχτοί! Στο Πήλιο κοιτάνε το συμφέρον τους. Δε μπορώ να το γενικεύσω γιατί υπάρχουν κι εξαιρέσεις, αλλά αυτή είναι μία εικόνα που φαίνεται. Για το Βόλο δε ξέρω τί να πω.

UPDATE:

Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι η καγκουριά. Τέτοια καγκουριά ειδικά τα βράδια εκεί στην Ιάσονος δεν υπάρχει για κανένα λόγο στην υπόλοιπη Ελλάδα. Άσχημο..

το πηρες προσωπικα? :-D

η ιασονος τωρα ειναι παραδεισος,που να δεις τι γινοτανε  πριν 20 χρονια ,οι καθηγητες στο λυκειο  λεγανε  την ιασονος ,το τετραγωνο του θανατου

Δημοσ.

Καθόλου προσωπικά. Δε ξέρω αν διέκρινες μία πικρία στο σεντόνι μου. Θα μπορούσε να είναι η πιο όμορφη πόλη* αν οι κάτοικοι ενδιαφέρονταν πραγματικά για αυτή..

*Τρόπος του λέγειν.

Δημοσ.

οι βολιωτες ενδιαφερονται μονο για τον κωλο τους

η κυρια κουβεντα οταν παμε για καφε ειναι να θαβουμε οτι υπαρχει γυρω μας κ να την λεει ο ενας στον αλλον

ολοι εκτος της παρεας ειναι μαλ#$#ες

φτιαχνανε την παραλια πριν τους ολυμπιακους κ καθε βραδυ εβλεπες κοσμο να κλεβει τα μαρμαρα που ηταν για τα πεζοδρομια,αυτοκινητα,ποδηλατα,καροτσακια ,φορτωμενα μαρμαρα

δεν ειμαστε κακοι απλα απομακροι κ ξυνοι

οι  πηλιορειτες ομως εχουν κακια,κοιτανε να σε κανουν ζημια,ειδικα τρικερι κ κεραμιδι

δεν ειναι τυχαιο οτι ειμαστε η πρωτη πολη σε διαζυγια στην ελλαδα

Δημοσ.

Spoiler γιατί είμαστε λίγο off-topic.

Όσο για τα πλακάκια, τα ίδια δεν έγιναν και με τις ελιές που φύτεψαν σε Δημητριάδος; Αυτή η γυφτιά να μην υπήρχε από μερικούς. Με όσους συναναστρέφομαι είναι πολύ καλά/σωστά παιδιά. Φαντάζομαι είναι που θα τύχεις κιόλας. Σε σχέση με Πήλιο είμαστε παναγίες. Είναι στο αίμα μας όμως.

Δημοσ.

ειμαστε λιγο αντικοινωνικοι λιγο ξινοι ,κουτσομποληδες αλλα δεν κοιταμε
να κανουμε κακο ,ειμαστε τιμιοι σαν ανθρωποι,στο πηλιο ειναι σαν το αργος κ τον πυργο
οι χειροτεροι που υπαρχουν μεσα στην κακια

Δημοσ.

Μου θυμίσατε την πρώτη φορά που πήγα Πήλιο, το 2011 ή 2012, κάμπινγκ στον Αηγιάννη. Κατά τις πεντέμιση-έξι το πρωΐ, πρώτο βράδυ που 'χουμε φτάσει με ξυπνάει η γυναίκα μου και μου λέει φωτιά. Εγώ κοιμάμαι βάρια και ψόφιος καθώς ήμουν δεν είχα πάρει χαμπάρι οτι είχαν ακουστεί κάμποσοι κρότοι.

Είχε πάρει φωτιά το πάρκινγκ απέναντι απο την είσοδο του κάμπινγκ και κάηκαν κάμποσα οχήματα σε ημικυκλική διάταξη, συμπεριλαμβανομένου ένος τροχόσπιτου με μια μπουκάλα υγραερίου μέσα, που της έριχναν νερό με το λάστιχο απο μακριά. Πολύ κοντά ήταν και μια κατασκήνωση της ΧΑΝΘ και η φωτιά έγλειφε τα δέντρα προς τα 'κει. Τελικά μάλλον απο τύχη δεν επεκτάθηκε προς τα 'κει η φωτιά. Η Πυροσβεστική έκανε 40'+ να φτάσει.

Μας είπαν οτι ήταν εμπρησμός και πως είχε γίνει άλλος ένας ανάλογος κάτι μέρες νωρίτερα. Ανταγωνισμός λέει των χωριών για τον τουρισμό. Μου φάνηκε κουλό μα όχι κι' αδύνατο. Εντέλει στην γύρω περιοχή είδαμε αποκαΐδια οχημάτων σε άλλα δυο μέρη, το ένα μάλιστα ήταν φορτηγό.

Μ' αυτά και μ' αυτά βλέπω το Πήλιο με τελείως άλλο μάτι! Κάτι είχα παρατηρήσει σε κάποιους μαγαζάτορες μα δεν έδωσα σημασία σκεπτόμενος ότι πρόκειται για τους κλασικούς τύπους που σε βλέπουν σαν πεντοχίλιαρο (20ευρο για 'σας τους νεώτερους).

Πω ρε φίλε, εκείνο το πράμα που πλασαριζόταν για ιταλικό εστιατόριο στον Αηγιάννη είναι αχαρακτήριστο. Μακαρονάδα θέλαμε.

Δημοσ.

Καλά δεν ήξερα ότι ήταν τόσο κακόψυχοι οι Πηλιώτες.

Γενικά στην Ελλάδα έτσι είναι! Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

Δημοσ.

Γενικά στην Ελλάδα έτσι είναι! Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

Καλά ναι αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό! Ακούς οι άλλοι λέει έβαλαν φωτιά από ανταγωνισμό O.O

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...