astrosunnefo Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δεν λένε αυτά για μας. Εγώ, απ' τ' άσχημά μας, έχω ακούσει μόνο για τη ξεροκεφαλιά μας, τίποτε χειρότερο. Ή, τουλάχιστον, οι περισσότεροι ήταν αυτοί που μας επαινούσαν και μου 'χει μείνει. Ίσως έτυχε να πέσω σ' αυτούς που δεν ήξεραν, ή δεν πρόλαβαν να μάθουν και κρίνουν απ' τη σύντομη παραμονή τους. Πού να ήξεραν πραγματικά οι άνθρωποι. 1
~mxls~ Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 ... Όποιος θέλει τα συνδυάζει όλα και δεν βουλιάζει μόνο στην ρουτίνα δουλειά-φαμίλια-σπίτι-ύπνος-repeat... Δεν είναι ακριβώς έτσι.
*nenya* Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Άλλο πράγμα λέω. Δεν ειναι προτεραιότητα λέω οι επιλογές διασκέδασης γιατί στην πλειοψηφία δεν υπάρχει είτε ο χρόνος είτε το χρήμα και ούτε και η όρεξη. Μακάρι να υπήρχε.Αλλάζουν προτεραιότητες οι άνθρωποι στην ζωή τους. Δεν ειναι θλιβερό. Εξέλιξη λέγεται. Επίσης αυτοί που βλέπεις να βγαίνουν που λες τους ρώτησες κάθε πότε βγαινουν και ξέρεις?Και γω βλέπω ένα ζευγάρι 50 χρονών να εχει βγει για ποτο. Δεν ξέρω όμως αν το πέτυχα στην τριμηνιαία έξοδο του μετά τις 10 το βράδυ. Επίσης μην σε θλίβει. Οι περισσότεροι άνθρωποι μετά από μια ηλικια έχουμε ζήσει και με το παραπάνω τις εξόδους και τις βόλτες και δεν μας λένε τίποτα. Προτιμάει ο αλλος να περάσει χρονο με την οικογένεια του στο σπιτι ή σε καποιο φιλικο σπιτι η σε καποιο ταβερνακι που ειναι το στεκι του απτο να γυρναει για ποτακια και καφέδες. Άλλος μπορει να βλέπει έναν/μια 35-40χρονη/ο να πίνει ποτάκια στις 1-2 το βράδυ και να τον θεωρεί θλιβερό γιατί θεωρεί ότι έχει απωθημένα ακόμα και δεν τα έκανε όταν έπρεπε.Όλα θέμα οπτικής ειναι. Και γω αν δω καποιον μετά τα 35-40 να βγαίνει 2-3 φορές την εβδομάδα για ποτό μετά τις 12 το βράδυ περισσότερο θλίψη θα νιώσω και θα σκεφτώ ότι δεν τα έζησε όταν έπρεπε παρά θα πω "Μπράβο του αυτός γιολάρει...κρατάει την φάση ζωντανή" Μα ούτε κι εγώ είπα ότι είναι προτεραιότητα μόνο η διασκέδαση Εγώ λέω πολύ απλά ότι αν το θέλουμε μπορεί να υπάρξει balance. Επίσης, δεν χρειάζεται να κάνουμε focus μόνο στην έξοδο για ποτό. Υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικοί τρόποι για να διασκεδάσει κανείς και να ξεκουραστεί μετά από μια μέρα σκληρής δουλειάς. Λες ότι 'Επίσης μην σε θλίβει. Οι περισσότεροι άνθρωποι μετά από μια ηλικια έχουμε ζήσει και με το παραπάνω τις εξόδους και τις βόλτες και δεν μας λένε τίποτα.' και απορώ, γιατί το λες αυτό; Μα ο άνθρωπος απ'την φύση του είναι κοινωνικό ον, άρα αναζητά την επαφή με άλλους ανθρώπους, την κοινωνικοποίηση, τις βόλτες κλπ. Μετά από μια Χ ηλικία δηλαδή θέλει μόνο να μαζεύεται στο σπίτι; Την φράση 'οι περισσότεροι άνθρωποι' δυσκολεύομαι να την πω γιατί δεν ξέρω τους περισσότερους ανθρώπους θα κρίνω λοιπόν απ'τον δικό μου κύκλο [που περιλαμβάνει όχι μόνο εργένηδες αλλά και πάρα πολλούς δεσμευμένους με οικογένεια] και θα διαπιστώσω ότι η ζωή δεν σταματά μετά τα 35 και ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να αναζητούν τρόπους διασκέδασης για να ξεφεύγουν και λίγο απ'την ρουτίνα τους. Έτσι το βλέπω, δεν θα προσθέσω κάτι άλλο γιατί πάει σε off-topic. 1
zio10 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 :/ με θλίβει λίγο αυτό που λες. Δηλαδή η ζωή κάποιου σταματάει όταν αποκτήσει δική του οικογένεια; Πρέπει αυτόματα να σταματήσει να βγαίνει είτε με τον/την σύζυγο και τα παιδιά είτε με τους φίλους; Όποιος θέλει τα συνδυάζει όλα και δεν βουλιάζει μόνο στην ρουτίνα δουλειά-φαμίλια-σπίτι-ύπνος-repeat. Επίσης, το 20-30 που λες δεν είναι by default ανέμελο! Είναι η πιο παραγωγική περίοδος της ζωής μας. Περίοδος σπουδών και εργασίας για πολλούς, και όχι μόνο καυλαντίσματος. Ευτυχώς η Αθήνα έχει να προσφέρει κάμποσες επιλογές διασκέδασης/χαλάρωσης και για δεσμευμένους και για αδέσμευτους. Βλέπω άπειρο κόσμο να κυκλοφορεί π.χ. Τρίτη βραδάκι μετά την δουλειά για μια γρήγορη βόλτα στο κέντρο με συναδέλφους/φίλους. Στο χέρι μας είναι να μην μιζεριάζουμε κλεισμένοι σε 4 τοίχους όλη μέρα. [Και ναι, και για τους ανέργους υπάρχουν κάμποσες επιλογές διασκέδασης/χαλάρωσης ΔΩΡΕΑΝ σε μια μεγάλη πόλη.] Συμφωνώ με αυτά που λες, αν και μπορείς να τα κάνεις και σε μικρότερες πόλεις από την Αθήνα. 2
groot Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Τι είναι προτιμότερο σε μία πόλη; Να έχεις πολλά μπαράκια ή πολλές λίμνες και δάση γύρω σου και σε απόσταση 5';
*nenya* Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Να έχει καθαριότητα και οργάνωση! [ω τί ουτοπικό όμως!]
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Τι είναι προτιμότερο σε μία πόλη; Να έχεις πολλά μπαράκια ή πολλές λίμνες και δάση γύρω σου και σε απόσταση 5'; Δεν μπορείς να πεις ότι τα γύρω δάση και λίμνες είναι "μέρος" της πόλης... Η σωστή σύγκριση θα ήταν από πλευράς κτηρίων/καθαριότητας/δρόμων/ρυμοτομίας/κτλπ και πρασίνου μέσα στην πόλη... Τα γύρω, ειδικά τέτοιου μεγέθους δεν τα φτιάξαμε για την πόλη, υπήρχαν από πριν... Δεν συγκρίνεις την "πόλη" εκεί, αλλά την περιοχή...
gon1332 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δεν μπορείς να πεις ότι τα γύρω δάση και λίμνες είναι "μέρος" της πόλης... Η σωστή σύγκριση θα ήταν από πλευράς κτηρίων/καθαριότητας/δρόμων/ρυμοτομίας/κτλπ και πρασίνου μέσα στην πόλη... Τα γύρω, ειδικά τέτοιου μεγέθους δεν τα φτιάξαμε για την πόλη, υπήρχαν από πριν... Δεν συγκρίνεις την "πόλη" εκεί, αλλά την περιοχή... Με αυτή τη λογική όμως ούτε το λιμάνι είναι μέσα στην πόλη, εφόσον υπήρχε ήδη εκεί. Μία πόλη χτίζεται σε μία περιοχή για να μπορεί να εκμεταλλεύεται ό,τι της παρέχει. Έχει συνήθως στρατηγική θέση. Τι θα ήταν μία αποκομμένη/απομονωμένη πόλη μόνο με τα γνωρίσματα που αναφέρεις (που σίγουρα είναι απαραίτητα), αν η περιοχή είναι δύσβατη γενικά;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Διαφορετικά πάντως τα τσιμέντα ενός λιμανιού, που μπορεί να έχει δημιουργεί και με ανθρώπινες παρεμβάσεις, από τις γύρω λίμνες και τα δάση όμως Και πως θα μπορούσες να κρίνεις μια πόλη μόνο από τα γύρω δάση και τις λίμνες όταν αυτή καθευτή είναι ένα κακάσχημο μπουρδέλο το οποίο το σώνει μόνο το φυσικό του περιβάλλον? Γκρέμισε την τότε και θα γίνει ακόμα καλύτερη...
gon1332 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Κατάλαβες τι θέλω να πω. Όπως αρκετές πόλεις χτίστηκαν σε φυσικά λιμάνια για να εκμεταλλευτούν ό,τι τους προσφέρει κάτι τέτοιο, άλλες χτίστηκαν δίπλα σε ποτάμια και σε κάμπους ώστε να αναπτύξουν γεωργία κλπ κλπ. Γνώμη μου είναι πως μία πόλη χαρακτηρίζεται ΚΑΙ από τη περιοχή που είναι χτισμένη. Όλες οι πόλεις σίγουρα έχουν μία ιστορία για το λόγο που είναι εκεί που είναι. Και προφανώς επέζησαν γιατί όντως η περιοχή τους βοήθησε. Η ποιότητα αυτών που προανέφερες (κτηρίων/καθαριότητας/δρόμων/ρυμοτομίας/κτλπ και πρασίνου μέσα στην πόλη), μάλλον εξαρτάται από το πόσο καλά εκμεταλλεύτηκε η κάθε πόλη τους πόρους που παρέχει η γεωγραφική της θέση + την κουλτούρα των ανθρώπων που ζουν σε αυτή.
FireFoxGr Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Καλύτερη πόλη σαν Θεσσαλονικιός θα πω την... Θεσσαλονίκη (αγαπάμε πολύ την πόλη μας και ας εχει πολλά προβλήματα). Έχω ζήσει Σέρρες που είναι φοιτητούπολη, ωραίο μέρος αλλά έχει πολύ υγρασία. Γνωρίζω επίσης την Δράμα που αν και αρκετά μικρή έχει νυκτερινή ζωή γενικά, κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε από το γεγονός ότι πολύς κόσμος έρχεται εκεί τα βράδια και από Καβάλα. Μικρές πόλεις όμως και αν είσαι συνηθισμένος αλλιώς μπορείς να βαρεθείς εύκολα (εξαρτάται σε τι φάση είσαι, ηλικία, κλπ) Άκουσα για Βέροια και Τρίκαλα μερικά πράγματα αλλά δεν έχω ζήσει εκεί για να εκφέρω γνώμη. Με εντυπωσίασε όμως το γεγονός ότι μόνο σε αυτά τα μέρη έχω δει τ αυτοκίνητα να σταματάνε (συστηματικά) στις ζέβρες για να περάσουν οι πεζοί.. κάτι αν μη τι άλλο αξιοθαύμαστο. Η Αθήνα είναι ένα μέρος που έχω αρχίσει να εκτιμώ περισσότερο τα τελευταία χρόνια αν και την θεωρώ χαώδης. Επίσης θεωρώ ότι οι οδηγοί στην Αθήνα είναι στην τσίτα γενικά (πολύ περισσότερο απ ότι Θεσσαλονίκη). Δε ξέρω αν θα μπορούσα να μείνω ποτέ εκεί όμως, για να είμαι ειλικρινής.
ftp Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Αν τα δαση, λίμνες, λιμάνια, ποτάμια κλπ είναι εντός των ορίων της πόλης τότε φυσικά και συμπεριλαμβάνονται. Αν είναι όμως εκτός των ορίων της πόλης τότε μιλάμε για τον νομό και την γύρω περιοχή έξω από την πόλη.
zio10 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Καλύτερη πόλη σαν Θεσσαλονικιός θα πω την... Θεσσαλονίκη (αγαπάμε πολύ την πόλη μας και ας εχει πολλά προβλήματα). Έχω ζήσει Σέρρες που είναι φοιτητούπολη, ωραίο μέρος αλλά έχει πολύ υγρασία. Γνωρίζω επίσης την Δράμα που αν και αρκετά μικρή έχει νυκτερινή ζωή γενικά, κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε από το γεγονός ότι πολύς κόσμος έρχεται εκεί τα βράδια και από Καβάλα. Μικρές πόλεις όμως και αν είσαι συνηθισμένος αλλιώς μπορείς να βαρεθείς εύκολα (εξαρτάται σε τι φάση είσαι, ηλικία, κλπ) Άκουσα για Βέροια και Τρίκαλα μερικά πράγματα αλλά δεν έχω ζήσει εκεί για να εκφέρω γνώμη. Με εντυπωσίασε όμως το γεγονός ότι μόνο σε αυτά τα μέρη έχω δει τ αυτοκίνητα να σταματάνε (συστηματικά) στις ζέβρες για να περάσουν οι πεζοί.. κάτι αν μη τι άλλο αξιοθαύμαστο. Η Αθήνα είναι ένα μέρος που έχω αρχίσει να εκτιμώ περισσότερο τα τελευταία χρόνια αν και την θεωρώ χαώδης. Επίσης θεωρώ ότι οι οδηγοί στην Αθήνα είναι στην τσίτα γενικά (πολύ περισσότερο απ ότι Θεσσαλονίκη). Δε ξέρω αν θα μπορούσα να μείνω ποτέ εκεί όμως, για να είμαι ειλικρινής. Όντως ισχύει, για τα Τρίκαλα τουλάχιστον! 2
gon1332 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Μόλις πέτυχα κι ένα aerial footage της παραλίας του Βόλου: Δείχνει μεγάλη από ψηλά. Δεν μου φαίνεται και τόσο από κάτω. 7
Laurelien Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Άκουσα για Βέροια και Τρίκαλα μερικά πράγματα αλλά δεν έχω ζήσει εκεί για να εκφέρω γνώμη. Με εντυπωσίασε όμως το γεγονός ότι μόνο σε αυτά τα μέρη έχω δει τ αυτοκίνητα να σταματάνε (συστηματικά) στις ζέβρες για να περάσουν οι πεζοί.. κάτι αν μη τι άλλο αξιοθαύμαστο. Ναι στα Τρίκαλα ισχύει, κυρίως στους κεντρικούς δρόμους. Γι'αυτό κι όταν πήγα πρώτη φορά Αθήνα ήμουν τυχερή που είχα την ξαδέρφη μου μαζί μου. Σίγουρα θα με είχε μάσει αμάξι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις