volos27 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Εεεε κατι βλεπω για το Πηλιο, σορυ που πετάγομαι, αλλα στην Πορταρια ειμαστε και γαμω τα παιδια. Συνεχίστε ειστε κοντα στον βολο γιαυτο 1
Lanike71 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Αν και πέρασα πολλά χρόνια στην Αθήνα και μάλιστα τα καλύτερα, δεν αντέχω ούτε τριήμερο πλέον εκεί. Αν και έχω πάει βόλτα μόνο για διήμερο, μπορώ να πω ότι έμενα εύκολα Βέροια.Πιθανό και να κάνω λάθος.
snow22 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Κατερίνη χάλια,πολύ μικρή και δεν έχεις επιλογές αισθάνομαι ότι μένω σε χωριό
gon1332 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Εεεε κατι βλεπω για το Πηλιο, σορυ που πετάγομαι, αλλα στην Πορταρια ειμαστε και γαμω τα παιδια. Συνεχίστε Συμφωνώ με volos27. Και Μακρυνίτσα είναι πολύ καλά! Αλλά αν πεταχτείς μία βόλτα παραπάνω Χάνια τι έχεις να πεις; Ένα όνομα μου έρχεται στο μυαλό όλο κι όλο. Αη-Γιάννης. Πάλι ένα όνομα μου έρχεται στο μυαλό. Νταμούχαρη. Πάλι τα ίδια. και πάει λέγοντας.. Από Χάνια και πέρα ξεκινά η τρέλα. Περίφημοι πηλιορείτες!
Backpacker Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Πάντως αυτό που λέτε για την Αθήνα, ότι υπερτερεί γιατί έχει πολλές επιλογές, που ισχύει θεωρητικά και συμφωνούμε και οι μη Αθηναίοι, στην πράξη παίζει τόσο ρόλο; Δηλαδή εσείς πάτε κάθε μέρα και κάπου αλλού; Εγώ πιστεύω πως με τον καιρό αποκτάς κάποια στέκια και ένα κύκλο και πας εκεί, δεν πα να είσαι και στη Νέα Υόρκη ή το Τόκυο! Και αυτό..αλλά επίσης τι επιλογές?Ποιον από τα 35 άντε 40 και πάνω τον νοιάζουν οι επιλογές στην διασκέδαση και πόσες καινούργιες καφετέριες ή μπαράκια έχει να διαλέξει? Αν κάνεις οικογένεια το μόνο που σε νοιάζει είναι ο χρόνος η ασφάλεια και η ποιότητα...και στην Αθήνα λόγω αποστάσεων και γενικού χάους είναι τραγωδία αυτό το θέμα. Εννοείται αν κάποιος είναι από 18 εώς 30 να του αρέσει η Αθήνα. 3
Soulseeker Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Και αυτό..αλλά επίσης τι επιλογές?Ποιον από τα 35 άντε 40 και πάνω τον νοιάζουν οι επιλογές στην διασκέδαση και πόσες καινούργιες καφετέριες ή μπαράκια έχει να διαλέξει? Αν κάνεις οικογένεια το μόνο που σε νοιάζει είναι ο χρόνος η ασφάλεια και η ποιότητα...και στην Αθήνα λόγω αποστάσεων και γενικού χάους είναι τραγωδία αυτό το θέμα. Εννοείται αν κάποιος είναι από 18 εώς 30 να του αρέσει η Αθήνα. Σωστό εν μέρει αυτό με τις επιλογές και την ηλικία αλλά πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι η Αθήνα είναι μια μεγάλη πόλη με πολλές περιοχές. Υπάρχουν περιοχές που είναι τελείως χάλια και ισχύουν τα περισσότερα αρνητικά που λέτε αλλά και περιοχές που καλύπτουν όλα τα quality standard σας. 1
katergaris79 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Πάντως αυτό που λέτε για την Αθήνα, ότι υπερτερεί γιατί έχει πολλές επιλογές, που ισχύει θεωρητικά και συμφωνούμε και οι μη Αθηναίοι, στην πράξη παίζει τόσο ρόλο; Δηλαδή εσείς πάτε κάθε μέρα και κάπου αλλού; Εγώ πιστεύω πως με τον καιρό αποκτάς κάποια στέκια και ένα κύκλο και πας εκεί, δεν πα να είσαι και στη Νέα Υόρκη ή το Τόκυο! Προσωπικά δεν είμαι καθόλου του στεκιού και ξέρω αρκετούς που δεν είναι. Δεν είμαι όμως μόνο αυτό, είναι ότι θα κανονίσεις να βγεις με κάποιον και θα προτείνει ένα καινούργιο μέρος από αυτά που ξεφυτρώνουν κάθε εβδομάδα. Ή ακόμα ότι θα βγεις χωρίς να έχεις πλάνο, ανοίγεις το Αθηνόραμα και τελικά δεν ξέρεις τι θα προλάβεις να κάνεις από όσα "τρέχουν" στην πόλη ακόμα ακόμα και τις καθημερινές! Ακόμα όμως και τίποτα να μην κάνεις, επιλέγεις να μείνεις μέσα επειδή θες να αράξεις κι όχι επειδή αν βγεις θα πας στα ίδια μέρη και θα πέσεις πάνω στους ίδιους και τους ίδιους. 1
Backpacker Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Σωστό εν μέρει αυτό με τις επιλογές και την ηλικία αλλά πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι η Αθήνα είναι μια μεγάλη πόλη με πολλές περιοχές. Υπάρχουν περιοχές που είναι τελείως χάλια και ισχύουν τα περισσότερα αρνητικά που λέτε αλλά και περιοχές που καλύπτουν όλα τα quality standard σας. Συμφωνώ φίλε μου. Αλλά θα συμφωνήσεις και συ ότι οι περιοχές με τα υψηλά στάνταρ που λέμε ειναι στα πολύ περιφερειακά προάστια (για οικογενεια και ώριμη διαβίωση) άρα απέχουν από τις επιλογές διασκέδασεις (οι περισσότερες κέντρο) και όλα αυτά τα οποία τονίζουν οι περισσότεροι εδώ μέσα. Αν ειναι να κάνω απόστάσεις 30-40 λεπτά για να πάνω απτην Κηφισιά ή την Βούλα-Γλυφάδα στο κέντρο...ε τέτοια απόσταση ο Σερραίος ή ο Κατερινιώτης ή ο Κιλκισιώτης πάει σαλονίκη και ο Βολιώτης Πήλιο. Χώρια οτι οι "καλές" περιοχές της Αθήνας που έχουν αυτό το επίπεδο είναι πανάκριβες φορολογικά.(μετράει κι αυτό πλέον) Χώρια ότι γενικά η Αθήνα έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος ζωής από μια επαρχιακή πόλη (δεν βάζω τα νησιά μέσα) Προσωπικά δεν είμαι καθόλου του στεκιού και ξέρω αρκετούς που δεν είναι. Δεν είμαι όμως μόνο αυτό, είναι ότι θα κανονίσεις να βγεις με κάποιον και θα προτείνει ένα καινούργιο μέρος από αυτά που ξεφυτρώνουν κάθε εβδομάδα. Ή ακόμα ότι θα βγεις χωρίς να έχεις πλάνο, ανοίγεις το Αθηνόραμα και τελικά δεν ξέρεις τι θα προλάβεις να κάνεις από όσα "τρέχουν" στην πόλη ακόμα ακόμα και τις καθημερινές! Ακόμα όμως και τίποτα να μην κάνεις, επιλέγεις να μείνεις μέσα επειδή θες να αράξεις κι όχι επειδή αν βγεις θα πας στα ίδια μέρη και θα πέσεις πάνω στους ίδιους και τους ίδιους. Πόσο χρονών εισαι φίλε μου αν επιτρέπεται?
Soulseeker Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Συμφωνώ φίλε μου. Αλλά θα συμφωνήσεις και συ ότι οι περιοχές με τα υψηλά στάνταρ που λέμε ειναι στα πολύ περιφερειακά προάστια (για οικογενεια και ώριμη διαβίωση) άρα απέχουν από τις επιλογές διασκέδασεις (οι περισσότερες κέντρο) και όλα αυτά τα οποία τονίζουν οι περισσότεροι εδώ μέσα. Αν ειναι να κάνω απόστάσεις 30-40 λεπτά για να πάνω απτην Κηφισιά ή την Βούλα-Γλυφάδα στο κέντρο...ε τέτοια απόσταση ο Σερραίος πάει σαλονίκη και ο Βολιώτης Πήλιο. Χώρια οτι οι "καλές" περιοχές της Αθήνας που έχουν αυτό το επίπεδο είναι πανάκριβες φορολογικά.(μετράει κι αυτό πλέον) Χώρια ότι γενικά η Αθήνα έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος ζωής από μια επαρχιακή πόλη (δεν βάζω τα νησιά μέσα) Όχι! Αυτή είναι η διαφορά. Ότι εδώ και χρόνια αυτό δεν ισχύει. Αν κάποιος πχ μένει στις περιοχές που ανέφερες (Γλυφαδα-Κηφισια) θεωρητικά δεν έχει κανένα λόγο να βγει στο κέντρο. Οι περιοχές των προαστίων (με εξαιρέσεις προφανώς) σου παρέχουν πλέον τα πάντα . Με την δεύτερη παράγραφο συμφωνώ αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
katergaris79 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Πόσο χρονών εισαι φίλε μου αν επιτρέπεται? 36. (Αλλά δε μου φαίνεται )
Backpacker Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Όχι! Αυτή είναι η διαφορά. Ότι εδώ και χρόνια αυτό δεν ισχύει. Αν κάποιος πχ μένει στις περιοχές που ανέφερες (Γλυφαδα-Κηφισια) θεωρητικά δεν έχει κανένα λόγο να βγει στο κέντρο. Οι περιοχές των προαστίων (με εξαιρέσεις προφανώς) σου παρέχουν πλέον τα πάντα . Με την δεύτερη παράγραφο συμφωνώ αλλά αυτό είναι άλλο θέμα Πέρυσι λόγω σχέσης περνούσα μισούς μήνες στο Μαρούσι...μια αρκετά καλή περιοχή μπορώ να πω όπως την έζησα εγω..με αρκετό πράσινο εκεί που έμενα. Με κηφισιά διπλα και ωραιες περιοχές. Ε δεν διέκρινα προσωπικά κάτι το τρομερό στο θέμα επιλογές..χώρια οτι τρώγαμε την μέρα στους δρομους και στην εύρεση παρκινγκ για μια εξοδο στην Κηφισιά ή το Χαλάνδρι (οι κοντινότερες περιοχες με καλες επιλογες διασκέδασης γιατι το Μαρούσι ήταν κάτω του μετριου σε αυτό το θέμα.) Χώρια τρελές τιμές σε εστιατόρια/ταβέρνες ή καφετέριες. Αλλά το ξανατονίζω...για οικογένεια πάλι και εκεί ήταν αβολα τα πράγματα. Αποστάσεις από σχολεία...μακριά τα σούπερ μαρκετ...πολυ κάψιμο βενζίνης. 36. (Αλλά δε μου φαίνεται ) Πόσους οικογενειάρχες ξέρεις στην ηλικιά σου φιλε μου να εχουν χρονου για καφεδες και βολτες μεσοβδομαδα ώστε να τους νοιάζει το θεμα των επιλογών ώστε να τους νοιάζει ποιο καινούργιο μπαράκι ξεπετάχτηκε? Για εργένη η αθήνα ειναι τοπ συμφωνώ. Αλλά θέλει και χρήμα και χρόνο τρελό εν συγκρίση με την επαρχία...πράγματα τα οποία ένας άνω των 30-35 με δουλειά και οικογένεια δεν τα έχει άρα δεν τον αφορούν. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας καλώς ή κακώς είναι το μετά των 30-35..αυτό δλδ με τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες. Δουλειές-γυναίκες-παιδιά. Δεν ειναι το ανέμελο 20-30 που το μονο που μας ένοιαζε ήταν οι βόλτες και η καυλάντα.;Με αυτό το κριτήριο προσωπικά κρίνω μια πόλη για διαβίωση
Soulseeker Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Πέρυσι λόγω σχέσης περνούσα μισούς μήνες στο Μαρούσι...μια αρκετά καλή περιοχή μπορώ να πω όπως την έζησα εγω..με αρκετό πράσινο εκεί που έμενα. Με κηφισιά διπλα και ωραιες περιοχές. Ε δεν διέκρινα προσωπικά κάτι το τρομερό στο θέμα επιλογές..χώρια οτι τρώγαμε την μέρα στους δρομους και στην εύρεση παρκινγκ για μια εξοδο στην Κηφισιά ή το Χαλάνδρι (οι κοντινότερες περιοχες με καλες επιλογες διασκέδασης γιατι το Μαρούσι ήταν κάτω του μετριου σε αυτό το θέμα.) Χώρια τρελές τιμές σε εστιατόρια/ταβέρνες ή καφετέριες. Αλλά το ξανατονίζω...για οικογένεια πάλι και εκεί ήταν αβολα τα πράγματα. Αποστάσεις από σχολεία...μακριά τα σούπερ μαρκετ...πολυ κάψιμο βενζίνης. Ναι δεν έχεις άδικο αλλά το Μαρούσι γενικά είναι μια μεσαία κατάσταση. Είναι προφανώς πολύ καλύτερα από κέντρο αλλά σίγουρα χειρότερα από άλλες περιοχές βορείων και νοτίων προαστίων. Anyway δεν έχει νόημα να αναλύουμε εδώ περιοχές (αν θες σε pm κανένα πρόβλημα ) .Το συμπέρασμα για μένα είναι ότι καλώς ή κακώς οι περισσότεροι κρίνουν την Αθήνα (και λογικό εν μέρει) από το κέντρο το οποίο, αν εξαιρέσεις τις πολλές επιλογές διασκέδασης και καταστημάτων, είναι γενικά ψιλοσάπιο. Εγώ προσωπικά δεν θα έμενα με τίποτα. Αλλά ευτυχώς η Αθήνα δεν είναι μόνο αυτό.
katergaris79 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Πόσους οικογενειάρχες ξέρεις στην ηλικιά σου φιλε μου να εχουν χρονου για καφεδες και βολτες μεσοβδομαδα ώστε να τους νοιάζει το θεμα των επιλογών ώστε να τους νοιάζει ποιο καινούργιο μπαράκι ξεπετάχτηκε? Για εργένη η αθήνα ειναι τοπ συμφωνώ. Αλλά θέλει και χρήμα και χρόνο τρελό εν συγκρίση με την επαρχία...πράγματα τα οποία ένας άνω των 30-35 με δουλειά και οικογένεια δεν τα έχει άρα δεν τον αφορούν. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας καλώς ή κακώς είναι το μετά των 30-35..αυτό δλδ με τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες. Δουλειές-γυναίκες-παιδιά. Δεν ειναι το ανέμελο 20-30 που το μονο που μας ένοιαζε ήταν οι βόλτες και η καυλάντα.;Με αυτό το κριτήριο προσωπικά κρίνω μια πόλη για διαβίωση Συμφωνούμε 100%. Εκεί όμως πέφτεις σε μια άλλη κουβέντα. Τι επιλογές έχει κάποιος στην Αθήνα να κάνει με το παιδί του και τι εκτός Αθηνών; Και αναφέρομαι σε επιλογές που αφορούν κυρίως στο παιδί. Μια παράσταση παιδική, ένα λούνα παρκ, ένα μουσείο για παιδιά, εργαστήρια δραστηριοτήτων κ.α. Και σε αυτά η Αθήνα υπερτερεί. Πρόσεξε, δεν εξετάζω αν είναι καλύτερο για ένα παιδί να μεγαλώνει μέσα σε μια τσιμεντούπολη ή μέσα στα δέντρα, αναφέρομαι καθαρά στις επιλογές που έχει για να ψυχαγωγηθεί και να εκπαιδευτεί πέρα από το παιχνίδι.
*nenya* Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Πόσους οικογενειάρχες ξέρεις στην ηλικιά σου φιλε μου να εχουν χρονου για καφεδες και βολτες μεσοβδομαδα ώστε να τους νοιάζει το θεμα των επιλογών ώστε να τους νοιάζει ποιο καινούργιο μπαράκι ξεπετάχτηκε? Για εργένη η αθήνα ειναι τοπ συμφωνώ. Αλλά θέλει και χρήμα και χρόνο τρελό εν συγκρίση με την επαρχία...πράγματα τα οποία ένας άνω των 30-35 με δουλειά και οικογένεια δεν τα έχει άρα δεν τον αφορούν. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας καλώς ή κακώς είναι το μετά των 30-35..αυτό δλδ με τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες. Δουλειές-γυναίκες-παιδιά. Δεν ειναι το ανέμελο 20-30 που το μονο που μας ένοιαζε ήταν οι βόλτες και η καυλάντα.;Με αυτό το κριτήριο προσωπικά κρίνω μια πόλη για διαβίωση :/ με θλίβει λίγο αυτό που λες. Δηλαδή η ζωή κάποιου σταματάει όταν αποκτήσει δική του οικογένεια; Πρέπει αυτόματα να σταματήσει να βγαίνει είτε με τον/την σύζυγο και τα παιδιά είτε με τους φίλους; Όποιος θέλει τα συνδυάζει όλα και δεν βουλιάζει μόνο στην ρουτίνα δουλειά-φαμίλια-σπίτι-ύπνος-repeat. Επίσης, το 20-30 που λες δεν είναι by default ανέμελο! Είναι η πιο παραγωγική περίοδος της ζωής μας. Περίοδος σπουδών και εργασίας για πολλούς, και όχι μόνο καυλαντίσματος. Ευτυχώς η Αθήνα έχει να προσφέρει κάμποσες επιλογές διασκέδασης/χαλάρωσης και για δεσμευμένους και για αδέσμευτους. Βλέπω άπειρο κόσμο να κυκλοφορεί π.χ. Τρίτη βραδάκι μετά την δουλειά για μια γρήγορη βόλτα στο κέντρο με συναδέλφους/φίλους. Στο χέρι μας είναι να μην μιζεριάζουμε κλεισμένοι σε 4 τοίχους όλη μέρα. [Και ναι, και για τους ανέργους υπάρχουν κάμποσες επιλογές διασκέδασης/χαλάρωσης ΔΩΡΕΑΝ σε μια μεγάλη πόλη.] 5
Backpacker Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 :/ με θλίβει λίγο αυτό που λες. Δηλαδή η ζωή κάποιου σταματάει όταν αποκτήσει δική του οικογένεια; Πρέπει αυτόματα να σταματήσει να βγαίνει είτε με τον/την σύζυγο και τα παιδιά είτε με τους φίλους; Όποιος θέλει τα συνδυάζει όλα και δεν βουλιάζει μόνο στην ρουτίνα δουλειά-φαμίλια-σπίτι-ύπνος-repeat. Επίσης, το 20-30 που λες δεν είναι by default ανέμελο! Είναι η πιο παραγωγική περίοδος της ζωής μας. Περίοδος σπουδών και εργασίας για πολλούς, και όχι μόνο καυλαντίσματος. Ευτυχώς η Αθήνα έχει να προσφέρει κάμποσες επιλογές διασκέδασης/χαλάρωσης και για δεσμευμένους και για αδέσμευτους. Βλέπω άπειρο κόσμο να κυκλοφορεί π.χ. Τρίτη βραδάκι μετά την δουλειά για μια γρήγορη βόλτα στο κέντρο με συναδέλφους/φίλους. Στο χέρι μας είναι να μην μιζεριάζουμε κλεισμένοι σε 4 τοίχους όλη μέρα. [Και ναι, και για τους ανέργους υπάρχουν κάμποσες επιλογές διασκέδασης/χαλάρωσης ΔΩΡΕΑΝ σε μια μεγάλη πόλη.] Άλλο πράγμα λέω. Δεν ειναι προτεραιότητα λέω οι επιλογές διασκέδασης γιατί στην πλειοψηφία δεν υπάρχει είτε ο χρόνος είτε το χρήμα και ούτε και η όρεξη. Μακάρι να υπήρχε.Αλλάζουν προτεραιότητες οι άνθρωποι στην ζωή τους. Δεν ειναι θλιβερό. Εξέλιξη λέγεται. Επίσης αυτοί που βλέπεις να βγαίνουν που λες τους ρώτησες κάθε πότε βγαινουν και ξέρεις?Και γω βλέπω ένα ζευγάρι 50 χρονών να εχει βγει για ποτο. Δεν ξέρω όμως αν το πέτυχα στην τριμηνιαία έξοδο του μετά τις 10 το βράδυ. Επίσης μην σε θλίβει. Οι περισσότεροι άνθρωποι μετά από μια ηλικια έχουμε ζήσει και με το παραπάνω τις εξόδους και τις βόλτες και δεν μας λένε τίποτα. Προτιμάει ο αλλος να περάσει χρονο με την οικογένεια του στο σπιτι ή σε καποιο φιλικο σπιτι η σε καποιο ταβερνακι που ειναι το στεκι του απτο να γυρναει για ποτακια και καφέδες. Άλλος μπορει να βλέπει έναν/μια 35-40χρονη/ο να πίνει ποτάκια στις 1-2 το βράδυ και να τον θεωρεί θλιβερό γιατί θεωρεί ότι έχει απωθημένα ακόμα και δεν τα έκανε όταν έπρεπε.Όλα θέμα οπτικής ειναι. Και γω αν δω καποιον μετά τα 35-40 να βγαίνει 2-3 φορές την εβδομάδα για ποτό μετά τις 12 το βράδυ περισσότερο θλίψη θα νιώσω και θα σκεφτώ ότι δεν τα έζησε όταν έπρεπε παρά θα πω "Μπράβο του αυτός γιολάρει...κρατάει την φάση ζωντανή" 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις