V for Vagelis Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Εν τω μεταξύ θέλω να θίξω και ένα άλλο θέμα με την ευκαιρία. Έχει συμβεί πολλές φορές όσο βρίσκομαι Ολλανδία, να με ρωτάνε Έλληνες από επαρχία (όχι Θεσσαλονίκη) την καταγωγή και όταν λέω Αθήνα να στραβώνουν εμφανώς. Για να μην σχολιάσω το οτι στο μυαλό πολλών οι Αθηναίες είναι standard τσουλάκια. Τι φάση; Γίνεται κάποιου είδους πλύση εγκεφάλου σε όλη την επαρχία να σιχαίνονται οτιδήποτε σχετικό με την Αθήνα; Σωστά, επειδή όλη η "επαρχία" είναι μια ενιαία, ομοιογενής κοινωνία που το βασικό της χαρακτηριστικό είναι ότι δεν είναι σα την Αθήνα... :Ρ 1
totem_lost Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Εννοούσα οτι έχω δει άτομα από διάφορα σημεία της Ελλάδας με τέτοια λογική και όχι μόνο από τη Θεσσαλονική όπου υπάρχει αυτό το urban legent πέρι κόντρας.
Backpacker Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Κόντρα δεν υπάρχει...ρεαλισμός και αναφορά της πραγματικότητας υπάρχει. Όταν βλέπεις οτι ακόμα και ένα τόπικ που είναι "Καλύτερες και χειρότερες πόλεις της Ελλάδας" πάει να γίνει από μερικούς Αθηναίους σε "Ποια περιοχή της Αθήνας σας αρέσει περισσότερο" καταλαβαίνεις γιατί στην "επαρχία" νιώθουμε ριγμένοι. Γιατί απλά είμαστε ριγμένοι.
totem_lost Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Για να καταλάβω η λέξη 'επαρχία' θεωρείται βρισιά;
_linuslost_ Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Οι περισσότεροι που λέτε για άσχημες πόλεις πιστεύω δεν έχετε μείνει πάνω από 1-2 μέρος... Για παράδειγμα δεν μπορεί να λέτε όλοι τέλεια τα Τρίκαλα και άσχημη την Λάρισα. Έχω καταγωγή και από τις δύο πόλεις, αλλά άμα το πείτε εδώ στη θεσσαλια αυτό θα σας κοροϊδεύουν.. 3
AntiCambeR Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Κόντρα δεν υπάρχει...ρεαλισμός και αναφορά της πραγματικότητας υπάρχει. Όταν βλέπεις οτι ακόμα και ένα τόπικ που είναι "Καλύτερες και χειρότερες πόλεις της Ελλάδας" πάει να γίνει από μερικούς Αθηναίους σε "Ποια περιοχή της Αθήνας σας αρέσει περισσότερο" καταλαβαίνεις γιατί στην "επαρχία" νιώθουμε ριγμένοι. Γιατί απλά είμαστε ριγμένοι. .Η ερώτηση που έκανα "Ποια περιοχή της Αθήνας σας αρέσει περισσότερο" είναι σχετική με το με το θέμα του τίτλου γιατί η Αθήνα είναι πόλη.Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως υποερώτηση. Για πες μας,γιατί στην επαρχία είστε ριγμένοι?
efo355 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Άρτα έκανα 1,5 μήνα φαντάρος στο κέντρο εκεί. Είχε ωραίο πεζοδρομημένο μικρό κέντρο αλλά υπερβολικά μικρή πόλη.Ωραία και η περιοχή με το γεφύρι. Από το στρατόπεδο που ήταν στα όρια της πόλης προς τα έξω μέχρι το κέντρο κατηφορίζοντας φτάνεις σε 5 λεπτά. Σε 1,5 μήνα τα είχαμε δει ήδη όλα και τα χαμε βαρεθεί. Επίσης ειναι αρκετά απομονωμένη (δεν υπάρχει αεροδρόμιο κοντά) καθώς δεν έχει και καλό δρόμο μέχρι τα Γιάννενα. ΥΓ Επίσης το φαντάστηκα σαν ντόπιος πόσο αηδία θα είναι εκεί που κάθεσαι για καφέ ξαφνικά στις 3 το μεσημέρι να πλακώσουν εκατοντάδες άντρες που ξερογλείφονται απ'την πείνα...(σεξουαλική και τροφική) και να γεμίζουν τα πάντα..φαγάδικα και καφετέριες. Κοίτα και εγώ φαντάρος στη Ξάνθη ήμουν που είναι μεγαλύτερη από Αρτα ( και πιο ωραία πολη κατά τη γνώμη μου ) αλλά και εγώ σε 1 μήνα τα είχα δει όλα. Ολες οι επαρχιακές έτσι είναι. Μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν παίζει να τις μάθεις σε ένα μήνα. Ακόμα και Πάτρα να είσαι σε 1 μήνα πήγες παντού. Οσο για τους φαντάρους τους καταλαβαίνεις από το χλμ αλλά εντάξει όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση και τους καταλαβαίνεις. .Η ερώτηση που έκανα "Ποια περιοχή της Αθήνας σας αρέσει περισσότερο" είναι σχετική με το με το θέμα του τίτλου γιατί η Αθήνα είναι πόλη.Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως υποερώτηση. Για πες μας,γιατί στην επαρχία είστε ριγμένοι? Η επαρχία δεν είναι ριγμένη επειδή το λέει ο φίλος πιο πάνω. Η επαρχία έχει πολύ ανώτερο επίπεδο ζωής σε όλα τα άλλα εκτός από νυχτερινή διασκέδαση. Εκεί που είναι ριγμένη είναι ότι το κράτος είναι Αθηνοκεντρικό. 1
Ntinaras Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 χειροτερη εβερ η τριπολη μου αρεσε η θεσσαλονικη τα χανια και το ρεθυμνο ηρακλειο απαλευτο αλλα απο την αθηνα δεν εφευγα με τιποτα
jpaokx Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Καλύτερες (σε αυτές που έχω πάει): Θεσσαλονίκη (για πάντα!), Ξάνθη, Βόλος, Χανιά, Γιάννε(ι)να, Χαλκίδα Χειρότερες: Λαμία, Άρτα, Αγρίνιο, Δράμα
totem_lost Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Εκεί που είναι ριγμένη είναι ότι το κράτος είναι Αθηνοκεντρικό. Λες να είναι επειδή η Αθήνα έχει πληθυσμό μεγαλύτερο από την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο μαζί πχ; Δηλαδή εσύ πως αλλιώς θα το φανταζόσουν το πράγμα;
Pablo_Hasan Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Ναι, αλλά δεν γίνεται τίποτα για να διορθωθεί αυτό, δεν γίνεται σε μια τόσο μικρή χώρα, να έχεις μια τόσο μεγάλη πόλη. 2
Backpacker Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Λες να είναι επειδή η Αθήνα έχει πληθυσμό μεγαλύτερο από την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο μαζί πχ; Δηλαδή εσύ πως αλλιώς θα το φανταζόσουν το πράγμα; Ε πως θα γίνει αποκέντρωση αν όχι απλά συνεχίζεται το ρίξιμο της περιφέρειας αλλά εντείνεται και όλα τα λεφτά και τα έργα πέφτουν στην Αθήνα? Δεν υπάρχουν κίνητρα απ'το κράτος να κάτσει κάποιος στην περιφέρεια εδώ και δεκαετίες ολόκληρες. Εσύ πως νομίζεις οτι μαζεύτηκε η μιση χώρα σε μια πόλη και έφτασε να έχει τέτοιο πληθυσμό? Για τα κάλη της και την διασκέδαση της νομίζεις ότι έγινε? Γιατί εκεί έπεφτε απ'όλες τις κυβερνήσεις ολο το χρήμα γι'αυτό έγινε αυτό το μοναδικό φαινόμενο (50% του πληθυσμού μιας χώρας σε μια πόλη) Είμαστε η δεύτερη χώρα σε αναλογία πληθυσμού πρωτεύουσας/χώρας πίσω μόνο απ'το Περού. (Βγάζοντας έξω μικρά κρατίδια πληθυσμού κάτω του ενός εκατομμυρίου που είναι και πολύ μικρά γεωγραφικά)
totem_lost Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Κάποτε η Αθήνα ήταν πολύ της μόδας και νόμιζε όλος ο κόσμος οτι θα πάει εκεί και θα θυσαυρίσει. Πλέον πάνε αυτά, αλλά και πάλι ο κόσμος προτιμάει να μένει με τους γονείς του και να ζει με το επίδομα ανεργίας, παρά να φύγει από την Αθήνα και να ασχοληθεί με την αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό, την κτηνοτροφία ή οτιδήποτε άλλο. Αν μια αξιοπρεπής δουλειά δεν φαίνεται αρκετή σαν κίνητρο, τι άλλο λες να βοηθούσε; Να βάλουνε μετρό στο κάμπο της Θεσσαλίας για να μην νιώθουν 'ριγμένοι'; Όπως και να έχει συμφωνώ ο υπερπληθυσμός της πρωτεύουσας λειτουργεί αρνητικά για όλη την Ελλάδα, αλλά το αρχικό μου ερώτημα δεν απαντήθηκε: Γιατί τέτοια αντιπάθεια προς όσους γεννήθηκαν εκεί; 2
volos27 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 δεν ερχεστε οσοι θελετε να πιουμε απο καμια 10αρια τσιπουρα κ μετα να παμε με πισωκινητο αναβαση στο πηλιο? 1
AntiCambeR Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Πάντως πιστεύω οτι όσοι ζούμε στην Αθήνα χρόνια θα ήταν πολύ δύσκολο να προσαρμοστούμε σε επαρχία λόγω διαφορετικής νοοτροπίας και πιο χαλαρών ρυθμών.Το δεύτερο δεν είναι κακό αλλά έχουμε συνηθίσει σε πιο γρήγορους ρυθμούς με πιο πολύ κίνηση.Η υπερβολική ησυχία της επαρχίας μας φαίνεται καταθλιπτική.Οπως κάποιος που ζεί χρόνια στην επαρχία,έρχεται Αθήνα και φρικάρει,το εχω ακούσει απο κάποιους.Βρίσκουν ανυπόφορη την κίνηση,το καυσαέριο και την ηχορύπανση. Η καταγωγή μου είναι απο Ηπειρο και πήγαινα μικρός με τον αδερφό μου τα καλοκαίρια,μερικές φορές και την Ανοιξη,ωραία ανέμελα χρόνια.Μας φιλοξενούσαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες.Καθαρό οξυγόνο και διαφορετικές μυρωδιές,γυρνούσαμε στα χωράφια μαζί με τον θείο μου που είναι γεωργός με ζώα.Τον βοηθούσα στα ποτίσματα,με έμαθε να οδηγώ το τρακτέρ.Κάποιες φορές ψήναμε καλαμπόκια.Ομορφες αναμνήσεις... Πέρασα μερικά απο τα παιδικά μου χρόνια στα Ιωάννινα,όλη την ημέρα αλήτευα με τον αδερφό μου και με φίλους,πολύ ωραία χρόνια.Κάναμε οτι μας κατέβει,πόλεμο με φυσοκαλάλαμα γειτονιά VS γειτονιά,η κεραμιδάκια,η κρυφτό. Εχω επισκεφθεί κάποια μέρη όπως η Αρτα,Πρέβεζα,Πάργα.Το καλοκαίρι σε αυτά τα μέρη είναι ωραία,τον χειμώνα ίσως είναι μουντά,δεν εχω πάει.Αυτά και άλλα μαζί είναι πλέον όμορφες αναμνήσεις.Εχω να πάω χρόνια,άλλαξαν τα πράγματα δυστυχώς λόγω δουλειάς και η σχέση μας με τους συγγενείς δεν είναι πλέον η ίδια. Σε κάποια απο τις πόλεις που αναφέρθηκαν ως όμορφες ίσως θα μπορούσα να ζήσω με κάποια σταθερή δουλειά,αλλιώς δεν γίνεται.Με την προυπόθεση να έχει καλή ζωή και τον χειμώνα.Δεν τις έχω επισκεφθεί,θα το ήθελα.Δυστυχώς εχω να πάω διακοπές καλοκαίρι 6 χρόνια,δεν μου δίνουν ποτέ άδεια καλοκαίρι. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2016 από AntiCambeR 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις